Hej!
Hur mår ni? Jag mår sjukt bra!
Har haft svårt att blogga med ek söndrig mobil men äntligen fick jag min nya så nu funkar allt som det ska igen! Kom nyss hem från stallet, red inte då Cornelia klantat sig och ja dansy helt enkelt får vila. Vi hörs mer i morgon ville bara blogga en liten snabbis😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 88 readers

Likes

Comments

Hej!

Förlåt men dyfan vad stressigt jag har det just nu... behöver mer timmar på dygnet! Att gå i trean på gymnasiet, försöka bibehålla bra betyg, gymma tre dagar i veckan och sen hoppträning minst en gång i veckan. Hinner inte med! Aja!

Igår då så var det väll inget speciellt som hände. Först var det skola, en sjukt oproduktiv skoldag om du frågar mig. Sen så var det att skynda sig i väg för att hinna till jumping passet på gymmet. Första gången jag testade på jumpig och det var galet kul! Man kände sig ju dock lite löjlig haha. Sen var det direkt till stallet för att rida osv. Jag red Cornelia och min mamma red Dansy. Det gick helt okej men Cornelia är extremt stel (tror jag) så det blev mest mjukgörande arbete. Vi tror att hon bara har en stelhet nu från att ha stått några dagar, om det inte är det så är hon inte helt fräsch.... SUCK!

Till idag då! just nu sitter jag hemma, skolan har även idag varit oproduktiv. Hade nog fått gjort mer hemma idag tror jag. Aja! sitter och få gjort lite engelska just nu men jag sitter så fast! kommer absolut ingen vart. Allt bara känns dåligt. 19:20 har jag träning med min PT så det ska ju bli kul! Efter det så blir det stallet som vanligt och jag vet inte riktigt vilken häst jag ska rida. Tänkte be min mamma rida Cornelia så att hon får känna på henne osv. Men nu så måste jag plugga vidare.... har bara skrivit 100 ord och ska ha skrivit 1200 till på fredag.

Likes

Comments

Hej...

På gott och ont så har jag valt att hålla mig borta från bloggen. Jag älskar att skriva av mig här, och jag behöver få skriva av mig här för att jag ska må så bra som möjligt. Men tyvärr så har jag fått ta ett riktigt tufs beslut, och det är därför jag avstått från bloggen. Jag behövde tänka ur mitt egna perspektiv. Vad som passar mig bäst och inte tänka på hur andra skulle tycka om mitt beslut.

Jag är idag 18 år, går sista året på gymnasiet och tar snart studenten. Dem flesta människor som jag känner väljer att ta ett sabbatsår. Men jag blir bara stressad av tanken, jag litar inte på mig själv att jag kommer börja plugga igen om jag väljer att jobba ett år. Så nog sagt om det så har jag då valt att plugga vidare. Det är strax dags för mig att söka in. Och jag blir mer och mer stressad för varje dag som går. Jag har valt utbildning, jag vet vart jag ska läsa den men ändå tvekar jag varje dag över mitt beslut. Mina hästar är mitt allt, när jag är ledsen åker jag till stallet, när jag är stressad åker jag till stallet, när jag inte vet hur jag ska bete mig så åker jag också till stallet. Hästarna har alltid funnits där för mig så att helt plötsligt stå med en framtid framför mig där jag kanske inte kan ha dem vid mig får mig att dö lite inombords. Jag kommer ihåg för några år sedan när jag läste att en tjej skulle sluta med hästar. För mig var det overkligt, jag var i total chock. Den tanken skulle ju absolut aldrig slå mig. Men nu står jag här, några år äldre, mycket mognare och måste ta ett tufft beslut. Jag ska sluta med hästarna. Jag vill verkligen bli någon med mitt liv, jag vill lyckas, inte rid mässigt utan karriär mässigt. Jag vill gå på den bästa skolan inom software engineering och tyvärr ligger den i Blekinge. Tanke var i början att jag skulle ta med mig en häst och stalla in den på lösdrift. Men med mycket tanke inser jag att det inte är klokt. Jag har alltid fått avstå från grejer pågrund av mitt ridande och häst ägande. Om jag ändå måste leva som student kanske jag ska ta vara på stundens tiden och verkligen va med i allt. Jag älskar mina hästar och det är just därför jag tar detta beslut. Om jag ska ha kvar dem så måste dem få den tid dem förtjänar och som student kommer inte jag kunna ge dem det.

Vi har ännu inte riktigt bestämt oss om vad vi ska göra med dem. I första hand så är inte tanken att vi ska sälja. I början var jag helt emot det, men mer och mer inser jag att det bara skulle kunna gynna mig att sälja en av dem. Oavsett hur tufft det är. Jag har pengar nog som täcker dem två första åren i skolan. Jag behöver alltså bara ta CSN sista året. Det är här säljandet kommer in. Kan jag få in tillräckligt mycket pengar på en av hästarna så att jag slipper ta CSN under min utbildning? För det vore väll ändå en dröm? Att bo ensam, plugga och inte behöva ta något lån? Jag har inte riktigt bestämt mig angående den frågan än. Vi har flera olika alternativ så på den frågan får jag fundera på lite till.

Likes

Comments

Hej!

Hur mår ni? Jag mår bara bra! Kom precis hem från stallet. Red bara Dansy idag då Cornelia var så svår i går haha hon fick straff stå. Det gick faktiskt ganska bra att rida Dansy. Hon är för tillfället väldigt stark i handen och det suger så jag får verkligen kämpa för att hon ska bära sig själv och för att hon inte skall hänga sig i handen. Vi började med att rida fram lite på volt då skritt trav och galopp. Resten av manegen var full med människor så det fick vara alternativet för idag. Sedan började vi rida LC programmet. Vi red det egentligen bara en gång men vi red igenom vissa delar flera gånger. Stundvis var hon okej fin och andra stunder skött hon som bara den. Suck.... För tillfället har hon mer energi än vad hon i muskler klarar av. I morgon så blir det nog ett starkare bett på henne, vet dock inte hur hon kommer att regera men vi testar i alfafall och så får vi se.

Imorgon så blir det hoppträning för Cornelia och Dansy ska förhoppningsvis ridas dressyr även LC programmet i morgon då jag kände att det finns väldigt mycket mer jobb där som jag vill göra. Nej men nu måste jag arbeta vidare med engelskan.

Likes

Comments

Hej!

Idag vart det markarbete/bommar för Cornelia på schemat. Och det gick, ehm aa sådär. Jag var jätte missnöjd när jag gick ner och när jag red men nu i efterhand så ser jag att vi har en extremt hög lägsta nivå. Hon var pigg och fjantig idag, hon hade helt enkelt för mycket energi. Vi gjorde lite övningar, mycket bommar och mindre hinder och sen ett räcke som vi höjde upp litegrann efterhand. Vi började med en rejäl framskrittning på ca 20 minuter + den skrittningen när vi byggde fram. Travade fram henne väldigt enkelt, lite tittig men ändå mjuk och fin. Sen började vi då arbeta med bommar och oh god. Shit vad svår hon är. Tog ett tag men till slut satt även det. Hon kastade sig väldigt idag, väldigt pigg och precis innan bommarna och små hindrena la hon av? man bara va, vad händer! Då var vi ju såpass klara att hoppa räcket. Fjant tant säger jag bara! Usch och fy och blä. Visst vi hoppade 130 och höjden är inget problem för henne eller mig och idag märktes det vilken grym kapacitet hon besitter. Hon fjantade sönder innan och efter hindret men nuddade aldrig en bom. Så enkelt som hon tog sig över var lite en chock. Men blä för henne. Vi har en otroligt hög lägsta nivå men usch för henne idag. Imorgon får hon stå så jag hinner rida igenom Dansy ordentligt. Planen var i morgon att rida bommar på henne men jag ändrar istället det till programridning det känns bäst så.

Som jag kämpar med denna häst asså. Suck vilken käring hon kan vara. Hon lekte helt klart bara runt med mig.


Likes

Comments

Hej!

Har varit hemma hela dagen... Planen var att fota till gymnasiearbetet men tyvärr var det ju skit dåligt väder. Fasiken också. Dessutom försov jag mig... Så jag åker till stallet i tid vid insläppen och fixar stallet då. Efter stallet måste jag plugga och det gäller även resten av veckan. Jag ska redovisa en uppgift på fredag som jag inte ens har börjat med än. Så lite panik på den fronten. Men men jag hinner nog klart i tid.

Idag är ju då planen att rida över lite bommar om jag inte minns fel (?) Tänkte jobba med lita trav bommar, galopp bommar, bommar på en volt och sen typ en fyrkant (?). Tänkte visa på bild hur jag tänkte göra men photoshop vägrar fungera... SUCK får be vår foto lärare att fixa det morgon. Så får ni se hur jag menar i morgon. Kände att min förklaring inte direkt är på topp haha. Hur som helst så kan allt vända. Vi har ju bara en häst idag så min mamma vill säker rida lite också hm! Måste tvätta mina tävlingskläder också, jag har lyckats få med min mamma att gymma med mig i morgon innan skolan! är riktigt impad av mig själv, trodde aldrig min mamma skulle gå med på det men det gjorde hon! Så klockan 5 i morgon bitti så ska vi gymma.. Oh god vad har jag gett mig in på?

Likes

Comments

Hej!

För er som inte känner mig eller mina hästar så har jag två hästar som har svårt att hålla vikten. Då uppkommer det nästan alltid problem med vad man ska fodra och när. I stallet där jag står så har vi bara två fordringar per dag vilket är väldigt lite. Och det gör så att det blir väldigt tunga påsar och hönät som behöver göras. Så nu tänkte jag att det skulle vara kul för er att få reda på hur jag gör med mina hästar och vad dem äter.

Cornelia:

Morgon:

Hö: 6 kg

Halm: 3 kg

Middag:

Kraftfoder: 1/4 skopa Krafft sensitive muslie, 1/2 skopa Vitafor lucern, 1 och 1/2 dl Grön krafft mineraler, 2 teskedar Biomag forte (magnesium), 1 pumb Emin B-vitamin, och 1 Kron jäst.

Hö: 9 kg

Halm: 3 kg

Dansy:

Morgon:

Hö: 6 kg

Halm: 3 kg

Middag:

Kraftfoder: 1/4 skopa Krafft sensitive muslie, 1/2 skopa Vitafor lucern, 1/4 skopa blandad havre och korn, 1 och 1/2 dl Grön krafft mineraler, 2 teskedar Biomag forte (magnesium), 1 pumb Emin B-vitamin.

Hö: 9 kg

Halm: 3 kg

Mina hästar äter intill nästan samma saker, förutom en ynka skillnad i kraftfodret. Dansy har precis minskat ner på sitt kraftfoder då hon inte är lika smal längre. Förhoppningsvis behöver vi inte höja kraftfodret igen då jag inte vill att hon äter för mycket då hon totalt vräker i sig det, så hon lyckas även svälja ganska mycket luft. Målet för henne är att hon ska klara sig på så lite kraftfoder som möjligt. Men tyvärr kan vi inte öka höt eller halmen för hon äter inte upp det. Suck. Den eviga kampen med kraftfoder...


Likes

Comments

En dag för sent, men det är ju faktiskt bättre en inget. Igår fick Dansy stå och Cornelia reds av vår medryttare.

Dansy:

Mån: Vila

Tis: Medryttare rider

Ons: Bom-arbete

Tors: Galoppbanan (kanske vilar bror på om jag hinner rida innan träningen)

Fre: Program ridning

Lör: Medryttare rider

Sön: Lätt uteritt

Cornelia:

Mån: Medryttare rider

Tis: Bom-arbete

Ons: Galoppbanan, kondition

Tors: Hoppträning

Fre: Program ridning

Lör: vila (kanske mjukgörande i manegen)

Sön: Lätt uteritt

Likes

Comments

Hej!

Förlåt för frånvaro dem senaste dagarna. Anledningen för inget bloggande är för att jag inte ridit Cornelia och för att Dansy inte känts fräsch.

I fredags red Vår medryttare Cornelia som vanligt och det hade gått jätte bra! Skönt. Dansy reds av mig men som jag skrivit ovan känns hon inte fräsch. Hon är inte halt men hon är inte heller frisk enligt mig. I går då så bad jag mamma att hjälpa mig att rida Dansy för att se om hon kunde känna att hon inte var fräsch. Mamma red först och senare hoppade jag upp så att hon kunde titta från marken. Inte såg hon något eller kände något. Hm... Jag får fortsätta att rida Dansy i väntan på att se om hon bara är EXTREMT stel eller om hon är dålig. Förhoppningsvis är det bara en stelhet.

Från och med idag så började det nya stall schemat. Bara utsläpp och insläpp görs nu i stallet, med andra ord fodras dem bara två gånger om dagen. Jag ha varit lite orolig över detta så vi har köpt in riktigt bra halm så dem har något att tugga på hela dagen och dem hade fortfarande kvar halm i hagen när jag kom dit idag, SKÖNT! Då är maten inget problem och att vara längre ute är bara bra för dem. Kommer ett inlägg i morgon om vad dem får foder mässigt just nu och även hur vi har det i stallet, olika regler och sånt. Intressant tycker jag!

Morgondagen vet jag inte hur den blir. Har bara en lektion och det är gymnasiearbete så jag har försökt höra med min lärare om jag kan få göra det praktiska i mitt arbete i morgon och då inte gå till lektionen. Men vi får se! Utöver det så ska hästarna ridas och så har vi insläppet i stallet så det blir bra. I morgon tror jag att jag ska försöka få med min mamma på lite bom-arbete. Får se hur det går, men det är nog en väldigt bra plan för hästarna.

Likes

Comments

Hej!

Bloggade inte igår, var väldigt tröt och dessutom red jag inte ens. Åkte till stallet runt 21:00 då jag hade kvällsfodringen i stallet. Eftersom jag skulle träna idag så ville jag ju samtidigt göra något med Cornelia så jag valde att ta upp henne i manegen och longera henne lite grann. ÅH herregud vad den hästen kan skjuta. Helt sjukt! Hon sköt så mycket att hon till slut gick omkull. Hon skadade sig inte men hon vart riktigt paff, haha sötnosen bara stod där och förstod inte alls vad som hänt haha. Men men då valde jag att släppa henne lös i manegen istället hon ville ju uppenbarligen springa runt och busa så det var precis det hon fick göra.

Så till idag då! Älskade läsare ni ska veta att jag har världens bästa häst. Hon var så sjukt fin idag. När jag red fram henne kändes hon lite väl pigg och jag fick bara känslan av att hon skulle skjuta som bara den. Men nej det gjorde hon inte, hon lyssnade jättebra på mig hela träningen förutom vid ett tillfälle då hon stack haha jag var verkligen inte beredd på det så jag får helt enkelt skylla på mig. I slutet av träningen hoppade vi omhoppning på 125 cm! Och självklart gav vi allt, som vi alltid gör på träningar men inte riktigt gör på tävlingar haha mesig är jag. Men hur som helst så var hon super, hon var verkligen framme för skänkeln men samtidigt lyssnade hon på mig. Stolt som bara den är jag!

Imorgon är planen dressyr för mig, vilken häst det blir vet jag inte. Jag skulle ju vilja att min mamma red Dansy lite grann så hon får känna på henne om hon känner det som jag känner. Jag upplever ju att hon inte känns helt fräcsh men det syns inte vid longera eller tömkörning. Förhoppningsvis får jag rida Cornelia nu, är sjukt sugen på att rida henne ett dressyr pass. Var väldigt länge sedan som jag verkligen red henne ett rent dressyr pass. Är också väldigt sugen på att rida ett Lc program.

Men vi får höras i morgon!

Saknade Gizmo <3

Likes

Comments