Header

Överallt diskuteras det om hur mycket vatten man ska dricka. Själv har jag fått höra att man ska dricka mer vatten än vad kroppen själv säger till, men jag läste nyss en artikel på aftonbladet där de varnade om vattendrickandet och jag kände att jag skulle ge min åsikt om det hela..


Läs hela artikeln HÄR

När jag läste artikeln av aftonbladet om att man inte skulle dricka vatten blev jag faktiskt lite frustrerad. Det står klart och tydligt att det är livsfarligt att dricka för mycket vatten, vilket såklart många kanske inte visste, men samtidigt så kommer säkert denna artikel leda till att folk dricker för lite vatten istället! Jag tycker det är bra att de informerar om detta men artikeln sågar helt trenden med att dricka vatten och det står även så här "– Man ska inte tänka på hur mycket man dricker. Man ska låta det där sköta sig själv." vilket  jag tycker är idiotiskt sagt! SJÄLVKLART ska man tänka på hur mycket man dricker, utan vatten så blir vi uttorkade vilket leder till grövre skador än om vi dricker för mycket vatten. Speciellt nu på sommaren behöver vi dricka vatten då vi svettas mer och gör av med mer vätska.

Allting handlar egentligen om mängder. Jag tror personligen ingen normal människa bälgar i sig 5 liter vatten per dag? Klokare än så måste man väll va ? Dessa trender som snurrar runt på internet handlar om att man kan dricka mycket vatten eftersom vatten är bra för oss och att många dricker för lite vatten, det handlar inte om att dricka vattenglas efter vattenglas och behöva springa på toa varje kvart, Vätska är en viktigt del i vår kost, så som mat är och det gäller att tänka logiskt. Du behöver inte gå efter någon mall, att du ska dricka si eller så mycket per dag, eftersom vi all är olika, gör av med olika mycket mängd vätska, beroende på väder, klimat, vad du gör och hur din kropp fungerar. Drick när du är törstig såklart, men drick även varma dagar eller när du blir extra svettig, framför allt är det viktigt att inte vara rädd för att dricka för mycket vatten ( vilket den här artikeln säger emot) eftersom du kommer inte kommer komma upp i 5 liter per dag om du dricker med hjärnan. Ett jätte smart knep att använda som en hälsocoach tipsade mig om en gång var att kolla färgen på kisset, ja vet inte så fräsht men det är det enda sättet för dig att veta om du druckit för mycket eller för lite vatten! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments