View tracker

Ja gott folk, såhär jävla askass kommer min uppdatering vara typ hela december. Nu har officiellt mina långpannor på jobbet börjat, för igår hade vi Premiär av vår Rock N Roll christmas show på Pelles. Kommer alltså att jobba varenda kväll och natt som vi har den, plus varje lunch då. Så snittar typ 10-24 varenda dag vi har Show. För mig är detta en sådan otrolig kick och upplevelse då jag för ett år sedan inte hade klarat av en timme i tempot på Pelles. Sååååå nöjd.
Igår hade vi som sagt premiär, kommer en bildbomb här;

Direkt när jag kom till jobbet vid 10 dukades det här upp inför julbordslunch.

Mitt i julbordet hade vi en konferens på 18 pers som skulle ha ut tvårätters, så då sprang jag med det.
Sen rullade lunchen på under julbordet. Inte alls lika mycket att göra som servis under julbordet då gästerna tar maten själva. Men desto mer att plocka bort sedan när lunchen är över. Klockan 14 fick vi rast och trots att jag redan tryckt i ex antal mackor, frukt och toast Skagen så fick jag även ner denna imponerande mängd;

Dessutom har jag tagit på mig ansvaret att fixa Gottisbordet och ni kan ju fatta hur mycket som slinker ner när man står och fyller på och gör iordning fint där. Känner hur magen bara pressar sig över byxkanten hahhahah...

Sedan städade vi hela eftermiddagen och plockade undan julbordet (för att några timmar senare plocka fram det igen).
Mörkret föll och det blev så jävla mysigt med alla ljus och belysning och lampor. Magiskt.
Sedan var det bara vid 17 att plocka fram julbord igen..!

Ännu större än vi hade på lunchen. Jisses.
Sedan började det dra ihop sig till att gästerna skulle komma, och då blev det ombyte till våra Rock N Roll outfits. Jag och josse trodde vi skulle dö av garv när Chloé kommer och sätter röda flugor på oss. Kände oss precis som katterna i Aristocats...!

Hela ligan ;)

Sedan var det bara att köra igen. Gästerna droppade in och det blev mingel i form av glögg. Sedan vid 17 gick alla in i stora salen där vi tog deras drickabeställningar och serverade. Sedan skötte allt sig själv, det gick så bra att Chloé och Niklas körde julbordet medan jag och josse satte oss och vek servetter och annat småfix.

Självklart varvades det med att äta massa julmat. Så jävla skönt att josse är precis lika matglad som mig, båda sitter och förklarar sin kärlek till mat medan vi nästan kräks av mättnad och sedan hämtar mer för att "mat är så gott, mat är livet".
Efter att ha vikt 200 servetter och gästerna droppat av hjälpte vi till att ta in all julmat igen, diska, städa, fixa. Var så otroligt bra stämning och vi skrattade typ konstant när vi inte var i service längre.
Snapchattade när vi inte var i service längre, och lyckades på något sätt få med på video när jag och Josse krockar med våra huvuden riktigt hårt, vilket ledde till att vi allvarligt låg allihopa på golvet och asgarvade till 24 på natten när vi senare kollade på klippet.

Så vi har ju inte tråkigt på jobbet iallafall!
Sedan skjutsade Chloé hem mig och jag somnade direkt när jag la huvudet på kudden. ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejhopp! Idag har jaaaaag... bambambambam, spänningen är olidlig. Jobbaaaaat!!

Körde på julbordslunch idag...!
Fick direkt äran att fixa iordning godisbordet som blev såhär;

Kan fortfarande inte fatta att jag jobbar i dessa miljöer.

En av dagens à la carte rätter som serverades under lunchen!

Sen vek jag 120 servetter också

Och åt som vanligt alldeles för mycket julmat. Fortfarande lika gott.

Sedan blev jag kvar väldigt många timmar pga sååå mycket nya rutiner. Istället för åtta salladsskålar som ska in så är det nu 52891 olika grejer som ska in i köket, dessutom har jag nu ansvaret för hela gottisbordet med påfyllning av allt där. Sen var det sjuuuuukt mkt disk, 60 platser som skulle julbordslunchdukas, blommmor, golv, toaletter, baren och dryckespåfyllning, sen även en omöblering med en stor flygel, ett enormt glasbord osvosv. Stämplade ut, trött och nöjd vid 20. Blev direkt upphämtad av mitt hjärta, fyyyyy vad jag saknat och pussade sönder honom. ❤️❤️❤️❤️ Åkte ut till Skavsta till mina föräldrar och va där ett tag och snackade skit, sen hängde vi med hjerp, Jocke och Andreas ett tag.
När de gått fick vi äntligen ensam tid med varandra.
Jag är så kär, så lycklig, så oerhört glad. Inga ord kan beskriva hur det känns att ligga här, som tjej till den mest gulliga, underbaraste och finaste killen jag någonsin träffat. Att ligga i hans famn, som lilla skeden, med hans arm runt min kropp, våra kroppar tätt emot varandra, hans andetag i mitt öra. Det sista han sa innan han somnade var att han älskade mig, och jag var det bästa som hänt honom. Inget i världen kan förklara hur lycklig jag är nu. ❤️❤️❤️

Likes

Comments

View tracker

Okej nu har jag fått frågor angående detta så känner att jag får slänga ihop ett snabbt inlägg med temat; TV.

Lång story kort; Under min uppväxt har vi aldrig haft mycket pengar, vi har haft EN tv i lägenheten och den har jag och mamma delat på. När jag fick min första TV till rummet var jag typ 13 år och den hade jag sparat och sparat och sparat till, och med hjälp av min far iallafall lyckades köpa billigt. En 32" vilket på den tiden var ganska stort och fancy, jag minns hur jävla nööööjd jag va med min TV när jag äntligen hade den på mitt rum.

Sedan flyttade jag ju runt, bodde i fosterfamilj, flyttade hem, bytte rum, sedan flyttade jag så småningom till min egen lägenhet och TVn hängde med, även om den började bli gammal och omordern. På senaste har jag tyckt den är för liten och problemet har bara varit att det ÄR INGET FEL PÅ DEN men jag har bara hopppats hoppats att den ska gå sönder så jag kan få en vettig anledning att köpa en ny.

För första gången någonsin så tjänar jag egna pengar och tycker att det är på tiden att jag köper min första "riktiga" tv, så hade fått expertråd av Hjerp vilken jag skulle välja.

I fredags kom ju Black Friday och då hade Hjerp kollat ut en bra till mig. Jag kollar typ aldrig på TV, endast när jag har kompisar/Marcus här, kollar aldrig ensam faktiskt. Har inte ens tvn på i bakgrunden lixom. Så kändes inte värt att lägga svinmycket pengar på den då jag nyligen köpt helt nytt till lägenheten och en ny iPhone. Så Hjerp hade hittat en billig men ändå OK tv i bra storlek som jag skulle åka och titta på.

Så jag (totalt teknikdöd när de gäller tvapparater) och Chloé (precis lika hjärndöd) klampar in på Elgiganten. Jag hittar direkt tvn som Hjerp kollat ut, en 48" som verkar helt okej. Prisvärd, trots mycket pengar så var det ändå okej. Storleken känns först jättestor då jag är van vid min, men vänjer mig lite vid tanken.

Sedan vaknar den spontana Linnéa till liv och efter 4 minuter och 17 sekunders betänketid så säger jag till en som jobbar där att "jag vill ha den här TVn, finns den kvar i lagret? Går man till kassan och betala direkt eller hur funkar det?" Varav killen som jag stoppat tittar på mig, ser på mig att jag fattar preciiiiis lika lite som jag ser ut att göra. Alltså INGENTING. Iallafall är han väldigt hjälpsam och frågar om jag är säker på att jag ska ha denna, lite vad jag vill ha för sorts TV. Jag svarar typ "Ja, jag vill kunna kolla på film på den. Typ med USB minne och så". Och han lyckas väl hålla sig för skratt men fortsätter tålmodigt att fråga vad jag ska ha för upplösning, hur många K eller om de är B eller hur mycket av vad jag ska ha. Jag blir lite ställd och säger "Jaa, jag vill ha typ 50". Sedan är det ju ascoolt att det lyser akom Tvn också så det vill jag ha!". Han lyckas inte riktigt hålla sig för skratt, men menar på att om jag vill ha Ledslingor bakom TVn och just den storleken så finns de inte för under 20.000 just där. Efter ett tag blir jag lite rastlös och säger "Jaja, skitsamma, jag tar den här nu, vill ha en tv NU och iinte imorgon". Så börjar vi gå mot disken fe den ölr att fylla på en massa papper. Där någonastans stannar Chloe (den lilla jäveln) och tittar med tindrande ögon på en bautastora tv med sjuuuukt bra och skarp bild. "WOOOW, kolla den här tvn Linnéa, så sjukt bra bild!" Jag svarar något halvt ointresserat, "men jaja, den där går inte in på min vägg, den är för stor!". Så påpekar Chloe att den är 140 cm vilket går in prcis på min vägg. Jag stannar några sekunder, dras med i den fantaaaastiska bildeen, ser den där stora tvn och får ett litet halleluljah moment, ändrar mig på 0.003 sekunder och säger "Duu föresten, jag tror jag tar den här istället!".

Och plötsligt står jag med en tv som är 7 gånger så stor som mig själv.

Lucky me så hade lönen precis kommit in på kontot, största lönen jag någonsin fått på Pelles. Va kul att va rik i ca 12 timmar iallafall! Denna tv var både större och dyrare än den jag "räknat" med.

Skickade denna bilden till pojken min och frågade om han trodde denna dög att spela lite Wii U på och glo film på ibland. Fick typ till svar "Vet du vad du köpt Linnea?! Den där är en 3D tv, 55" LED med4 K, det är en grym TV!" Kändes lite bättre då faktiskt.

Hur vi sedan lyckades få hem tvjäveln i bilen och upp för alla mina trappor är ett mysterium, men jag och Chloe är ganska starka! Sedan när jag skulle få upp den insåg jag att Nej, detta går inte. Så TVn fick stå kvar i kartonger tills Marcus kom och hjälpte mig med den hahaha... Lyckat. Ni ser ju storleksskilllnaden mot den gamla i bakgrunden?! Dubbelt så stor lixom.

Mitt i natten kom mitt hjärta, och han hjälpte mig direkt med att få upp monstret ur kartongen och installera den. Han är bäst <3 <3 <3 Sedan låg vi och kollade, hade tydligen inbyggt Netflix och grejer så jäklar vad jag ska kolla på film (när jag inte jobbar som en idiot).

Det känns fortfarande som att jag sitter inne i bilden och blir lite lätt yr, men lär ju vänja mig. Så jävla typiskt mig, kan inte köpa en normalstor utan ska spontanköpa något som knappt får plats i lägenheten lixom. Gissa vart alla framtida filmkvällar kommer vara?! Sååå Nice!

Och trots lite smått ångest av priset och "onödigheten" känner jag att vafan detta kan jag va värd?! Sjukt nöjd iallafall, nu ska jag inte ha ny tv på måååånga år. (Och FAN sluta impulsköpa en massa grejer också!!!)

Likes

Comments

Återigen är en dag slut och jag känner ba VA??? Igen??? Jag satt ju här alldeles nyss och knåpade på blogginlägg, hur fan kan de redan gått ett helt dygn?! Otroligt.

Idag efter jobbet så hängde jag med Chloe till Scandic hotell där vi skulle på något möte för företag, de skulle presenteras vad som händer i Nyköping kommande år och var bra för Pelles att veta med tanke på event och liknande. Chloe hade blivit inbjuden på mötet och frågade om jag ville följa med vilket jag gärna gjorde. Bara det att när vi väl kom dit så kollade de i receptionen på oss som att vi va helt tröga, förstår inte vad vi menar för möte och ser undrande på oss, sedan säger Chloe "Åh, vilken dag är det idag föresten?" varav hon svarar "Tisdag" och Chloe säger "Jaha, då är mötet imorgon!" Snacka om dagvild, hon var så inställd på att de var onsdag idag hahaha! Så söt och snurrig, fick mig verkligen ett gott skratt. Bästa Chloe alltså. <3

Istället åkte vi vidare, jag behövde åka till elgiganten för att köpa en väggmonteringsgrej till min TVjävel. Inte nog med att den blev bra mycket dyrare än jag räknat med (Storyn om min TV kommer, lovar), dessutom ska man ha en monteringsgrej för flera hundra till monsterTVn också. Faaaannnn. Ruinerad på en TV ja. Men bara att bita i sura äpplet. Blev dock lite gladare när jag kom till elgiganten och de va världens bästa service och trevlig personal, sådant gör mig alltid så glad!

Förutom att va grymt trevlig så fick jag även 100 kronor rabatt på TVgrejen,, kanske var jag lite charmig, kanske för att jag uttryckte mitt missnöje över att jag egentligen inte planerat att köpa den TV jag nu sitter hemma med, eller ja, en kombo av allt. Sjukt skön snubbe och så fick jag dessutom rabatt, så nöjd!

När jag kom hem var jag INTE lika nöjd. Jag vet inte vad jag lever i för drömvärld, men hade räknat med att de bara var att skruva upp lite skruvar och sen tjofftjoff slänga upp TVn. Tydligen ska man vara ingenjör för att fatta detta, jävla rymdmatte. 18 olika påsar med olika grejer och skruvar och saker. Dessutom ska man ha massa borrar och skruvmejslar och vattenpass och gud vet vad. Och så ska man vara minst två för att ens lyfta TVjäveln. Instruktionsboken va lika tjock som den jag fick till själva TVn. Herregud säger jag bara. Tur att man har en pojkvän som är duktig och bäst och underbar och gullig och fixar.

(En liten parantes som inte ens hör hit, vet inte om jag berättat det, men Marcus är bara så jävla gullig och hjälper alltid med sånt här! Som här om dagen när jag kom från jobbet hade han utan förvarning bara tagit bort min gamla micro och monterat ihop och ställt upp min nya som stått i kartong i 1 år. HUR SÖT?!?!)

Förutom att som vanligt snacka sjuuukt mycket skit jag och Chloe, infact så babblar vi så mycket att jag glömmer att andas ibland. Idag pratade vi om dåtiden, hamnade av okänd anledning på spåret min tonår och hon fick se mina stora kartonger med flera år gamla dagböcker, få veta hur ILLA det verkligen var med mig och hur nära döden jag var. Hur skit jag mådde. Och se bilder på hur jag såg ut, ur jag kämpade och kämpade för att gå upp i vikt men fortfarande var så underviktig. Jag tror hon har svårt att förstå, själv har jag också svårt att förstå.

Hade iallafall en hel del allvarliga samtal innan jag fick för mig att färga håret rött. Måste.sluta.få,spontana.ryck.

Resultatet får ni se inom snart framtid! Mycket nöjd trots inte så jättestort förändring, men omsagt, mycket nöjd!

Något mer roligt som hände under kvällen som blev lite diskussion var när Telefonkatalogen hade kommit innanför brevlådan, och den såg ut såhär;

När jag var liten och använde denna flitigt (fanns ju fan inget google eller hitta.se på samma sätt), så minns jag att man kunde sitta i en halvtimme, ännu värre om kompisen man ville ringa hette Eriksson, fyfan vad man fick leta alltså. Den var flera centimeter tjock och tung dessutom. Idag är den typ 50 sidor!! Jag skojar inte! Först och främst blev jag chockad över att ens telefonkatalog finns kvar, alla använder väl internet?? Sedan blev jag ännu mer chockad att det faktiskt finns så mycket privatpersoner som har kvar en hemtelefon idag. You go people, Släpp aldrig de gamla som fungerat! :D

Japp, de var typ dagen i ord och bilder. Fast 4 gånger så mycket av allt såklart.

Nu måste jag sova. Jobb imorgon (!) som vanligt. Och jag är taggad, som vanligt. JULBORDSLUNCH imorgon, så om ingen uppdatering kommer då vet ni varför, har avlidit i matkoma. Puss mina fina, tycker om er väldigt mycket! <3

Likes

Comments

Nu närmar sig julen med stormsteg. Det känns i kroppen, känns som att jag psykiskt laddar upp för den perioden som komma skall på jobbet. Armmusklerna har växt sig större än någonsin och tallriksarmen är mer tränad än någonsin.

Haha. Låter som jag laddar för värsta marathonet. Men det är typ vad jag gör också!

Idag började jag tidig morgon. Hade som uppgift att möblera, duka och fixa inför en 40 personers lunch som skulle hållas inne i Stora salen. Resultatet på dukningen!

Tycker det blev så himla tjusigt!

Efter det var klockan 11 och lunchen öppnade. Idag har vi vanlig lunch, vilket vi kommer att ha måndagar och tisdagar. Onsdag, torsdag och fredag. kör vi julbordslunch, och på kvällarna och nätterna har vi Jordbord med Rock N Roll show.

Än sålänge är det alltså lugna fisken, hade en lugn "vanlig" lunch.

Dagens fisk och dagens kötträtt på samma bild!

Sedan hade lunchen inne i stora salen beställt en annan rätt, något som jag verkligen diggar.

Kyckling med potatisstomp, någon sås och örtvinigrette. Vet inte vad det var för någon kyckling men TUSAN vad de lyckats med den, helt klart den godaste kyckling jag ätit på Pelles, de lyckades få den sådär saftig som brukar vara omöjligt att få, så saftig att den bara smälte i munnen och aaaah! Shit vilken kyckling, holymoses alltså.

Gästerna verkade även supernöjda, har nog aldrig plockat så mycket renskrapade tallrikar i ett stort sällskap sådär, och jag tog även mitt eget personliga rekord med typ 15 tallrikar + bestick och de få matrester som fanns, På en arm. Kalla mig Pippi Långstrump. (Tog dessutom personligt rekord i 15 vinglas sedan också, ((vända uppochner)) snacka om att utvecklas, tog 4-5 st i början)

Sedan hade de även efterrätt, då hade köket slängt ihop en äppelpaj med kanel och vaniljsås. Efter att vi gått ut med all mat till gästerna blev de 4 stycken kvar som vi fick smaka på.

Jag är lite kräsen när de kommer till paj, eftersom det är bland de godaste jag vet i bakverksväg så FÅR de verkligen inte misslyckas. Men denna alltså... SHIT. Det tar verkligen emot att säga det (gråter inombords) men detta var en av de godaste äppelpajer jag någonsin ätit. Den är godare än alla äppelpajer jag någonsin gjort, och då tycker jag att min egen är bland de bästa som finns. Satan i gatan var god!!! Fattar inte vad köket gör med maten? Magiskt.

Gjorde det INTE SÅ SMARTA DRAGET att äta 3 stycken av dessa (Chloe tog den sista) precis INNAN vi skulle äta lunch. Kan ni fatta hur jävla mätt jag var när vi fick matrast och skulle sätta oss.

En vanlig person skulle nu tackat nej till lunch då jag redan ätit 2 kycklngfileér och 3 tallrikar med paj&äppelsås, men HEY, Pelles mat <3333 Fattar inte vad detta gör mot mig. Mina 10 kilo som jag gick upp har blivit till 20 nu, och lär bli till 50 kilo om jag fortsätter i denna takt. Pelles mat är FÖR god.

Efter en skön och härlig liten lunchrast ihop med mina sköna kollegor så var det back to work. Snabbt som en oljad blixt tömde jag själv hela stora salen på allt som var kvar efter deras middag, och sedan hängde jag i diskrummet ett tag. Bytte ljus, vattnade blommor, städade toaletter, dammsög och torkade golven, plockade undan salladsbuffén och POFF så var klockan 18 och jag klockade ut och gick hem. Satan i gatan vad denna dag flög förbi!

Likes

Comments

Börjar seriöst undra vad felet är på mig? Vart kommer all energi ifrån? Vart kommer all ork ifrån? Vart kommer all lycka, livslust och glädje ifrån??? Så sjukt förvirrad. Låt mig förklara lite närmare.

För några år sedan så låg jag inne, var så oaktiv man kan vara, gick säkert max 1000 steg om dagen och gjorde verkligen inte en enda fysisk ansträngning. Åt som ett djur, men kunde varken gå upp i vikt eller få någon som helst ork. Hatade livet, var alltid psykiskt trött och slut. Tyckte lixom att gå ut med soporna var riktigt jobbigt både fysiskt och psykiskt. Sov typ 12 timmar om dygnet och var konstant trött. Såg lixom ingen mening med någonting och fattade inte hur vanliga personer ORKADE både typ jobba och ha ett liv.

IDAG kommer jag hem efter ett oväntat 7timmarspass på jobbet. Jag har slutat röka (borde va jävligt påfrestande psykiskt), jag har dessutom en bruten tå, ett lättare ryggskott, och har sovit typ 5 timmar inatt. Vad gör jag? Jo, jag ställer mig och storstädar lägenheten. Bäddar rent i sängen med helt nya påslakan, bäddar ihop soffan som jag och Marcus sovit på i helgen, dammsuger golvet och torkar golvet i hela lägenheten, skurar toaletten, torkar damm och ytor, sorterar tvätt, torkar lister, går ner 4 vändor med sopor, kartonger och skit. Går även 3 vändor ner i källaren med gamla TVn, gamla micron, massa annat skit jag inte vill ha kvar, diskar, ställer in rent i skåpen, och plockar rent allt.

Bara sådär? Efter ett. långt jobbpass? Utan sömn? Med värk i hela kroppen?

Och hela tiden går jag och nynnar på en låt, gör små skutt, känner hur hjärtat gör små volter för att jag är så oerhört lycklig och energifylld. <3

Nya sängkläderna. Älskar känslan av nytt. Älskar den så mycket att jag fått någon dålig vana att köpa nya sängkläder hela tiden istället för att tvätta de gamla.... Whooops. Sängkläder nummer 5 på några månader heheh.

Det är inte ofta som jag faktiskt både dammsuger och skurar golvet! Brukar inte behöva skura så ofta, men idag var det verkligen dags. Dessutom körde jag två vändor och supernoga överallt så det luktar sååå gott och glänser om hela golven.

Medan jag höll på såg jag att det började snöa utanför! Blev så lycklig att jag var tvungen att springa ut (?!) och försöka fånga lite flingor och bara GAAAHHH livet är så jävla fint och snö är så vackert.

Hur vackert?! Jag ryser i hela kroppen, jag har aldrig njutit så mycket av vintern och snö som jag gör i år. Kanske för att jag njuter så otroligt mycket av ALLT.

När jag avslutat min städning och faktiskt sjunkit ner i soffan med lite kvällsmat så satte jag mig och insåg att "OJ!" jag har faktiskt inte bloggat på flera dagar. Jag ber om ursäkt för det. MEN just nu så får det komma som det kommer. Jag har både ett jobb där jag jobbar mer än heltid, väldigt långa pass, jag har mer vänner än jag någonsin haft, jag har en ekonomi som gör det möjligt för mig att göra en massa saker efter jobbet, och dessutom har jag världens finaste pojkvän som jag faktiskt vill ge 110% av min uppmärksamhet när jag träffar. Tro det eller ej, när Marcus är här så kollar jag knappt på mobilen trots att jag annars till och med sover med den i handen och är beroende av sociala media. Fattar inte vad den pojken gjort med mig.

Och nuuuuu sitter jag bara i soffan. I myskläder, avtvättad, borstat tänderna, och bara helt toknöjd efter en lång dag. Jag hade egentligen tänkt uppdatera er om vad som hänt i helgen (!!!) det är en heeeel del faktiskt.

Jag har spontanköpt en stooor sak man inte spontanköper vanligtvis, jag har varit på bio med två av de människorna jag älskar mest, jag har varit med och provkört splitternya bilar i Sthlm, jag har julpyntat och byggt enorma julgranar på Pelles och jag har tagit med mig Marcus på en familjemiddag ute på Skavsta hos min familj! Sååå ni har väldigt mycket läsning att se fram emot, tro mig!

Dock har klockan dragit iväg nu igen, förstår verkligen inte? Och eftersom mitt 11-17 jobbpass imorgon huxflux blev ett 08-??? jobbpass imorgon så kanske de skulle sitta bra med lite sömn hehe. Känns dock som att jag går på övervarv, är så taggad och lycklig och glad att hur fan ska man kunna sova? Behöver ingen sömn, är hög på adrenalin och lycka ba. Måste verkligen försöka hitta ett sätt att coola ner dessa lyckorus som bubblar om och om igen i min kropp.

Godnatt från en mycket, mycket lycklig Linnéa. <3

Likes

Comments

Idag skulle jag egentligen vara ledig på Pelles. Men så blev jag inkallad för att göra en del sysslor som måste göras nu inför jul. När jag kom dit blev jag så chockad över hur otroligt fint det var! Trots att jag varit där och julpyntat och roddat hela söndagen och hade en bild i huvudet ungefär hur det skulle se ut, blev jag chockad över hur mycket mat, hur pyntat, hur mysigt och fint det var. Knäppte direkt några bilder på Gottisbordet och det varma;

Shit, här ska jag alltså springa omkring i hela December. Som att ställa fram ett medicinskåp med olika piller till en missbrukare typ, jag kommer ju ta livet av mig själv här. Dödsorsak; Högt blodsocker, sprängd matsäck och sönderfrätta tänder, sockerskadad. Kommer ju dö lycklig iallafall.

Såhär såg mittendelen ut med kallt. Fick lixom inte ens med allt på bild haha. Inne på torget fanns det 4 stationer, Kallt, Sill, Varmt och Ost. Jag missade hela sillstationen hahaha....

Varma iallafall, med allt ifrån köttbullar till revbensspjäll, Janssons, köttbullar, dopp i grytan osv osv osv osv.

Och så ostbrickan!

Som sagt, jag glömde hela sillstationen hahaha...

Idag invigdes alltså julluncherna på Pelles! Dock var jag ju som sagt inte schemalagd, utan Josse och Chloé sprang för fullt på lunchen. Många gäster åt den "vanliga" lunchen som vi kommer servera måndag-onsdag, och några gäster åt Julbordslunch. Med dubbelt så lite plats (eftersom hela stora salen nu är en buffé) så undrar jag verkligen hur det kommer bli under rusch. Det blir spännande att se!

'Iallfall, efter att jag gått runt och beundrat all julmat (FYFAN VAD TAGGAD!!!!!!) så satte jag mig och gjorde en av sysslorna som jag var extrainkallad att göra.

Japp, ni läste rätt. Vi ska vika hundra och hundratals servetter. Som "tur" är det bara en tvålagers stjärna som vi ska vika, så vikningen är ju inte superkomplicerad, men ändå så är det 12 steg innan den är klar. Och det är en, vi ska ha över tusen servetter.

Idag var det verkligen full personalstyrka på Pelles, den högsta chefen var där, lixom några andra platschefer (??) och massa tekniker, ljudkillar, osv osv. Håller ju på att bygga en stoooor scen, få en helt ny bar, ismaskin, kylar och mer in till den stora salen. Så det var verkligen folk ööööverallt, skojar inte. Vårt vanliga personal och mötesrum var proppat med folk och datorer och det var så annorlunda dag på jobbet verkligen.

Efter att jag vikt typ 100 servetter så gick jag iallafall och tog lunch, gissa om jag var taggad? Gissa vem som ska äta ihjäl sig denna jul??

Här var då mitt första lass med julmat. Ska tilläggas, Jag skrapade alltså rent varenda tallrik och hämtade påfyllning. Jag hann smaka precis allting som jag vill smaka och tycker om. Kan ni förstå vilket himmelrike detta är för mig? Matfantast, matälskaren Linnea jobbar PÅ ETT JULBORD, detta är för bra för att va sant.

SOM TUR så är Josse lika matglad som mig, hahaha... Shit, jag skulle annars skämmas ihjäl. Alla andra i personalen är typ redan trött på julmaten och valde små assister från salladsbuffén med normalt mycket mat, några åt lite julmat, men så kommer jag och Josse med tre tallrikar var, hahahaha. Jävla tjockisar.

Fatta blickarna vi fick från alla som kom in i rummet, två ganska små tjejer som sitter och äter julmat som attt vi aldrig sett mat förut. Inte som att vi kommer äta denna mat 2 gånger om dagen i hela december, nej vi tröck i oss för kung och fosterland. Dessutom startar nu vår lilla tävling, vadslagning eller whatever. Som egentligen började som en rolig grej, men kommer med all sannolikhet kommer bli verklighet om vi ska fortsätta äta såhär. "Vem av oss går upp mest i vikt under julbordet". Vi är verkligen inte friska.

Älskar även Josses inställning "bättre & äta medan de serveras, man vet aldrig när man får mat nästa gång". Så jävla bäst, lever verkligen efter det mottot.

Och satan i gatan och halleluja VAD GOTT DET VAR. Wow, njöt verkligen sååå mycket. Detta kommer var min fetaste, njutfullaste och underbarast månad i livet. Ser så mycket fram emot detta, Julmusik, Julstämning, JULMAT, folk är glada, alla underbara lukter, ALLT. Ååååhhh <3 <3 <3

Såhär såg det ut i stora salen, värsta kaoset som kommer bli sååå fint! Det vankas julshow, Ny bar och andra grejer mina vänner.. Pirrar typ i kroppen!

Sedan blev mitt 2timmars pass till ett 7timmars pass. Först servettvikning, och sedan fick vi även ett gäng "extrapersonal" som ska hjälpa till under julbordet. Så mitt i allt är vi typ 15 stycken som ska jobba, skitroligt! Så hade lite genomgång angående kläder och vad som gäller, även en liten rundvandring för de nya inne på Pelles.

Efter det erbjud jag mig att hjälpa Josse att stänga lunchen, var galet mycket disk och golven, alla ljus, allting. Inte vana vid att ha en dubbellunch och så mycket extra och nytt att tänka på. Efter det hjälpte jag även till inne i stora salen med torkning av grejer, bära saker, fixa disk, rodda med grejer och fix. Sedan avslutade jag dagen med ännu mer servettvikning och sedan skjutsade Chloé mig hem.

Vilken toppendag, Jag tror inte ni kan förstå hur mycket jag ser fram emot denna jul? Det kommer bli det absolut bästa December som jag någonsin varit med om, kan inte beskriva min lycka över att jobba på Pelles och få del utav allt detta!

Likes

Comments

Nu känner jag mig som en liten copycat av Emelie, men jag har faktiskt också fått frågor hur det kommer sig att jag börjat hänga så mycket med Stockholmsbruden, och hur det nu kommer sig att vi gör par-grejer ihop, hon, jag, Marcus och Hjerp?? Hur blev allting så perfekt? Ja, tro inte att det är slumpen (iallafall inte allt) för jag har planerat detta låååång tid.... ;)

Alltså jag blev så tokkär i hela den här texten som Emelie lagt upp på sin blogg. Jag tyckte att hela historien lät som en lycklig film, en riktig dramarulle. Eller värsta dokusåpan. Sedan slogs jag av att "Just fan, det är ju OSS den handlar om!". SÅ.HIMLA.ROLIGT.

Emelie har tyvärr (inte tyvärr för oss lyckliga jävlar som vet lösenordet, wiiie) låst sin blogg för att kunna vara lite mer personlig. Så ni kan tyvärr inte läsa hela historien på hennes blogg, utan ni får gott nöja er med den lilla text som finns här. <3

Sååå, som ni förstår hade jag planerat från början att jag och Marcus skulle bli tillsammans, och att Marcus bästavän Emil och min bästavän Emelie skulle bli tillsammans. Ni vet, som barndomsdrömmen man alltid haft??

Fast nä, allt jag gjorde var att sälja in dem lite till varandra, sedan har dom ju skött resten själva, jävligt snyggt också, om jag får uttrycka det så :)

Så ja, just nu lever jag och Emelie i drömmen man alltid haft, Två vänner som har världens finaste pojkvänner, som dessutom är bästavänner. Nu snackar vi parmiddagar, roadtrip, Biobesök, utflykter och filmmys. Låter det för perfekt? Jag håller med, väntar bara på att någon kan nypa mig i armen och väcka mig från min dröm. <3

Likes

Comments

Känns helt sjukt att skriva det, men jag har faktiskt en helt ledig dag (!). Har både jobbabstinens samtidigt som jag njuter så sjukt mycket och vet att jag verkligenverkligenverkligen behöver denna lediga dag.

Imorse vid 06 så vaknade jag av en försiiiiktig kropp som kom nersmygandes bredvid mig i sängen, och sedan följt av en våg lätta kyssar typ överallt. Vaknade och tittade lite yr upp och där låg min fina pojkvän och såg så lycklig ut "Jag har saknat dig sååå mycket, jag älskar dig Linnéa!" Inte fel att vakna av det. <3

Sedan har vi bara myst, myst, myst. Vid 11 kom det en harang hysteriska plingplingpling på dörren, då var det Emelie som kommit för att säga Hejdå innan hon åker till Stockholm igen! Jag har så dåligt samvete för att jag inte träffat henne varken tisdag eller onsdag pga av att jag jobbat mördarpass, men sedan är jag helt hundra säker på att Emil tagit hand om henne på allra bästa sätt. <3 Hon verkade även så himla lycklig och glad, så jag antar att hon klarat sig utan mig. Finaste tjejen alltså <3

När hon åkt och Marcus var och parkerade om bilen så fick jag ringa en hel del samtal. Jag hade så ont i ryggen imorse att jag knappt kunde gå, när jag hostade så grät jag nästan samtidigt, och varenda liten "fel"rörelse kändes som att någon stod och högg med en kniv i svanken. Jag har trott att det ska gå över, men imorse var det riktigt illa så Marcus tvingade mig att ringa vårdcentralen. Förutom vårdcentralen fick jag även ringa och avboka min körlektion, och sedan dubbelkolla med läkaren angående mina p-piller.

Efter en mysig frukost med mackor, äggröra och lax, kvarg, kaffe & oboy, så tog jag mig i kragen och gick ner till stan. Läs, Haltade. Jag hade så jävla ont i min brutna tå, så sjukt öm i vaderna efter spring på jobbet, och sedan en trasig rygg på det. Ajajaj....

Gick iallafall ner till stan och hämtade ut mina p-piller. Kom hem och la mig i soffan där Marcus bullat upp med kuddar och täcken och mys. Så låg han och spelade Wii U medan jag försökte läsa angående pillerna som jag nu ska börja ta. Slutade med att jag tappade humöret och ville gå och röka en cigg, då Marcus hindrade mig och låg och läste på bipackssedeln om pillerna och förklarade pedagogiskt för att få mig att förstå. HAN ÄR SÅ GUULD <3

Eftersom han jobbar natt inatt och inte sovit mycket under morgonen så "tvingade" jag han at sova i några timmar. Jag drog igång en dålig film och kröp upp som lilla skeden, sen låg vi bara så och myste. När han säger "Det här är det bästa som finns, att bara ligga och mysa såhär med dig" då tror jag att mitt hjärta ska smälta. Gulligare, finare, underbarare, sötare kille får man verkligen leta länge efter. Shit vad fin han är. <3

Så nu har han sovit i 2 timmar (gosh, han är så jävla söt när han sover!!) och jag har lyckats blogga ikapp med typ 4 blogginlägg OCH smidit lömska planer med Emelie. Och BARA varit ledig, utan att göra någonting alls.. Trodde aldrig aldrig att jag skulle säga det men helvete vad skönt det varit! Helt jävla underbart och såååå välbehövligt.

Btw, exakt DÄR gick jag in på timme 72, alltså 3 hela dygn utan en enda cigarett. Har inte heller använt någon form av hjälpmedel som tuggummin, plåster eller elcigg. Och jag har heller inte självskadat på något sätt. Jag måste verkligen vara så jävla envis, tjurskallig, beslutsam och målinriktad som bara hux flux slutar. Faktiskt lite imponerad av mig själv.

Likes

Comments

Hej halllåååå! Jag lovade ju att visa bilder från gårdagen på jobbet. Jag glömde helt enkelt bort det för att jag hade så mycket annat, kom hem jättesent och var tvungen att duscha osv osv. Men nu så!

Det finns flera anledningar till att det blivit lite hipp som häpp på bloggen. Ett är att vi haft finfrämmande från Stockholm och Emelie, så har hittat på roliga saker. Två är att jag har jobbat långa pass och varit död när jag slutat. Och tre, Jag har ju som sagt hoppat in i den här dumma idéen (precis innan stressigaste perioden någonsin på jobbet ska börja) att jag ska sluta röka. Ingen bra kombo.

Igår iallafall så började jag jobbet med att köra en lunch. Direkt efter lunchen så hade 120 personer bokat en liten mini julshow, de skulle äta skinksmörgåsar med risgryngröt, ha en luciashow och fika på pepparkakor. ÅH VAD JAG SAKNAT DIG UNDERBARA GRÖT.

Älskar verkligen alla dofter och maträtter som har med julen att göra.

Gröt til 120 personer, anyone?? Det är sjukligt stora mängder gröt ska jag säga er.

Såhär preppade kockarna i köket när gröt och smörgåsar ska ut till ett stort sällskap. Då är det action i köket ska jag säga er.

Huuuur mysigt med luciashow? Även om jag kanske tycker att det är lite i tidigaste laget kan jag inte hjälpa att jag blir helt varm och smälter inombords. Shit vad jag älskarälskarälskar julen. Och jag kommer bli sönderjulad utav att jobba på Pelles, blir ju julbord, julmusik, julpynt och julmys varenda dag! Jag är nog den som mest ser fram emot julborden utav alla som jobbar hahah...

Dessutom finns de ju inget bättre än "bränd" gröt som är kvar i botten. (Inte helt bränd, men typ lite mörkbrun). Det är så extreeemt gott med det där kladdiga, klistriga som sitter i botten. Ni ser kastrullen, hur mycket rester? Jag skrapade rent hela denna kastrull plus en till kastrull från varenda grötrest. Bästa bästa bästa. Så himla gott. Behövde ingen stor lunch efter detta kan jag ju nämna.

Efter att ha vankat omkring och försökt att inte sprängas av all gröt, så var det dags att röja upp efter julfirarna i stora salen;

Och efter att jag tömt och röjt den var det "bara" disken kvar efter 120 pers. Jippiiiieee :D Helt ärligt så är diska något av det som man spenderar allra mest tid med i resturang. Egentligen så gör det mig inte så mycket då jag faktiskt tycker det är ganska kul att diska, haha. #wierdo

Efter att ha diskat så gick alla andra hem, kvar var bara jag och en kock. Nu var det nämligen dags för mig att hålla i en 40personers middag, ensam! Så spännande och kul! Även om det inte är supermycket att göra så är det ändå ett stort ansvar att vara ensam med 40 pers och se till att de har det bra, att de har dricka i glasen och är nöjda med maten, samt att plocka undan och hålla tidsschemat. Växer allt lite extra när jag håller i sånt här ensam.

Till minglet serverades det pepparkakor och glögg (!!!), åååh, JUL återigen. <3

Efter att de minglat klart och satt sig så hade de underhållning ett tag. Jag sålde och serverade dricka till alla törstiga gäster, och sedan var det bara att bära ut varmrätten;

Sej med stekt potatis och örtagårdssås.

Alla var jättenöjda med maten, och när folk ätit upp så plockade jag av och diskade, för att direkt börja preppa deras kaffe och dessert som var Mjuk pepparkaka med lingonfrosting. Så fort den var ute så stod jag och diskade och diskade och diskade.

Runt 22 hade allihopa gått, nöjda, mätta belåtna. Jag med.

Sedan höll jag på i över en timme med att plocka in allt, diska, släcka ner, byta ljus, vattna blommor, tömma sopor, glaskross, städa toaletter osv osv osv.

Runt 23 var jag helt totalt slut. Förutom att min tå inte verkar läka, har jag börjar få sådan extrem smärta i ryggen som bara blir värre och värre. I slutet av dagen kunde jag knappt bära 2 tallrikar utan att grimasera av smärta. Och vad brukar man vilja göra när man har ont överallt, känner sig trött och behöver lite tröst? Ta en cigg.

Ja men just ja, så har jag slutat röka också.

Likes

Comments