Pigg och glad på gårdagens hoppning! Så lycklig med honom ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är vi äntligen på g igen jag och c. Han har haft en lugn igångsättning och känts toppen varje dag. Idag satte vi upp lite hinder för första gången sen vilan och jag kan säga att de fanns ett huvud som blev smått överhettat och inte gick att kommunicera med. Tyvärr blir han såå svår när han stressar upp sig och idag gick inte ett ändå knep hem.

Vi hade två serier. En med studs och en oxer och en med två räcken och en bom emellan. Va riktigt roliga övningar men som sagt gick det inte att få ut så mycket av det när han var på tok för het i huvudet.

Om jag ska ta ut något positivt ur dagens pass så är det väl att han känns toppen fräsch och noggrann över hinder. Måste bara komma ihåg efter sånna här pass att det är bra med en glad o positiv häst och att energi är en tillgång som man bara måste använda rätt. I vilket fall som helst kommer de komma upphöjda bommar flera dagar kommande vecka för att förhoppningsvis kunna göra honom lite mer ridbar även över dem. Vore ju kul om de känns som något vi tränat på de senaste två åren finns kvar.... ;)

Likes

Comments

Precis kommit hem från stallet där jag fixade allt och gosade med Ceasar. På söndag är vilan äntligen slut så då hoppas jag vädret tillåter en härlig uteritt. Jobbar imorgon också sen är jag faktiskt ledig i tre hela dagar, ska bli så skönt. Väntar massa julfirande och lite festligheter med ett gäng toppentjejer så är övertygad om att det blir en härlig helg.


Likes

Comments

September - Augusti var tävlingsfri pga semester och annat men i september var det dags igen. Ceasar kändes toppen och första starten på nån månad blev på Åby där vi startade 1m och 110. Väl där blev det ett bakslag igen, C hade inte vart ute på länge och de märktes. En spänd häst tillsammans med en ryttare som inte red optimalt blev bara inte bra. Redan helgen efter åkte vi därför till Trollhättan för att komma ut igen. Första dagen startade vi 1m och 110, där vi i första klassen satte en toppen runda och blev högt placerade av många starter, det var kul även om det inte är i dom klasserna vi allra helst vill vara. I 110 petades sista hindret ner men var så nöjd!
Dag två startade vi bara en 115 klass där två bommar ramlade men även här var det en helt annan ridning än helgen innan med en toppen känsla.

Oktober - I mitten av oktober bar det av till Alingås. C hade bjudit på en härlig känsla de senaste och jag hade börjat komma till en helt ny, bättre ridning. I första klassen rev vi första hindret, minst ett onödigt pet förföljde oss på annars fina rundor. I andra klassen red jag dåligt på en oxer ur sväng som ställde till det men annars riktigt fin även här.
Någonstans här mellan oktober och november kändes det som många bitar började falla på plats i min ridning som Ceasar svarade oerhört positivt på. Vi började hoppa fler större språng på träning än innan, detta ledde till bättre självförtroende hos oss båda och gjorde även att banor på 115/120 började kännas enklare.

November - Årets sista tävling blev i Trollhättan på deras adventshoppet. Var i valet och kvalet om vilka klasser jag skulle starta där. Allt kändes egentligen toppen men vi har haft lite stolpe ut i våra 120 starter och ville inte avsluta året på ett tråkigt sätt så länge lutade det åt att starta lägre klasser bara för att avsluta bra. Men tillslut bestämde jag mig för att starta 110 och 120 och så bra det blev. Först red vi en klockren dubbelnolla i 110 och blev placerade, det toppade vi sedan med att gå in i en stor, svår nationell 120 och rida hem första nollan! Var och är fortfarande så glad och stolt över mig och Ceasar efter de starterna när vi äntligen fick allt att stämma. Inget hinder i världen tror jag kommer kännas för höga tillsammans med honom när jag rider bra och han är med på allt.

Så tillslut, efter många djupa svackor fick vi tillslut avsluta året bra. Nu vill jag bara igång och trimma så att vi kan vara ännu bättre nästa år, för nu vet jag att vi verkligen kan!

Likes

Comments

Omöjligt att återberätta varje sak som hänt men tänkte iallafall dra igenom tävlingsresultaten senaste månaderna så man får en överblick. Blir för mycket att ta allt på en gång så börjar med maj-juli, hope you like it 😉

Maj - Efter april månad var känslan absolut inte på topp. Eller ja, på träning kändes de relativt bra men när vi kom ut gick det bara inte. Jag bestämde mig därför att gå tillbaka ett steg och tävla lite lägre klasser för att få tillbaka förtroendet för varandra.
Första helgen i maj startade vi 1m och 110 på Åby. Dubbelnolla och placerad i 1m och två bommar ner i 110. Minns att jag var nöjd då det kändes som vi hitta tillbaka till en bra känsla och vi båda ville samarbeta. Någon helg senare i maj gick andra omgången av Div 1. Jag startade förklass 110 där ett vågplank orsakade många onödiga fel innan vi tillslut kom i mål. Var rätt uppgiven efter denna start då jag inte förstod varför det hade kommit så mycket spöken i huvudet på C.

Juni - Slutet av maj och början på juni bjöd på en lugnare period för Ceasar då jag tog studenten. Det var omöjligt att får tiden att gå ihop och studenten tar man bara en gång i livet, världens bästa veckor var det! Iallafall började jag så smått om i början av juni efter några lugna veckor och han kändes riktigt fin. Jag efteranmälde till 1m i Stenungsund där målet bara var att ha riktigt kul. Bytte även tillbaka till vanligt tränsbett ifrån pelham och det är nog bästa valet jag gjort iår! Vi hade så kul den starten och det var verkligen så skönt att äntligen ha tillbaka min glada positiva Ceasar. Som pricken över i fick vi även med oss en placering.

Juli - Den härliga känslan från tävlingen i juni satt kvar och det var ett självklart val att fortsätta rida på tränsbettet. I mitten av juli åkte vi till Floby och startade 1m och 110. Minns att det var så varmt och mycket flugor så C var väldigt irriterad. Väl inne på banan skötte han sig super och tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen i första klasen, andra klassen bjöd även den på en fin runda och känslan efter denna tävling var såå bra!! Helgen efter bar det av till Varberg där det i stekande värme återigen väntade lite högre klasser och svårare banor.
Första dagen startade jag 110 och 120, i första klassen hade vi en tråkig bom ner men annars toppen. Dagen fortsatte med en 120 start där vi gjorde vår hittills bästa start någonsin tillsammans tror jag. En bom ner in i kombinationen men annars toppen, förutom en lite detalj att ryttaren glömmer av ett hinder och blir utesluten. Var så irriterad på mig själv men klappade om C så mycket jag bara kunde. Dagen efter ville jag ta revansch i 120, men där tog orken slut hos både mig och Ceasar som ändå kämpade på bra i 30 gradig värme.

Likes

Comments

Nu när det börjar närma sig ett nytt år med nya mål och möjligheter tänkte jag försöka damma av bloggen. Kikade in här för någon dag sen och såg att senaste inlägget var ifrån april. Det har hänt massor sedan dess och blir väl svårt att få med allt men tänkte försöka ta o skriva ihop ett inlägg imorgon med lite tillbakablickar på månaderna som gått.

Sist jag skrev här var känslan på träningarna toppen, men när vi kom ut på tävling fick vi det inte att fungera. De ramlade in lite nollor och placeringar men vi fick ingen bra känsla och vissa starter kom vi inte överens alls. Han fick en lugnare period under studentveckorna och när jag började rida igen bestämde jag mig för att byta bett och efter det föll många pusselbitar på plats.

Mer om det i nästa inlägg men vi har iallafall avslutat året helt suveränt, med placering i 110 och en efterlängtad nolla i 120 på sista tävlingen. I veckan va vi på hälsokoll som C dansade igenom, nu väntar en lugn vecka till innan vi ska börja trimma inför 2017, längtar!

Som vanligt skriver jag mest för min egen skull för att kunna gå tillbaka och se utveckling osv. Men bara ett + om det är någon mer som kan få inspiration eller tycka det är kul att följa oss🌟

Likes

Comments

Först och främst vill jag säga att jag är så otroligt glad och tacksam att jag har fått möjligheten att få rida tillsammans med mitt lag. Det absolut härligaste och duktigaste gänget jag skulle kunna tänka mig!

Igår gick första omgången av div 1 och genom fina rundor av lager så slutade vi till sist på en fin fjärde plats. Jag var där och red förklassen först och gjorde en fin dubbelnolla och det kändes såå skönt att vi äntligen kunde gå in och bara sätta de sådär enkelt igen. Till nästa klass som var lagklassen var jag ganska säker på att C skulle känna sig ännu lugnare inne på banan men ack så fel jag hade. Då var den spända fiolen tillbaka igen och det är så gott som omöjlig att rida runt en bana när han är så :( Känns så tråkigt att jag skulle få detta resultatet i just lagklassen, men så tacksam för att snälla lagkamrater som kramade om mig och fick mig på bättre tankar.

Jag vet inte vad detta beror på. Innan har han varit såhär första klassen men slappnat av till nästa. Jag vill inte ha några bortförklaringar men jag tror att han behöver komma ut mer och känna att det är lätt och enkelt. I lagklassen var man dessutom själv inne på banan och fick startsignal direkt man kom in så vi han liksom inte rida bort de spända heller vilket var väldigt synd. Banan var klurig och jag var såklart lite spänd jag också att gå in och rida för laget. Allt detta bidrog väl till att vi inte kunde komma runt tillsammans helt enkelt. Menmen, nya tag och jag är oerhört nöjd med första rundan där jag verkligen kunde rida precis som jag ville och C var helt med på noterna.

Likes

Comments

När kroppen börjar säga ifrån för att man är för snäll, då är det nog dags att tänka om.

Har efter helgens bravader mått så oerhört konstigt. Är liksom inte sjuk eller så men mår verkligen inte bra, trötthet, huvudvärk och en allmänt konstig känsla har nu följt med mig i flera dagar och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Stannar iallafall hemma från skolan idag om hopp att det bara är lite vila som krävs. Men jag vet faktiskt inte riktigt...

Jag tror att de va stressen i helgen som fick kroppen att säga ifrån. Skjutsade folk halva natten i fredags för att sedan gå upp innan 8 och åka och hoppa C på Örbacka. Därifrån skyndade vi hem för att jag skulle skjutsa mamma till Vänersborg och jag åkte vidare till ponnytävling som lagledare. När lagklassen var slut var det snabba puckar för att hinna hem och duscha innan jag skulle på kalas som jag ändå kom försent till. Satt där halv natten för man vill ju inte vara den tråkiga som ska åka hem först trots att jag var mer död än levande. Fick en liten sovmorgon i söndags innan jag hämtade mamma i vbg sedan till stallet där flera timmar spenderades med uteritt, putsning och städning. Därifrån skyndade jag mig hem för att hinna fixa med klubbens medlemsregister som jag tillslut fick ordning på och sen stressa iväg till en kompis som bjöd på tacos och spelkväll.

Känslan av att vilja så mycket men ändå inte räcka till på alla håll är hemsk. Får nog ta mitt förnuft till fånga och börja tänka lite mer på mig själv och mitt välmående...

Likes

Comments

Veckoplanering Ceasar Fortuna v.14

Måndag: Jogg i lång och låg form
Tisdag
: Vila, promenad
Onsdag: Markarbete/små hinder
Torsdag:
Kondis, fokus på arbete i stor galopp
Fredag:
Lösgörande jogg
Lördag:
Pay & jump
Söndag:
Jogg

Likes

Comments

Hejhopp, kommer ni ihåg mig? Ha ha, lovet förra veckan va skönt. Hann med att fylla år, 19år och börjar känna mig gammal på riktigt... En sväng till göterborg och besök på mässan och showen blev det också. Var ett väldigt härligt och välbehövligt lov där det dock som vanligt blev gjort lite för lite plugg.

Nu sitter jag i skolan och väntar på första lektionen som är vid tolv. Åkte hit tidigt för att få lite plugg gjort, ha geografiprov senare i eftermiddag som jag behöver prestera bra på, känns okej så hoppas att det ska gå bra.

I helgen var jag och C i Åmål och tävlade. Startade 1m och 110. Kändes som att det var läge att backa ett steg tillbaka då starterna tidigare iår inte har gått riktigt som planerat. C var som väntat oerhört tittig och det är just det vi behöver komma förbi. Men jag tror att det ska lösa sig om han får komma ut några gånger till. I 110 fick vi en mycket bättre runda och äntligen började jag känna igen honom och han kändes verkligen så som han ska göra. Vi fick med oss två bommar men det gjorde verkligen ingenting för syftet med att åka till Åmål och starta två mindre klasser var att få tillbaka känslan.

Just nu måste vi komma ut och rida banor på andra ställen än hemma och träningen. Där går allt jätte bra, men när vi kommer ut blir han spänd och tittig och är väldigt svår att rida en rytmisk bana med. Men efter 110 starten känns det som att vi börjar ta oss tillbaka. I helgen åker jag nog och startar en pay & jump, bara för att komma ut och hoppa. Helgen efter det är det första omgången av Division 1 ås vore skönt att ha nån mer bra runda med oss innan det.

Likes

Comments