Header

Efter en mysig fika i den gamla järnvägstationen igår strosade jag och Elise genom lite affärer i byn. Det resulterade i en liten uppfräschning av garderoben i form ut av två blusar, ett par byxor och ett par sneakers.
Jag har länge tänkt köpa ett par nya skor då mina converse börjar se sitt slut, därför var det extra kul att jag hittade dessa inne på stadium på rea för 99kr. Truly a catch, if I may say so myself!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 361 Readers

Likes

Comments

Enda sedan barnsben har jag älskat att lyssna på när andra berättar historier och erfarenheter. Jag minns att min mamma alltid läste för mig när jag var barn och det fortsatte till och från ända upp i tonåren. För mig är det någonting lugnande och harmoniskt med att lyssna på någon som läser, ljudböcker och podcasts. Det öppnar så många möjligheter till att göra annat samtidigt. Personligen lyssnar jag ALLTID på ljudböcker och poddar oavsett vad jag gör när det finns möjlighet till det.

Under de senaste dagarna har jag lyssnat på många inslag från P3 dokumentär och det är så otroligt intressant. Den dokumentär som har berört mig mest är Mordet på Therese Johansson Rojo, en dokumentärserie i fem delar som finns på Spotify/P3dokumentär. Har ni inte lyssnat på den så uppmanar jag er att göra det. Det är mycket känslor och oförstånd men det är oerhört viktigt att förstå hur detta kan ha skett. 

Jag kan även tipsa om att lyssna medans ni tar ett avslappnande bad. Mycket rogivande efter en stressig dag. 


  • 351 Readers

Likes

Comments

Eftersom att denna influensa vägrar släppa och jag fortfarande är sängliggande så har jag förlorat mig i heminredning de senaste dagarna.

Tavlor. Porträtt. Posters. Jag älskar det. En bit konst på väggen tar otroligt lite plats men ger så mycket. Just nu är jag jättesugen på dessa motiv 💁


  • 366 Readers

Likes

Comments

Att bli sjuk när man verkligen inte har tid till det är så typiskt. Det har gått lite över en månad sedan jag var sjuk senast och jag orkar verkligen inte vara sjuk just nu. Så nu sitter jag här i soffan och kollar på film med en rykande kopp té i hopp om att kunna kurera mig till imorgon.

Mina tips för att kurera sig vid en förkylning:

1. Myskläder och fluffiga strumpor är ett måste!
2. Té, massor med té
3. Ta en skön filt eller ett täcke och linda in dig själv i en burrito
4. Drick mycket juice och vatten
5. Mys ned dig framför din favoritfilm och var noga med att ta paracetamol.

Har ni några tips för att kurera er vid en förkylning?

  • 386 Readers

Likes

Comments

Efter att ha jobbat 6 dagar förra veckan inleddes denna med två lediga dagar.

Gårdagen spenderades i Östersund med shopping och god mat. Espressohouse är en lyx vi sorgligt nog inte har tillgång till här i Åre men som jag och Elise älskar så det var en absolut självklarhet att vi skulle dit!

Denna dag har spenderats mestadels i sängen med film, kaffe, Alice, ost och kex, korsord och mys.

Nu ska vi laga lite mat sen har Elise beställt lite skräckfilmsmys 👻

  • 384 Readers

Likes

Comments

Hösten börjar närma sig och det känns redan här i Åre. Förvånansvärt nog så har de senaste dagarna präglats av underbart solsken men kylan ligger och trycker i bakgrunden.

Vi har officiellt flyttat in i vår lägenhet och bott här sedan den sjunde men det är först nu när vi har fått in vår soffa och fått upp lite gardiner etc, som det verkligen börjar kännas som ett hem.

På fredag får vi äntligen vårat internet och jag kan börja blogga igen mer effektivt. Jag är så sugen på att förlora mig i inspiration på heminredning och design vilket kommer synas här på bloggen. Jag hoppas verkligen att detta väder håller i sig nu ☀

  • 410 Readers

Likes

Comments

Det här med att leva i ett destruktivt förhållande är aldrig gynnsamt, vare sig det är med vänner eller den du har kär. Den negativiteten gör dig aldrig starkare, oavsett om det är svårt att inse det.

Att ha levt tillsammans med någon som tar droger och steroider har för mig vart otroligt plågsamt. Att se den man tycker om förstöra sitt eget liv och andras utan att ha makten att göra något tär på ens styrka. Att alltid bli vald sist och tagen för givet. Att alltid få skulden för alla motgångar. Att konstant vara orolig för att någonting hemskt skall hända. Att alltid känna att man inte räcker till. Och att veta att denne just nu är på festival med sina lika mycket drogälskande vänner, att de planerar att ta tyngre droger och blanda dessa med alkohol men samtidigt veta att det inte finns någonting man göra. Det tär otroligt mycket på en som människa.

Men att lyckas ta sig ur den negativiteten kommer göra så mycket för ditt liv. Det finns inte mycket du kommer kunna göra för honom eller henne men det finns så mycket du kan göra för dig själv.

Jag är så lyckligt lottad att jag har en underbar mamma, bästa vän och världens underbaraste kollegor. Jag är så lyckligt lottad att jag har fått byta ut all negativitet mot positivitet. Och det är det man måste göra för att överleva. Skära bort all negativitet från ens liv, även om det är otroligt smärtsamt och fylla det med positivitet. Nya vänner, ny kärlek eller nya vanor. Förhoppningsvis allt det.

Det är lättare sagt än gjort, men det går! Det kan vara bland det värsta du gör i ditt liv. Att säga hejdå till någon du älskar och säga hejdå till kära vänner. Men det kommer också vara det bästa du någonsin kommer göra för dig själv. Och tro mig när jag säger att det är så värt det!

Its hard to see the light when you continually take bullets for someone you love just to realise that they're the one who's pulling the trigger. - Linnéa Ansell

  • 559 Readers

Likes

Comments

10 steg till att bli den ideala hotellrumsgästen för housekeeping/städ;

1. Använd sopkorgarna.
Släng inte sopor brevid eller pula in dem tex, under soffor och släng inte pant eller glasflaskor i soporna.

2. Bädda inte sängen.
Ta istället av alla påslakan, kuddvar och handdukar och lägg dem på sängen.

3. Checka ut senast vid den tiden som gäller.
Inte 10 minuter senare eller en timme.

4. Plocka ihop disken.
Har ni diskmaskin på rummet, använd den. Skrapa annars av matrester i soporna och ställ ihop disken. Skölj gärna också av/ur disk vid möjlighet.

5. Ta gärna egena initiativ.
Spiller ni ut eller tappar något finns det absolut ingen som hindrar er från att ta bort det. Detta gäller också fläckar i toaletter och spyor.

6. Håll koll på era barn.
Även om ni är på semester så är det inte okej att släppa barnen vind för våg. Tandkräm eller dylikt utsmetat utöver ett helt hotellrum är inte kul. Inte heller poppcorn och chips utsmetat överallt.

6. En säng per individ.
Om ni t.ex är tre personer som blir placerade i ett rum med fler bäddar, använd bara era egna. Även om ni bara låter era barn leka eller hoppa i en annan säng måste dessa sängkläder bytas och bäddas om vilket tar enormt mycket mer tid av vår stressiga dag.

7. Olyckor kan hända.
Förbered oss då på vad som hänt, t.ex en sängvätning eller om något gått sönder etc så vi vet vad vi skall åtgärda.

8. Dagstäd.
Om ni vill ha dagstäd, plocka gärna ihop era kläder som ligger på sängen tex. Ställ i ordning disk och de handdukar som ni vill ha bytt läggs på det sättet hotellet bestämt.

9. Blöjor.
Stoppa gärna era blöjor i en förslutningsbar sanitetspåse innan ni slänger dem. Det luktar inte solsken med gamla blöjor.

10. Vi är hotelstädare inte slavar.
Visst jag förstår att ni åker på semester för att kunna strunta i allt och bara njuta men det är inte jättesvårt att använda sitt common sense. Tex. om ni går på toa, SPOLA! Det är inte vårt jobb att spola åt er. Det finns gränser för vad vi hotelstädare klarar av.

Nu efter dessa tips kommer ni vara exemplariska hotellgäster!  Grattis!

  • 499 Readers

Likes

Comments

Ligger i sängen inlindad i täcket med en filt och fryser efter en lång och blöt promenad längs längdskidspåren i Björnen. Majoriteten av detta bestod ut av spöregn, blöta myrar och knott. Vi blev även nästan, (eller iallafall jag blev) ihjälskrämda av två älgar.
Är rätt stolt över oss och våran promenad ändå.

Enda sättet att bli av med smärtan och komma över någon som krossat ditt hjärta är att få det krossat igen, men av någon annan.

  • 252 Readers

Likes

Comments