Jag personligen älskar när bloggar har inlägg med bilder som är inspirerande, eller som passar ihop med inlägget. Nu på senaste tiden har jag inte haft någon riktigt motivation till att fota med tanke på mörkret som tränger sig på så extremt tidigt om dagarna (?).Det är nästintill mörkt när jag går till skolan, och mörkt när jag kommer hem. I allt detta mörker, kyla och snö, i det som kallas för vinter så försöker jag hitta något ljust och kul. Mina tips till mig själv under denna mörka period som jag avskyr mest av alla tider på året är att, sätta upp mål som jag ser fram emot och kan blicka/kämpa för. Genom att drömma får jag lätt lite ångest, för att jag plötsligt baler realist och inser mina begränsningar. Istället fungerar mål bättre för mig. Att ha roliga saker att se fram emot är ju en enorm drivkraft och det tycker jag är viktigt att komma ihåg.

Jag håller på att sätta upp en massa mål, både lång och kortsiktiga mål för mig och Atlas. Musik, som är något jag faktiskt älskar och verkligen vill hålla på med på ett eller annat sätt, ät något som nu kommer bli av och planeringen är i full gång. Dansuppvisningen är inom räckhåll och det är ju på ett sätt ett mål att jobba mot.

Detta är några av få mål jag har. Med detta vill jag säga till er, oavsett om ni älskar eller hatar vintern så kanske man behöver lite mer motivation under de mörka eftermiddagarna eller mornarna. Kör!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vill såklart dela med mig så mycket jag kan till er från resan, men nu när jag kollar igenom mitt fotoalbum inser jag snabbt att jag inte varit den bästa på att dokumenterat vår fina resa. Men några bilder, dvs de som jag tog ska ni få dela med mig. Jag tror att det är tillräckligt många bilder för att ni ska förstå att jag redan längtar tillbaka hehe. Här får ni, en liten sammanfattning från en finare resa i november.


Likes

Comments

Varmare dagar börjar lida mot sitt slut. Ett avbrott i vardagen var något som behövdes, att stänga av, koppla bort och bara njuta av varandras sällskap och det härliga väder som erbjudits har varit fantastiskt. Spanien sviker aldrig, en trygg plats där jag ibland känner mig mer som hemma än i Sverige, Dalarna, Borlänge. Idag tog vi vara på de sista soltimmarna innan vi begav oss upp i lägenheten för att packa ihop våra väskor (framförhållning?) inför avfärden imorgon. Jag har valt att koppla bort de mesta som innefattar sociala medier för att kunna slappna av, därav dålig uppdatering. Mer utlovas, jag lovar.

Nu ska vi snart fixa iordning oss för en sista middag (dramatiskt?) nere vid havet för att sedan kika på valvakan natten lång så resan hem går aningen snabbare sovandes, hehe. I'll keep u updated from Sweden!

Puss och kram!!!

Likes

Comments

Jag slås ofta av den gemensamma nämnaren på tanken – orättvisa. I olika skeenden och från olika perspektiv. Idag var en sån dag.

Att ta saker för givet är något många har som en vana. Att vännerna kommer stå där som klippor oavsett vad – för dom har lovat att aldrig svika, att familjen alltid väntar på dig vid matbordet – för så har det alltid varit, att anta att man kommer vara frisk jämt - för just nu finns det inget annat på kartan. Listan på saker kan göras lång.

Jag är ett levande exempel. Jag tar för givet att ha mat på bordet när jag kommer hem, att mamma och jag alltid sköter hästen ihop, att pappa kommer hem vid 18 tiden på kvällen och brorsan två timmar tidigare. Att min syster kommer hem varje helg, att mötas av leendet av sin bästavän på morgonen i skolan – att allt är som det ”ska” - som vanligt. En sån liten sak att vi har rent vatten i kranen. Vi kan lägga oss i ett rent, varmt bad - i timmar, samtidigt som folk på andra håll torkas ut av bristen på vatten. Saker som vi tar för givet är ingen självklarhet för alla.

Jag vaknade imorse av aftonbladets notiser, sakerna som sker i världen är otäcka, otänkbara och hemskt orättvisa. Att en person ska bli nerslagen pga sin etnicitet, att en människa ska svälta för att hen ej har tillgång till mat, att en hjälte ska förlora livet samtidigt som mördare går fri är för mig orättvist.

Även livet generellt är himla orättvist, det var vad jag fick som tankeställare idag. Att det kan gå så fort. Just detta, att himlen ska ta de finaste änglarna först – varför? Varför ska en oskyldig människa bli stulen på livet samtidigt som våldtäktsmannen och mördaren går fri? Varför ska vissa ha tillgång till livsnödvändigheter samtidigt som andra inte har det? Varför drar vissa nitlotten i livet och andra glider på en räkmacka? Är det slumpen, ödet, eller har någon bestämt och handplockat? Jag skulle kunna skriva en bibel om detta, grubbla på det i evigheter och aldrig komma fram till ett relevant svar. För svaret på frågan ”varför är livet så orättvist?” finns inte. Jag vet inte vad jag tror, men jag vet att jag tycker det är hemskt. Förfärligt att jag sitter på mitt rum med min dator, klagar på skolan och tar sakerför givna samtidigt som människor krigar för sina liv i andra delar av världen.

Jag vill dra någon slags slutsats för att inte göra detta för rörigt – försök vara tacksamma för det ni har, försök visa tacksamhet, kärlek och glädje. För saker kan hända plötsligt, vinden kan vända och det kan gå fort. Puss på er kära ni, ta hand om er

Likes

Comments

Som första tatuering märkte jag mig själv med ett fint, simpelt, cleant hjärta på insidan av min handled. Det är en tatuering med en stor betydelse, min mamma har nämligen en likadan och det är något fint i det. Jag kunde inte varit annat än nöjd med denna fina, lilla tatuering som nu pryder min kropp för resten av mitt liv.

Jag har flera idéer på tatueringar jag vill göra, detta är alltså inte den sista kan jag lova. Alla med en fin betydelse, vilket jag tycker är viktigt eftersom att det är något man gör permanent. (Visst att man kan ta bort dem, men varför göra en om man går in med den inställningen hehe). Men de får ni veta lite mer om senare när jag funderat mer, skissat och så. Spännande va? Det tycker jag

Likes

Comments

Förra helgen var det halloween-firande som gällde. Jag hade kul tillsammans med mina fina vänner, och jag blev rätt nöjd med min utklädnad ändå. Bilden gör sig ej rättvis, men det var den enda som vi tog som blev närmast okej så att säga.


Likes

Comments

Idag vaknar jag upp med utsikt av en kust i Spanien. Igår frös jag ihjäl av den svenska "vintern". Kontraster är fint, det är något jag uppskattar mycket - oftast ;)

Ett dygn med en spretig och okontrollerbar sömn fick vi äntligen lägga oss igår kväll och sova en hel natt tills vi vaknade självmant. Klockan står på 08:19 och jag är som vanligt uppe med tuppen (då jag varit vaken ett tag). Förutom att resa igår så hann vi med att handla nödvändigheter, såsom frukost, frukt, dricka, osv för att överleva här nere hehe. Vi hann även fånga några härliga soltimmar innan den sakta men säkert gick ner.

Idag ser det ut som att det blir en varm och skön dag som vi ska spendera vid poolen.Bara chilla och sola och kanske ta ett dopp. Poolen ligger precis utanför lägenheten här i Spanien, så det är nära. Imorgon kommer min kära mamma ner och spenderar resten av semestern här med oss. För just det, jag kanske har glömt att nämna det men jag är här ensam med en kompis de första dagarna! Svinkul och jättemysigt. Det är ett himla lugnt område och man känner sig som hemma här efter alla år.

Jag ska fota lite bilder idag, så ni kan få se lite hur vi har det!

Kram kram från ett varmare land

Likes

Comments

Igår vid 10:59:50 var det nedräkning för fullt. 10 sekunder till lov. Och där, där gick vi alla på ett välförtjänt höstlov. Jag slås av tanken, att jag endast kommer räkna ner för detta lov en gång till i mitt liv. Det som jag gjort i 12 år kommer snart inte vara något att ta för givet längre. Men satan vad lyxigt det är med lov, att få ett break mitt i allt och bara få andas och göra det man inte hinner under vanliga veckor. Själv kommer jag spendera största delen av lovet närmare ekvatorn, förhoppningsvis i en bikini under en stekande sol tillsammans med min fina vän. Just nu känns det som ett lov inte hade kunnat komma mer lägligt. Tajming brukar inte vara min starka sida, men nu så. 

Denna lördag kommer vara fullspäckad med en massa roligheter. Jag vaknade i tid strax innan sju, och kunde ligga kvar i sängen ett tag för att sedan starta dagen på ett grymt sätt med en mysig frukost inkluderat med en celsius framför favorit-serien med katten i famnen. Snart bär det av till gymmet för ett härligt styrkepass. Efter det, direkt till kupolen för att uträtta lite ärenden för kvällens bravader. På schemat efter det kommer ett besök hos min syster i deras fina hus. En häst väntas och ett dressyrpass ska göras. Sedan ska det målas och fixas lite här hemma innan det är dags att stuva om till halloweenfirandet ;)

I'll keep u guys updated 

Likes

Comments

Där mitt lov kommer spenderas. No, juste - glömde att jag åker till Spanien snart ;)

Pussar sådär överdrivet mycket på min fina häst varje dag.

Min standard start på dagen, varje dag.

En suddig, outfitbild från en dag i veckan.

Funderar på att klippa av håret, vad tror ni? Typ axelkort?

En mysig och trevlig middag på Pitchers för ett tag sedan.

Det eviga morgonmoset med min lill Alice.

Likes

Comments

​Tänk vad snabbt dessa helger går. En av dem börjar redan lida mot sitt slut, trots att det kändes som att måndagen passerade igår. Tiden flyger, snabbare än någonsin. I torsdags var det gymnasiefest som jag stod över, men jag närvarade på en förfest som var väldigt lyckad. Himla bra folk och god stämning, även skönt att komma hem i rimlig tid - faktiskt. Fredagskvällen spenderades på en restaurang tillsammans med två fina, nya vänner som jag har himla kul med. Det var mysigt, trevligt och gott. Igår, lördag kväll spenderade jag tid med tjejerna, vi firade en kompis med middag och gick vidare för att spela lite biljard. Även det blev en lyckad kväll, så himla bra helg- 

Nu väntas en dag fylld med dans, först agera lärare till småttingar, sedan är det min tur att dansa som elev, Efter det blir det en lugn kväll, lite plugg och bloggning bara. Jag kommer kasta ut lite snapshots från helgen snart också!

Hoppas ni haft en grym helg!

Likes

Comments