Vardag

Det är här jag skulle skriva hur bra den här dagen är, meeen det är måndag..

Just nu sitter jag hemma i soffan och tar det lugnt. Ska ta en dusch och äta frukost och sedan sticka iväg till skolan. Börjar inte förrän 10.40 idag. Ett inlägg på G ikväll så håll utkik!

Hoppas ni får en underbar dag! (
Trots att det är måndag) 🎈

Kvällen igår tillbringades med tända ljus, hallon och datorn.

Likes

Comments

Åsikter, Tips

Jag har suttit ett flertal gånger och diskuterat med en av mina kompisar, som liksom jag har nyligen separerade föräldrar, om hur det är att ställa om och leva på ett helt annat sätt. Vi som har separerade föräldrar vet alla mycket väl att det kan vara perioder när allt bara känns skit. Men, vi har nu tillsammans kommit fram till 5 positiva saker med att ha separerade föräldrar.

1. Tröttnar du på den ena åker du till den andra.

Detta tycker jag nog personligen är det bästa med detta haha. Speciellt i min ålder tror jag många tycker det är ganska skönt att komma ifrån den ena föräldern ett tag.

2. Utetider på kvällarna.

Oj oj oj vad jag har dragit nytta av detta.. Tror inte det är bara mina föräldrar som är ganska olika. Den ena tycker på ett visst sätt och den andra på ett annat. Så det där med utetider kan variera beroende på vem man bor hos. Hos den ena kanske man får vara ute ett x antal timmar längre. Det är sånt man tänker på. Dessutom har man även ett bra argument utifall det skulle vara så att man hamnar i en diskussion med någon av dom.

3. Kommer hem till ett städat rum.

Jag som bor varannan vecka hos mamma respektive hos pappa brukar alltid städa rummet innan jag åker till den andra. Så eftersom jag byter på söndagar städar jag då. Då kommer man ju alltid hem till ett städat rum när man flyttar? Det vet jag är väldig skillnad jämfört när dom bodde ihop. Då jag var extremt dålig på att städa. Men nu så!

4. Mer plats för alla saker.

Åter igen en bra sak gällande rummet. Jag vet inte om det bara var jag som delade upp alla mina saker när dom flyttade isär? Men guuuud vad bra det var! Idag vet jag inte var jag skulle gjort av allt.

5. Nära till fler ställen.

De flesta som flyttar isär flyttar ju till olika delar av staden, eller kanske till en helt annan stad. Detta kan man ju se som en negativ sak, men varför inte vända på det hela och se det ur ett annat perspektiv? Jag märkte att man har nära till många fler ställen, när jag bor hos min mamma till exempel har jag väldigt nära till stallet och till många av mina kompisar medan jag har långt till centrum och andra kompisar, men hos pappa är det tvärt om. Har dom flyttat till olika städer har du kanske nära till helt nya saker, du kan lära känna andra människor osv osv.Det är inte alltid lätt att se allt på ett positivt sätt, men en sak jag har lärt mig genom detta är att det finns bra saker med allt, speciellt saker som dessa. Jag tror dessutom att när man går igenom en sak som denna, då kommer man sina vänner närmare, och framför allt får man reda på vilka ens sanna vänner faktiskt är.

Har ni några fler saker som dessa ovan? Egna tankar/åsikter/erfarenheter? Dela med er!


Likes

Comments

Tror rubriken säger det mesta om min dag. Har igen som helst aning om var den här dagen tog vägen. Vaknade runt nio och sen var den helt plötsligt halv fyra?

Nu har jag i alla fall städat, packat och ska snart åka till mamma. Sen tror jag att jag drar på en film eller något och bara tar det lugnt. Ska även sätta mig ner och spåna lite på en bra header till bloggen samt lite idéer på inlägg. Alltid smidigt att ha några inlägg på lager om man inte har tid att skriva!
Har ett inlägg på G som kommer komma upp ikväll tror jag. Så håll koll!
Bilder kommer också att komma upp!

Hoppas ni får en bra söndagkväll!
💋

Är det bara jag som har en extrem söndagsångest?

Likes

Comments

Jag har funderar på en grej. Detta är inte något som bara ploppat upp i mitt huvud, utan något jag verkligen gått och funderat på, diskuterat om och funderat på åter igen.
Vi lägger ner så mycket tid på hur kvinnor behandlas i vårt samhälle. Men många drar sig ur och nästan håller sig undan för sådana diskussioner. Jag var lite så, det var ett ämne jag gärna höll mig ifrån. Jag såg inte riktigt och förstod nog inte riktigt vad allt handlade om. Ända tills jag började inse att jag var så van, så inne i det här systemet, att jag inte såg hur det egentligen låg till.
Jag har växt upp i detta och då såklart att det blir en vardag då. Det är ganska sorgligt tycker jag.

Alla dessa diskussioner vi haft i skolan om detta, hurvida killar är bättre än tjejer. Saken är den att jag, personligen, ser ingen som helst skillnad. Det värsta jag vet är killar som har nån extremt bra självkänsla när dom är runt tjejer, för dom tror sig veta att vad dom än gör är dom bättre än tjejerna.
Hur i hela världen, är det logiskt?

Har du utövat något, säg exempelvis fotboll, så
kan du inte jämföra dig med någon som inte gjort det. Jag har ridit i snart åtta år, självklart kan inte jag jämföra mig med någon som inte ridit alls! Killar kanske är starkare och snabbare än tjejer, men det utger ju endast en pytteliten del av allt detta. Man behöver inte vara starkast och snabbast för att vara bäst, det beror ju på vad det handlar om. Jag menar vissa saker kanske sitter i tekniken, andra i hur smart du är.

Men en sak jag har märkt, det är att som ungdom, är det något annorlunda. När det kommer till arbetsmöjligheter så prioriteras tjejer ofta först? Jag vet flera killar som sökt in till exempelvis sommarjobb, men där en tjej istället fick jobbet. Dock är vi då återigen tillbaka där att när det gäller saker som kräver lite mer styrka, då prioriteras killarna före. Men just i restaurangbranschen som jag jobbat i så sätts ofta killarna på att diska osv, medan 80% av serveringspersonalen är tjejer.

Jag skulle kunna skriva en roman om detta men tror inte det är någon som kommer orka läsa allt detta då, haha.

Men vad tycker ni om allt detta? Vilka åsikter har ni? Dela med er!

Likes

Comments

Godmorgon! Tog en välbehövlig sovmorgon idag. Har fortfarande inte tagit mig ur sängen..

Idag händer lite olika grejer. Först och främst ska jag väll ta mig upp ur sängen och äta lite frukost. Sedan bär det av till sporthallen och kolla på handbolls SM klockan ett. Efter det tror jag det får bli stallet. Marwin ska få en uteritt idag tror jag, så håll tummarna för att jag inte grusar totalt. Han är så extremt pigg nu när vi är mitt i igångsättningen. (Vad som har hänt och hela historien om Marwin kommer komma upp!) I varje fall tror jag att jag beger mig hemåt sen för att sedan möta en kompis.

Ungefär så ser min dag ut kortfattat!

Nu ska jag dra mig själv upp ur sängen! Blir nog något mer inlägg idag. Ha en superbra lördag! 💞

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Bestämde mig just för att komma igång med bloggandet igen. Men denna gång på en ny portal och några år äldre. Senast jag bloggade va för två år sen när jag hade en blogg med två av mina kompisar. Den rann nog tillslut ut i sanden och glömdes bort ju längre tid det gick. Men, det var då, nu kände jag för en nystart och alla har ju sina perioder då man bara vill skriva av sig lite så varför inte dra nytta av det?

Tänkte börja med att berätta lite kort om mig själv. Tänker inte skriva någon roman eftersom jag vet hur jobbigt det kan vara att sitta och läsa blogginlägg som är mil långa..

Jag är 16 år som ni kanske läste i beskrivningen. Jag bor i en liten stad i Östergötland. Jag lever mitt liv som vilken 16-åring som helst dvs tillbringar 90% av mina dagar tillsammans med kompisar. Dom resterande 10% tillbringar jag i stallet. Jag är en sån person som tycker om att dela med mig av tankar och åsikter, och självklart få respons på dessa! Så det är en liten del av det som bloggen kommer innehålla! Tror inte jag behöver dra så mycket mer om mig själv då jag tror det kommer klarna med tiden. Sen måste nog ni som väljer att läsa bloggen skapa en egen uppfattning.

Så, hoppas att ni stannar och är det något ni önskar veta om mig så dra iväg en kommentar!

Hörs!

Likes

Comments