Haha inlägget vid 23 kom inte som lovat förlåt haha men kompisarna var redan hemma hos mig när jag kom hem så jag fokuserade på dem istället! Men det som har hänt är då att Cornelia dött hon bröt tyvärr benet i hagen och jag älskar dansy men hon är tyvärr inte riktigt det jag vill ha just nu. Hon ska absolut INTE säljas men jag behöver då en häst till min första riktigt egna helt egen betald men jag har bara 30 000 är väldigt öppen med vad jag vill ha men drömmen vore en projekt eller unghäst 2 år och uppåt. Har ni något oavsett vad så får ni gärna höra av er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 42 Readers

Likes

Comments

Hej, jag har saknat er så sjukt mycket! Har saknat detta, känslan att blogga och det stärkande intresset man får utav det. Jag ska komma tillbaka och förklara min nuvarande situation, kanske kan någon av er hjälpa mig att fixa det. Ha det så bra så länge ett inlägg kommer runt 23 efter jobbet.

  • 40 Readers

Likes

Comments

Hej!
La ju in ett inlägg om att jag skulle börja blogga igen. Tyvärr hände lite tråkigheter i min hästvärld och jag valde då att fokusera på det istället för att komma i gång med bloggen igen. Tyvärr har Cornelia fått avlivas och jag tänkte att jag skulle ta det i ett längre inlägg så ni får hela historien! Vi hade bara otur, men min ⭐️somnade in väldigt fint så känns ändå helt okej. Vi hörs i eftermiddag!

Älsklingen R.I.P❤

Likes

Comments

​Hej!

Hur mår ni? själv mår jag super bra! Påsklov och allt. Tänkte att det var dags att börja skriva här lätt igen och även denna gången endast för min egen skull. Ja, vad har hänt det senaste. Inte så mycket faktiskt. Cornelia är super super fin i hopaningen och jag har tänkt att försöka kvala in till amatör klasserna på elma och falsterbo, förut var målet 130 nu ändrades det. Mycket roligare med större tävlingar ju;) Haha sen dandy är frisk och rids dock inte 100% igång än. Hon har inga muskler och ingen kondis men vi jobbar på det. Vill ju ut på lite små dressyrtävlingar med.  

Förresten vad vill ni ha för typ av inlåg här? ska försöka satsa på två per dag, kan inte lova. Har trotsat gym, två månader kvar på skolan och sen hästarna, sam mitt sociala liv. Haha kommer bli tufft men jag skall allt hålla i gång detta i alfafall i några veckor ;) 

Likes

Comments

Hej!
Hur mår ni? Jag mår sjukt bra!
Har haft svårt att blogga med ek söndrig mobil men äntligen fick jag min nya så nu funkar allt som det ska igen! Kom nyss hem från stallet, red inte då Cornelia klantat sig och ja dansy helt enkelt får vila. Vi hörs mer i morgon ville bara blogga en liten snabbis😘

  • 199 Readers

Likes

Comments

Hej!

Förlåt men dyfan vad stressigt jag har det just nu... behöver mer timmar på dygnet! Att gå i trean på gymnasiet, försöka bibehålla bra betyg, gymma tre dagar i veckan och sen hoppträning minst en gång i veckan. Hinner inte med! Aja!

Igår då så var det väll inget speciellt som hände. Först var det skola, en sjukt oproduktiv skoldag om du frågar mig. Sen så var det att skynda sig i väg för att hinna till jumping passet på gymmet. Första gången jag testade på jumpig och det var galet kul! Man kände sig ju dock lite löjlig haha. Sen var det direkt till stallet för att rida osv. Jag red Cornelia och min mamma red Dansy. Det gick helt okej men Cornelia är extremt stel (tror jag) så det blev mest mjukgörande arbete. Vi tror att hon bara har en stelhet nu från att ha stått några dagar, om det inte är det så är hon inte helt fräsch.... SUCK!

Till idag då! just nu sitter jag hemma, skolan har även idag varit oproduktiv. Hade nog fått gjort mer hemma idag tror jag. Aja! sitter och få gjort lite engelska just nu men jag sitter så fast! kommer absolut ingen vart. Allt bara känns dåligt. 19:20 har jag träning med min PT så det ska ju bli kul! Efter det så blir det stallet som vanligt och jag vet inte riktigt vilken häst jag ska rida. Tänkte be min mamma rida Cornelia så att hon får känna på henne osv. Men nu så måste jag plugga vidare.... har bara skrivit 100 ord och ska ha skrivit 1200 till på fredag.

Likes

Comments

Hej...

På gott och ont så har jag valt att hålla mig borta från bloggen. Jag älskar att skriva av mig här, och jag behöver få skriva av mig här för att jag ska må så bra som möjligt. Men tyvärr så har jag fått ta ett riktigt tufs beslut, och det är därför jag avstått från bloggen. Jag behövde tänka ur mitt egna perspektiv. Vad som passar mig bäst och inte tänka på hur andra skulle tycka om mitt beslut.

Jag är idag 18 år, går sista året på gymnasiet och tar snart studenten. Dem flesta människor som jag känner väljer att ta ett sabbatsår. Men jag blir bara stressad av tanken, jag litar inte på mig själv att jag kommer börja plugga igen om jag väljer att jobba ett år. Så nog sagt om det så har jag då valt att plugga vidare. Det är strax dags för mig att söka in. Och jag blir mer och mer stressad för varje dag som går. Jag har valt utbildning, jag vet vart jag ska läsa den men ändå tvekar jag varje dag över mitt beslut. Mina hästar är mitt allt, när jag är ledsen åker jag till stallet, när jag är stressad åker jag till stallet, när jag inte vet hur jag ska bete mig så åker jag också till stallet. Hästarna har alltid funnits där för mig så att helt plötsligt stå med en framtid framför mig där jag kanske inte kan ha dem vid mig får mig att dö lite inombords. Jag kommer ihåg för några år sedan när jag läste att en tjej skulle sluta med hästar. För mig var det overkligt, jag var i total chock. Den tanken skulle ju absolut aldrig slå mig. Men nu står jag här, några år äldre, mycket mognare och måste ta ett tufft beslut. Jag ska sluta med hästarna. Jag vill verkligen bli någon med mitt liv, jag vill lyckas, inte rid mässigt utan karriär mässigt. Jag vill gå på den bästa skolan inom software engineering och tyvärr ligger den i Blekinge. Tanke var i början att jag skulle ta med mig en häst och stalla in den på lösdrift. Men med mycket tanke inser jag att det inte är klokt. Jag har alltid fått avstå från grejer pågrund av mitt ridande och häst ägande. Om jag ändå måste leva som student kanske jag ska ta vara på stundens tiden och verkligen va med i allt. Jag älskar mina hästar och det är just därför jag tar detta beslut. Om jag ska ha kvar dem så måste dem få den tid dem förtjänar och som student kommer inte jag kunna ge dem det.

Vi har ännu inte riktigt bestämt oss om vad vi ska göra med dem. I första hand så är inte tanken att vi ska sälja. I början var jag helt emot det, men mer och mer inser jag att det bara skulle kunna gynna mig att sälja en av dem. Oavsett hur tufft det är. Jag har pengar nog som täcker dem två första åren i skolan. Jag behöver alltså bara ta CSN sista året. Det är här säljandet kommer in. Kan jag få in tillräckligt mycket pengar på en av hästarna så att jag slipper ta CSN under min utbildning? För det vore väll ändå en dröm? Att bo ensam, plugga och inte behöva ta något lån? Jag har inte riktigt bestämt mig angående den frågan än. Vi har flera olika alternativ så på den frågan får jag fundera på lite till.

Likes

Comments

Hej!

Hur mår ni? Jag mår bara bra! Kom precis hem från stallet. Red bara Dansy idag då Cornelia var så svår i går haha hon fick straff stå. Det gick faktiskt ganska bra att rida Dansy. Hon är för tillfället väldigt stark i handen och det suger så jag får verkligen kämpa för att hon ska bära sig själv och för att hon inte skall hänga sig i handen. Vi började med att rida fram lite på volt då skritt trav och galopp. Resten av manegen var full med människor så det fick vara alternativet för idag. Sedan började vi rida LC programmet. Vi red det egentligen bara en gång men vi red igenom vissa delar flera gånger. Stundvis var hon okej fin och andra stunder skött hon som bara den. Suck.... För tillfället har hon mer energi än vad hon i muskler klarar av. I morgon så blir det nog ett starkare bett på henne, vet dock inte hur hon kommer att regera men vi testar i alfafall och så får vi se.

Imorgon så blir det hoppträning för Cornelia och Dansy ska förhoppningsvis ridas dressyr även LC programmet i morgon då jag kände att det finns väldigt mycket mer jobb där som jag vill göra. Nej men nu måste jag arbeta vidare med engelskan.

Likes

Comments

Hej!

Idag vart det markarbete/bommar för Cornelia på schemat. Och det gick, ehm aa sådär. Jag var jätte missnöjd när jag gick ner och när jag red men nu i efterhand så ser jag att vi har en extremt hög lägsta nivå. Hon var pigg och fjantig idag, hon hade helt enkelt för mycket energi. Vi gjorde lite övningar, mycket bommar och mindre hinder och sen ett räcke som vi höjde upp litegrann efterhand. Vi började med en rejäl framskrittning på ca 20 minuter + den skrittningen när vi byggde fram. Travade fram henne väldigt enkelt, lite tittig men ändå mjuk och fin. Sen började vi då arbeta med bommar och oh god. Shit vad svår hon är. Tog ett tag men till slut satt även det. Hon kastade sig väldigt idag, väldigt pigg och precis innan bommarna och små hindrena la hon av? man bara va, vad händer! Då var vi ju såpass klara att hoppa räcket. Fjant tant säger jag bara! Usch och fy och blä. Visst vi hoppade 130 och höjden är inget problem för henne eller mig och idag märktes det vilken grym kapacitet hon besitter. Hon fjantade sönder innan och efter hindret men nuddade aldrig en bom. Så enkelt som hon tog sig över var lite en chock. Men blä för henne. Vi har en otroligt hög lägsta nivå men usch för henne idag. Imorgon får hon stå så jag hinner rida igenom Dansy ordentligt. Planen var i morgon att rida bommar på henne men jag ändrar istället det till programridning det känns bäst så.

Som jag kämpar med denna häst asså. Suck vilken käring hon kan vara. Hon lekte helt klart bara runt med mig.


Likes

Comments

Hej!

Har varit hemma hela dagen... Planen var att fota till gymnasiearbetet men tyvärr var det ju skit dåligt väder. Fasiken också. Dessutom försov jag mig... Så jag åker till stallet i tid vid insläppen och fixar stallet då. Efter stallet måste jag plugga och det gäller även resten av veckan. Jag ska redovisa en uppgift på fredag som jag inte ens har börjat med än. Så lite panik på den fronten. Men men jag hinner nog klart i tid.

Idag är ju då planen att rida över lite bommar om jag inte minns fel (?) Tänkte jobba med lita trav bommar, galopp bommar, bommar på en volt och sen typ en fyrkant (?). Tänkte visa på bild hur jag tänkte göra men photoshop vägrar fungera... SUCK får be vår foto lärare att fixa det morgon. Så får ni se hur jag menar i morgon. Kände att min förklaring inte direkt är på topp haha. Hur som helst så kan allt vända. Vi har ju bara en häst idag så min mamma vill säker rida lite också hm! Måste tvätta mina tävlingskläder också, jag har lyckats få med min mamma att gymma med mig i morgon innan skolan! är riktigt impad av mig själv, trodde aldrig min mamma skulle gå med på det men det gjorde hon! Så klockan 5 i morgon bitti så ska vi gymma.. Oh god vad har jag gett mig in på?

Likes

Comments