Hejhopp allihopa! Som sagt så är inte planer min grej.... Jag skulle egentligen ridit igår på förmiddagen och sedan jobba på eftermiddagen. Det gick dock inte som planerat för när jag skulle till stallet så var mamma redan klar på sitt möte och skulle komma och hämta mig. Bestämde därför att jag rider istället för att jobba, och så jobbar jag idag istället.

Började med att mocka och fixa mat i stallet, och tog därefter in Obbe. Var lite lat idag, så jag stod i stallet och fixade med honom i över en timme. Ryktade honom, borstade ut manen och svansen, klippte svansen och under grimman, borstade ansiktet, kratsade hovarna och borstade rent dem mm.
Nu är han alltså jättefin!

När vi sedan skulle ut och rida så var han lagom otålig på att få komma ut, så han var väldigt pigg till en början. Därefter blev han lite slöare. Jag har ridit mycket i skogen på senaste tiden, och därför var han en aning stel nu när jag skulle rida i paddocken. Jag övade mycket på helt vanliga saker som öppna, och galoppfattningar. Han har ganska svårt för det i vänster varv, så vi jobba lite extra mycket där.

När jag kom hem från stallet gjorde jag ingenting. Satt i soffan och kollade på mobilen typ. Det var en lite sån där slö dag.

Idag så skulle jag egentligen jobbat, men jag var hur trött som helst i morse, så jag tyckte det var bättre att sova och bli pigg. Gick upp för ett tag sedan, och har ätit lunch nu. Får se när jag åker till stallet, men jag ska göra det någon gång under dagen. Hörs väl ikväll eller något, om jag inte glömmer bort det 😅

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänkte att nu när det är sommarlov så skulle jag kanske till och med hinna blogga lite om vad jag gör på dagarna, så vi bortser från att jag gjort saker under alla dessa dagar, och börjar på idag istället.

Eftersom jag och Ebba bestämt oss för att köra till Falsterbo i sommar så behöver jag lite pengar. Därför har jag jobbat idag. Började redan kl. 7.15!! Dagen gick ut på att plantera blommor i Vallås Centrum, så det är vad vi gjort idag. Direkt på morgonen planterade vi massor av små blommor i stora krukor.
Ebba och jag turades om att gräva och stoppa ner blommor. Efter det sopade jag rent från all jord, medan Ebba gjorde annat.

Därefter planterade vi lite större växter i rabatter, vattnade dem, och täckte igen hålen. Det var egentligen meningen att vi skulle fortsätta plantera i Vallås, men de hade inte grävt klart, så vi åkte ut till butiken och åt lite mat, och därifrån åkte vi till en kund som skulle ha en ny häck. Mitt och Ebbas jobb var att stoppa ner bambupinnar bredvid alla plantorna, och sedan binda upp dem.

Att binda upp dem längst med pinnen var bland det svåraste jag gjort. Man skulle använda en konstig maskin, som var till hälften en häftapparat.
Man tryckte på den en gång för att hämta bandet, drog det sedan runt plantan och bambupinnen, och tryckte en gång till för att häfta ihop och klippa av bandet.
Maskinen skulle hela tiden krångla, ta slut på häftklamrar, och fastna.
Jag och Ebba lyckades i alla fall sätta ca 350 band innan vi skulle åka.

Vi åkte tillbaka till Vallås för att gräva ner de sista växterna. Jag och Ebba grävde först ner 60 plantor, på en rak linje. Därefter vattnade hon medan jag krattade igen hålen. Det gjorde vi även på de plantor som redan var nergrävda.
Detta tog ca 1,5 timme, och vi var klara 16.30 så att vi kunde åka hem.
Efter det var jag fullkomligt slut, och har bara latat mig lite här hemma och ätit kvällsmat.

Körde precis ner en runda till stallet för att fixa mat och mockning åt Obbe. Hälsade på honom lite, men han var bara intresserad utav gräset.

Imorgon blir det lite ridning, och sedan ännu mer jobb.

Likes

Comments

Hann tyvärr inte blogga igår pga dressyrträningen. Tränade både Lasse och Obbe, så jag var inte hemma förrän vid nio igårkväll.
Lasse var verkligen superfin på träningen. När han väl hade kommit igång ordentligt så gick han i fin form. Jag övade lite på skänkelvikning, förvänd galopp, och övergångar. Han skötte sig verkligen bra jag jag fick till och med till skänkelvikningarna utan att han drog upp huvudet.

Obbe var kanske inte riktigt lika fin. Han var i början väldigt stark och ville slänga med huvudet. När han sedan hade lugnat sig så blev han helg okej. Jag började med att öva på inridning från A, sedan tränade jag på galoppfattningar, förvänd galopp och galopp snett igenom, med övergångar. Jag tror att han var lite trött efter terräningträningen, för han ville inte jobba med bakbenen, utan var ganska stel i galoppen. Jag är nöjd ändå, för det sista vi gjorde-fattning och en snett igen, blev bra.

Eftersom jag slutar skolan så sent så hann jag inte mocka innan träningen, utan fick göra det efteråt. Det gick dock ganska snabbt. Väl hemma åt jag kvällsmat och gick sedan och la mig.

Idag har jag varit i skolan. Hade först idrott, sedan SO, lunch och sist Hemkunskap. Lunchen idag var mycket annorlunda. Ute på skolgården serverade de hamburgare (hemlagade). När vi kom ut för att äta så hade de satt upp högtalare med musik. Till och med modern musik. Vi tog varsin hamburgare och sen satt vi och lyssnade på musik, tills vi insåg att vi hade en minut på oss att springa till hemkunskapen. Det var extremt mysigt att sitta utomhus med musik. Hoppas det blir fler gånger.

Nu ikväll ska jag rida Obbe lite, och sen ska jag till klubben och fixa inför tävlingen imorgon. Ska bl.a klippa gräset. När jag är klar där så får jag åka tillbaka till stallet för att släppa in hästarna, och sedan ska jag typ sova.

Vet inte när jag ska gå upp imorgon, men jag gissar på att det blir tidigt....Vi får se helt enkelt.

Likes

Comments

Idag har jag hoppat terräng på Obbe! Han har aldrig gjort det förut, vad jag vet. Han skötte sig jättebra! Vi hoppade lite vanliga stockar, vilket jag har gjort i skogen också, så det var inga problem.
Efter det hopppade vi graven, det var lite läskigt första gången men sedan kunde jag till och med galoppera över den. Sen skulle vi hoppa en röd "bänk". Den var läskig. Han stannade först två gånger och försökte sticka ifrån den, men sedan hoppade han förra gånger.
När vi var klara där hoppade vi bank och vatten, vilket inte var några problem. Obbe tycker ändå att det är ganska kul att bada, så länge vattnet är stilla utan vågor. Han var alltså väldigt duktig idag, eftersom han nästan aldrig hoppat terräng innan.

Tidigare idag har jag bara varit i skolan, och nu efteråt typ ätit och duschat. Ingenting jag behöver ta upp tycker jag.

Imorgon taggar jag dressyrträning på båda hästarna. Matilda är på Liseberg så jag har fått i uppdrag att rida Lasse åt henne. Vi får hoppas att det går bra med hästarna imorgon.

Likes

Comments