View tracker

Först och främst vill jag säga att jag är så otroligt glad och tacksam att jag har fått möjligheten att få rida tillsammans med mitt lag. Det absolut härligaste och duktigaste gänget jag skulle kunna tänka mig!

Igår gick första omgången av div 1 och genom fina rundor av lager så slutade vi till sist på en fin fjärde plats. Jag var där och red förklassen först och gjorde en fin dubbelnolla och det kändes såå skönt att vi äntligen kunde gå in och bara sätta de sådär enkelt igen. Till nästa klass som var lagklassen var jag ganska säker på att C skulle känna sig ännu lugnare inne på banan men ack så fel jag hade. Då var den spända fiolen tillbaka igen och det är så gott som omöjlig att rida runt en bana när han är så :( Känns så tråkigt att jag skulle få detta resultatet i just lagklassen, men så tacksam för att snälla lagkamrater som kramade om mig och fick mig på bättre tankar.

Jag vet inte vad detta beror på. Innan har han varit såhär första klassen men slappnat av till nästa. Jag vill inte ha några bortförklaringar men jag tror att han behöver komma ut mer och känna att det är lätt och enkelt. I lagklassen var man dessutom själv inne på banan och fick startsignal direkt man kom in så vi han liksom inte rida bort de spända heller vilket var väldigt synd. Banan var klurig och jag var såklart lite spänd jag också att gå in och rida för laget. Allt detta bidrog väl till att vi inte kunde komma runt tillsammans helt enkelt. Menmen, nya tag och jag är oerhört nöjd med första rundan där jag verkligen kunde rida precis som jag ville och C var helt med på noterna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

När kroppen börjar säga ifrån för att man är för snäll, då är det nog dags att tänka om.

Har efter helgens bravader mått så oerhört konstigt. Är liksom inte sjuk eller så men mår verkligen inte bra, trötthet, huvudvärk och en allmänt konstig känsla har nu följt med mig i flera dagar och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Stannar iallafall hemma från skolan idag om hopp att det bara är lite vila som krävs. Men jag vet faktiskt inte riktigt...

Jag tror att de va stressen i helgen som fick kroppen att säga ifrån. Skjutsade folk halva natten i fredags för att sedan gå upp innan 8 och åka och hoppa C på Örbacka. Därifrån skyndade vi hem för att jag skulle skjutsa mamma till Vänersborg och jag åkte vidare till ponnytävling som lagledare. När lagklassen var slut var det snabba puckar för att hinna hem och duscha innan jag skulle på kalas som jag ändå kom försent till. Satt där halv natten för man vill ju inte vara den tråkiga som ska åka hem först trots att jag var mer död än levande. Fick en liten sovmorgon i söndags innan jag hämtade mamma i vbg sedan till stallet där flera timmar spenderades med uteritt, putsning och städning. Därifrån skyndade jag mig hem för att hinna fixa med klubbens medlemsregister som jag tillslut fick ordning på och sen stressa iväg till en kompis som bjöd på tacos och spelkväll.

Känslan av att vilja så mycket men ändå inte räcka till på alla håll är hemsk. Får nog ta mitt förnuft till fånga och börja tänka lite mer på mig själv och mitt välmående...

Likes

Comments

View tracker

Veckoplanering Ceasar Fortuna v.14

Måndag: Jogg i lång och låg form
Tisdag
: Vila, promenad
Onsdag: Markarbete/små hinder
Torsdag:
Kondis, fokus på arbete i stor galopp
Fredag:
Lösgörande jogg
Lördag:
Pay & jump
Söndag:
Jogg

Likes

Comments

Hejhopp, kommer ni ihåg mig? Ha ha, lovet förra veckan va skönt. Hann med att fylla år, 19år och börjar känna mig gammal på riktigt... En sväng till göterborg och besök på mässan och showen blev det också. Var ett väldigt härligt och välbehövligt lov där det dock som vanligt blev gjort lite för lite plugg.

Nu sitter jag i skolan och väntar på första lektionen som är vid tolv. Åkte hit tidigt för att få lite plugg gjort, ha geografiprov senare i eftermiddag som jag behöver prestera bra på, känns okej så hoppas att det ska gå bra.

I helgen var jag och C i Åmål och tävlade. Startade 1m och 110. Kändes som att det var läge att backa ett steg tillbaka då starterna tidigare iår inte har gått riktigt som planerat. C var som väntat oerhört tittig och det är just det vi behöver komma förbi. Men jag tror att det ska lösa sig om han får komma ut några gånger till. I 110 fick vi en mycket bättre runda och äntligen började jag känna igen honom och han kändes verkligen så som han ska göra. Vi fick med oss två bommar men det gjorde verkligen ingenting för syftet med att åka till Åmål och starta två mindre klasser var att få tillbaka känslan.

Just nu måste vi komma ut och rida banor på andra ställen än hemma och träningen. Där går allt jätte bra, men när vi kommer ut blir han spänd och tittig och är väldigt svår att rida en rytmisk bana med. Men efter 110 starten känns det som att vi börjar ta oss tillbaka. I helgen åker jag nog och startar en pay & jump, bara för att komma ut och hoppa. Helgen efter det är det första omgången av Division 1 ås vore skönt att ha nån mer bra runda med oss innan det.

Likes

Comments

Igår stod det tävling på schemat. Jag startade 110cm och 120cm. Efter träningarna jag gjort efter sist tävling kändes det jätte bra, men sen när jag väl kom dit och kom upp på C som var otroligt spänd kom mina tankar tillbaka sen förra tävlingen. Men jag försökte se förbi dem och rida som vanlig, vilket inte var helt enkelt.

C var i alla fall otroligt spänd på framridningen och framhoppningen. Han hoppade bra men det var mest fokus på allt runt omkring och inte på mig. Väl inne på banan är jag så nöjd. En riktigt bra runda med en bom ner som verkligen inte gjorde någonting alls. Var så nöjd att vi kunde gå in och genomföra banan utan några som helst konstigheter så det kändes som jag vunnit när jag kom ut nästan.

I 120 är jag också nöjd nu såhär dagen efter. Det står ute i resultatlistan vilken såklart inte är så kul. Men just nu tränar vi på att tävla 120, då allt sitter som en smäck på träning är det här vi ska vara för att lära oss rida så bra även på tävling. Vi stannade ut oss på 6 a som var en oxer in i kombination. Alla som känner mig vet att det är något jag inte tycker om, något som verkligen måste tränas på. Lite taskigt av honom att stanna, men när vi är så nya på denna höjd vill han ha hjälp och när jag inte vågar rida honom fram till hindren får jag väl ta på mig det själv.

Är överlag i alla fall nöjd med gårdagen och vägen till att vi ska prestera riktigt bra är inte lång. Så glad i min fina kille och jag vet att vi kan bli riktigt vassa tillsammans! <3

Likes

Comments

Gymnasiearbetet är verkligen mitt inne i slutspurten nu och jag har så mycket kvar att skriva. Men det ska gå. Planen är att det ska vara inne senast onsdag kväll nästa vecka så att jag kan fira det med en utgång på torsdagen med mina tjejer.

Dagens planer är inte allt för roliga. Har lektioner fram till 16.30, därefter skyndar jag mig hemåt och rider Ceasar. Han ska bara gå ett lösgörande pass i lång och låg form. Om det finns någon tid kvar efter det blir jag nog tvungen att sätta mig med lite plugg. Så rolig dag har jag framför mig, suck...

​Från stallets maskeradhoppning för något år sedan, så kul! 

Likes

Comments

Dagarna bara springer iväg och nu har även halva mars passerat. Dagen började med en skön sovmorgon och nu sitter jag på dagens första lektion. Efter denna väntar två till, men jag hoppas på att inte behöva gå på den sista så jag kan komma hem lite tidigare.

Ceasar gick ett bra pass med mycket galopp och några bommar igår. Började otroligt pigg och spänd men avslutade riktigt bra. Idag väntar ett lite lugnare pass men med mycket fokus på att galoppera på med en högre hand och lite öppnare form. Måste lära mig rida i den galoppen för att kunna hoppa större banor.

Denna vecka är en annars ganska vanlig vecka. På torsdag är det träning och på söndag väntar tävling. Ska bli kul och hoppas verkligen att vi kan prestera bättre än sist denna gången.

Likes

Comments

Vänersborgs Ryttarförening 20/3

110 & 120

Lidköpings Ridklubb 2-3/4

120 & 120

Alingsås Ryttarsällskap 17/4

110 & ev lagklass


Här är i alla fall de tävlingarna jag är anmäld till just nu och hoppas på att kunna rida bra rundor i 120, vilket är målet just nu. I Alingsås återstår det o se om jag startar lagklassen eller inte, ska i vilket fall bli otroligt roligt att omgångarna drar igång med mitt härliga lag. Tack till Malin för inspirationen till detta inlägg också! :*

Likes

Comments

Varit en otroligt rolig helg med alldeles för lite timmar med sömn. Kom fram i fredags kväll och då gick vi och käkade innan vi gick tillbaka till vandrarhemmet och kollade på lets dance och spelade kort. I lördags ringde klockan vid sju och det var en snabb frukost innan bussen gick till curlinghallen. Där var vi hela dagen och spelade två matcher, käkade och hänge. Vi åkte inte därifrån förens klockan var framåt nio då var vi lagom trötta kan jag lova. Efter lite kvällsmat och mer häng med klassen var det sängdags och igår gick vi upp vid sex för första matchstart klockan åtta.

Vi tog iallafall Skol-SM brons och hela helgen har verkligen varit så rolig. Vi som åkte dit läser idrott 2 tillsammans och det är verkligen en sån härlig blandning av människor och vi har haft det SÅ kul.

Nu är jag hemma igen och som tur var är jag ledig idag. Har nu suttit några timmar med gymnasiearbetet som ska in nästa vecka. Går sakta med säkert framåt. Senare idag ska jag till stallet och äntligen rida igen. Tänkte ta fram lite bommar och rida igenom honom ordentligt. Väntar mig en pigg häst efter två dagar med endast promenader.

Likes

Comments