Jag har haft några veckor där jag har lyssnat på samma musik om- och om igen men i slutet av förra veckan så small det till och jag hittade ett 10-tal nya låtar som jag la till i min Spotify-lista.

Alla de här låtarna är inte gjorda nu 2017, jag upptäckte exempelvis två gamla godingar med Dolly Parton, men de två som jag har fastnat för nu är Too Good To Be True med Rhys och How Long med Charlie Puth.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag älskade att läsa när jag var yngre.

När jag började att läsa som 7-åring så gick jag ofta till vårt skolbibliotek tillsammans med min mamma och lånade 2-3 böcker åt gången. Jag fullkomligt slukade dom och fann så småningom att jag hade läst alla de böckerna som fanns i just det biblioteket och då tog mamma med mig till det större biblioteket som fanns i centrum.

Jag var kanske 14 när jag slutade att läsa. Jag tror att jag tappade intresset att läsa på grund av kompisar och att jag blev intresserad av andra saker som ridsport och dans. Jag har kanske läst 2-3 böcker per år sedan dess.

Det var en kollega till mig som väckte mitt intresse för att läsa igen. Hon pratade om den bokcirkeln som hon träffar emellanåt och jag blev via henne inspirerad att läsa den hög av böcker som jag har köpt/fått och sparat på hög.
Jag tänkte att jag publicerar lite bokrecensioner här när jag har läst färdigt något så att ni kan få lite tips på bra böcker.

Böckerna som ni ser här ovan köptes häromveckan då CDON hade en större bok-rea. Jag tror att jag betalade 69 kr för alla förutom Revolermannen av Stephen King.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Den här klockan beställde jag väldigt impulsivt men jag är såååå nöjd.

Klockan kostade 8 kr (jag vet!!) och anlände inom typ 2 veckor ifrån det att jag beställde. Själva bandet runt klockan är ett långt armband som du själv virar ett par varv runt din handled innan du knäpper fast. Jag vet inte hur länge den kan tänkas hålla men för 8 kr så får den hålla så länge den vill! :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

I fredags så firade vi att oktober är här med en oktoberfest på jobbet!

Detta är något som företaget åtminstone har gjort i 3 år nu men jag missade detta förra året då jag hade fått nycklarna till min lägenhet och istället valde att fokusera all min tid på flytten.
Företaget gick all-in och av 30 anställda så var ca 25 utklädda vilket var superkul. Företaget hade också hyrt in ett tiroler-band som spelade "oktoberfest-musik".
Det serverades även korv (någon märklig soya-korv för mig) och massor av öl.

Vid 23:30 så var ett 10-tal redo att gå vidare på krogen men jag valde att sticka hem. Fötterna värkte och jag kan verkligen inte tänka mig något tråkigare än att trängas på ett dansgolv med en massa som jag inte känner.

Likes

Comments

Veckans låt fick jag faktiskt min mamma som tipsade mig om. Olle Hedberg tävlade i Idol 2014 och det passar ju bra eftersom Idol 2017 är i full gång! Karolina ska tydligen har tävlat samma år men jag minns ärligt talat inte vem hon var. Men den här låten gjorde de bra! :)


My mum recommended this weeks song to me. Olle Hedberg competed in Idol 2014 (Sweden) and I was it as a fitting song since Idol 2017 just started it's season. Karolina was apparently also a Idol contest but I honestly can't remember her. They did a good job with this track! :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

You'll find an english translation at the bottom of this page

Jag har verkligen haft en superbra helg!

Så fort jag kände mig klar på jobbet i fredags så tog jag tunnelbanan till Kista centrum där jag och Johan käkade middag. Därefter shoppade vi godsaker på Hemmakväll innan vi drog till stan för att möta upp mamma som kom med båten ifrån Gotland.

Igår (lördag) så inledde vi dagen med lite shopping. Jag köpte ett par snygga skor ifrån Din Sko och plaggen som ni ser i bilden här nedan.

Bilden på den långärmade gör inte tröjan rättvisa. Den glittrar så otroligt fint och kommer verkligen pigga upp i höstmörkret.

På kvällen åkte vi in till stan där vi drack lite vin på Vapiano innan vi gick på Göta Lejon och såg Jesus Christ Superstar - en konsertversion. Showen vad bra men jag önskar så innerligt att jag kom iväg och såg musikalen med Ola Salo när den gick, kan tänka mig att den var oslagbar!

Nu ser jag fram emot en ny arbetsvecka med utbildning av en ny kollega, middag med pappa och Johan på tisdag, en lunch på stan med kollegorna på onsdag och en aw på fredag.

English

I've really had an amazing weekend!

I hopped on the metro to Kista centrum when I felt done with work on Friday and had dinner with Johan. We also bought some candy from Hemmakväll before we left for the city where we met up with mum who came with the ferry from Gotland.

We started the day yesterday (Saturday) with some shopping. I bought a pair of really good looking shoes from Din Sko and the items that you see in the first photo of this post.

The picture of the long sleeve shirt doesn't make the shirt justice. It's sparkling so nicely and will bring some happiness to my closet as it gets darker and darker outside.

We took the train to the city in the evening where we had some wine at Vapiano before going to Göta Lejon. We saw Jesus Christ Superstar - the concert version and it was good but I wish I'd made it to the actual musical when it was on. I can imagine it would've been incredible!

I'm now looking forward to a new week at work where I'll be helping out in the training of a new co-worker, dinner with my dad and Johan on Tuesday, a restaurant lunch with my co-workers on Wednesday and a after work on Friday.

Likes

Comments

Jag upptäckte den här nya låten av Darin i fredags och blev kär! Jag blir glad av alla som tar sig tid att skapa bra låtar på svenska, trots att jag är duktig på engelska så ger svenska låtar mig en helt annan känsla!

I discovered this new song from Darin last Friday and fell in love! It makes me happy that people take their time to create good music in Swedish, I'm good at English but songs in Swedish always touches my heart!

Likes

Comments

När jag var på semester i Spanien i somras så filmade jag lite grann med tanken att klippa ihop de till en liten video som jag kan titta tillbaka på när mörkret och kylan infinner sig i Sverige.
Jag påbörjade detta enkla projekt för säkert 1 månad sedan och fick äntligen för mig att göra färdigt allt. Varsågoda.

I did some filming during my holiday in Spain this summer and planned to make a short video that I can look back at when it gets dark and cold here in Sweden.
I started this simple project 1 month ago and finally got around to finish it. Enjoy.

Likes

Comments

Jag kan inte få nog av den här låten! En kollega spelade den för mig i början av förra veckan och sedan dess har jag varit fast!

I can't get enough of this song! A co-worker played it for me a week ago and I've been hooked since then!

Likes

Comments

You'll find an english translation at the bottom of this page

Jag såg att en tjej Facebook skulle dra igång en Digital-Detox och jag bestämde mig för att gå med. Jag har hört så många historier om folk som mår bättre om dom minimerar sitt intag av sociala medier och får på så sätt mer tid över till annat.

Steg 1 i Detoxen är att avregistrera sig ifrån nyhetsbrev och rensa bland sina appar.
Bland apparna så kunde jag ta bort runt 10 st utan problem men nyhetsbreven är lite svårare att rensa eftersom jag alltid tar bort dom som fort jag får dom. Jag får genomföra det steget lite åt gången istället.

Man skulle också minska sitt användande av sin telefon genom att avlägga maxtid för olika tjänster. Ex. max 1 timme per dag på mejlen och max 20 min morgon/kväll på Facebook.

Jag har redan en bra rutin där jag kollar min e-post en gång på morgonen och en gång på kvällen, om ens det. Jag får tack och lov inte så mycket mejl i min privata inkorg och har ännu inte haft ett behov att kolla på min jobbmejl på helgerna.
Däremot har jag en dålig ovana där jag öppnar Facebook / Instagram när jag sitter någonstans och inte har något att göra. Jag behöver inte ens ta in vad som står och många gånger stänger jag ner appen nästan direkt igen och detta gör jag flera gånger om dagen.

Jag ska försöka att hålla det till att jag kollar Facebook/Instagram nu på morgonen när jag vaknar och en gång på eftermiddagen/kvällen.

Har ni också känt att det skulle vara skönt att tänka lite mindre på sociala medier och kunna lägga den energin på något annat istället?


English

I saw a post by a girl on Facebook where she talked about doing a Digital-Detox and I decided to join her in this. I've heard multiple stories about people who lessen their time on social media and enjoy their lives more.

Step 1 in the detox was to unregister from newsletters that you don't need and delete apps that you don't use.
I could easily remove 10 of my apps but I struggled unregistering from newspapers since I always delete them as soon as I get them. I'll have to work on that whenever I get a new one.

The second part of the detox was to schedule how long you spend using your phone. For example 1 hour a day for emails and 20 minutes for Facebook in the morning and another 20 minutes in the afternoon.

I already have a good routine where I only check my email twice a day, in the morning and in the evening. I have a bad habit when it comes to Facebook / Instagram where I'll open one of the apps whenever I'm bored. Most of the time I don't even look at the content and just turn off the app

I'll try sticking to checking Facebook/Instagram in the mornings when i Get up and once in the afternoon/evening.

Have you also thought that it would be nice to spend less time thinking about social media and more time doing other things? I'll share the next steps of the detox in a week!

Likes

Comments