Header

För ett halvår sedan hade jag nog aldrig trott att jag skulle åka iväg med Olle och starta pay and jump som vilken häst som helst! Igår var det hans tredje start och jag blir så stolt över hur han utvecklas 😃

Vi åkte iväg till Jälla Hästsportförening och hoppade 70cm. Vilket jag tycker är en alldeles lagom höjd för honom som är så pass oerfaren och man han komma tokigt till och ändå ta sig över, eller trava om man känner att det behövs. Det roliga ät att Olle vågar ta för sig mycket mer nu och han hoppade så otroligt fint på framhoppningen! Känslan hade vi kvar inne på banan som bestod av 8 språng. Det tog två hinder innan vi hittade ett tempo som båda var nöjda med, men han gjorde en klockren runda ändå. En onödigt rivning fick vi med, men det berodde på oerfarenhet och inget annat.

Han är så cool min häst och har blivit så modig! Det är samma starka, taggade och busiga Olle hemma på träning som på "tävling" på bortaplan. Och jag har redan planerat in tre starter till inom kort, vår riktiga tävlingsdebut har jag planerat in 7 april. Det är på samma anläggning och hade klasser från 80cm, perfekt för oss! 🌟

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

21 April 2009
San Pellegrino - Paganina de Retz

23 Juli 2016 hämtade vi Olle, en före detta travare och en så kallad problemhäst. Han hade gått både trav och monté, men vad jag förstod det var han för svår i huvudet och blev svårhanterad. I ridningen kunde han start och stopp, men var inte utbildad på något sätt.

Det var tre större saker som gjorde honom till en "problemhäst". Först var han otroligt huvudskygg för både grimma och träns! Det kunde ta 20 minuter att bara ta på grimman för att gå ut ur boxen.. Sedan hade jag nollkontroll på vad han gjorde, för han gjorde det han ville och jag hade inget att säga till om! Dessutom gillade han att stå på bakbenen ofattbart mycket.. Det var hans grej, både på marken och i ridning. Det har vi fått jobba allra mest med, då han ibland fortfarande får "återfall" av denna gest.. Han har gått omkull några gånger, det är det som gör det så obehagligt, för ibland blir han helt blockerad i huvudet och vet inte vad han gör.

Olle har ALDRIG varit elak på något sätt! Bara missförståd, stressad och rädd. Alla "problem" har vi fått ordning på och han är helt underbar i hanteringen nu, man skulle aldrig kunna tro att det är samma häst ❤

I ridningen har han utvecklats otroligt mycket och det har visat sig att hoppning är hans talang och lycka i livet! Inom dressyren kan han numera skolorna (öppna, sluta, skänkelvikning osv) och vi har börjat nosa på svåra byten. Men hoppning är det bästa enligt honom och vi har hoppat enstaka hinder upp till ca 100cm och banor 80cm. Han är otroligt tuff och hoppar allt jag ber honom om och när styrka och tekniken sitter kommer han bli farlig ute på banorna!

Mitt mål är att starta LB/LB med bra resultat, i dagsläget har vi inte startat någon dressyr och hoppat 70cm. Det är en bit kvar, men vi vet vad vi ska träna mot 😄🌟

Olle som 2 åring   på travet

Likes

Comments

Det är sällan allt blir som man själv hade velat eller planerat för sig. Min anledning till varför jag inte ens har loggat in på bloggen sedan maj är för att Lady skadade sig vid samma tidsperiod. Väldigt allvarligt, veterinären visste inte ens om hon skulle överleva.. Hon fick stå på ultuna hela sommaren och jag valde då, när hon fick komma därifrån, att hon fick flytta hem till sina ägare.

Jag visste inte hur jag ville göra med hästar efter det, för det var inte kul att se någon man älskar så pass mycket lida och ha fruktansvärt ont.. All energi och lusten för hästarna försvann, är det verkligen värt det när allt kan gå så fel? Men sen dök en annons upp "Speciell problemhäst", varför jag fastnade för det? Om någon ändå visste!

Samma vecka flyttade han till Stall Surmulen och jag stod som ägare, finaste Athos Hornline ❤ (som numera kallas Olle). Men då var han varken speciellt fin eller snäll haha! Han gjorde precis det han ville och stod mer än gärna på bakbenen, inte kan man tro att det är samma häst idag. Men mer om honom senare!

Mycket har hänt sedan maj 2016 och här är en bråkdel av förklaring till varför jag har försvunnit från bloggen. Men nu är planen att starta upp bloggen igen och fylla den med min och Olles vardag (och massa annat såklart, tro inte att jag har slutat älska shoppa utrustning!) 😉

Lady på Ultuna | Olles annonsbild | Dagen vi hämtade honom

Likes

Comments

Lady har fått en microvila i veckan på två dagar, därefter en mysig uteritt och igår kände jag lite på henne i paddocken. Hennes hosta har klart blivit bättre och hon snorar i princip inget alls! Så det känns skönt att det går åt rätt håll, är ändå väldigt nojjig över det men jag vet att hon visar tydligt om hon inte är nöjd med tillvaron. Vill hon busa och hoppa runt, då mår hon bra.

Vilan har iallafall gjort henne otroligt pigg och het, igår hittade jag aldrig bromsen.. Lite styv i kroppen också, men det förväntades självklart. Annars är hon fin och trevlig, haha! Glad på livet och arg på insekterna. Tog några språng på 1m för att känna dagsformen och det kändes busenkelt för båda, vi är verkligen tillbaka i hoppningen igen efter dippen. Nu är det finliret i markarbete som måste sitta, så i veckan ska jag bygga fram någon övning om vädret tillåter. Kan som sagt inte rida i paddocken om det är torrt och dammar för hennes bronkit..

Likes

Comments

Fick några timmars sömn inatt och har äntligen hälsat på Lady! Jobbigt att skippa stallet för en hel dag 😉 Fast jag saknar Filip mest, får inte träffa honom förens imorgon..

Lady mådde då finfint i hagen med sina kompisar. Tror hon saknade mig lite också för hon var väldigt gosig och ville klia på mig. Inte lät hon mig lämna hagen sen heller, utan hon går tätt intill och vänder in precis framför en hela tiden, haha!

Jag har inte hunnit rida varken igår eller idag, men jag tror en microvila kommer göra henne gott. Alla behöver det ibland och även jag. Imorgon är vi igång igen och som jag längtar! Jobbar dock imorgon med såklart, när jobbar jag inte liksom?

Likes

Comments

Igår var det en lång och jobbig dag. Jag var på jobbet klockan nio och då åkte vi arbetsledare till Gävle för en försäljningskurs, jättekul men lite långdraget att åka bil.. Vi var på restaurangen klockan fyra igen och då började mitt skift! Det var himla mycket på jobbet och ingen av oss två som jobbade var direkt pigga efter kursen osv.. Så klockan halv fyra på morgonen började vi rulla hemåt! Hela 19 timmar spenderade jag på jobbet alltså. Jag var helt död när jag kom hem och är det fortfarande.. Men bara att börja tagga om för jag jobbar 15.45-01 idag igen!

Så igår hann jag inte ens åka ut till stallet (hemskt), istället fick jag hjälp av en i stallet. Bästa att folk ställer upp för en när man har tajt med tid!

Likes

Comments

Att hon alltid ska ha uppmärksamme oavsett vad!

Likes

Comments

Gårdsgens hoppträningen var verkligen en boost för både Lady och mig! Min inställning var att finna en rytm och att allt kändes enkelt, vilket även var den känslan vi hade när vi åkte därifrån.

Hoppträningen bestod av banhoppning på 11 språng, det var blandade linjer, kombination och titthinder. Först hoppade vi ett varv på lägre höjder och sedan höjde vi upp till va 90-100cm. Lady var så himla fin redan från start, herregud vilken hästen hon är alltså! Hon drog alldeles lagomt mot hindren och kunde till och med taxorna själv. Jag fick en grym känsla även om det gick lite för fort ibland 😉 Det bästa var att hon int tvekade på något hinder alls, utan istället sökte efter dom.

Red även med nosnätet från hööks och jag tror det blev bättre faktiskt! Lite svårt att säga sådär direkt, men ska fortsätta rida med det och hoppas på det bästa.

Tyvärr inge bilder eller video från träningen.. Men jag kan lova att det såg bättre ut än i vintras, haha!

Likes

Comments

Igår när man kom hem var jag alldeles för trött för att skriva om hoppträningen, sedan blev det varken bilder eller någon video för den delen heller.. Oavsett det så gick det jättebra, tänkte skriva om det ikväll när jag kommer hem från jobbet.

Däremot har det kommit en så underbart söt och mysig hundvalp till stallet! Man vill bara kidnappa och ta med sig den hem 😉

Likes

Comments

Denna morgon hade jag fodring och utsläpp! Det får fort när man är två, så vi var klara på en timme och just nu fixar jag allt åt Lady.

Ikväll ska vi iväg till Lurbo Ridklubb för hoppträning utomhus, ska bli himla kul och Lady hoppar ändå bättre ute 😉 Resterande av dagen har jag inga större planer, ska ut på en powerwalk och åka iväg till hööks för att kolla efter ett nosnät. Hoppashoppas de har ett hemma i hennes storlek..

Likes

Comments