Precis på dagen 9 veckor kvar. Och några timmar då jag antagligen kommer köra sent på söndag eftermiddag då jag är i näst längsta klassen.
Dieten flyter på oförskämt bra och har knappt reflekterat över att jag dietar den här gången. Jag hoppas verkligen att kroppen fortsätter samarbeta med mig hela vägen🙏

Fått en del frågor om vad jag ligger på för kcal intag, lite svårt att säga då jag kör carbcycling men cirkulerar kring 2000.

The mancold strikes again så har vilat nu två dagar och försökt maxa återhämtningen. Jag hoppas kunna köra nåt lättare pass imorgon. 💃🏽

Jag har dessutom fått den stora äran att vara med i ett inslag i självaste fitnesstidningen Body😍😃 Drömmen! Så på söndag kommer det upp en kille som ska fota när jag kör en del utvalda övningar. Självklart håller vi till på Sportcenter Övik😃👌

Nu är det prio att bli frisk så att jag inte ser ut som en säck potatis i hipthrusten😂

I övrigt försöker jag vobbla min vardag med allt mellan studier, PT timmar, matlagning och träning såklart. Som att jag inte har nog att göra har jag fler planer på gång😅 Lite mer bearbetning så kan jag tala om vad det är😃👌


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nytt år och så jäkla mycket möjligheter. På riktigt! Jag är nu färdigutbildad PT samt certifierad kostrådgivare😃🙏 Känns lite overkligt när jag velat göra nåt under så lång tid, och nu äntligen är jag klar. Då jag studerar på heltid nu så kommer jag att starta lite försiktigt här. En hel del kommer jag troligtvis att sköta via internet. Alltså online coaching🙌
Sen står jag i startblocket mot lite annat här i stan med, grymt spännande alltså.
I och med att jag nu startat min diet mot EM i maj, så känns det inte som att jag kommer att ta på mig speciellt mycket innan det. Folk som redan hört av sig kommer jag försöka hjälpa så fort allt de tråkiga pappers jobbet är klart. Vilket jag hoppas är SNART.
Jag blir så lycklig i själen av den respons jag fått och hur många som hört av sig och vill ha min hjälp. Vilken dröm ändå att få hjälpa nån annan på den här livsresan som det ändå är. Att hjälpa någon komma över den där första jävliga platån, som de flesta faller raklång på och ger upp.

Den här tävlingssatsningen sköter jag både kost och träning själv. Det känns riktigt bra och jag känner att jag har rätt bra koll nu på hur min kropp beter sig. Sen har jag ju lärt av den bästa, Niro, och då kan man ju inte ha en bättre grund. Hård träning och mycket mat ska det vara. Vi vill träna oss i form, inte svälta oss i form.


Pt Distans har såklart också lagt en riktigt bra grund för mig. Jag har en helt annan förståelse nu om allt från macronutrienter, hypertrofi, periodisering, excentrisk vs koncentrisk träning osv osv. Men jag vill veta mer!
Läser ofta artiklar och forskning från amerikanska webbsidor för att det finns så mycket information där ute. Varför det blir amerikanskt är av den enkla anledningen att i Sverige har vi tyvärr inte forskat på samma nivå när det kommer till kost och träning. Kan dock rekommendera podcasten "Tyngre Träningssnack" där de ofta tar upp mycket intressant om just forskningen. Ingen broscience där inte.

Så med det sagt hoppas jag på att ni får ett helt underbart 2017. 💖

Likes

Comments

Bara några dagar kvar på den här tävlingssatsningen. Känns både bra och lite vemodigt. Men mest bra😅 Åkte på en mancold onsdag förra veckan och den har varit envis. Sämsta timingen någonsin. Känns sjukt tråkigt att inte känna sig på topp när jag ligger några dagar ifrån min livs största tävling. Men å andra sidan har jag gjort allt jag kunnat. Och satt hälsan först. Det är bara att acceptera att det inte alltid blir som man tänkt.
Tänkte köra ett lättare överkropps pass ikväll så får vi se hur det går.

Kommer inte ihåg när jag skrev här sist men tror inte jag skrivit nåt om SM? Vilken galen upplevelse. Och sen Tyngre helgen som var. Tyngre var precis som alla säger: en riktig fitnessfest med massa sköna människor och grym vibe. Så glad att jag lyckades ta mig dit😃

Jag vann SM(😱😭😍)och blev därefter tillfrågad att representera Sverige i de Nordiska Mästerskapen! Hur sjukt?! Vilken dröm! Det är alltså nordiska som blir min sista tävling helgen som kommer. Inga förväntningar alls där utan ser det som en otroligt givande upplevelse. Speciellt nu när det inte riktigt gått som planerat. Alla sista hårda träningspass uteslöts och morgoncardion med såklart. Men vi tuffar på och ser vart vi hamnar😊

Likes

Comments

Då var det inte länge kvar och precis som beräknat är jag en svullen säl. Jag ber till alla gudar att det lagt sig innan söndag. Precis vad man behöver några dagar ut😏 men hormonerna gör som de vill.

Idag blir det sista fix och matlagning för imorgon bär det av💃🏽

Likes

Comments

SM för juniorer och veteraner går imorgon och det ska bli sjukt kul att se alla glänsa på scenen. Bra motivation till en less diethjärna nu.

Den här dieten har skiljt sig ganska rejält från förra. Förra satsningen hade vi ingen aning om hur kroppen skulle svara på diet så där var vi ute i tid. Ungefär 4v ut hamnade jag på lite reversed diet och åt ganska bra hela vägen. Nu ligger vi mer i fas vilket gör att det trappats upp rejält här sista veckorna. Lowdays med stort L kan man säga. Den här dieten har varit otroligt mycket tuffare än förra dieten pga en rad olika omständigheter. Stolt är det minsta jag kan säga om jag kommer i mål som planerat. Att vara i balans är bland det viktigaste under en tävlingssatsning och det är vad som fattats.

Nu är vi strax två veckor ut och jag krigar. All in nu bara.

Likes

Comments

Damn, ser att det är många som är inne och spanar här. Förlåt för att jag är kass på att uppdatera.

Har inte så mycket tid över i vardagen nu. Jag är så självupptagen att jag knappt hinner med mig själv. Matlagning, träning, cardio, handlingar, studier osv gör att jag står här nu 2,5v ut och undrar vad som hände.

Det mesta börjar falla på plats nu så det känns grymt bra. Bikinin är fortfarande pyssel på då jag inte har kunnat höfta hur många stenar jag behövde. Beställde 110 till men de räckte inte långt alls. Så nu är en sista beställning på väg och skickade ett meddelande att det är URGENT. Totalt sitter de ca 1700 stenar. SINNES.

Funderar även på att byta ut connectorn till trosorna. Ännu en smart grej man kommer på när man ska vara klar med allt för länge sen. 😏

Här har vi dagsformen iaf 2,5v från SM👇

Likes

Comments

Mindre än 4v kvar nu och idag är ytterligare koständringar gjorda. Nu lär det hända grejer om kroppen svarar som den ska.

Tack för all feedback från alla möjliga håll! Många som kommenterat min utveckling från förra året och det är otroligt kul att höra. Då allt sker i babysteps har jag själv svårt att riktigt se det.


Så hur bedöms bikini fitness? Fått flera frågor angående detta. Historiken i just den grenen har varit i stort sett inga muskler alls. Men sista åren har det skett en utveckling och en mer utvecklad fysik är efterfrågad. Vilket är otroligt kul enligt mig! Då jag anser att bara vara smal inte bör kategoriseras som fitness. Då finns det säkert rena modelltävlingar man kan ställa upp i. Genomarbetad fysik med former på rätt ställen är åtminstone vad jag eftersträvar. Det känns som att det är lite samma utveckling inom alla fitnessgrenar. Har varit lite snackis om det nu ska komma en "bikini light"😅


Men bedömningen är fortfarande diffus. Det enda man kan göra är att hålla koll på vad för typ av fysiker som domarna söker just nu. Alltså vilka hamnar i toppen på bikini fitness listorna. Och det är genomgående vältränade muskulösa brudar. Men lagom mycket och mjukare fysik än tex bodyfitness. Definitioner ska finnas men inte tydliga räfflor eller för mycket muskelmassa. Bikini en helhets bedömning så allt från ansikte till hår och skor tas i beaktande när bedömningen görs. Även hur atleten rör sig på scenen. Självsäkert och lite sassy ska det vara.


Bifogar en bild som är screenshottad från ifbb.com gällande regelverk för bikini.

Likes

Comments

Då fick jag äntligen lite tid över😅 Det är mycket nu minst sagt. 4 veckor ut och det känns i hjärnan. Första veckan av studier är avverkad och det känns bra! Det har varit mjukstart dessa dagar så det är skönt. Idag hade vi en föreläsning i entreprenörskap. Otroligt duktig föreläsare. Han inspirerade verkligen. Just nu vill jag ta tag i allt samtidigt😂 Inköpare känns som en bra utbildning men samtidigt drar kost och träning i mig. Vi får se vilka möjligheter som dyker upp här i höst.


Idag har jag vilodag och då ska jag passa på att planera närmaste veckan. Allt från träning och posering till pluggtid. Den här veckan har gått över förväntan med morgontrappa träning och studier. Får se till att det fortsätter såhär💪

Likes

Comments

Är på väg hem från Göteborg nu och motivationen ligger på topp! Med 6,5 vecka ut ligger jag i fas och det känns bra. Som jag förut skrivit börjar jag studera i slutet på augusti. Så mitt huvudmål är SM och finns det tid och pengar kör jag Tyngre med. Det blir nog sista veckorna där som jag får känna efter om det blir Tyngre eller inte. Torsk och kycklingsponsor sökes😅 Skitkul att plugga men ekonomin blir ju tragisk. Så vi får se helt enkelt.


Dags att schemalägga sista veckorna nu med posering träning och massa mat. Planering är verkligen allt. Jobbar sista helgen nu och sen onsdag och torsdag nästa vecka. Sista racet nu.💃🏽

Likes

Comments

Hur går det nu då? Veckorna går så fort att det är sanslöst. Vad hände med juni juli?! Dieten har gått ganska smärtfritt fram tills nyss. 

Största svackan hittills kom förra veckan och jag funderade starkt på att faktiskt avsluta satsningen. Kroppen svarar bra, det är huvudet som varit ur fas och alla delar måste fungera. Men jag vill det här, och jag kommer att köra på. The struggle is a part of the progress. Jag har dessutom den bästa coachen som backar upp mig i allt. 


Tävlingsbikinin kom i veckan så det gav definitivt en extra motivationskick. Nu ska den bara smyckas också.😍💃🏽

Likes

Comments