Shit, det här var inte igår, så hej på er!

Tänkte försöka börja blogga igen för att förra försöket höll ett tag absolut men ämnen att skriva om tog slut. Eller i alla fall intressanta ämnen. Men måste tänka om, för att varje inlägg kan inte vara milslånga texter om mina tankar. Visst tycker jag att det är mest kul att göra men det är inte det som krävs för att det ska vara kul att läsa en blogg. Så den här gången ska jag försöka variera lite mer och har just nu lite saker att skriva om. Lite mer inspirerad att skriva nu också till skillnad ifrån sista veckan jag bloggade.

Men vad har hänt under tiden? Njae inte speciellt mycket faktiskt, eller inget som är tillräckligt kul för att berätta, mycket personligt. Om exakt en vecka går jag ut grundskolan vilket är helt sjukt egentligen, känns som att det var igår jag gick i 2:an och det största problemet som fanns var att inte få den gungan man ville ha på rasten. Shit. Avslutningsmiddag (eller bal om man vill kalla det så) på onsdag, vilket absolut ska bli kul! Alla arbeten blev jag färdig med redan förra veckan, så har i stort sett redan sommarlov. Har bara några dagar i skolan att fördriva.

Den här veckan har jag inte varit i skolan någon dag, vår föreställning med skolan så vi har övat osv hela veckan. Kul men nu är jag så extremt trött efter att ha haft en föreställning igår och tre stycken idag. Vill inget annat än att sova men ska försöka hålla mig vaken så somnar jag enklare ikväll. Struggle.

Likes

Comments

Åh äntligen!! Har inte kunnat logga in på bloggen, men nu fungerar allt som det ska och jag är tillbaka. Som ni har saknat mig, eller hur? ;)

Såå vad har hänt medan jag varit borta? Hmm ingenting alls faktiskt. Som vanligt. Har hunnit beställa både skor och klänning till balen, skaffat ett jobb och åkt moppe i snö. Händelserikt. Eller juste gjort två av tre nationella i engelska också, vilket för övrigt gick hur bra som helst. Det sista är i morgon och det är att skriva uppsats, hoppas på ett intressant ämne så man har möjlighet att skriva mycket. Sen som alltid har jag haft diskussioner om feminism, bästa av allt.

Idag då, fick jobb, vilket är jätteroligt! Så kommer kunna jobba eftermiddagar, helger och i sommar. Skönt med extra pengar också. Så det ser jag fram emot väldigt mycket. Annars har jag inte så mycket mer att berätta än att jag är på banan igen och bloggen är igång från och med nu. Mamsen började undra vad sjutton som hänt med bloggen, ber om ursäkt.

Hoppas ni haft en bra dag fina ni!

Likes

Comments

Hej på er!

Märker ni min extrema kreativitet när det gäller att skriva rubrik för inlägget, hmm. Det reflekterar väl i och för sig min kreativitets nivå just nu dock, för jag har verkligen inga idéer på inlägg jag skulle kunna göra. Flera säger att outfits bilder kan jag ju lägga ut men mina outfits till skolan, eller över lag är så tråkiga. Man hade bara bläddrat förbi. Måste suga på den karamellan lite till känner jag.

Dagen idag. Nationella provet skrivdelen i spanska blev uppskjutet till nästa onsdag, vilket vår lärare snart kommer märka inte fungerar då vi har nationellt prov i engelska hela förmiddagen. Så när det provet kommer att sättas lär ju bli en överraskning. Annars, helt vanlig dag i skolan.

Planerna för det som finns kvar av dagen är att jag har en föreläsning på en förskola inför föräldrarna där, tror jag har nämnt det någon gång tidigare. Den är i alla fall idag, jättekul! Och efter det kommer jag säkert bara åka hem och sova, för blir så trött av att prata så pass mycket som jag gör då. Btw, jag har verkligen varit så extremt trött den senaste veckan. Jag vet inte riktigt varför, somnar så mycket tidigare än vad jag vanligtvis gör, uppskattar det som sjutton vad det nu är för jag orkar upp på morgonen.

Hoppas ni får en fortsatt mysig dag, så hörs vi!


​Ja, jag har lite bildbrist för tillfället så fick bara bli någon ifrån min kamerarulle.

Likes

Comments

Hej på er!
Att det inte kommit några inlägg på två dagar är inte alls bra, var nästan hundra på att jag satte ett tidsinställt igår, men jag dubbelkollade och det hade hamnat på ett helt annat datum. Tokigt. Så det var därför det inte blev något igår och dagen idag har inte varit speciellt bra. Inget jag kommer ta upp här osv men har mina anledningar att inte kunnat uppdatera förens nu.

Igår var jag på en arbetsintervju, tyckte det kändes ganska bra, så jag får helt enkelt hålla tummarna. Efter den var jag så sjukt trött, varför vet jag inte. Så jag somnade vid typ 8? Vaknade dock någon timme senare och kunde sen istället inte sova på jättelänge.

Idag var hela klassen på bio och såg "Pojkarna". Jag tyckte om filmen jättemycket, även fast den var väldigt konstig många gånger så var hela budskapet kring den så fint.

Nu sitter jag i mitt rum som jag precis städat och tänkte gå och fixa något litet att äta. Blir alltid hungrig när medicinen går ur kroppen. Kanske att jag läser lite begrepp till so:n som jag ska kunna på fredag, men det är ytterst tveksamt haha.

Ni får ha en bra kväll, så hörs vi!

Likes

Comments

​Snart är det ju niornas bal, eller snart och snart, dagen innan skolavslutningen är den men men. Personligen är jag inte alls sugen på en standard balklänning men massa pärlor och glitter. Nej det är verkligen inte min grej alls. Så troligen blir det istället den här ifrån Rebecka Stella, så fin är den! Dessutom känner jag att man kan använda den vid andra tillfällen också, och inte bara på balen och sen ligger den och samlar damm tills man tillslut slänger den. Fördelen med att vara kort är att klänningen fortfarande kommer att gå ner så långt som jag vill trots att jag kommer att ha klackskor på mig. Troligen kommer jag ändå behöva sy upp den men vi får se.

Slits är ju också så fint, måste dock se till att vara lite brun då också. Om det blir en spraytan eller bara brun utan sol har jag inte riktigt bestämt ännu. Så nu vet ni som går i min skola, köper ni en likadan får ni smisk. Halvt ironiskt.


Likes

Comments

Gud vad jag velat skriva om det här länge, bara att jag inte vet hur jag ska förklara mig. Ska tjata lite mer om min adhd och saker som kommer med det. Borde nästan starta en ny kategori här på bloggen som heter min diagnos typ. Älskar dock all fin respons jag får när jag pratar om det, och tycker att det är viktigt att ta upp. Men nu ska jag bara skriva av mig lite om en sak som är extremt jobbig för mig.

Anledningen varför jag skriver om det här just nu är för att det som hände i morse visar så tydligt på hur mitt huvud inte kan sortera bort saker som inte fungerar eller sånt som är oviktigt. Kan väl förklara först vad som hände och sen skriva lite allmänt om det.

Jag vaknade och började i mitt huvud planera vad jag skulle äta till frukost, en smörgås med stekt ägg på och dricka apelsinjuice med fruktkött i (just denna del kommer bli viktig). Sen tog jag fram ipaden och kom på att jag borde skriva lite på min tekniska rapport för att slippa stressa om någon vecka med den. Perfekt plan, klockan var inte för mycket för att kunna ta medicin så jag gick upp och skulle fixa allt. Jag går upp och ser först att apelsinjuicen är slut, det finns bara juice man blandar och det var inte det jag tänkt. Redan här blir det jobbigt i mitt huvud. Men jag ska i alla fall ta medicin och den blandar jag alltid med saft för att ja jag gör bara alltid det. Saften började ta slut och det såg bara jobbigt ut för mina ögon, hur ska jag förklara detta? För jag saker ska fungera för mig måste det vara "appealing" för mina ögon att titta på. Är det inte det så blir allt jättejobbigt. Det här var en sån sak. Men jag hällde upp och fortsatte. Skulle gå ner och hämta mina papper jag behöver ha för att kunna skriva min tekniska rapport, och självklart hade jag glömt dem i skolan.

Det här kanske låter för er som att "aha men då får jag bara hitta på något annat, kanske ringa en kompis". Nej. För mig blir allt det här kaos. Som om min hjärna på kortslutning. Jag började gråta över hela den här situationen? Något jag själv inte ens förstår. När mina planer raserar kan jag inte ställa om och försöka göra något annat, eller det tar ett tag innan jag gör det. Att jag gråter över saker visar tydligt på hur omvriden min hjärna blir när saker inte blir som det ska.

Kan ge ett annat exempel. Jag hade planerat en outfit en dag som jag skulle ha på mig, planerat upp den i mitt huvud exakt vad jag skulle sätta på mig. Superbra tänkte jag att allt redan var fixat. När jag ska sätta på mig allt märker jag att byxorna är i tvättmaskinen och är därför dyngsura. Mamma hjälpte mig att få ihop så jag kunde sätta på mig ett par andra. Men mitt huvud var redan här snurrigt nog. Började sminka mig och då var ena lösögonfransen borta, och hade inga andra par jag ville ha på mig. Började gråta och kände hur inget som mitt huvud hade bestämt gick vägen. Hade i alla fall bestämt skor tänkte jag, men dem hade jag glömt utomhus under natten och det hade regnat. Dem droppade för dem var så blöta. Jag bröt ihop och satte in dem i torkskåpet och gick inte till skolan förens dem var torra. Bara för att ändra saker blir alldeles för jobbigt för mig.

Samma saker med planer när man ska träffa någon. Får jag ett sms samma dag att nej tyvärr hinner inte det blir för stressigt. Samtidigt förstår jag såklart att ibland går saker inte ihop och man måste ställa in saker men i mitt huvud går inte det att hantera. Jag får i stort sett upp bilder i mitt huvud hur en dag ska gå till, som en film. Blir filmen inte som jag trott går inte handlingen ihop.

Som i skolan. Vi har inte bestämda platser på någon lektion, det är enklast att sitta bredvid vem man vill för att slippa tjafs. Men jag sätter mig alltid på exakt samma plats varje gång, har alltså i mitt huvud min egna plats i varje klassrum. Om någon sitter på den platsen blir det liv ifrån min sida. Argumentet att det är min plats fungerar inte för att vi har ju faktiskt inte bestämda platser. Och jag tror att det är svårt för människor att förstå hur jobbigt det då blir för mig att sätta mig på en annan plats. Då sitter jag hela lektionen och funderar på hur mycket bättre allt hade varit om jag satt på min vanliga plats. Småsaker tar upp alldeles för mycket utrymme i mina tankar. Minsta snedsteg kan krossa precis allt.

Jag hoppas att texten inte blev alldeles för otydlig så att det inte gick att förstå. Och bli inte rädda att umgås med mig, ni kommer inte märka att saker påverkar mig. Visar aldrig hur jobbigt det blir utåt för vet att jag själv överreagerar. Men är jag lite enformig ibland så är det ju bra att veta hur jag kan må av den plötslig förändring som jag själv inte har kontroll över. Anledningen till att jag hatar karuseller är i stort sett bara för att jag själv inte kan kontrollera stopp och start.

Har lite fler idéer om inlägg på lager, så ska försöka skriva dem nu och göra dem tidsinställda och sprida ut dem lite över den kommande veckan.

Likes

Comments

Hej på er!

Kom precis innanför dörren ifrån att ha kollat på lite hockey, så nu fryser jag ganska rejält. Åka moppe i det här vädret var inte det skönaste. I alla fall så var jag där med Linn och Klara men till andra så åkte Klara iväg och Edgar kom dit istället. Vi satt mest och fikade istället för att kolla på matchen men det var lika kul det.

Planerna för ikväll är väl att träffa Linn, Klara och Lollo. Jag är lite sugen på att klippa håret så blir nog att kolla lite videos på youtube hur man gör så får Linn klippa. Mitt hår är så slitet att det inte ens är kul och jag är typ rädd för frisören?? Fråga mig inte varför tycker bara det är obehagligt, eller kan vara. Kommit på att jag alltid har så storslagna planer...

Men nu tänkte jag sitta och komma på något jag kan skriva om, länge sen jag skrev om något annat än vad jag gör på dagarna. Det var ju inte tanken att den här bloggen skulle bli bara dokumentationer om mitt spektakulära liv, hmm. Får se hur det går att komma på något, känner mest att det enda jag vill skriva om är feminism och tog upp typ allt i det inlägget om det så det blir en riktig funderar för att utvidga det. Vi får helt enkelt se.


Likes

Comments

Hej på er!

Just nu står jag och lagar mat, eller väntar på att det ska bli färdigt i ugnen. Så ska snart äta sen måste jag städa mitt rum, behöver dock en traktor typ för att kunna komma in där. Jag kan inte ens själv förstå hur ett rum kan bli så sjukt stökigt som mitt blir, på en dag. Kan stå och städa i flera timmar men det krävs bara fem minuter för att det ska bli likadant igen. Långdraget det blev, ska alltså städa.

Nationella idag gick faktiskt helt över förväntan, så skönt att man kände att det var något som man kunde svara på. Det trodde jag verkligen inte innan. Planeringen av undersökningen gick helt okej, det var många som skrivit exakt likadant som mig. Alltid lika lättande att höra sånt.

Efter skolan åkte jag och Linn hem till henne, åt mellis och gjorde kladdkaka. Eller kan inte riktigt kalla den kladdkaka för den blev bara svampig och inte kladdig alls. Pontus svängde förbi också en liten stund. Nu är jag som sagt hemma för skulle fixa mat och Linn åkte till gymmet. Men vi ska ses ikväll igen, med Klara också. Vad vi ska hitta på är inte riktigt planerat, men något blir det ju i alla fall.

Hoppas ni får en mysig kväll och har haft en bra dag!


​Det fick bli en bild ifrån halloween bara för jag har sån extrem bildbrist.

Likes

Comments

Hej på er!
Det blir ett väldigt sent och hastigt inlägg nu men jag kom hem och vilade lite efter skolan sen åkte jag och mötte Linn och Klara så köpte vi mat. Eller vi mötte upp Pontus sen och åkte hem till Klara och pluggade till nationella provet i fysik i morgon. Känner mest att om någon i klassrummet hör någon som gråter är det troligen jag. Är så dålig på fysik att det inte finns, men för mig är det också helt ointressant vilket gör det ännu svårare att hitta motivation att plugga. Men sushi var ju gott i alla fall.

Ångest inför i morgon bara för att jag vet hur kasst det kommer att gå. Sista momentet är att planera en egen undersökning, något som vi aldrig har lärt oss att göra. Så det känns inte alls bra inför det momentet, vi får alltid färdiga instruktioner till labb så vi har aldrig behövt planera en undersökning. Blä. Blir så frustrerad.

Men nu ska jag försöka få lite sömn så jag inte somnar under provet, får se hur det går. Hoppas ni haft en mysig dag!

Likes

Comments