​Hej! 

Här har ni en liten tjuvkik på mitt gymnasiearbete. Detta är från en enskild fotosession, och jag är hyfsat nöjd. Tvekar lite på några av bilderna här så alla kanske inte kommer med men i övrigt så ska iallafall fyra stycken vara med.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Glömde helt av att skriva igår, hade tanken att göra det på kvällen efter matten men måste ha glömt av efter det.

Hur som helst så gick allt hyfsat i går. Dansy hoppade lite små hinder och väldigt enkelt barbacka. Var sjukt kul och hon var riktigt fin i övrigt också. Sjuk som jag var så var ju inte min ridning på top, men hon var inte lika stel i höger idag som jag tidigare tyckt. Så mitt arbete där dem senaste dagarna måste ha gett resultat. SKÖNT!

Cornelia skulle också hoppa barbacka var tanken men då det pågick en ridlektion i maneshen och hon var lite på hugget så valde jag att inte hoppa någonting. Hon höll på att kasta av mig vid ett tillfälle haha! Men sjukt nog så lyckades jag sitta kvar.

Nej men som rubriken lyder så är jag jätte sjuk, så är hemma från skolan idag med. Fick flyttat min historia redovisning. Dock så måste jag friskna till nu! Har verkligen inte tid att vara sjuk och jag måste dessutom leverera bra på matte provet i morgon. Usch ne nu ska jag sätta mig och plugga.

Likes

Comments

Hej!

Blev inte att åka till stallet igår, mamma tog det påväg hem och jag hade ju inte berättat för mamma då om att jag fått flyttat provet men men.. Blir att åka och rida idag i alfafall, är grymt hopp sugen så kanske ska hoppa lite men vi får se. Är hemma idag för att jag inte kunnat sova på hela natten osv. Har matte att plugga och lite saker som jag måste handla idag, Måste bli snappa då jag har en redovisning i morgon! Stress kropp leverera nu för fan.

Har lite planer av att låna en kamera av skolan till i helgen. Har ju en egen men man vill ju ha den bästa möjliga och då lånar man av skolan. Har ingen riktigt aning om vad jag ska fotografera än men det blir nog till mitt gymnasiearbete. Har ni hört vad jag gör? och vill ni se några av dem redan tagna bilderna. Självklart handlar ju mitt gymnasiearbete om hästar.

Vad är det för inlägg ni vill ha här på bloggen förresten? Jag har noll inspiration just nu känner jag.

Likes

Comments

Hej!

Nu känner jag för att börja blogga igen. Samma som innan så tänker jag endast blogga för min egen skull och för mitt egna välmående. Jag har alltid återgått till att blogga när jag mår som sämst och det gör jag faktiskt just nu.

Okej, men vad har hänt under tiden som jag varit borta. Jo Dansy har haft sin första hopplektion och hon är på början till att bli riktigt fin, hon har fått nytt träns ( top notch från ps of sweden ) och sen så har jag även köpt en ny hjälm från samshield. mina pengar från sommar jobbet gick endast till detta och en sadel haha grymt bra saker dock! Sen så till Cornelia, min mamma har ridit henne en del det sista och sen så har hon varit lite skadad då hon hade slagsmål med en annan häst så hon har varit lite off, men nu är hon i gång som hon ska igen! Vi har för den delen också byt stall, spännande va?!

Till idag då! Kom ganska nyss hem och ser på en serie, Vi har middagen idag i stallet så när mamma kommer hem från jobbet så åker vi direkt till stallet. Ska se om det blir att klippa Cornelia idag eller inte, hon är riktigt lurvig just nu. Dansy bör också ridas men jag ska se hur mycket jag hinner idag. Fick flyttat mitt matte prov tills på fredag så då hinner jag lite mer i alla fall. På onsdag har vi bara Cornelia att ta hand om och om kvällsfordringen och då blir det att plugga på som bara den. Tanken var att idag plugga och att mamma skulle ta stallet men jag får se hur det blir med det. Vill ju verkligen få bra betyg i matte så bör ju plugga en del men men vi får se hur det går.


Likes

Comments

Hej!

Var i stallet redan halv åtta i morse, Kristin red Cornelia och jag red Dansy. Dansy var sjukt fin! levererade riktigt bra idag! Jag är så himla stolt över henne, så fin som hon är nu så lär hon ju vara en dröm när hon får alla muskler osv! Så skönt att verkligen känna att hon är fräsch och att hon verkligen vill. Märks dock att hon inte trivas utan nosräm så det får åka på så fort såret läkt, blir ju bra för henne att öva på att gå utan nosräm också. ;)

Blev mycket galoppfattnigar i dag med då hon som sagt inte orkar hålla ihop sig själv så det var bara att sakta av fånga upp traven och fatta ny galopp! Hon var sjukt fin för skänken idag, så skönt. Har nämligen tyckt att hon varit lite nonchalant för skänken så jag har haft minna sporrar på men nu idag så behövde jag inte använda dem alls så då tänker jag att jag inte behöver ha dem i morgon heller. Men vi får se.

Just nu sitter jag och tittar på OS, vi har ju köpt kanalen för häst OS nu! Så skönt! man får värsta motivationen. Stakars Malin som fick ett ner, det var hon inte värd, rundan var ju jätte fin aja nu hoppas vi på att resterande av vårt svenska lag rider felfritt! KOM IGEN NU! VI VILL HA OS MEDALJ! ;)

I morgons planer är att sko Cornelia 10:00 och sen att rida ut Cornelia med Emelie 12:00. Dansy vet jag inte riktigt vad hon ska göra i morgon hmm.... tror det blir dressyr igen men jag får se :)

​För er som undrar så har Gizmo tyvärr gått bort. Ett längre inlägg om detta kommer när jag orkar och har tid. 

Likes

Comments

Är i ganska stort behov av en ny hjälm nu då min nuvarande hjälm inte är godkänd att tävla med från och med sista december. Så nu till det svåra då! Vilken hjälm ska man välja!? jag vill ha en snygg hjälm som inte alla har och jag vill att den ska kosta under 3000 kronor, önska mig lycka till för det behöver jag nu.

Det här är några av dem jag funderar på... men vi får se tho.


En YR8 Sparkling Charles Owen ca: 1800

GR8 Charles Owen ca: 2500

Uvex Suxxeed ca:4000 kronor

​Cromo Smart Kep ca: 2900

Likes

Comments

Hej!

valde att inte blogga igår då jag, ja helt enkelt inte kände för det. Igår så skrittade mamma Cornelia och böjde igenom henne osv medans jag red igenom Dansy. Hon var fin men lite stel och det märks att hon inte har musklerna. Hon orkar liksom inte hålla ihop galoppen men jag är då ändå väldigt nöjd med henne.

Idag så red mamma Cornelia igen och idag så travade dem till och med! Hon börjar bli riktigt fin nu och det börjar bli lite mer dressyrstuck över det hela ;) Dansy var idag sjukt fin, dock bara i slutet tho... Nej men vi tjafsade en del i vänster traven och fick inte riktigt till henne från början men så bytte jag taktik och red höger varv och när jag kände att jag hade henne där jag ville ha henne så gjorde jag en mindre volt åt andra hållet, på så sätt fick jag ha kvar henne i rätt form och kunde då börja arbeta henne mer korrekt. I galoppen så orkar hon ju inte riktigt som jag redan har sagt, dock så var hon sjukt pigg och glad idag när vi galopperade, och eftersom det nu var ett riktigt långt tag sedan jag red på en häst med så stor galopp så har heller inte jag musklerna för att hålla ihop henne som hon behöver just nu. Det blir att träna vidare på den, många fattningar blir det nog så hon får stärka sig lite där. I morgon så rider Karin och Sara hästarna så vi har en hel häst ledig dag vilket är väldigt ovanligt och jag vet väll inte direkt om jag tycker så mycket om det heller ;) nej men jag har äntligen fått upp rid-suget igen så jag känner inte att jagv längtat efter det här direkt ... aja det blir nog jätte bra det med! tänkte se om jag kunde fått tränat lite i morgon innan jag åker iväg till min kompis Magda.

Vi är ju nu inne på sista veckan innan skolan och jag längtar faktiskt till skolan nu, är ju inne på sista året och det ska bli så sjukt skönt att vara klar efter det här! Sen blir det ju att läsa vidare men ändå ska bli skönt att just vara klar med den här skolan osv. Har dock en del saker att göra innan skolstart, bland annat städa och organisera klart mitt rum och sen köpa dem sista grejerna innan skolstart, har redan lagt 463 kronor för att köpa en massa skolgrejer för och men lite till blir det allt ;)

Nej nu ska jag återgå till körkorts plugg och ice age!

Likes

Comments

Hej!

Det var länge sedan jag var inne här nu och ärligt så saknar jag det lite. Tanke är nu då att börja igen efter min blogg paus. mycket har hänt och allt får väll nämnas lite allt efter som. Kan inte lova att jag bloggar varje dag utan denna gången så ska jag bara blogga för min egen skull.

Idag då så har jag ridit ut på Cornelia. Vilket gick si och sådär, missförstå mig inte det var en rolig och mysig ridtur bara att vi bråkade en del då Cornelia gick in med ställningen att hon inte alls ville rida ut. Hur som helst så red vi ut i nog ca 2 timmar. Dansy fick stå då jag inte vågar rida eller tömköra henne när ingen är i stallet och hon har stått. Hon har dessutom fått ett stort sår under "hakan" och kan därför inte ha nosräm på sig vilket kan irritera henne, man vet aldrig vad som händer med den lilla damen ;)

Nepp men nu ska jag göra i ordning mig för sängen.

Likes

Comments

Hej!

Förlåt för det dåliga bloggandet! I torsdags så red Dansy dressyr program (LC) i paddocken och Cornelia reds ut. I går så red Cornelia dressyr program (LC) och Dansy reds på ängen. Idag så var det Kristings dag att ha Cornelia så vi red tillsammans på ängen vilket gick helt okej. Dansy kändes hyfsat fin, ingen wow känsla men hon var fin. Cornelia såg jag inte så mycket av men med tanke på all värme samt hur trötta vi var från igår så red ingen av oss så speciellt länge.

Ska sätta mig nu och börja skriva på inlägget om Gizmo och hans framtid ska även se om Spanien inlägget kan tänka sig att publiceras idag. Men vi får se datorn har strulat lite så det är en anledning till att det saknas lite inlägg.


Likes

Comments