​Ledig i hela två dagar från jobbet. Välbehövligt det med. Som vanligt blir det lite tvätt och en massa tv. Haha

Jag har dock varit utanför husets fyra väggar idag. Drog mig in till stan på en föreläsning om äldres hälsa och ohälsa. Väldigt bra föreläsare och många kloka ord och tips kommer man hem med. Det ska faktiskt bli roligt att testa i yrket sedan. 

Nu skall jag fixa lite nere i tvättstugan, för den fixar ju tyvärr inte sig själv... suck!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är det begravning. Något som aldrig är roligt. Jag har genom mina 23 år varit på en hel del begravningar, ja det är ju ett tiotal iaf. Det är alltid jobbigt, men samtidigt så fint. Det är ett sista förväl.

Idag är det Evas begravning. Den trodde jag inte skulle komma såhär tidigt. Det är så otäckt då någon går bort så plötsligt. Ena stunden är de där och så helt plötsligt inte alls. Usch!

Vi kommer att hålla en variant av minnesstund hemma hos oss. Vi äter lite mat och surrar ett tag för att lätta upp stämningen det som går. Och självklart har vi då dukat i lila, Evas favoritfärg.

Jag bestämde även att blommorna vi ska lägga på kistan skulle vara lila. Det är jättefint med röda rosor, men inte denna gång.

​Enkelt men vackert på sitt sätt. Precis som Eva.💜

Likes

Comments

Ja, där åkte jag på förkylning. Syrran har varit förkyld ett tag och jag har försökt att inte bli smittad, men nä. Vaknade upp i måndags med lite halsont och nu har förkylningen brutit ut. Jag avskyr då det sätter sig i halsen. Maten blir smaklös, man känner inga dofter och ögonen tåras för allt. Så nu blir det varmt honungsvatten och en massa bedövande halstabletter ett tag framöver. Bara hoppas på att det släpper så snabbt som möjligt.

Likes

Comments

Hem, Jobb, Trevligheter

Fredag till Söndag var verkligen en blandad kompott. Jag skulle vara helt ledig fredag till söndag, men så blev inte fallet.

På torsdag då jag kom på jobbet så var problemen inför helgen redan stora. Så tog på mig att jobba kortdag (7-14) på fredagen. Efter jobbet åkte jag hem och så blev det en helkväll med god mat och trevliga samtalsämnen med familjen. Även lite kortspel hann vi med.

Lördagen fick jag vara ledig. Då blev det slappförmiddag och sedan blev det tjejkväll hemma hos Sofia. Vi gick vidare till Framnäs för att lyssna på Anders och Andre, som alltid levererar! Där anslöt även Jeanette, Erik och Antonia till gänget en stund.

Kvällen slutade inte där, nej nej. Därifrån drog vi vidare till Allstar. "Oj vad gammal man blivit" var det första jag sa då vi kommit dit. Haha. Jag föredrar faktiskt kvällar med lite gott att dricka och någon trubadur än ett smockfullt dansgolv med outhärdligt hög musik och skrikande människor. Men kul hade jag!

Hemresan i taxi var dock en upplevelse i sig. Sekunden jag satte mig i taxin till att jag kom upp på gården och klev ut ur bilen så surrade han om dataspel. Han frågade mig snabbt vad jag jobbade med och sedan fortsatte han. Jag var helt slut på då jag klev ut ur bilen.

Så var det söndag. Lite sliten och framförallt trött efter lördagen, men ändå väldigt fräsch! Aja, det var bara att dra på sig leendet och dra på jobbet. Utkallad pga kris! Även det gick bra, men en natt med dålig helhetssömn gjorde inte denna dagen bättre. Idag har jag varit så slut på i kropp och knopp. Promenaden hem från jobbet var väldigt seg, men så skön för själen. Lite mer av den varan under hösten så kanske man mår lite bättre i långa loppet.

Nu ska jag och mamma strax iväg på en föreläsning om optimalt liv. Det kanske ger en något positivt att tänka på så att motivationen stärks.

Likes

Comments

Hem, Vardag

En ledig dag som spenderas med en fin vän och den växande magen. Då vädret är riktigt dystert så är det extra mysigt att sitta inne och mysa. Jag är såå nyfiken på vem det lilla pyret är och hur den kommer att se ut. Det enda jag vet är att jag längtar efter den nästan lika mycket som mamman själv gör.

Dålig bild på magen, men den är där.


Jag konstaterade här om dagen att jag kommer skämma bort mina vänners ungar och framförallt syrrans eventuellt kommande barn.🙈 Jag skrev ju att jag inte gillar barn i stora grupper så det låter kanske lite dubbelmoral, men det är verkligen inte samma sak. Jag gillar barn och vill gärna ha egna en vacker dag, men som sagt, många barn utan föräldrar, nä då går jag hem! Haha

Nu ska jag fortsätta umgås med bebisens mamma.❤

Likes

Comments

Trevligheter, Vardag

Äntligen är hockeysäsongen igång. Detta är ändå en stor höjdpunkt med hösten. Ännu bättre då man får se hemmamatchen med en god vän!

Klarthamburgarna är stämplade med Modologgan♥️

Gött med vinst, trots att det var på övertid. Men en vinst är en vinst. Sååå gött!

Lite party efter är aldrig fel, synd bara man var tvungen att köra bil hem. Haha.

Nu blir det lite spel med ungdomarna och Julia innan sängdags.

Likes

Comments

När man är ledig mitt i veckan och ingenting planerat så kan detta förekomma. Haha. Fick något tokryck imorse och tänkte "jag kanske ska baka?". Sagt och gjort, så blev det. Åkte och handlade, hämtade syrran inne i stan drog sedan hem och bakade.

Det blev två olika smaker. En klassisk och en med nutella och så två längder.

Lite kan man få gjort bara man vill👌🏼

Ikväll blir det gott kvällsfika. Hoppas bara det räcker till kanelbullens dag den 4 oktober. Men det tvekar jag på. Haha.

Likes

Comments

Trevligheter

Ja, nu ska jag berätta vad helgen besked av så kortfattat som möjligt, om det nu går.

När vi väl kom fram till Luleå i fredags så var det lite mingel med dem man aldrig träffat och kramkalas med det "gamlagänget". Vi kom till Luleå väldigt sent så vi missade tyvärr några talare som var på kvällen, men det är sånt som händer.

Minglet övergick i någon slags förfest med det yngre gänget och det ledde senare till utgång, så klart.

Lördagen kickstartade vi med en pampig hotellfrukost och sedan drog föreläsningarna igång. Väldigt bra föreläsningar! Allt från viktig repetition om hur det har varit i partiet och kommer se ut, till det som kommer att ske nu framöver framtill valet. Jag blir så peppad på folk som är duktiga på att prata. Som fångar en tre meningar in i en föreläsning.

Så klart orkar inte min rygg att bara sitta på enhets stol hela tiden, benen domnar av lite smått och jag blir väldigt "säckig" men den ville heller inte sammarbeta med att stå. Så sista timmarna blev lite väl kämpiga. Tur man då har vänner som peppar en till att vita ihop💪🏼


Efter föreläsningarna blev det vila en stund, det var välbehövligt, annars hade jag nog varit ett mer vrak än vanligt. Vi piffade till oss och drog dödsdans på middag.

Så härligt med människor som Viktoria. Synd att vi inte stöter på varandra mer än vi gör. Du ger en pepp!

Vi var sist att gå från bordet, vi hade så kul och tiden sprang iväg! Då personalen började städa lokalen så begav vi oss upp på hotellrummet för lite efterhäng. Lite sång och musik, mycket skratt och lite luft. Tiden gick fort och vi insåg att lite sömn innan de kommande föreläsningarna vore inte så dumt. Men eftersom jag och Jeanette inte hade hunnit prata färdigt så var ju klockan närmare morgon än midnatt innan ögonen for igen.

Vi avslutade konferensen med tre riktigt bra föreläsare. Tyvärr så tyckte vi det var så varmt i lokalen och de äldre damerna klagade på draget från fönstren, så vi gick till rummet bredvid ett par gånger. Jag kände inte riktigt för att strippa på konferensen. Haha

Helgen har varit toppen! Den har bjudit på mycket blandat, men bara trevligheter. Trots lite sömn så är jag fylld med positiv energi! Nu är det bara full fart framåt.

Tack alla underbara människor för denna helg. Jag ser fram emot det stora samarbetet vi här uppe i Norrland har framför oss. Utan Norrland skulle Sverige stanna.♥️

Likes

Comments

Trevligheter

Igår åkte jag tillsammans med fyra andra brudar upp till Luleå för att medverka på Norrlandskonferensen under helgen. Eftersom varken jag eller de två andra brudarna från övik skulle köra så korkade vi ju naturligtvis upp champagneflaskan. En flaska blev snabbt två och sedan även tre under bilfärden.

Självklart blev det ju ett stopp på krysset i Skellefteå för att tanka upp med lite mat också. Sedan fortsatte resan vidare till härliga Luleå. Mer om helgen som helhet och i detalj tsr vi imorgon. Jag har inte riktigt tid med det just nu.

Likes

Comments

Här kommer tio saker om mig och saker kring mig. Väldigt blandat kan jag säga. Haha


1. Jag skulle egentligen ha varit storasyster åt två stycken, men en är död. Det låter betydligt värre än vad det är. Min syster var tvilling i från början, men det andra fostret dog i magen. Detta märks på syrran. Hon har, enda sedan hon var liten, alltid varit väldigt närgången. Inte på ett på ett konstigt vis, utan mer att hon hela tiden sökt sig någon att vara med. Jag tror att det, kanske låter konstigt, men gjort att jag och syrran kommit varandra närmare. Hon hade ingen annan än mig, jo mamma men.. ingen på det sätt en tvilling beter sig på. Detta låter jätteflummigt, men ja, det är något speciellt.

2. Jag ÄLSKAR höjder och fart. Gärna konstiga höjder. Jag gillar att flyga, att åka frittfall och andra galna grejer. Saker som går snabbt är också kul som bara den. Så berg och dalbanor är underbart. Ju vidrigare dom är desto roligare!

3. Hemma har vi väldigt mycket olika pälsar. Alltså äkta pälsar, då syftar jag inte på våra tre katter, haha. Vi har säkert upp emot tio pälsmössor, vi har en rävpäls, en kattpäls och så tre eller fyra pälsjackor. Jag är verkligen MOT att plåga djur för att göra pälsar av dem. Men, åh vet inte hur jag ska förklara. Pälsarna vi har är sedan VÄLDIGT många år tillbaka. Då det inte var tal om att skjuta en räv för att bara ha pälsen, eller andra djur heller för den delen. Man tog vara på ALLT från djuret man hade skjutit. Men iallafall, pälsarna har vi gott om och vi älskar dom, mest mamma dock.

4. Jag älskar att måla. Tycker det är så rogivande. Jag är värdelös på att måla eller rita saker då man ser vad det är. Men abstrakta målningar älskar jag att kladda på med. Jag kan hålla på i timmar❤

5. Jag är tidsoptimist som AVSKYR att komma för sent. Helt sjukt dålig kombo, men så är det.

6. Så fort jag och syrran ska åka nånstans, om det så är till jobbet tillsammans eller på affärn så sjunger vi ALLTID duetter i bilen. Vi vet vem som sjunger vad och vi lever oss in i det galet mycket. Haha

7. Jag kan sitta i bilen ibland och prata högt för mig själv, på ett väldigt udda sätt. Jag kan prata om allt från vad jag tycker om dagen till att argumentera om något i olika situationer. Ibland kan jag även prata som att jag håller en föreläsning för folk som inte ens är i närheten. Jag vet, jag är konstig. Haha

8. Jag är jättelat! På alla sätt.

9. Jag älskar att träffa nya människor, men surrar så galet mycket. Jag kan prata om vad som helst med vem som helst. Jag kan nog surra ihjäl en gråsten om så behövs. Det är i många fall praktiskt och bra, men ibland också väldigt jobbigt för folk i min omgivning. Kanske därför jag pratar högt i bilen.

10. Jag skulle aldrig klara av att jobba på förskola! Beundrar verkligen förskolelärare! Jag har nog tålamodet, men tio-tolv stycken skrikande, snoriga ungar samtidigt. Nej tack! Jag älskar att umgås med barn när de är bara ett eller två stycken. Men inte i grupp! Om det inte mot all förmodan är flera vuxna runt ikring. Är det 20 barn och 10 vuxna, då kan jag tycka det är skojigt! Då kan jag nog också vara den som härjar med barnen mest också. Men nä, förskolelärare är inget för mig!

Japp, det var tio udda saker kring mig och mitt knepiga liv. Nu ska jag ladda upp för en helg i Luleå👌🏼

Likes

Comments