Vardag

...och där var det äventyret över. Jag flyttade hem i måndags och har sedan dess hunnit med en hel del mysiga och roliga saker. Till exempel så har jag kramat massa kompisar, vart på UF-mässan, Ullared, Göteborg x2, vinkväll med mysiga familjen Boström, vinkväll med kusinen av högsta kvalle, promenad med bästis, lapat sol på Rasmus balkong och arbetsintervjuer. En hel del med andra ord så jag är 100% back on track nu. Imorgon börjar jag på ett nytt jobb (tjohooo!!! SÅ glad) och sen är det påskhelg!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Igår efter jobbet var min plan att tvätta kläder men så hörde Gud mig. Rebecca ringde och frågade om jag kan komma till centrum nu (!!!) och se Ylvis Talkshow. Såklart jag kunde det, allt för att inte behöva tvätta. Jag sprang till tåget och kom precis i tid. Ylvis var tydligen de som gjorde låten "what does the fox say?" och som numera har en egen talkshow.

Idag har jag jobbat igen och imorgon ska jag på kurs!!! Efter det kan jag förhoppningsvis titulera mig som baristatränare.....................fingers crossed.

Likes

Comments

Vardag

Redan tisdag? Jag känner på mig att tiden kvar här kommer springa iväg snabbare än någonsin. I söndags tog jag och Dagny en promenad till Aker Brygge. Det var väldigt kallt men vi bet ihop för att få se den fina himlen. Efter promenaden käkade vi sen middag och pratade om livet. Jag tycker det är så intressant att prata om djupa saker med Daggan. Vi kommer från två helt olika liv men ändå förstår vi varandra så bra.

Igår var det måndag och ny vecka. Jag har fått ännu en till anställning på Starbucks som barista trainer. Det är betydligt svårare än vad jag trodde att lära någon allt från grunden. Jag tänkte på vad min barista trainer tänkte på när hon skulle lära mig? En virrig, övertaggad svensk brud som inte förstod ett skvatt norska...

Likes

Comments

Vardag

Det har vart händelserika dagar denna veckan. Jag har hunnit jobba på olika butiker denna veckan vilket är f a n t a s t i s k t för att.... jag sa upp mig i onsdags. Jag har, efter många om och men, bestämt mig för att flytta hem till Sverige igen. Just nu ska jag bara fokusera på att krama alla som jag lärt känna här och som jag tycker om så mycket.

Annars har jag hängt hemma hos Synneva, käkat pizza (det går sådär med det hälsosamma livet, börjar om på måndag), vart assistent på Esthers kaffelektion och njutit av solen.

​Efter jobbet idag tog jag en promenad till Tjuvholmen. Det är X games i Oslo i helgen så det kryllade av folk, t.ex. så gick jag in i Jon Olsson i folkhavet. Väldigt wow. Ikväll blir det lugnt. 

Likes

Comments

Vardag

Lyllos mig som lyckas pricka in två lediga dagar i rad som är soliga. Nu har jag precis kommit hem från en morgonpromenad. Igår bestämde jag mig för att från och med idag ha ett hälsosamt liv så morgonpromenad är numera givet. Nu har jag planerat att lägga in några maskiner tvätt, städa, duscha och senare i eftermiddag ska jag till Karl Johan för vin (...tänkte jag skriva....första undantaget i mitt hälsosamma liv).

Likes

Comments

Inspo

Jag tror inte jag är den enda som lagt alla bh med bygel i sopkorgen alt. längst bak i underklädeslådan. Jag kan inte förstå hur jag en gång i tiden gått med en stel bh v a r j e dag?! Vill tipsa om dessa från Love Stories. Lite dyrare men ä n n u skönare (och sjukt fina).

Likes

Comments

Vardag

​När jag inte längre bor nära någon som kopplar mig till hemma saknar jag allting väldigt mycket. Även fast jag har flera fina människor runt omkring mig här så känns det ibland väldigt ensamt. Det är på gott och ont såklart, det är ledsamt att sakna men skönt att veta att man har någon fantastiskt att komma hem till.

Det jag saknar allra mest är småsakerna i vardagen som jag har tagit för givet. Saker som att prata om dagen med mamma på kvällen, kvällskaffe med kompisar, skratta med mina syskon, gosa med min hund Elsa och ha alla kompisar väldigt nära. 

Jag tror att det kan uppfattas som ganska ledsamt att man saknar hemma när man "är ute och lever livet efter studenten" och det gör mig stressad. Jag borde inte tänka/tycka såhär och passa på att njuta. Men allting blir en vardag och allting blir inte alltid som man tänkt sig.  Även fast jag har vänner här så blir det lite "jag och dem". Jag är den ensamma tjejen från Sverige medan de har sin trygga punkt här. Jag tror också det handlar om att jag absolut inte är en vintermänniska. Mörkret smittar min knopp mer eller mindre och att då addera en ensamhetskänsla på det kan bli lite too much to handle.

Idag har jag bott i Oslo i 170 dagar och jag vet den längsta biten har passerat tills att jag flyttar hem. Saknaden har mer eller mindre övergått till en längtan.

Likes

Comments

​Är väldigt mycket i inredningstankar just nu, tanken är att jag relativt snart ska få inreda min egna lägenhet. Jag vill ha lägenheten framför mig så att jag redan nu kan sätta igång att spåna och planera. Det är så svårt att göra det när man inte har någon bild framför sig... Än får jag nöja mig med att leta inspiration.

Likes

Comments

...och där var ännu en dag avklarad. Klockan är inte speciellt mycket ännu men har inget planerat ikväll mer än att slappa... och dammsuga. Att gå upp såpass tidigt som jag gör var och varannan dag gör att jag hamnar i obalans. Det hade vart en sak om jag gjorde det varje dag men just nu får jag ingen rutin på det.

Efter jobbet gick jag längs vattnet till Tjuvholmen och sedan vidare till Karl Johan. Sprang in på Apoteket och H&M en snabbis innan jag gick hem. Det blev en väldigt lång rutt för den lilla shoppingen men älskar att promenera med hörlurar på högsta volym.

​Hur fina var inte de rosa Nike Huarache???

Likes

Comments