Header

Vecka 4 in i pluggandet och det är fortfarande lika roligt. Igår fick jag även bedömning på mitt retorik tal som handlade om språk-makt och hur vi ska göra för att ge så många som möjligt så mycket språkmakt som möjligt. Jag fick ett A! vilket motsvarar ett MVG, alltså högsta betyg. Tror nog ingen av mina vänner missat detta då jag skickade en Snapchat till alla på min lista igår för att bevisa att jag inte alls är så dum trots allt haha!

. . .

Förutom allt plugg så försöker jag nu fokusera på morgondagen vilket innebär tävling för mig och Mello. Vi startar sent på kvällen och gå då in i en 120 för U25 - unga ryttare under 25. Det ska bli roligt att hoppa sent på kvällen för en gångs skull och även att få starta i ett startfält med enbart 21 ryttare. Mello kändes bra på hoppträningen igår, förutom markarbetet där vi ännu en gång fått bakslag och jag blir faktiskt väldigt ledsen då jag uppenbarligen gjort något fel den senaste veckan då hon innan känts så otroligt fin. Både marken och i hoppningen. Hoppningen kändes jättebra, dock har jag problem med min höger hand som bland annat korsar i vänstervarv och blir för stark på raka distanser så att Mello blir lite sne i halsen.. Men min älskade Mello gör alltid sitt bästa ändå och jag är nöjd med den lilla hoppningen vi gjorde för att känna igenom henne inför helgen.

love, L

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mello efter gårdagens uteritt i kallt regn!

Måndag: Promenad för hand. Tanke: Eftersom jag har tävlat hela helgen och ska tävla denna helgen också valde jag att lägga in hennes ''vilodag'' här. En promenad blev det dock för att få lite egentid med min bästavän och för att promenera bort eventuell träningsvärk.

Tisdag: Uteritt. Tanke: Äntligen dags för en uteritt igen. Eftersom det var en vecka sedan pågrund av träning och tävling så kändes det ganska självklart att lägga in en runda i skogen idag. Min syster och kung Calle följde med så Mello, som annars är väldigt spänd i skogen, blev lite lättare att arbeta och vi jobbade hästarna ordentligt på skogsvägarna.

Onsdag: Hoppning för Björne. Tanke: Även ifall jag tävlat hela helgen och ska tävla även denna tycker jag att det är viktigt att hoppträna ändå. Det blir två intensiva veckor för Mello men därefter får hon det lite lugnare.

Torsdag: Dagen före tävling - lösgörande joggingpass i paddocken. Tanke: Skrittar av och fram i naturen.

Fredag: 120 A:0/A:0

Lördag: 125 A:0 Tanke: Om allt känns bra i 120 så kommer vi även att gå in i 125. Vi debuterade ju 130 för ett år sedan och även om Mello var redo känner jag såhär i efterhand att jag inte var redo. Därför kommer vi försöka hoppa lite mer 125 för att smaka på lite högre hinder helt enkelt.

Söndag: Skritt tur i skogen.

love, L

Likes

Comments

Här är film på gårdagens 120 och våran sista klass för denna helgen. Mello har hoppat fantastiskt bra hela helgen och bäst igår faktiskt. Hon har aldrig hoppat så väl som hon gjorde då. Både på framhoppning och banan fick jag hålla i mig för att hon inte skulle hoppa mig ur sadeln. Hinder nummer 1 hoppar hon jättebra på som ni ser.. Sedan tappade jag linjen lite och hon sprang åt sidan då jag försökte rida av henne på ett avstånd som inte fanns.

Om detta hade varit i början utan sommaren hade jag gett upp, slutat rida och brytet ihop. MEN idag var den största vinsten att jag kunde fokusera om och lita på våra kunskaper trotts att vi hade hela långa banan kvar. Och vi red i mål med enbart 4 fel, inte ens ett litet tidsfel. Efter 6an höll jag dock på att flyga av då hon hoppade mig ur sadeln och jag han bara komma upp i sadeln igen innan hindret stod framför oss. Men min kloka häst förstod nog vilket hinder vi skulle hoppa utan att jag var med. Tack för räddningen Mello!

Jag behöver sådana här rundor ibland där det blir lite fel och jag måste lära mig att fokusera om. Klarade jag det idag klarar jag det framöver också! det var så skönt att få uppleva att jag faktiskt kan ladda om och hoppa resten utav banan felfritt. Lite irriterande såklart då min syster nämnde ett par gånger att ''Om du bara varit lite mer kall hade ni varit felfria idag.'' men om jag analysera helheten tror jag att jag lärde mig mer utav denna rundan än om jag hade varit felfri. Visst är det roligt att vara felfri men det kommer fler chanser till det.

Det roligaste var nog på framhoppningen när Mello först skjuter mig ur sadeln och sedan gör något försök till att bocka och jag utbrister då ''Men Mello vad gör du?!'' medan jag försöker samla ihop tyglarna igen. Jag trodde inte hon hade det i sig haha! vilken glad häst jag haft i helgen.. Hon har verkligen velat vara felfri och varit helt överlycklig inne på banan. Det är jag mest glad över - att min älskade häst visar att hon älskar detta lika mycket som jag.

love, L

Likes

Comments

Här är gårdagens runda på film. Som jag sa i tidigare inlägg tycker jag om att få konstruktiv kritik, så om ni tänker på något var inte rädda för att kommentera det.

Jag är såklart jättenöjd, dels för att hon hoppade väldigt fint men också för att det känns som att hon tycker detta är så roligt!

Jerry hjälpte mig lite med banan och jag red exakt efter hans ord. Tacksamt. Idag hoppas jag att Anna Karin hinner hit till vår start så att hon kanske kan hjälpa mig lite på framhoppningen :-)

Trevlig söndag!

love, L

Likes

Comments

Hej på er! hoppas allt är bra. Själv mår jag sådär då kroppen spökat rejält de senaste dagarna. Igår avslutade jag dagen med att stå på banan hela kvällen. Det är alltid roligt att se tävlingen ifrån banan och jag kämpade mig igenom hela kvällen trotts att kroppen sa ifrån. Det resulterade iallafall till värk hela natten så sömn har jag inte fått mycket utav. Usch, det var det värsta jag varit med om. Men framåt morgonen lyckades jag iallafall sova lite bättre och värken avtog. Just att ligga i sängen när man hinner känna efter är det jobbigaste.

Tvingade sedan i mig frukost innan vi for upp till klubben för att fodra hästarna. Mello och jag startade en nationell 120 i morse - A:0 / A:0 och rev sista hindret.. B hindret i kombinationen. Självklart lite tråkigt men jag är sååå nöjd över min fina häst så det stör mig inte. Jag vet inte riktigt vad hon fick all energi ifrån idag för herregud så pigg hon var! jag var helt andfådd när jag kom ut från banan. Åhh, är så himla himla glad. Vad har jag gjort för att förtjäna denna häst?

Har suttit i konferens salen för att försöka plugga lite. Härlig atmosfär när man kan avbryta pluggandet för att gå några meter för att kolla på ett bekant ekipage. Nu ska jag och syrran gå på en promenad med våra fina hästar!

på återseende.

love, L

Likes

Comments

Vi inledde ju våran tävlingshelg på hemmaplan med en regional 110 igår. Mello var helt perfekt vilket resulterade till en felfri runda och sjunde placering. Som ni ser får jag inga bra framåt lägen i omhoppningen så jag missade ganska mycket, men det spelar ingen roll. Huvudsaken är alltid att det känns bra för oss och att vara felfri är något jag alltid är så glad över! Tycker dock att jag hade väldigt långa tyglar (?) vilket ser hemskt ut. Ingen fin ridning från min sida men Mello var så fin vilket jag försöker lägga störst vikt på. Spänsten fanns där idag iallafall, vilket var mitt största orosmoment. Då kan jag glömma det och bara fortsätta njuta utav min fina häst resten utav helgen. Förresten så får ni känna er fria till att ge konstruktiv kritik - det är alltid intressant.

Nu; upp till klubben för att fodra hästarna och förbereda inför dagens 120!

trevlig helg.

love, L

Likes

Comments

10;30 i morse satt jag upp på Mello för att rida ett lösgörande joggingpass i paddocken. Vi skrittade av och fram på asfalt runt byn. Det var en riktigt bra dagen-före-tävlings pass! Hon var jättefin och jag hade henne där jag ville ha henne från början till slut. Skönt! Efteråt masserade jag henne med anika på rygg och hals samt gjorde dem vanliga stretch övningarna. Därefter fick hon gå ut i sin hage igen för att äta lite lunch ute.

Mellan pluggpauserna har jag även hunnit med att fixa utrustningen, packa och även att bada Mello som nu står inne med sitt mysiga back on track täcke på för att få äta i lugn och ro.

Nu ska jag inta dagens sista kopp kaffe och fortsätta lite med pluggandet. Egentligen borde jag ge mig på psykologin nu men om jag väl öppnat matteboken kan jag knappt slita mig ifrån den haha! Min syster rider sin sista häst ute i paddocken precis utanför mitt fönster, när hon sedan är klar ska vi försöka få in våran tunga sadelskåp i transporten för att köra upp alla hästarna till klubben!

Hoppas ni haft en bra dag! på återseende. Jag kikar in här imorgon efter min start!

love , L

Likes

Comments

Igår körde vi ett sista genrep inför helgens starter. Mello är väldigt fin just nu och överlag var jag nöjd med hela träningen. Vi började med ett hoppa cavaletti på en volt där vi bara skulle hitta samma takt och samma galopp. Därefter tog vi med oss samma tanke men till en lång distans med två småhinder. Även ifall det är så självklart att man ska ha samma jämna galopp hela tiden så är det så jäkla svårt stunds tal och det är bra att få en liten påminnelse ibland.

Därefter hoppade vi en liten bana med mest S bågar, då helgens banbyggare är ett stort fan utav just dem. Mello gör allt jag ber henne om och jag är jättenöjd med hennes positiva inställning till allt. Dock tyckte jag inte att hon luftade någonting, det kände liksom lite tungt för henne i sprången. Självklart fick jag lite smått panik - allt måste stämma inför en tävling, ingenting får gå fel och då blir det självklart fel. Jag ändrar säkert lite smådetaljer i min ridning osv. Så jag tog om några språng emot slutet och då hoppade hon fantastiskt bra! Jag behövde bara få känna på några riktigt bra språng för att bli lugn och veta att spänsten finns kvar.

Dessutom har vi fått hem underlaget från EM i Göteborg bara dagen innan så det kan även vara så att det var lite tungt då det inte riktigt arbetats in. Det var en bra träning det är bara det att jag är så himla petig och ännu värre blir det innan en tävling.

Jag ser fram emot helgens alla starter och så fin som Mello är nu har hon faktiskt aldrig varit innan. Ni vet när man känner sin häst ut och innan? vilket jag självklart gjort i något år men just nu känns det starkare än någonsin och det är både en häftig men också fin känsla.

love, L

Likes

Comments

Fick idag tillbaka provet som skrevs förra veckan i språkhistoria. Lyckades trotts allt kamma till mig ett C, vilket motsvarar ett VG i det nya betygssystemet. Trotts att jag hade det nya betygssystemet under hela gymnasiet måste jag fortfarande jämföra med det gamla. Men det är väl det man är uppväxt med som alltid kommer att sitta i. Jag är iallafall nöjd då jag tycker att själva skrivandet gick ganska dåligt. Jag hade pluggat på fel saker. Det kunde varit värre! om man jämför med personen jag var i gymnasiet är C bra. Jag får lov att vara nöjd med min prestation.

Två lektioner är idag avbetade. Första klockan 8 på morgonen, matte. Därefter tog jag en paus ifrån livet och umgicks med den bästa jag vet - min Mello. Energin därifrån räckte till en svenska 3 lektion senare på dagen.

Trotts att jag bara läser tre ämnen går det väldigt fort då jag läser ett på kvartstid och resterande två på en termin. Så trotts få ämnen är det mycket på en gång! Jag börjar bli lite stressad och min prestationsångest visar sig mer och mer. Jag vill ju alltid göra så bra ifrån mig som jag möjligen kan.

Nu; kvalitetstid med familjen + farmor och Alle. <3

på återseende, önskar er en bra vecka!

love, L

Likes

Comments

Måndag: skogen Tanke: måndagen är den enda dagen jag får in en uteritt i veckans schema. Dock tyckte jag att hon var lite stel i vänster så jag valde därför att avsluta i paddocken där jag travade av henne. Men jag kunde då konstatera att hon inte alls var stel i vänster utan jag fick igenom henne bra. Hon är ju väldigt svår att arbeta i skogen då hon är spänd och rädd för allt. Något jag egentligen vet om men det är alltid skönt att få det konstaterat för sig och dessutom att avsluta bra!

Tisdag: marbarbete i paddocken. Tanke: Dagen innan hoppträning och jag vill nästan alltid rida igenom henne på banan då. På så sätt är hon väl igenomriden till morgondagen och jag får ut det bästa utav hoppträningen.

Onsdag: hoppträning för Anna-Karin.

Torsdag: dagen innan tävling = jogging i paddocken hemma. Tanke: Jag är ledig hela dagen och tänker då att jag ska rida henne hemma i våran paddock. Därefter kommer jag och syrran köra upp våra hästar till klubben där dem ska stå över helgen.

Fredag: regional 110 bed A:0/A:0

Lördag: nationell 120 bed A:0/A:0

Söndag: nationell 120 bed A:0

Eftersom det blir 6/7 ridpass på banan denna veckan ska jag vara extra noggrann med att skritta fram och av i naturen.

Likes

Comments