Skolan

I höstas valde jag att gå om 9:an istället för att börja i gymnasiet. Jag var inte alls nöjd med mina betyg och jag kände att jag kunde göra bättre. Dessutom kom jag inte in på skolan jag ville gå på.
Så jag tänkte "Varför inte" liksom. Jag pratade med mamma som bokade in ett möte med rektorn. Han tyckte att det var en bra idé och sedan var det bestämt.

Allt gick bra. Jag började i den nya klassen och allt var toppen toppen. Jag höjde mina betyg en hel del. På en termin gick jag från att ha 122 i meritpoäng till att ha 187 i meritpoäng.
Jag kan helt ärligt säga att jag tyckte det var kul att gå till skolan.

Det är bara det att för några månader sedan, tror det var i Februari, tappade jag skollusten helt. Den bara försvann, helt utan förvarning. Så jag slutade gå dit. Försökte komma på bortförklaringar och sa att jag var sjuk. Men jag är rätt säker på att ingen trodde mig, det var ju inte direkt första gången det blev såhär.

Tillslut ringde skolans SYV till mamma och sa att hon kunde hjälpa oss att komma på en plan för hur vi ska göra. Skolan slutar om någon månad och hon tyckte inte att jag skulle ha slösat bort ett helt år genom att sluta med samma dåliga betyg och inte komma in på skolan m.m. Så vi bokade in ett möte och hon pratade med alla lärare för att se om det fanns någon chans att rädda mina betyg och hålls kvar de som de va i julas, som att jag skulle kunna tenta av det bara.
De flesta sa att det var lugnt, att jag kunde behålla mitt betyg för jag gjort tillräckligt med uppgifter. Det var några som gav mig uppgifter att göra så att de kunde hålla kvar betyget. Det viktiga är iallafall att jag inte kommer ha gått om i onödan och jag kommer troligtvis komma in på gymnasiet jag vill gå på.

Så att, ehm, så ligger det till iallafall. Godnatt 😘


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments