I fredags efter jobbet åkte jag och Emilie för middag på ett sushiställe i närhet. Vi åkte sen hem till mig för lite Greys Anatomy tittande innan Vilma och Mia kom förbi. Pratade bort ett par timmar innan de åkte hem.
Lördagen hade min värdmamma ett par vänner över på eftermiddagen och Anna och Vilma kom också förbi. Vi bestämde oss sen för att åka till Anna så vi beställde pizza och drack lite och kollade igenom ett par filmer tillsammans.
Igår (söndag) vaknade vi upp ganska sent och åt frukost. Vi åkte sen och shoppade och kollade mest runt i butikerna innan vi åt middag på Friendlys. Avslutade kvällen med att se på det nya avsnittet av Outlander med min värdmamma och hennes vän. Perfekt helg helt enkelt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

-Varför bestämde du dig för att bli au pair?

Jag har alltid velat åka som aupair då jag älskar barn och resa så kunde de ju inte bli bättre med att vara au pair. Jag har alltid velat uppleva att bo i USA en kortare tid för att uppleva traditioner och kulturen.

-Vart bor du?

Jag bor i delstaten Delaware och staden heter Newark. Ligger 50 minuter ifrån Philadelphia och 2 timmar både ifrån New York och Washington.

-Var det en svår process att bli Au pair?

Jag tyckte inte det var så svårt egentligen. Självklart var det mycket grejer Som skulle fixas som visum och försäkringar. Det som kanske är svårast och tar längst tid är sin profilsida som man har så familjer kan hitta dig. Den tog en tid för mig att göra men annars tyckte jag inte de var svårt. Min förening som jag åker med är Cultural Care och de hjälpte mig mycket innan jag skulle åka iväg och det tyckte jag var enormt skönt.

-Hur är det? Är det som du tänkt dig?

Ja jag tycker au pair jobbet är som jag förväntade mig det skulle vara. Jag var ganska beredd på innan jag åkte att de kommer bli jobbiga dagar och absolut inte lätt ibland så jag kände mig beredd på det innan jag kommer hit. När jag har en dålig dag så tänker jag bara på de bra dagarna Jag har haft här och då väger de upp den dåliga dagen. Så ja au pair livet är vad jag tänkt mig fast bättre hehe.

-Hur många timmar jobbar du i veckan?

Enligt lag ska man jobba Max 45 timmar i veckan som au pair. Jag jobbar inte så mycket beroende på att mina värdbarn går i skolan hela dagarna så är jag ledig mycket men vissa au pairer kommer upp i 45 timmar andra inte.

-Vad är bra/ dåligt med att vara au pair?

Det som är den största faktorn är att man får uppleva ett helt nytt land med nytt språk och kultur. Man får också träffa människor från hela världen och få nya vänner. Man får jobba med barn vilket jag älskar. Man får också lära sig att klara sig på egen hand då man åker hit ensam och inte känner någon. Jag vet faktiskt inte något som är negativt självklart så har man tuffa dagar och de kan va jobbigt men om man är beredd på de innan så är de inga problem.

-Vad har varit den största upplevelsen i landet?

Att jag fått se så många nya städer och kunna resa runt i landet.

-USA och Sverige har stora skillnader i kulturen, vad var annorlunda enligt dig?

Eftersom jag lever med en svensk värdmamma så har vi de svenska traditionerna och de blir inte en sån stor kulturkrock. Jag tycker USA och Sverige rent generellt är ganska lika i kulturen, jag har inte märkt några större kulturskillnader medans jag bott här.

-Hur stor är din hemlängtan?

I början hade jag ganska mycket hemlängtan faktiskt. Jag tyckte det var jobbigt om de hände saker hemma som jag missade och grejer man skulle varit delaktig i. Men de jag saknar med Sverige är mina vänner och familj. Jag känner inte att jag saknar byn jag kommer ifrån utan mer människorna som man träffade dagligen hemma och de är väll de jag känner att den lilla byn jag kommer ifrån inte har så mycket att erbjuda om man tänker alla valmöjligheter som de finns här borta i USA. Men jag har hållt mig sysselsatt och gjort grejer hela tiden för att inte få hemlängtan och det har verkligen hjälpt mig.

-Får du ta hem kompisar och umgås med dom i värdhuset?
Ja det får jag.

-Hade familjen au pair innan?

Ja jag är den femte au pairen som är i familjen och alla har varit svenska tjejer.

-Vad tjänar du?

Jag tjänar 200 dollar i veckan.

-Hur mycket kostade det för Dig att bli au pair?

Kostnaden som man betalar till föreningen låg på 6000 tror jag det var. Sen försäkringen gick på lika mycket för jag kände att den är bra att ha om det skulle hände något för sjukhus här i USA är riktigt dyra. Sen kostade mitt visum runt 1000 kronor plus sjukhus intyg skulle man ha också och den gick på lika mycket men flyget dit och hem betalar föreningen men kanske runt 13000-14000 gick allt på för mig.

-Ångrar du att du åkte som au pair?

Absolut inte. Att vara au pair är så himla roligt och har inte ångrat mig en sekund att jag åkte. Har verkligen utvecklats så mycket som människa och träffat vänner för livet. Har haft sån tur med min värdfamilj också får de är så snälla mot mig och får mig känna mig som en del i familjen. Detta är ett av de bästa valet jag gjort att åka som au pair.

-

Likes

Comments

Började morgonen med en långpromenad. Hösten har verkligen kommit och de börjar bli kallare ute just nu. Prata med Nicole en stund i telefonen början av promenaden och alltid kul att prata med henne!
I eftermiddag har jag kollat några avsnitt av Gossip Girl och planerat inför de kommande månaderna. Snart kommer barnen hem ifrån skolan så får vi se vad vi hittar på ikväll och senare ska jag möta upp Anna!

Likes

Comments

Har verkligen haft fullt upp de senaste veckorna. Lottas kusiner kom förra veckan och besökt oss ett par dagar, var riktigt roligt att få träffa dem. Lördagen den helgen jobbade jag och mötte upp Anna för mer planering för vår resa till Hawaii!! (Vilket är bara 1 månad kvar?? Så sjukt) Söndagen var en slappardag och senare på kvällen åkte jag till tågstationen där jag hämtade upp mina bröder. Gud vad jag saknat dem två. Vi spenderade två dagar nere hos mig och hann med mallen, bio och självklart Cheescake Factory. Tisdagskvällen var de trick or treat med värdfamiljen.
Onsdagen åkte jag upp till new york med bröderna och stannade där tills lördag förmiddag. Vi hann med de man ska se i New York tyckte jag och var extra jobbigt att säga hejdå till dem men så glad att de kom över och fick spendera tid med dem.

Likes

Comments

Förra fredagen hade jag,Anna,lina, Vilma och Mia bestämt en roadtrip. Vi åkte när jag slutade på fredagskvällen och sov i new haven som ligger ungefär 4-5 timmar härifrån med bil så kom upp ganska sent på natten så blev lite sömn den natten.
Lördagsmorgonen vaknade vi och åkte emot Boston där vi spenderade hela dagen. Besökte Harvard och gick runt mest i staden. Bodde på ett arbnb i utkanten och hade fantastisk utsikt utöver Boston. Blev förälskad i staden och bestämde om jag har tid ska jag komma tillbaka under mitt år här. Drack vin på kvällen och pratade som dagens som varit innan vi startade igång en film och somnade.
Vi vaknade upp tidigt på söndagen och åkte ner till Providence som ligger i delstaten Rhode Island. Körde Runt och kollade hur staden såg ut och åkte till ett köpcentrum och spenderade lite tid där innan vi begav oss hemåt och en riktigt lång resa hem. Vi stannade dock igen i new haven där vi sov i fredags och gick förbi Yale University. De var riktigt mycket trafik på vägen hem så kom Hem runt midnatt efter en riktigt bra roadtrip med tjejerna!

Likes

Comments

Har kommit igång med träningen igen efter jag har varit sjuk och de känns riktigt bra. Igår mötte jag upp Anna Vilma och Lina för frukost på Brew HaHa och prat inför denna helgen då vi ska göra en roadtrip tillsammans. Ska bli riktigt roligt!
Vaknade upp ganska tidigt idag och har kollat ett par avsnitt av Greys Anatomy och ätit frukost. Senare väntas ett magpass på gymmet och ikväll ska jag möta upp tjejerna igen.

Likes

Comments

I lördags jobbade jag först ett par timmar på morgonen och sedan kom Anna och Vilma över. Vi åkte till Ikea i Philadelphia och åt och bara strosade runt ett tag. Åkte förbi mallen på vägen hem och shoppade. När jag kom hem stängde jag på en film och somnade ganska tidigt.

På söndagen tidigt på morgonen åkte vi ner till Virginia och åkte till Luray Caverns som är en grotta kan man kalla det som ligger lite mer än 3 timmar härifrån. Hade en bit att åka så vi laddade upp med bra musik. Det var verkligen riktigt fint där nere och tog massa bilder. Efter lite mer än en timme där åkte vi vidare mot en national park som inte låg långt ifrån och stannade och tog bilder och kollade på den fina utsikten. Runt 5 tiden begav vi oss hemåt för vi hade en bit att köra och lite stannande på vägen hem. Kom hem ganska sent igår så somnade direkt. En fullspäckad helg men otroligt bra. Precis som de ska va.

Likes

Comments

Sen jag var 13 år har jag haft en önskan, att se Katy Perry Live. När hon var i Sverige senaste gången hade jag inte möjligheten att åka och kolla så när jag såg att hon skulle komma till Philadelphia fanns det inget annat än att boka. Emilie och Lina hängde också med och hade en riktigt bra kväll ihop.
Jag har hört att katy inte alls är bra live men shit där hade dem fel. Hon gjorde så mycket annat än bara att sjunga, folk kom upp på scen och verkligen gjorde en bra konsert. Trodde bara att hon skulle spela från sitt nya album då jag inte riktigt hade koll på de senaste låtarna men hon spelade de gamla favoriterna också.

Likes

Comments

Tidigt på lördagen åkte vi tjejer ner till Baltimore och Annapolis. Var väldigt bra väder så gick runt mest, åkte upp i ett utkikstorn, åt på Hard Rock Café och senare på eftermiddagen åkte vi till Annapolis. Vi körde runt och letade parkeringsplats i över 1 och En halvtimme för de var så mycket folk överallt men vi fick se staden ifrån bilen men vi bestämde att åka tillbaka en annan helg. På kvällen drack vi vin hos Vilma och kom hem ganska tidigt.
Jobbade några timmar igår och på kvällen tog jag det bara lugnt och somnade tidigt efter bara ett par timmars sömn i helgen.

Likes

Comments

Veckan har rullat på som vanligt. Träffat upp Anna och Vilma på min lediga tid och planerat framtida roadtrips tillsammans. Brunchat och även hunnit med lite ärenden. Träffade idag lina och elli för frukost i wilmington och väntar nu på att barnen ska komma hem.
Ikväll kommer Anna och Vilma över för en kväll här innan imorgon vi åker till Baltimore med Lina. Ser fram emot vad denna helgen mer har att erbjuda.

Likes

Comments