vardag

Jag älskar mysbelysning och Göteborg bjuder på fina belysningar i år. Så här såg det ut på Gustav Adolfs torg imorse klockan 07.36!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vardag, AU PAIR

Ja, nu har jag varit hemma i ca en månad. Såklart var det egentligen menat att jag skulle skriva detta inlägg om sex månader eller något men nu får detta inlägg bli av idag istället. Jag är hemma i Göteborg och jag mår bra. Det är ju såklart tråkigt att jag behövde åka hem av olika anledningar men jag vill sammanfatta mina höjdpunkter lite.

När jag skulle flyga till New York den 13 juni 2016 var jag verkligen redo för att flytta till San Diego. Förväntansfull landande jag i New York och träffade Ewa från Polen. Från stunden vi träffades till stunden vi sa hej då på skolan var vi med varandra. Första veckan i augusti när min värdfamilj var i Sverige kom hon till mig i San Diego och spenderade en helg där med mig. Och att vi idag när hon befinner sig i Gdansk och jag i Göteborg fortfarande håller kontakten är fantastiskt.

Jag kommer aldrig glömma när jag skulle landa i San Diego. Flygplatsen ligger mitt inne i Down Town så när jag kom in i staden var vyn helt fantastisk. Höghus, palmer, havet, segelbåtar, Coronado ön/bron och de stora bilvägarna. Och sen när jag träffade familjen och åkte "hem", det kännes konstigt på ett bra sätt. Jag kom till familjen på en fredag, firade min värdmamma som fyllde år på lördagen och firade min värdpappa på farsdag på söndagen och började sedan jobba på måndagen.

Under min första helg gick jag på ett typiskt amerikanskt tivoli/fair som de har varje sommar, på Del Mar Racetrack, med Mosja som kom från Nederländerna och jag gick på VIP-bio med två svenskar, Emma och Lina. Under min andra helg så var det "fourth of july" vilket var riktigt roligt att uppleva med alla fantastiska fyrverkerier. Dagen spenderade jag med tyskarna Mona och Luisa på Coronado ön.

Sedan kom Linnéa som jag fick uppleva väldigt mycket med. Vad jag minns av oss två är långa bilturer med massvis med sång, biobesök, Parlamentet, Chipotle och långa samtal på Starbucks. Vi båda två sa att det känns som vi känt varandra i flera år istället för de få månaderna vi egentligen känt varandra. Så Linnéa, tack för tiden jag fick med dig i USA.

Jag har fått äta så god mat också. Varit riktigt bortskämd med det faktiskt. På helgerna åt jag alltid ute med vänner. Mina toppställen var In n Out, Cheesecake Factory, Chipotle, Rubios, sushi och Souplantation. Dem saknar jag riktigt mycket.

Jag är så tacksam över att jag fick en helt egen bil som jag fick använda hur jag ville och när jag ville. Och att om det någon gång hände att familjen behövde den så fick jag låna någon av deras bilar. För i USA går det inte att gå till affären, vänner eller till shopping.

Jag känner också att jag hade ett väldigt bra jobbschema. Emmett och Sophie var för den mesta tiden lätta att ta hand om men såklart det var jobbigt ibland men de bra stunderna överväger såklart. Så fina barn.

Jag har fått åka runt mycket också under min tid och det har varit jätteroligt. Det var roligt att upptäcka. Fina parker, fina stränder, olika slags människor, olika temperaturer, nya restauranger, konst på husväggarna och olika vyer.

Mina värdföräldrar... Var ska jag börja. Så fina. Jag har fått höra skräckhistorier där värdföräldrarna behandlar en dåligt när man bestämmer sig för att åka hem eller gå in i rematch men mina värdfräldrar tog det väldigt bra. Vi blev nästan tajtare när jag berättade att jag skulle åka tillbaka till Göteborg. De tog sig tid att sitta ner och prata med mig om allt som jag gick igenom och de berättade mer djupa saker om sig själva och de bjöd med mig på en resa till ett ställe jag aldrig skulle få för mig att åka annars, men är glad att jag fick chansen att se. Min mamma, mormor och pappa fick träffa dem. När vi skildes åt sa de att jag alltid är välkommen och att jag alltid har en familj i San Diego.

Men nu är jag hemma., vilket känns helt rätt. Grått är det, och kallt, och mindre... Men det är så det ska vara :).

Likes

Comments

vardag

Nu är min och pappas vecka i Los Angeles slut. Vi har varit på Universal Studios, tatuerat oss, shoppat, åkt längst 101 från Los Angeles till San Diego, varit i San Diego under en dag, ätit gott, varit på bio och bara tagit det lugnt.

Likes

Comments

Ja, julen närmar sig. Imorgon ska jag arbeta 08-18 och sedan på fredag ska jag bara arbeta några få timmar på kvällen. Sedan blir det att träffa pappsen. I söndags var det fjärde advent och den spenderade jag och Linnéa med att lägga oss i en park på Coronado med utsikt över bron, segelbåtar och Downtown, och efter det en sväng till Fashion Valley. På kvällen firade jag Julafton med min värdfamilj då jag är iväg med pappa på riktiga julafton. De senaste dagarna har sett väldigt olika ut då barnen har jullov. I måndags spenderade pojken sin förmiddag på ett lasertagkalas, jag och tjejen lunchade så länge och eftermiddagen spenderades med spelen Clue och Pictopia innan jag började med middagen och slutade sedan vid 21.00. Igår hade jag och barnen picknick med utsikt över Downtown, Coronado Bron och Mission Bay med drakflygning och fotboll. När vi kom hem slutade jag och åkte då ut för att köpa lite saker för de närmsta veckorna. Idag har jag och barnen träffat deras farmor för en fika på Starbucks och sedan hade Emmett en playdate med hans bästa vän.

Likes

Comments

vardag

Idag tog jag och Linnéa bilen till Salvation Mountain som ligger ca 3 timmar sydöst om San Diego. Vägen dit var jättevacker med bergstoppar, öken och man fick också se lite av Mexiko då man körde längst gränsen.

Likes

Comments

vardag

Mycket har hänt sedan mormor och mamma åkte hem tillbaka till Göteborg. Det har varit Thanksgiving här i USA vilket var mycket roligt att uppleva. Här i USA vet ingen vad kryddning är så maten smakade inte så värst mycket. Men det är jag van vid efter 6 månader i USA. Mina favoriter på bordet var sötpotatisgratängen och pekannötspajen. Min värdfamilj har släkt över hela världen så det är lite svårt att samla alla + att min värdmamma har 10 syskon. Så släktingarna som bodde här i San Diego kom hit men också min värdpappas syster som bor i Kanada var här över helgen. På kvällen var jag på Black Friday som var helst hysteriskt! Roligt att ha upplevt.

Jag har också spenderat några dagar i Ojai, som ligger mellan Los Angeles och Santa Barbara, med värdfamiljen som spenderades bland bergen med min värdmamma då vi hikeade, upptäcktsfärd i Downtown Ojai och med spa.

Sedan dess har dagarna här rullat på med jobb och ledighet på helgerna. Nu är det julafton om tre veckor och då kommer pappa hit och en annan resa börjar. Kan man få en bättre julklapp än att ens pappa kommer hit? Nej.

Likes

Comments