Igår var jag uppe på fem olika hästar/ponnyer. Först red jag Calle. Bliv lite jogging medans mamma joggade en häst hon ska börja lida lite ibland. Calle har fått ta det lite lugnare ett tag dels för att han är lite hostig men även för att Johannes på Equos Sanos har kollat över honom.
När mamma och jag var klara tyckte mamma att jag kunde sitta upp och prova en större storhäst (ca 170cm?), jag svarar aldrig nej när det gäller att rida😉 Fördelen med att rida gångartsponnyer är att storhästarnas gångarter blir inte så mycket större då😁
Efter lunch red jag Tilde lite. Med henne jobbade jag på öppnor och volter i lite lägre form. Under tiden jag red kom en av dom andra från stallet in med sin häst som var ovanligt lugn för att vara han😅 Ägaren till honom har länge sagt att jag ska prova honom, när han är lugn och snäll vilket han var igår. Det är en helt underbar häst att rida. Han har så mycket trav att jag absolut inte orkade sitta ner😬

Tycker det är otroligt kul att få möjlighet att rida andra höstar än bara mina egna. Alla hästar är olika och behöver ridas på olika sätt, därför är det väldigt utvecklande att rida olika hästar lite då och då😊

​Kolla min instagram (@linneadressyr), där kommer komma upp en liten film på när jag rider hästen ni ser på bilden😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår stod det bommar på schemat för båda hästarna. Först ut var Tilde. Med henne hoppade jag lite studs och i slutet hoppade vi ett litet hinder några gånger. Tilde tycker verkligen det ör jättekul att få göra något annat ibland. Speciellt när man hoppar känns det som att hon ser ut som hoppponny, vet inte om ni fattar men jaja. Hon rusar och drar upp huvet innan hinderna. Jag tycker bara det är kul när hon tycker det är kul så jag låter henne (man kan i te göra något annat), det är bara inte lika kul när hon kommer i den farten och plötsligt bestämmer sig för att inte hoppa🤦🏼‍♀️
Efter henne var det Calle. Han är inte alls lika van vid bommar som Tilde. Med honom jobbade jag med travbommar, att han skulle lyssna och inte rusa iväg av glädje som han brukar. Har inte jobbat med bommar med Calle på ett tag så det var väldigt kul när jag märkte att han tog halvhalen innan och höll samma tempo. Eftersom han var så duktig övergick jag snart till att rida över ett litet litet kryss på ca 20 cm. Då ville jag att han skulle lyssna på mig så att det inte är han som väljer tempo och inte ”hoppa” en halv meter högre vilket han gjorde första gången jag så kallat hoppade honom.

Pappa var med mig och fotade några bildserier med min mobil. Tyvärr blev bilderna suddiga med man ser vad jag håller på med iallafall😊

Likes

Comments

Denna veckan har båda ponnyerna varit super fina! Med Calle jobbar jag mycket på övergångar och förvänd galopp. Han blir stadigare och stadigare i formen för varje dag.
Igår stod cavaletti på schemat! En lydnadsövning vi hittat där man har tre bommar i följd på en stor volt. Efter man kommit över bommarna i trav gör man halt eller fattar galopp (och sen bryter av en bit innan bommarna igen).
Tilde fattade ju direkt och är lydig sen innan men Calle fick tänka en del när jag ville så många olika saker på följd.
Efter Tilde hade gått några gånger över bommarna fick faktiskt dressyrhästen hoppa lite och då gick det fort kan jag tala om😂

Likes

Comments

På senaste tiden har det hänt en hel del saker. Vi har åkt till stugan men båda ponnyerna, Tilde har äntligen blivit av med förkylningen, firat julafton, varit på Ryttarutveckling, jag och ponnyerna har blivit fotade av Sandra Jönsson och nu sitter jag i bilen på väg hem.

Några av dom superfina foto Sandra tog😍

Ryttarutveckling: I torsdags var sista gången med Ryttarutveckling. På förmiddagen var det inspirerande föreläsningar följt av programridning på eftermiddagen där Tilde och jag red upp vägarna i vår kür. Vi fick lite tips på vad vi skulle kunna ändra på/lägga till/ta bort för att få det ännu lite bättre.
Det är första gången jag sätter ihop en kür och även för mamma som ridit i många år. Väldigt roligt men svårt!

Likes

Comments

Idag gick jag min sista skoldag detta året! Har varit mycket denna hösten så nu är det skönt att vara lite ledig.
Just nu håller jag på att planera eller vad man ska säga, vad jag behöver ta med mig till hästarna...vi åker till stugan på fredag! Under tiden vi är där är sista (🙁) tillfället med Ryttarutveckling nivå 2. Hoppas bara att Tilde hinner bli frisk så att jag kan rida henne. Calle och jag är inte förberedda på att rida ett program för domare än.

Calle är som en dröm just nu! Sååå fin! Vi jobbar mycket med grundläggande saker såsom övergångar osv...men även skänkelvikningar, förvänd galopp, även lite öppnor. Han börjar röra sig med mer luft i steget vilket gör att jag får lite jobbigare att sitta ner framförallt i traven. Men vilken härlig känsla man har när man rider honom!😍

Härom dagen var det så fint väder (på väldigt länge) när vi var ute och mockade hagarna så vi passade på att fota lite☀️

Likes

Comments

I måndags när jag red Tilde fick jag avbryta passet. När jag värmde upp hostade hon någon gång vilket hon ibland gör så jag red vidare. Jag trånade lite på kür-delar och då hostade hon igen så hon fick skritta lite. Men när jag tog upp formen igen hostade hon så vi gick in i stallet. Väl inne i stallet hade jag gärna velat få reda på om hon hade feber eller inte men hade jag tagit tempen på henne då hade det inte blivit rätt resultat eftersom hon hade jobbat lite innan.
Jag hade sett så mycket fram emot denna helgen med träning för en tränare vi tränar för ibland. Vi håller ju på att sätta ihop en kür och hade tänkt träna den för honom denna helgen men Tilde har bara fått ta det lugnt denna veckan eftersom hon hostar en del så denna helgen får Calle komma ut på lite äventyr.

Likes

Comments

Igår var en väldigt inspirerande kväll! Vi hade kommunicationsträning pågående i ridhuset med Anna från AS Holistoc Horse. Hon jobbar med att stärka, bygga upp och förbättra kommunikationen mellan häst och ryttare.
Ni hittar henne på Instagram, @annaholistichorse och på Facebook, AS Holistic Horse.

Calle var först ut. Med honom jobbade vi på att han självmant ska vilja jobba mer med bakbenen och jobba genom ryggen och använda magen mer i övergångar men samtidigt tänka.

Ikväll är det Tildes tur att få bli trött i huvudet.

Likes

Comments

Igår var Johannes Malm från Equos Sanos och kollade över Tilde. Tilde brukar ha sina egna gymnastiska övningar i hagen (bockar, sparkar bakut, springer och välter i svängarna), då brukar hon bli sned i bäckenet och då är en sponsor som Johannes perfekt! Mer om honom och hans arbete hittar ni på www.johannesmalm.se

Johannes är även fotograf! Det är några av dom många bilder han har tagit av Tilde och mig😍

Likes

Comments

Jag kan knappt tro det är sant! Denna helgen var målet att sätta ETT SM-kval men det blev visst TRE!!!!!! Dessutom slår vi till med vinster i alla tre klasserna!
I lördags kväll var det start sent i FEI lagtävlansprogram, vilket resulterade i 66.1% och där med pb. I söndags red vi FEI mästerskap först där vi red ihop 65,8% och därefter 67% (!) i FEI lagtävlansprogram.
Båda ritterna i lagtävlansprogrammet är jag nöjd med men Mästerskapsprogrammet är jag inte lika nöjd med. Hon gick emot mig i den ena öppnan och var allmänt lite seg (tyckte jag).

Bättre slut på tävlingsåret kan man knappast få😁

Likes

Comments

Inhelgen är det Tildes och min sista tävling för året och jag är jättetaggad!! Mitt mål med helgens 3 klasser (FEI lagtävlan gånger 2 och ett FEI mästerskap) är att åtminstone sätta ett SM kval.
Idag tränade Tilde och jag för tränare, kändes både riktigt bra och inte riktigt lika bra. Tilde lik som alla andra hästar har en svagare sida som hon tycker är jobbig att jobba med. Just nu jobbar vi mycket led att hon ska bli lättare i handen vilket hon tycker är väldigt jobbigt när hon behöver bära sig själv😂

Likes

Comments