View tracker

Jag har verkligen behövt köpa en ny foundation och ett nytt puder. Förut hade jag en puder foundation från bareMinerals men den var för varm för min hudton så nu kände jag att det var dags att köpa nytt.

Jag har använt samma produkter från Fit Me förut och har tyckt dom fungerat bra med tanke på priset. Om du vill ha en heltäckande foundation så är det här inget för dig men för er som har ganska fin hy och bara vill ha en lätt bas så blir det här perfekt. Jag applicerar min foundation med en beautyblender och sedan tar jag en stor borste till pudret.

Förut när jag har använt beautyblenders så har det inte funkat alls men jag vet nu att jag använt dom fel. Innan man använder den måste man hålla den under vatten så den sväller upp och blir mjukare, sen så vrider du ur den och sen kan du börja applicera din foundation/concealer.

Pudret fungerar jättebra, även till andra foundations (iallafall dom jag har testat).

Jag har aldrig haft någon vidare bra koll på läxor/prov och varken bok kalendrar eller mobil kalendern har fungerat för mig. Jag köpte då ett vanligt skrivblock i stället som jag alltid kan ha med mig och skriva ner dem läxor vi får. Jag köpte också ett pennskrin och lite pennor och sudd. Jag tappar alltid bort pennor och får köpa nya hela tiden så köpte därför ett sött litet pennskrin.  

Min mobil går alltid söder, jag har nu min andra iphone 6 och det tog någon månad sen sprack den skärmen också men den funkar fortfarande. Jag brukar alltid köpa billiga skal från t.ex. Gina Tricot eller Fyndiq.se men nu la jag ner lite mer pengar men på ett riktigt bra skal och jag älskar verkligen färgen. Jag köpte också en plast till skärmen men tipsar er inte om att köpa den eftersom den har gjort min kamera väldigt suddig. Det kanske bara var jag som hade otur men jag får nog klippa av plasten som ligger över kameran.

Sminket finns att köpa på kicks men jag har också länkat produkterna så det är bara att klicka på dom så kommer ni direkt till en sida man kan köpa dom på.

Puss på er💋

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har nu inte lagt ut något på en vecka. Jag är så stressad pågrund av skolan och har helt enkelt inte orkat. Jag har inte ens orkat tänka på nya inlägg för jag är så fruktansvärt trött.

Just nu känner jag sån press, jag måste hitta ett bra sommarjobb, jag måste få bra betyg i skolan, jag måste få godkänt i italienska och matte och samtidigt måste jag vara en bra flickvän och dotter. Jag har just nu tre stycken olika inlämningar i samhällskunskapen, en labbrapport, två inlämningar i historia, ett muntligt framförande i svenskan sen så har jag flera prov framför mig.

När jag blir stressad är det värsta jag vet när folk säger till mig vad jag borde göra eller borde ha gjort "du skulle ha pluggat tidigare" eller "det hjälper inte att bli arg" eller "ta det lugnt". SNÄLLA tror ni det hjälper? När jag är stressad blir jag förbannad och ledsen och när du säger till mig vad jag ska göra så gör du det 1000 gånger värre. Du tror att du kommer på något smart och att det hjälper mig men nu ska jag berätta det ända du behöver säga. Jag förstår dig. Du är chockad nu va? var det så enkelt? JA det är så enkelt. När man är upprörd och ledsen är det ända man vill att någon ska förstå en. Att gråta är något jag skäms över, det känns alltid som att man överdriver. När någon då bara säger till en att man inte ska vara så arg eller att man borde ha tagit tag i saken tidigare mår man bara ännu sämre för man vet att det är sant. Men det är så jävla självklart och man behöver ingen som berättar det för en. Det dom flesta vill är bara att någon förstår en.

När jag är så stressad som jag är så märker ingen oftast det förens jag får ett utbrott och allt jag hållit inne kommer på en och samma gång. Jag är fullt medveten om att jag kan låta väldigt arg/irriterad på nära och kära men det är inte för att jag är arg på dom utan jag är bara stressad. Detta är en av sakerna jag tycker är jobbigast med att vara stressad för jag tar ut det på dom i min omgivning.

Nu när jag äntligen fått lite motivation till skolan och har gjort några bra uppgifter så får jag sån presentationsångest. Jag vill bara göra mitt bästa hela tiden men är ibland för stressad för att plugga. Ibland vill jag bara skrika och slå sönder något. När jag blir arg/stressad så blir jag verkligen det. Jag blir inte lite sur, jag blir förbannad. Det är en av anledningarna till att jag faktiskt planerar att köpa en boxningssäck som många av er som känner mig redan vet så hoppas jag att jag ska kunna ta ut allt på boxning och förhoppningsvis också lätta på stressen.

Jag har också planerat att börja gå till gymmet med min syster men eftersom jag ska byta gym och min syster precis börjat jobba efter en lång mammaledighet så har detta skjutits upp mer och mer men jag hoppas verkligen att vi kommer igång snart.

Ni som känner folk som är väldigt stressade, ta åt er av detta och bara säg att ni förstår och håll om personen. Det kommer göra det bättre.

puss på er💋

Likes

Comments

View tracker

Igår höll vi på att fixa med ett nytt och mycket större akvarium till mina två sköldpaddor Timon och Pumba. Det är lite småfix kvar men det viktigaste är gjort. Dom har blivit så glada nu när dom har fått ett nytt stort hem.

Anledningen till att det inte har kommit några inlägg dom senaste dagarna är att min underbara pojkvän kom hem. Vi har umgåtts sen i torsdags och jag har då prioriterat att vara med honom i stället för att lägga tid på bloggen. I torsdags möttes vi i stan och åt och fikade innan jag skulle till optikern. Mina synfel har inte blivit värre men jag och pappa ska åka in nästa vecka och då ska jag få ett par nya glasögon som jag trivs i👏

I fredags Så fyllde Arvids mamma år så vi följde med henne till Öland och kollade i lite affärer. Sen åkte vi hem till dom och bara tog det lugnt innan maten. Efter att vi hade fikat lite satt vi och spelade kort till kl 01.00, efter det var jag lagom trött.

Nu så ligger jag och gosar med mina små kissemissar och ska försöka plugga lite eftersom jag har 3 st långa uppgifter i samhällskunskapen.

Puss på er💋

Likes

Comments

Efter att jag kom hem igår så kände jag mig lite rastlös och bestämde mig då för att åka in till Hansa. Jag älskar gröna växter, särskilt kaktusar och jag kände att jag verkligen behövde få in lite färg i mitt rum. Kaktusarna och fikusen i fönstret köpte jag för några dagar sen men resten köpte jag igår. Egentligen skulle jag bara åka in till Ikea för att köpa en kruka till den största växten men sen blev det lite mer.. Dom mindre krukorna kostar 25 kr men den stora är jag lite osäker på. Den kaktusliknande växten kostade runt 30 kr och allt annat vet jag inte eftersom det inte var jag som betalade men allt förutom den största växten finns på Ikea.

Lite nya underkläder behövde jag faktiskt och sen tyckte jag att nattlinnet var så gulligt så det var jag bara tvungen att köpa. Trosorna kostade 69kr och 49kr och nattlinnet kostade 199 kr, allt finns på hm. Jag försökte hitt allt på hm:s hemsida men det fanns tyvärr inte där.

puss puss💋

Likes

Comments

Ett ämne som på senare år jag tycker har blivit mer uppmärksammat är mobbning. När man är liten får man höra av lärare att definitionen av mobbning är att en eller flera personer kränker dig dagligen. Men om du är 9-10 år och du blir utfryst på rasterna och alla i ditt kompisgäng (mitt fall tjejgäng) springer ifrån dig och berättar hemlisar, är du inte mobbad då? Även om detta inte händer varje dag?

Att någon annan ska säga till dig om du är mobbad eller inte är löjligt. Känner du dig kränkt vid upprepade tillfällen och om du uppfattar detta som mobbning så är de det!

Innan jag började skriva detta inlägg så sökte jag upp lite statistik om just mobbning. Nu sker mobbningen oftast på nätet och en undersökning från 2015 visar att var tredje barn från 10-16 år blir kränkta i sociala medier. Detta motsvarar 1-2 i varje klass och det är fan sjukt. Jag själv skulle aldrig kränka någon på sociala medier eller i verkligheten. Självklart har jag sagt taskiga saker det har alla gjort men det ska vara något man kanske gör några gånger innan man lär sig och växer ur det. När jag sitter och läser ett blogg- instagram- eller facebook inlägg så får jag också taskiga tankar i huvudet ibland men jag behåller dom för mig själv. Jag har det där filtret som säger till om det är okej att skriva den där kommentaren eller inte men nej det är inte okej! Mobbare är bland det äckligaste jag vet och jag säger detta med gott samvete eftersom jag själv blivit kränkt och skrattad åt. Jag blir så jävla arg, jag förstår inte hur människor tänker. Du behöver inte gilla alla människor men bara för att du inte har något viktigare i ditt liv att lägga din tid på så betyder inte att du måste lägga din tid på att förstöra någons liv. För 2 år sen hade jag tagit åt mig om någon sagt något men nu skulle jag aldrig ta åt mig. Säger någon nått nu så skrattar jag, ler och går därifrån.

Till alla som blir kränkta vare sig det är på nätet eller i verkligheten, ta inte åt er av det! Och om nån säger eller kommenterar något, vänd andra kinden till. Alla har hört detta tusen gånger men av egna erfarenheter, det funkar. Det är inte kul att vara taskig mot någon som skiter i det totalt. Just give them a big fucking smile

Och till alla mobbare. Det är patetiskt att spendera sin tid med att kränka andra när man i stället bara kan hålla käften och kanske spara en persons liv. För det kan faktiskt gå så långt. Just du som sitter där bakom skärmen med alla vidriga kommentarer kan döda. So keep that in mind.

Puss på er💋


Likes

Comments