Header

Mello var kanon på träningen idag! Hon var både fin på marken och hoppade jättefina språng. Anna-Karin tyckte även att jag skulle åka och hoppa en 110 i Gislaved imorgon innan jag börjar jobba. Sagt och gjort - vi är nu efteranmälda till en avd B imorgon på morgonen. Kul!

Idag fick jag verkligen öva på att hålla samma takt och göra det som är så svårt - göra så lite som möjligt. Det gick väldigt bra och jag fick en bra känsla. Även galoppbyterna blev bra framåt slutet och hon landade även i rätt galopp. Vilket underlättar betydligt. Hoppa kan hon iallafall, vilka språng hon bjuder på!

... Och vad tacksam jag är över min tränare. Jag undrar vart jag och Mello hade varit utan henne egentligen.

På väg hem svängde vi även förbi mormors grav i Vislanda.. <3 Den var så fin och att hon nu ligger bredvid morfar, efter så många år känns så bra.

Nu; sova och ladda inför morgondagens start!

love, L

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Äntligen en ledig dag framför mig! Dessutom en lugn morgon där jag kunde sova ut enda till klockan 9. Välbehövligt!

Ännu en jobbhelg väntas och det glädjer mig då jag som många andra älskar pengar.. Efter att jag fick min första lön på 3 månader i tisdags är jag nu supertaggad på 2 intensiva jobbveckor! 2 helger i rad och sedan är jag i mål - dags att öppna skolböckerna istället.

Dem enda planerna jag har för dagen är att gå på en promenad och dagens huvudämne - träning för Anna-Karin. Jag hoppas på att Mello är lika fin idag som hon varit hela veckan. Jag ska be mamma filma lite och återkommer då med en utvärdering senare. Nu ska jag försöka få i mig lite frukost och fortsätta njuta utav min lediga torsdag samt mitt fina sällskap - Mio!

På återseende.

love, L

Likes

Comments

Efter att jag kommit hem från jobbet vid 5 tiden igår begav jag mig direkt ut till stallet. Jag hade gått hela dagen och längtat efter Mello samt at få fortsätta finslipa på alla detaljer på ridbanan. Idag kände jag dock att jag ville rida uppe på klubben och vårt stora ridhus där. Mest för att det finns mer möjligheter där i och med toppen-underlaget.

Så min snälla mamma följde med oss och plockade lite på klubben medan jag red.

Wow, vad jag njöt utav min fina häst idag. Från början till slut. Så himla fin verkligen! Vi red ett ganska hårt pass med lite olika inslag. Bland annat traglade vi vidare på galoppbyten med hjälp utav en bom på medellinjen. Vill inget hellre än att få till dem nu. Om vi ska upp på 130 nivå igen måste dem sitta, det går inte annars. Hon gör det bra emellanåt, men det ska komma naturligt också sedan när hon landar i fel galopp på banan.. Väldigt mjuk och lyhörd under hela ridpasset. Har precis henne där jag vill ha henne nu och jag hoppas det håller i sig i veckan. På torsdag ska vi träna för Anna-Karin igen! äntligen.

Likes

Comments

Bild tagen utav Petra Josefsson

Dagens 110 klass blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vi kom i mål med lite för många fel och till en början var jag väldigt besviken. Men det tog inte lång tid innan jag såg en helhet och de bitarna jag var väldigt nöjd med. Jag tror faktiskt att te.x Anna-Karin hade varit nöjdare med oss idag än om vi hade varit felfria. För idag stötte jag på problem men lyckades ändå behålla lugnet och ta mig i mål utan att ge upp.

Vi fick först ett stopp på hinder nummer 3 då det blev korsgalopp och distansen försvann helt. Jävla korsgalopp rent ut sagt. Jag är så trött på den nu och jag blir både ledsen och frustrerad över att jag inte lyckas hjälpa Mello att bli av med den.. Därefter fick vi ännu ett stopp på hinder nummer 5 som var en linje på fem galoppsprång. Jag var för sen med att få tillbaka henne och hon fick helt enkelt inte plats. Dåligt utav mig. Dock behöll jag lugnet och fortsatte rida runt banan utan att ändra på min ridning. Något jag annars ofta, väldigt ofta har problem med. Allt för många gånger har jag stressat upp mig när det blivit fel och bara sett hela banan vi har framför oss omöjlig, istället har jag då gett upp. Men inte idag! Det är något litet att vara glad över iallafall. Dessutom hoppade Mello så väl och kändes så fin mellan dessa missarna. Både inne på framhoppningen och på banan. Hon gav mig en så härlig känsla i sprången!

Jag tror faktiskt att denna rundan var bra för oss! nu vet jag att jag kan behålla lugnet och komma tillbaka efter några ryttarmissar. Det är inte hela världen. Planen idag var ju ändå bara att få en bra känsla och att träna lite. Det kan inte alltid gå bra och ibland lär man sig faktiskt mer utav sådana här rundor. Jag vet ju att vi kan. Dock har jag dåligt samvete då jag gick på Mello lite efter andra stoppet och hon reagerade lite för mycket än jag tänkt. Kände mig lite elak, det var ju inte hennes fel egentligen. Massor utav klappar fick hon efteråt iallafall, för vilka fina språng hon bjöd på ändå. Jag är jättenöjd vilket folk verkar har svårt att förstå när man hade mycket fel.. Men för mig är känslan viktigast.


Nu är hon ute i sin stora gräshage och ska strax komma in för att få lite kvällsmat samt lindor på sig!

Imorgon väntas en heldag utav jobb.

love, L

Likes

Comments

Ännu en tidig morgon för min del trotts en ledig lördag. Vi har tvådagars tävlingar på hemmaklubben och jag tog ett pass vid framhoppningen från klockan 9 till 12 idag. Därefter satte jag mig ner på läktaren för att kika lite på storhäst klasserna medan jag åt min lunch, som fick bestå utav en fralla då det ej fanns något annat jag kunde äta denna gången. När kroppen sedan började säga ifrån och började göra ont åkte jag snabbt hem då jag inte kunde hitta några värktabletter någonstans. Klantigt utav mig att glömma, jag borde veta att jag inte går smärtfri en enda dag längre.

Väl hemma fann jag min bästavän i hagen som njöt för fullt utav solen. Jag tog in henne direkt för att rida ett lösgörande pass i paddocken. Vi har haft dåliga ridpass hela veckan och att det idag är dagen innan tävling gjorde mig lite nervös. Men hon var hon jättefin! vilket var så himla skönt. Jag red mycket sidförande iform utav skänkelvikningar i låg form och skuttade även över ett ''bom-oxer-bom'' hinder några få gånger för att känna av sprången inför morgondagen. Jag är mer än nöjd över dagens ridpass. Nu har jag henne där jag vill ha henne till imorgon och jag hoppas att hon är lika fin då. Vi hoppar en 110.

Efter att ha masserat och släppt ut Mello i hagen igen putsade jag igenom allt, småfixade i stallet och packade lite inför morgondagen. Nu sitter jag äntligen i soffan, helt utslagen och försöker hålla mig vaken. Just nu längtar jag tills på torsdag då jag äntligen får ta sovmorgon haha! Ska sova tidigt ikväll så att jag orkar med morgondagen. Ser fram emot att få tävla med Mello på hemmaplan :-)

Trevlig helg på er! på återseende.

love, L

Likes

Comments

Mamma och Mello förra helgen <3

Söndag vecka 29 - Ljungby Ridklubb 110. Vi har en lokal tävling här på hemmaplan denna helgen så varför inte passa på att hoppa en 110? Jag behöver verkligen ''träna på att tävla'' samtidigt som det alltid är roligt att tävla på hemmaplan såklart!

Fredag, Lördag vecka 32 - Älmhult Horse Event 2017 120, 120. Dags för oss att gå upp i 120 igen! om allt känns bra vill säga. Både jag och Mello trivs bra på Älmhults fina utebana så vi har iallafall alla bra förutsättningar.

Fredag, Lördag, Söndag vecka 33 - Värnamo High Tide Meeting 110, 120, 120. Mello har hoppat på Värnamos nya fina utebana innan med min syster. Men för mig är det första gången vilket ska bli väldigt roligt! Klasserna är fortfarande lite oklara men jag tror jag väljer att hoppa alla tre dagar och då en klass om dagen.


Detta är dem tävlingarna vi har planerat just nu! Allt kan ju fortfarande ändras, speciellt om jag känner att jag inte vill hoppa 120 ännu trotts allt.

Likes

Comments

Godmorgon! efter en hel jobbhelg var det äntligen min tur att vara ledig. Fem arbetsdagar plus två dagar med delad tur är nu avbetade. Dock har jag varit ledig både vecka 27 och halva vecka 28 så det var bara skönt att komma igång med jobbet igen. Men en ledig dag efter en intensiv jobbhelg behövs verkligen! Tyvärr har jag inte fått sova mycket inatt och inte heller blev det någon sovmorgon för min del då jag vaknade av mig själv redan klockan 7.

Min plats denna fina morgon ser ni på bilderna ovan - vår lilla altan med utsikt över hagarna. Här sitter jag och iakttar Mello som jag ska lägga lite extra timmar och energi på idag när jag är ledig. Såklart <3

Hoppas ni får en bra dag!

love, L

Likes

Comments

En fredag för någon vecka sedan där vi firade elitbiljetten efter en andraplats i division 1! Jag och Mello har ju inte varit med i laget detta året, men självklart gläjds jag med alla dessa människor ändå.

Det finns nog ingenting som får mig så glad som när en vän ringer och ber om mitt sällskap. I måndagskväll köpte jag med mig en B&J till min kära vän Hanna som vi sedan njöt utav i solen <3

Mina fina naglar som jag gjorde på en nagelsalong här i lilla Ljungby! Fransk ombre är ju så galet snyggt.

... Och två fina bilder på min vackra farmor! Här har jag spenderat några dagar de senaste veckorna då jag måste tvätta mitt hår i kommunalt vatten pga missfärgning i vår egna brunn. Men det gör mig inget, då får jag tid till att umgås med farmor och Alle över en kaffe medan mitt silverschampoo gör verkan!

Jag saknar verkligen att skriva om mina dagar här på min lilla blogg. Tyvärr la jag allt åt sidan lite under vistelsen i USA och när man väl kommer i ofas är det så svårt att sätta sig ner för att skriva ett inlägg igen. Det är ju så roligt att kolla tillbaka på allt man skrivit, hur ens dagar såg ut för ett år sedan och vad för tankar man hade i huvudet då. Jag ska försöka bättra mig nu!

love, L

Likes

Comments

Min uppdatering här på min lilla blogg existerar ju knappt längre och jag insåg nyss att jag glömt at visa mitt nya sommarhår som jag gjorde hos bästa Sandra på Bei Capelli. Jag går alltid där ifrån lika nöjd!

love, L

Likes

Comments