Efter operation

Idag känns det så mycket bättre, har precis kommit hem från lasarettet där de har kollat på såret igen OCH jag behövde inte vara orolig alls. Läkaren tyckte det såg jättefint ut och att jag inte alls behövde vara orolig. Han förklarade även att det inte alls är ovanligt att det kan bli som det blivit precis där pga. hur ingreppet går till. De tvättade iallafall upp såret och smorde in med en salva sen la de dit ett förband som var extra absorberande. Jag var även välkommen tillbaka om det skulle vara något annat tokigt, då skulle jag bara höra av mig vilket känns superskönt att veta!! 

Känner verkligen att jag blev jättebra bemött och kände verkligen att de tog sig tid för mig och verkligen hjälpte mig. Det är så det ska kännas när man går hem, man ska inte behöva känna sig arg, ledsen och orolig.

Den är dagen startade iallafall jättebra och jag är så glad över alla fina människor jag har i mitt liv som peppar, hjälper till och ställer upp, ibland är man bara så lyckligt lottad! ❤
Likes

Comments

Målvikten

Jag och Viktor har kommit överens om att vi inte får äta godis eller andra godsaker under veckodagarna, detta för att:

1. Jag vill gå ner i vikt

2. Annars slinker det alltid med något extra från affären.

3. Jag tycker egentligen att det är helt onödigt att äta slisk på veckodagarna (speciellt när man har noll självkontroll&självdisciplin när det gäller allt med socker).

På helgen får vi äta, bara vi begränsar oss dit. Detta är iallafall någonting vi lyckats med två veckor i rad nu! Det enda vi kanske måste göra annars är att inte hetsäta godsaker på helgen hahaha...

Poängen med detta var iallafall att jag har valt att räkna kalorier som jag skrivit om tidigare för att veta hur mycket jag äter/hur mycket jag förbrukar, och när jag faktiskt håller min gräns så ger det resultat OCH nu när jag undvikit godsaker helt under veckan så gav det så goda resultat på vågen (ca -1 kg) och jag kände mig så nöjd!! Visserligen efter hetsätningen i helgen så gick jag + 1 kg igen men det rätar till sig i veckan. Så roligt när man ser att det ger resultat!!

Är så tacksam att Viktor hjälper mig också, blir så mycket enklare när man hjälps åt ❤

Likes

Comments

Efter operation

När det var dags att byta tejp på operationssåret i söndags så upptäckte vi att det var en bit av såret/ärret som varade och var lite rött, så igår (måndag) ringde jag till 1177 och frågade vad man skulle göra, om det var infektionsrisk och borde kollas. Hon jag pratade med tyckte det var värt att kolla upp det för säkerhetsskull!

På vårdcentralen konstaterades det att det inte var infekterat vilket var skönt, däremot så kände jag mig inte alls väl bemött och gick uppriktigt sagt väldigt ledsen därifrån.. vilket jag känner är väldigt tråkigt. Det kändes inte alls som att de ville hjälpa mig utan mest var där för att göra sitt jobb.

De sa iallafall att en bit av såret inte hade tagit ihop ordentligt och att när det läkte ihop skulle det bli fulare än resterande ärr. Sedan la de på ett självhäftande förband (Mepore). När jag frågade om jag fick duscha så fick jag till svar "Måste du duscha varje dag eller?". Kul va? besöket tog just och pass fem minuter, om ens det.. 

OM det enda man kan göra när ett sår ej tagit ihop ordentligt är som de gjorde då köper jag det absolut, det finns inga garantier att sår läker snyggt MEN känslan var lite "Vi bryr oss inte om det blir fult bara det går snabbt att åtgärda". Och det gör mig ledsen, för jag vill inte få ett fult ärr i onödan.

Känns tråkigt att man inte ska kunna känna tillit till vården speciellt när man samtidigt måste lita på vården.. Nej var uppriktigt sagt väldigt nedstämd och ledsen igår, ska höra mig för om det inte finns något alternativ som kan hjälpa ärret att inte bli fullt lika fult som om man inte gör någonting åt det. Eller åtminstone hitta någon som kan förklara VARFÖR man gör som man gör.

Vill verkligen höja hand och plastikkirurgin i Umeå, är så nöjd med alla som hjälpt mig där och man kände sig verkligen välkommen och väl omhändertagen! Och det är så det ska kännas.


Likes

Comments

Det är alltså redan tisdag och helgen har bara sprungit förbi.. Känns som att på senaste har helgerna gått extra fort av nån anledning.. men å andra sidan är det väl för att jag gillar helgen så mycket då Viktor är hemma då! Tiden går snabbt när man har roligt. Men lite kort om helgen:

I fredags var vi hos Viktors föräldrar, där blev vi bjudna på god mat och dryck. En mycket trevlig fredagskväll! Vid 23 begav vi oss hem för att sova då vi båda kände oss helt slut,

I lördags var tanken att vi skulle julbaka men det blev till att halvsova i soffan hela dagen istället, vilket var välbehövligt för oss båda.

Och i söndags var det skyltsöndag så strosade runt där en vända sen gick vi förbi Viktors mormor och morfar och drack en skvätt kaffe med bulla! Så för att summera helgen har den varit på topp, bara gått alldeles för fort.

Likes

Comments

Efter operation

Återbesöket gick bra, de tyckte allting såg bra ut och jag fick se hur det såg ut under tejpen. Det såg riktigt fint men obehagligt ut, är känslig för sår och sådär men försöker man blunda för att det var blått och väldigt oläkt trots att det ändå var till största delen läkt så håller jag med läkarna ändå om att det var fint! (detta blev väldigt rörigt)

Det var dock lite (läs jättemycket) obehagligt när de skulle tvätta rent, tvätta bort gammalt blod och så för att jag har ingen känsel ännu. Kändes ungefär som det känns i kinden när man fått bedövning hos tandläkaren, men det var absolut hanterbart!

Jag kommer att lägga upp före-efter bilder senare, men det blir när jag kan ha en riktig BH igen och inte sport-topp, naturligtvis kommer bilderna vara i påklätt format men ändå lite roligt att se vilken skillnad det är nu jämfört med då för er som är intresserade också!

Efter besöket åkte vi på Ikea och där köpte vi impulsivt hem två sängbord, före och efterbild:

Tycker det blev jättebra! Det blev verkligen stor platsskillnad också, nu fattas det egentligen bara ett par gardiner till sovrummet för att få den där sista myskänslan. Och kanske ett par vita lampbollar, hehe.

Ni får ursäkta att mina bilder är sämst, tar med mobilkamera endast då jag ej äger en riktig kamera + att fota är inte min starkaste sida haha!!


Likes

Comments

Efter operation

Tänkte skriva lite om hur jag mådde efter uppvaket.

När jag väl hade vaknat var jag såå trött, undrade (i huvudet) om man fick somna om eller om de skulle bli sura på mig för det, för jag var sådär trött att jag knappt kunde öppna ögonen, men var så kissnödig så fick istället be om toaletthjälp.

Jag hade lite ont under bysten kände jag när jag rört mig lite, så jag fick en morfintablett och förutom det mådde jag oförskämt bra. Slukade i mig mina mackor sen kom läkaren för att se hur det var med mig, och jag hade då börjat känna mig så som man känner sig klockan 3 efter en utekväll och har landat i sängen. Kände mig lite groggy, jag trodde det berodde på att jag var trött så ville vänta på att det skulle sluta innan jag gick där ifrån MEN läkaren sa att hade det nog att göra med morfintabletten haha.. och att det nog skulle sitta i ett tag.

Så jag ringde mamma som mötte upp mig och vi gick till sjukhushotellet, och väl där somnade jag och när jag vaknade så spydde jag. Precis innan jag skulle äta middag, men fick i mig maten ändå och direkt jag ätit klart spydde jag igen.. och så pågick det kanske 7 gånger på två timmar.. direkt jag fick i mig vatten/mat spydde jag upp det direkt.. Så tillslut fick mamma gå över till sjukhuset och hämta illamåendetabletter som fungerade tack och lov. Var så trött efter operationen och kunde inte sätta mig upp själv från liggande så kunde inte sova eftersom jag behövde ha nära till hinken.. Men tillslut fick jag sova när tabletten kickat in!

Har även mått lite illa/känt mig småyr av en annan medicin jag fått också, så slutade med dessa efter ca 5 dagar och bara ätit Alvedon vilket har räckt för jag har inte haft speciellt ont alls. Och bara 2 dagar efter operationen var det inga som helst problem att sätta sig upp från liggande själv osv. Kroppen är helt fantastisk! Men man ska ju fortsätta vara försiktig och lyssna på läkarna trots att det känns bra, för kroppen tar mer skada än vad man tror om man gör saker man ej bör göra. Blir spännande att se vad de säger imorgon på återbesöket!

Direkt efter uppvak:Likes

Comments

Har ekat tomt här ett tag, men har inte haft någon inspiration till att orka skriva något inlägg. Dels har jag varit väldigt trött och slut, sen så har det inte hänt så mycket i mitt liv då jag mestadels har legat i soffan och läkt.

Imorgon åker vi till Umeå jag och Viktor för att jag har återbesök på sjukhuset för att se så allt läker som det ska, är lite osäker men tror de ska ta bort stygnen då också! Vilket jag tror för det ser jättefint ut! Vågade inte öppna sport BH:n hemma men efter några dagar tog nyfikenheten över, och gud vilken skillnad det är. Läängtar verkligen tills jag kan köpa nå fina underkläder som PASSAR!! Men det är ju en bit bort då jag ska ha sport BH i några veckor till under dagtid,

Dagens planer är iallafall inte så många, ska försöka städa lägenheten lite smått det jag kan/får så får Viktor dammsuga, sen ska jag försöka göra bort lite saker på the to-do list, roligare än så blir det inte!


Likes

Comments

Efter operation

Tisdag 8/11 åkte jag och mamma ner till Umeå då vi skulle sova på Sjukhushotellet natten innan operation, vi hann med en runda på stan och bara umgås innan sen var vi båda så slut att när vi kom till Hotellet gjorde vi absolut ingenting. Förutom att jag var tvungen att duscha inför operationen annars gick och la oss rätt tidigt då jag skulle vara på sjukhuset kl 7.

På onsdagsmorgonen (9 november) klev vi upp och jag duschade igen inför operationen och sen gick vi över till sjukhuset, 7.15 fick jag skiljas från mamma för att gå iväg för att byta om.(när man är över 18 får föräldrar ej följa med) När jag bytt om så blev jag uppmött av en supergullig sköterska och fick en sängplats samt de mediciner ja skulle ha innan operationen och kanyl+dropp insatt. Jag grät även en skvätt för att jag kände mig så ensam och rädd, hade gärna haft mamma där (Kommer nog aldrig bli helt vuxen). Kändes dock lite bättre när jag gråtit en skvätt och pratat lite med den fina sköterskan. Bara en stund senare dök läkaren upp för att rita på mig, vilket kändes så märkligt haha!! Hade typ inte riktigt förstått det än att jag faktiskt skulle bli opererad om bara en kort stund då.

Kort där på kom narkosläkarna och hämtade upp mig för att det var dags för operation, så jag blev rullad till operationssalen som inte alls var så skrämmande som jag föreställt mig i huvudet. Där blev jag uppkopplad med EKG och allt vad de behöver ha koll på under operation.

Jag var så förvånad över hur lugn jag var då jag har varit så nervös och rädd inför operationen, däremot ju fler människor som klev in i salen desto jobbigare blev det och det sista jag minns är att jag höll på börja gråta när jag skulle andas i syrgasmasken men tror aldrig jag hann det utan det blev bara svart haha..

Sen vaknade jag upp, 1 kg lättare. Jag grät när jag vaknade, mycket oklart varför och det första jag frågade var "Har jag fått lypsyl på läpparna?" haha var så förvånad över att de tänkt på en sån sak. På uppvaket fick jag då senare när jag vaknat till två rostade mackor och varm choklad, typ den godaste måltid jag ätit haha!! Sen när jag kände mig redo mötte mamma upp mig och sen gick vi tillbaka till sjukhushotellet där jag skulle sova en natt till!

Likes

Comments

I onsdags fick jag äntligen operera mig, vågade inte skriva ut att jag fått en ny tid då jag var rädd att den också skulle bli avbokad.. Så nu sitter jag här och kroppen har börjat läka och alltså vilken skillnad det är!! Och hur fantastisk är inte kroppen, då det endast gått 4 dagar och det är så stor skillnad på hur det känns i kroppen jämfört med när jag vaknade på onsdagen direkt efter operation! helt otroligt. Heeeelt sjukt att detta är gjort nu!!

Har inte så speciellt ont heller, fick Paracetamol, Dicuno och nån starkare värktablett utskriven men äter endast Paracetamol och Dicuno då jag dels inte har så ont så jag behöver nåt starkare men också för att det var morfin i de starkare värktabletterna och jag reagerade inte alls speciellt bra på morfinet haha... mer om det i ett annat inlägg.

Sen jag kom hem i Torsdags har jag mest bara vilat och legat still, och då jag endast kan/vill sova på ryggen så har den tagit lite stryk.. Inatt var rätt tuff men annars mår jag superbra och jag ångrar mig inte för en sekund! Hade världens mysigaste "välkommen hem" gåva på bordet också av min fina Viktor,


Likes

Comments

Här har det ekat tomt några dagar, eller man kanske ska säga rätt så många dagar hehe.. Men de senaste dagarna har som flutit ihop med varandra och jag vet inte riktigt vad jag gjort allt mest.. Återhämtat mig från den intensiva studietiden i slutet av förra kursen kanske,

Sen har vi i helgen vart i Luleå och plockat ihop i lägenheten och flyttat hit lite av mina saker, eller allting som inte behövde släp i princip så nu är vi sambos på heltid. Vilket känns helt underbart, han är nått alldeles extra min Viktor. ❤ Så nu behöver vi bara fokusera på att hitta ett boende vi trivs med istället för att oroa oss för hur allting kommer lösa sig med uppsägningstid osv. när vi hittar ett boende i Luleå. 

Nu dyker Fellan upp för plugg så det är vad vi kommer göra idag, dricka kaffe och plugga i detta snöoväder!Likes

Comments