Header

Hej på er!

Är i Norrköping igen, som ni kanske förstått. Det var ju bara tre dagar i skolan och sen helg, men för att vara tre dagar gick veckan ganska långsamt tyckte jag, haha.
Vi blev klara med jakttornet iallafall vilket är skönt.

Nu nästa vecka så går halva gruppen ut på praktik, och några har åkt till antingen Frankrike eller Spanien för utlandspraktik.
Men jag åker inte förrän vecka 20. Då åker jag och en vän till Gävle för att ha praktik på Furuvik. Jag är så taggad!

Men ni får ha det så bra så hörs vi, puss /L

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er!

Sitter just nu i Lund inne på espresso house & väntar på att klockan ska slå 15.10 då tåget kommer.
Så det är en hel timme kvar men det får jag väl tåla. Sen är det en tre timmars resa upp till Norrköping igen. Skolan drar igång och allt blir som vanligt igen.

Ni får ha det så bra så hörs vi, puss /L

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är jag hemma i Helsingborg och har påsklov.
Jag var i stallet måndag till onsdag under veckan, sedan så har jag och pappa byggt hagar ute i Södåkra. Den är snart klar vilket är riktigt skönt.

Imorgon ska jag och mamma till Väla och se om där finns något roligt, och på måndag ska vi gå och se Skönheten och Odjuret på bio. Har verkligen höga förväntningar så hoppas att den är bra.

Men ni får ha det bra så hörs vi, puss /L

Likes

Comments

Hej på er allihopa!

Det har varit så seg uppdatering jag vet det, ber om ursäkt. Men det brukar hända ibland
Ni har inte missat så mycket iallafall. Idag har vi haft rovdjursdebatt i skolan, vi delades upp i två grupper. En av dem var för att rovdjur ska finnas i Sverige och den andra var emot. Jag var med i gruppen som skulle vara emot rovdjur i Sverige. Min grupp vann debatten iallafall, det är alltid lättare att vara emot än att vara för någonting.

Sen på eftermiddagen så skrev vi på vår beteendestudie som vi gjorde på schimpanserna i djurparken. Det gick väldigt bra för oss, vi ska ju inte redovisa förrän den 13 juni men det är mycket att göra så det är bra att vara ute i god tid. Jag tror den kommer bli bra iallafall.

Ja juste, vi är ju inne i april nu. Vilket ni säkert har märkt vid det här laget, haha!

Men ni får ha det så bra spå hörs vi, puss /L

Likes

Comments

Hej på er!

Ett tag sen sist nu, jag vet. Men det har inte hänt något speciellt helt ärligt. Bara skola men inget mer, eller jo... vi var ju i djurparken förra veckan för sista gången innan vi ska redovisa vår studie. Då kollade vi på massa träning. Lejon, elefant och tiger. Vi var även uppe i safaristallet.

Men annars har det inte hänt något spännande alls. Ni får ha det så bra så hörs vi, puss /L

Likes

Comments

Hej på er!

Fredag idag och min skoldag slutade klockan 11. Hade bara prov och kollade sen på en dokumentär om hyenor, men det var allt.
Så nu så ska jag bara vänta på att klockan slår 16.35 och tåget går. Ska bli skönt att komma hem nu. Sedan är det bara tre veckor kvar till påsklovet.

Men ni få¨r ha det så bra så hörs vi, puss /L

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det torsdag och min dag började med snickeri. Vi ska bygga jakttorn på jakt och viltvården och vi är i olika grupper. Så min grupp byggde ett eget torn. Det blev ganska mycket fel men inget som man inte kunde rätta till. Så nästa torsdag ska vi fortsätta bygga på dem.

Sen efter lunch skulle vi bara skriva instuderingsfrågor till djursjukvården. Så det var inte så farligt.
Imorgon ska vi ha prov och jag har precis pluggat lite grann. Ska plugga lite till men sen får det räcka. Det känns ändå som jag har hyfsat koll.

Imorgon tar jag tåget hem också, det går 08.20 från Norrköping. Ska bli skönt att komma hem nu när jag varit här i tre veckor.

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det tisdag och för mig är ännu ett besök i djurparken avklarat. Det är rätt skönt när parken är stängd. Man kan ta sig fram hur lätt som helst utan att behöva trängas med besökare, haha.
Denna dagen var väldigt rolig. Vi pratade först om träning nere på FoU innan vi gick ner till savannstallet och kollade på när de tränade parkens 3 av 4 noshörningar. Det var roligt att se och noshörningar är så mycket större än vad man faktiskt kan tro. Den största vägde 2,3 ton.

Efter det gick vi bort till delfinariet och kollade på deras träning där. Det var tredje gången vi fick se den träningen men det är alltid lika roligt att se hur involverade delfinerna är i träningen och hur roligt de tycker att det är.
Sen så var det lunch men efter det gick vi bort till Sydamerikastallet som jag hade praktik på förra året. Vi kollade lite på deras sydamerikanska djur men sedan så fick vi vara med och träna två stycken rovfåglar.
Så idag har varit väldigt roligt!

Jo juste. Vi fick också som avslutning gå in och socialisera oss med deras killingar, 1 veckas gamla getter. Det var nog höjdpunkten på dagen.
Men ni får ha det så bra så hörs vi, puss /L

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det söndag och jag har inte gjort speciellt mycket. Har tvättat tre maskiner men annars ingenting. Och nu ikväll ska jag inte göra så mycket heller. Bara ladda om för en ny vecka, för imorgon är det ju måndag och på tisdag åker vi ut till djurparken igen och ska prata om träning, det ska bli roligt!

Iallafall, ska försöka bli mer aktiv på bloggen, men jag är så dålig på det, haha! Men någon gång kommer jag titta in här iallafall.
Ni får ha det så bra så hörs vi, puss /L

Som lite omväxling får ni en bild på de fina katterna!

Likes

Comments

Som rubriken säger så har jag varit i djurparken idag. Vi miljöberikade till vildsvinen och det var jätteroligt. När vi var klara och släppte ut dem så började dem leta efter maten direkt och tyckte det var jätteroligt.

Även ett av djurparkens lodjur höll oss sällskap under tiden.
Sedan så gick vi runt i parken och pratade om miljöberikning för olika djur. En bra dag helt enkelt!

Ni får ha det så bra nu så hörs vi, puss /L

Likes

Comments