Just nu är dessa de låtar jag köar mest när jag bra vill lyssna på något mysigt. Rekommenderas, superhärliga.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Misslyckad, missnöjd, miss...

Att vara misslyckad, det är ingen. Men trots den sanningen tror jag att många nån gång, mer eller mindre, oftare eller mer sällan – känner sig just det. Misslyckade. Det grundas i något, precis som med allt annat. Men ordet missnöjd kan vi komma överens om, det har en negativ klang och faller inte naturligt på tungan vidare ut i det fria.

Men just det, den känslan. Den som biter dig, gnager dig in på det djupaste. Det är den, den som tär på dig. Det är den som får dig att klanka ner på dig själv i allt vissa perioder. För visst är det så? Att man i perioder har svackor, då man frågar sig; vart tog självförtroendet vägen? Vart tog hon vägen? Han som nyss bar hakan högst av alla, han med bröstet ståtligast av hela gänget. Vad hände? Kanske hände något, kanske blev hon sårad? Kanske sårade hon? Ibland tror jag att det handlar om den tendens hjärnan bär på, att fucka upp det. Den som sätter en sak i spel, den omgången ger en dominoeffekt på resterande delar och faktorer som är lite mer sköra för tillfället. Kanske står du inför ett stort beslut, kanske vet du inte om du ska stödja dig på höger eller vänster ben. Kanske råkade du välja fel, du kanske var modig nog att misslyckas? Jag tror att man ett tag, efter en luddig incident kan finna en styrka.

Hmm, hur tänker hon nu? Jo, såhär. Tänk dig, du är en vanlig skoltjej som har tonårsissues precis som din bästavän, din pojkvän, din klasskompis och resten av majoriteten i din ålder. Till slut kommer du till ett vägskäl, allt du suktar efter är ett facit. Vad är rätt och fel? Men det finns inte, du har inte tid att leta efter det. Du har höger väg att välja och på andra sidan – vänster. Vart går du? Du resonerar kring det närliggande ämnet och det som berör. Du kommer fram till någon slutsats och väljer att stödja dig på ett ben. Alltid kommer alla val att såra någon. I stora eller små drag. Detta tror jag är roten till känslan av misslyckande. Jag tror att det är en definitionsfråga också. Men ur min synvinkel ser jag det så. Men hur vet man vad som är rätt då? Det vet man ju inte, kanske inte ens efter du gjort en förändring. Kanske finnns det inget rätt, eller fel? Det viktiga är att gå på känslan och på sitt eget mående och situation. Kanske var det så, du hade ett prov. Ett matteprov. Du kände att du kunde det, tills du kom dit. Du fattade inget, du kunde inte svara på många frågor och felen var märkbara. Besvikelsen rinner över dig, kanske ett svagt hat av dig själv. Möjligtvis en stor känsla av missnöje och kanske misslycka också. Det känns pissigt. Eller att få tillbaka provet, om du hade en känsla som var toppen. Så är resultatet rena motsatsen. Då är nog dessa känslor en stor del av resultatet.

Såhär tror jag att det är, i allting. Man väljer, man tror, man agerar, man genomför, man sviker, man tappar, man förlorar, man vinner. Klurigt va? Ja, men av egna erfarenheter så vet jag att det alltid kommer något gott ur det. Ur det onda föds alltid något gott. Det är faktistk sant. Kuggade du provet, då kommer du plugga mer nästa gång. Lära dig mer, få rätt hjälp och resurser, och klara av det. Valde du helt åt helvete den förra gången vet du kanske vad du ska göra annorlunda nästa gång. Jag tror att varje misstag leder till lärdomar och framgångar framför allt. Trots att det känns dystert, mörkt och rent utsagt misslyckat. Kanske stänger du in dig, grubblar dig så djupt att du knappt kan säga ditt namn baklänges som du lärde dig i trean och som visade sig vara det man var mest fascinerad av på år. Kanske låter du allt passera, kanske är du en som inte visar känslor, kanske är du vilsen. Kanske tar du inte åt dig. Vad du än är, vad du än klassar dig själv som och kan katigorisera dig i så kommer du lära dig av det. Vad det än handlar om. Du misslyckas på en tävling, du blir förbannad, arg, grubblar, stänger in dig, skakar av dig det, blir målmedveten och kommer igen – bättre än nånsin.

Du kommer aldrig göra samma misstag igen. För du är inte misslyckad. Du är bra, precis som du är. Det må låta klyschigt. Det är dock sant, det är den hårfina skillnaden. Vad det än är som står på spel, vad du än väljer. Vad du än gör, hur du än agerar. Så kommer det alltid något gott ur och en lärdom är garanterad. Jag tror på dig, du lär av dina misstag och att vara svag är en styrka. Glöm inte det.

​Kärlek!

Likes

Comments

Som säkert många vet, så är min livs inspiration, motivation och förebild Beyonce. Utan tvekan den absolut finaste människa som finns. Hon är något så långt borta, men ändå så nära på något sätt. Jag har sett henne live två gånger, och den kvinnan är min definition till perfekt. Jag fick denna fina tavla av en vän när jag fyllde år, snacka om att hon känner mig? ;). Påminns av detta varje morgon när jag vaknar, och det sista jag ser innan jag somnar är denna. Hon inspirerar mig genom sin fina röst och grymma musiken hon skriver såklart, men också hennes mänsklighet, åsikter och allt som hör till. 

Bästa, bästa, bästa. Har ni någon förebild som ni verkligen älskar allt med? Låt mig veta! :)

Likes

Comments

17 dagar står nedräkningen på idag. Sjutton dagar ska fyllas och passera innan jag äntligen får åka till mitt smultronställe i Spanien. En mycket fin och nära vän följer med, och vi ska faktiskt åka ner själva - vilket skrämmer mig lite då det är första gången jag flyger själv. Haha.

Nåväl, det ska bli helt fantastiskt skönt att få komma iväg en sväng och andas, få lite D-vitamin och kanske en bränna på köpet? Det finns nog inte så mycket mer att säga, mer än att det ska bli superhärligt. Jag låter er ta del av ett par bilder som kommer från stället vi kommer befinna oss på, så ni kan få längta lite med oss!


Likes

Comments

​En favorit i fest-outfit-garderoben är garanterat denna body i spets tillsammans med mina höga vida byxor. Me gusta!


Likes

Comments

Som rubriken lyder. Detta är något som jag kallar för en av mina svagheter, jag förminskar gärna objektet. Men det är viktigt, man borde fylla livet med det som gör en glad, lycklig och gott helt enkelt. Jag gjorde mig av med något som betytt rätt mycket för mig, men som skadat mig igår. Jag var ledsen, det var jobbigt, men det var rätt. Jag har tryckt bort och förminskat detta i närmare ett halvår, ända tills igår då det brast. Då jag inte kunde svälja det mer. Oavsett om det är en pojkvän, ett jobb, en hobby eller en kompis så är det viktigt att tänka vad du mår bäst av att ha i ditt liv. Det tror jag på,för det är trots allt dig du är tvungen att leva med hela livet - ingen annan, de är val.

Dessutom så tror jag att man (läs jag) har svårt att släppa saker som blivit en trygghet, för att man är rädd att simma ut på djupt okänt vatten. Kanske är det vad som behövs för att växa som person? För att inse sitt egna värde? Jag tror det, jag tror man behöver släppa vissa saker för att växa, oavsett hur stor trygghet det är. Så länge det gör dig illa eller skadar dig som person på något vis så är det något du bör göra dig av med. Konsekvenser kommer, som med allting annat.

Ibland kanske saker är värda att kämpa hårt för (oftast), men ibland får man vara svag. Man får vara den personen som "förlorar", det tycker iallafall jag.

Jag fick höra något som fick mig att inse mitt värde igår som jag tror vi behöver påminna våra nära och kära om mer ofta. Min fina mamma kom in till mig sent igår kväll och sa spontant "jag skulle gå genom eld för dig, det vet du va?". Och det var något som fick mig att inse vilken tur jag har som har en sådan fin mamma och relation till henne. Jag tror på dig, mig och oss. Ibland måste man stanna upp, andas en stund och välja vilken väg man vill ta i korsningen. Stay strong...


​Det tänker jag. 

Puss!

Likes

Comments

Om ni scrollar ner lite längre ner finns det ett inlägg jag skrev för någon dag sedan angående försäljning av min fina ponny. Han skulle åkt till sin nya ägare i onsdags, men vi åkte hem med ett släp med ponnyn i - vilket känns fantastiskt. På något konstigt, fantastiskt sätt så känns det bättre än någonsin och jag är redo för att satsa lite till. Jag vill pressa på ribban och försöka nå de mål som jag inte vågar säga högt. Jag ska försöka.

Hej föresten, hoppas ni mår toppen! Det gör jag, faktiskt!Likes

Comments

​Ni vet nu när dessa mörka höstmorfar smyger sig på och allt man vill är att slå sönder telefonen när den ringer? En sådan morgon var det idag, en "snooze-morgon" hehe...

Dagen igår var enormt omtumlande med många blandade känslor, Atlas skulle besiktigas för att sedan åka till sin nya ägare (om han gick igenom). Men vi kom tillbaka med en oskyldig liten Atlas i släpet, han gick igenom utan anmärkning, förutom en liten liten rörelsestörning som inte påverkar honom alls. Köparna ville sova på saken, och åkte därmed hem med tomt släp. Trots att jag ställt in mig på att Atlas skulle åka, så kändes det bra(?), kanske för att jag får åtminstone några dagar till med honom. Så fortsättning följer angående detta.

Ikväll väntas en myskväll med mina tjejer, en middag är något jag har att se fram emot idag. annars har jag tänkt att träna i eftermiddag, ta in hästarna i stallet och snabbt svepa om till något lite mer fabulöst än varma bondkläder ;)

Hoppas eran dag blir fin, det ska min bli!

Likes

Comments

Samtidigt som jag försöker få ihopa en någorlunda vettig essä parallellt med en argumentation angående demokrati/diktatur så lyssnar jag på derivatans definition i bakgrunden. Snacka om produktivt? Eller?

Som ni vet så hat jag en förkärlek till att skriva, men när jag får 5 uppgifter kastade på mig samma dag med en deadline som ligger allt för tätt inpå så stänger jag av istället, någon som känner igen sig? Det är ett dilemma, jag tror det handlar om prioritering och planering, kanske är något jag borde satsa mer på?

Idag har varit en sån där dag då jag gäspat fler gånger än jag blinkat, typ. Jag vet egentligen inte varför, men tisdagar är en "trött" dag. Skolan gick bra, trots alla attacker med uppgifter. Direkt till stallet för att få Atlas skodd och frissad inför imorgon (försäljning). Ett snabbt ombyte till träningskläder och en cykeltur efter det så var jag redo för ett PowerHour pass som tog kål på mig. Min träningsvärk sedan igår var brutal redan innan, men envis som jag är så försökte jag undvika den trots att den skrek så jag tror alla hörde. Och nu sitter jag här, med plugget framför mig.

På tal om träningsvärk, igår plockade jag ner ett par dammiga skor från hyllan, nämligen fotbollsskorna. Med dem i handen pallrade jag mig nervöst ner för gatan för att kliva in i rummet där jag en gång för alla skulle kunna skämma ut mig nå så fruktansvärt. Men ett fyspass gick fort, och det var fantastiskt kul. Det resulterade i ett starkt övervägande angående att ligg kvar i sängen sisådär hela dagen, haha.


​Självklart gör Alice mig sällskap!

Likes

Comments

En solig måndag fick mig att kasta på mig den röda godingen. Annars en basic outfit, svarta overknee och oversizetröja i kombination till jeans går alltid bra.

Hoppas ni haft en superfin måndag!

Likes

Comments