Allmänt

Bokstavsbarn, för evigt.


Jag har tåt igen om mycket, jag har gått igenom eld och vatten. Jag har hafts utbrott och jag har vart aggressiv. Jag har gjort ett och annat för att ändra på mitt liv men inte hittat rätt taktik. Inte hyperaktiv men tillräckligt för att jag ska krascha, smällen som kommer efteråt aa ni vet. Kör på och kämpar hårdare för vajer dag, men en dag ger kroppen upp och orkar inget på ett tag. Nu varje dag äter jag lugnande mediciner, medicin efter medicin för att hålla mig lugn och fin inombords. Vissa dagar är jag speedad och andra är jag helt slut. Livet med en diagnos kan verka rätt sjukt. Lyssna inte på allt jävla skitprat av de som kallar det en funktions nedsättning eller ett handikapp. Be dom dra åt helvete och visa vad vi klarar av.

När jag blir speedad, pumpar kroppen adrenalin. Får ta det som läkaren ger mig, medicin. Vissa verkar tro att man förlitar sig på sin medicin men så är det inte. Ni ska veta hur mycket jag kämpat för att klara det som man kallar livet. Visst fanns mina föräldrar där men vad spelar det för roll när samhället dömmer en. In till kuratorer och möten hit och dit. vill bara koppla a och tänka på mig och min framtid.

Adhd, damp asperger och damp. Bokstavsbarn tillsammans ett helt jäkla alfabet. Jag vet att jag inte haft min diagnos länge, men har alltid vart ett bokstavsbarn även om min diagnos blev satt i december. Men jag har alltid vart den jag är i dag och kommer alltid att ha de extra egenskaperna som vi bokstavsbarn har.

Att vara bokstavsbarn är ingen funktionsnedsättning utan vi har bar aset lilla extra som andra inte har.

Ensam är jag stark, tillsammans är vi oslagbara <3 bokstavsbarn.

Likes

Comments

Skolan, Allmänt

Alltså måste bara skriva av mig lite

Jag känner mig så vilse.
Inte på så sätt att jag inte känner mig själv eller vet hur jag fungerar för det vet jag mycket väl. Men jag vill så mycket och känner så starkt att det är obehagligt... Jag blir rädd för mig själv i vissa lägen. De tillfällena jag blir mest rädd för mig själv är när jag känner för starkt. När jag gillar något/någon så "gillar" jag inte bara det utan jag älskar det. När jag "inte gillar" något då hatar jag något. Det finns liksom ingenting mittemellan. Detta tycker jag är jätte jobbigt, för man märker så mycket att man inte är som alla andra där, ens kompisar kan liksom bli lite glada och små le åt en sak som de gillar, medans jag typ hoppar av glädje och får värsta kicken av det.
Men jag har fått svar varför det är så, och jag vill verkligen vända detta till något positivt. Men jag är ensam i min umgängeskrets att ha denna diagnos. När man googlar om det så finns det knapps information om denna diagnos eller hur man bearbetar den. Men det man måste komma ihåg är att det är ingen sjukdom. Det är något extra man har.

Jag har ADD, ADD är en typ av ADHD som står för attention deficit hyperactivity disorder. ADD, är ADHD utan hyperaktiviteten. Men även läs och skriv svårigheter, på gränsen till dyslexi.

Jag har alltid känt mig annorlunda och inte vart som alla andra. Men ingen annan än jag och mina vänner som känt likadant. Jag har alltid vart den som inte kan konserterar mig i skolan, alltid behövt extra hjälp i skolan. Men även skolan "blundade" för att jag inte va som alla andra, de tyckte väll att jag bara va i trotsålder eller liknande. Men grejen är att jag aldrig vart ett spralligt barn, eller ett barn som är trotsig.
Men koncentrationen i skolan har aldrig funnits då jag aldrig vart intresserad. Vilket resulterade i skolk. Men jag kom in i skolan och hittade mina knep för att komma i gång med skolan, hur jag skulle göra för att kunna plugga, hur jag skulle kunna koncentrera mig och liknande.. tyvärr kom jag på detta i början av nian, vilket hjälpte mig ett år. Sen tappade jag allt under sommarlovet till gymnasiet och min metod fungerade inte längre.

Jag fick min diagnos i November, och set är Förns nu skolan tagit mig på allvar. Att man ska behöva bli stämplad med diagnoser för att man ska få hjälp. Men skolan har hjälpt mig mycket nu för att få mina diagnoser. Det är jag tacksam för. Men önskar att de hade kommit fram lite tidigare i livet så jag kanske hade fått mer hjälp i grundskolan. Så kanske inte gymnasiet hade vart lika svårt för mig.

Men de om att jag är vilsen. Jag känner mig sjukt vilsen i denna värld, känner mig så ensam fast jag har sjukt fina människor kring mig som jag vet hjälper mig och ställer upp på mig. Men Aa som sagt jag känner allt så sjukt mycket mer än vad jag borde.

Ville bara få allt ur mig. Sorry

Likes

Comments

Shopping

Tröjan från Levis som jag önskade mig i julklapp, men som jag fick peng för att beställa ;) använd så lite skrynklig ^^

bild nr 2 är på ryggen, jag bara älskar denna tröjan men den är tjockare än vanliga långärmade vilket jag tycker är lite jobbigt då jag hatar att bli för varm.

en till tröja med öppen rygg dock väldigt liten i storleken så denna kommer kålan att få ta över haha,

Sen köpte jag även en längre tjocktröja som går ner till knäna vilket jag tycker e skönt att ha under kappan eller bara mysa omkring med hemma då man slipper ha byxor under haha.

Likes

Comments

Allmänt

Alltså jag tror jag har fått en ytterligare kändiscrush.
Rachel Bloom. Alltså kan hi ta en minut o bara studera hennes perfektion?!
Hon e kurvig, hon har ögon som man drunknar i, hon klär i allt, och hon vågar vara sig själv. Go girl!

Har en tendens till att fästa mig vid människor. Och speciellt när jag kollar på serier, är ni också sånna?

Likes

Comments

Familj/vänner, Shopping

Helloj!
Idag har jag vart på dop för min kusins dotter.
Tog med kameran och fotograferade lite.
Skulle ljuga om jag sa att jag inte blev nöjd med de flesta bilderna. Kan slänga in några foton.

Imorgon blir det en lång plugg och städdag. Tre prov och har inte ens öppnat böckerna en.. typiskt mig och göra allt i sista minuten..

Åker snart tillbaka till mormor igen, men kommer troligtvis var hemma över helger och lov. Beroende på hur mycket det är i skolan. Men det ska nog fungera.

Snart en vecka utan socker o känner inget speciellt sötsug, första och andra dagen var värst.

Har fastnat för en serie igen.. inte bra dock e det bara en säsong hitintills. Crazy ex girlfriend, sjukt bra men wierd, men så är jag så det passar bra.

Nu ska jag fortsätta kolla och inte lägga till i morgon.
Vi hörs

Likes

Comments

Allmänt

Halloj
Kan vi bara ta någon sekund och snacka om hu jäv*a kallt det är? Vi hade -20grader i natt i stockholm!!! Okej om de hande vart Umeå men i FUC*ING STOCKHOLM!?!
Nä de e sjukt.

Idag har jag hämtat ut ett paket från gymgrossisten, för jag ville testa lite proteinshakes nu när jag ska börja träna på riktigt så beställde lite testet på olika smaker för att hitta vilken som e godast. Beställde lite mer men lägger in bilder.

Juste glömde lägga upp bild på vad jag beställde på julafton men kan lägga upp det om jag kommer ihåg.

Ha Det bra så länge🌬💕

Likes

Comments

Allmänt

Dag 4 utan socker. Det fungerar än så länge, har motivationen kvar och mitt mål är satt så snart som jag vägt mig en sista gång. Men minst 15kg ska jag ha tappat innan hösten. Ni kanske inte ens vet att jag slutat helt med socker. Snart ska jag sluta med allt fett och börja gymma också.
Nu har jag motivation som fan. Hoppas att den inte försvinner som den gjorde sist. Men nu jävl*r.

Jag har fått min motivation från Emmeli. Som gått ner 15kg på kort tid. Jag vill också, och jag ska bevisa att jag kan!
Så nu kör vi!👊🏼✊🏼

Likes

Comments

Familj/vänner, Shopping

Halloj, de va ett tag sedan igen..
jag ska snart träna lite. Men kom precis hem i från pappa, där jag firade nyår med goda vänner och nya vänner.
Fick julklappar av pappa och han fick av mig. Fick presentkort på bio och på Elgiganten.

Idag köpte jag ett par nya hörlurar. Tycker väldigt mycket om mina urbanears som jag fick i julklapp, så ville ha ett par on-ear hörlurar så köpte ett para urbanears till😄

Sen åkte vi till Carro för att Fira henne (kan vi ta en minut o fatta att hon fyller 24😱😱😩) min (lilla)storasyster❤️

När jag kom hem gjorde jag mat och nu kollar jag på skönhetsfällan och äter lite jordgubbar🍓❤️

I morgon ska jag sova hos Carro och ungås med mina älskade systerdöttrar❤️

Likes

Comments

Shopping, Familj/vänner

Var i Sollentuna i går och shoppade på mellandagsrean tillsammans med min storasyster. Hittade lite smått och gott. Innan vi hann "börja" shoppingen så insåg jag att jag glömt mitt bankomatkort. Så fick swisha Carro hela tiden när jag hittade något😩😂 men hittade lite. Två par trosor, en Bh, två basic linnen, en skjorta och ansiktsvård. Så behövligt.
I morgon ska jag iväg på bio med, mamma, systerdotter och lillasyster. Vi ska kolla på bamse😍😩 älskar när man kan utnyttja småbarn för att få kolla på barnfilmer😍
Kanske går i någon butik, får se😄

Likes

Comments

Är så nöjd med det jag fick, fick lite små grejer också som jag glömde att ta kort på. Inte nog med att jag fick Thereses bok, den va signerad också😍
Det har vart en av de bästa jularna på länge iallafall. Men på fredag åker jag till pappa o ska fira hans födelsedag och sedan nyår. I morgon ska jag shoppa på mellandagsrean med min storasyster i Sollentuna. Och beställde hem lite grejer igår kan ta kort på de när de kommer hem.

Likes

Comments