Har testat att göra hemmagjord granola några gånger senaste veckorna och det blir verkligen supergott! Det är dessutom mycket billigare än att köpa i affären.

Det finns många recept på internet men jag brukar göra lite som jag själv känner. Jag har alltid en bas med havregryn/rågflingor sedan är det egentligen bara att ta vad man har hemma och vad man tycker om, frön, nötter och frukt passar väldigt bra.

Gör så här:

Blanda de ingredienser du vill ha i din granola, t.ex. havregryn, rågflingor, pumpakärnor och linfrön i en skål (vänta med att tillsätta ev. frukt). För en lite sötare granola: tillsätt kokosflingor i blandningen.

Strö i en nypa salt och t.ex. kanel om du vill ha någon smaksättning.

Smält honung och kokosolja i en kastrull. Ca 2/3 honung och 1/3 kokosolja.

Häll sedan i den varma honungen och kokosoljan i skålen med de andra ingredienserna och blanda väl.

Fördela sedan din blandning på en stor plåt med bakplåtspapper.

Tillaga mitt i ugnen på 125 grader i ungefär 30 minuter. Rör om var 10:de minut. Tillsätt tillsist ev. frukt sista 5-10 minuterna.

Låt svalna och njut sedan av din hemmagjorda granola i t.ex. yoghurt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

För drygt ett år sedan fick jag en hjärnskakning under en av dom sista träningarna för säsongen, vilket resulterade i att jag var borta från i princip all fysisk aktivitet i 9 månader. Idag kan jag träna fullt ut och mår mycket bättre.

I januari i år fick jag en reservplats på fysioterapeutprogrammet här i Umeå. Jag hade inget fast jobb då så jag hoppade på och började studera. Jag hamnade i en väldigt härlig klass och trivdes bra med allt runt omkring, däremot började jag få tillbaka mycket av mina symptom som jag har haft tidigare efter hjärnskakningen. I helgen tog jag därför beslutet att hoppa av programmet för att kunna lägga mer fokus på fotbollen och förhoppningsvis bli bättre i huvudet igen.

Jag har även känt mig lite osäker på om det verkligen är fysioterapeut jag vill bli, därför känns det här beslutet bra då det även ger mig mer tid att fundera på vad jag vill läsa framöver.

Likes

Comments

​I helgen spelade jag min första match med UIK sen jag skrev på för klubben igen efter att ha varit i Sunnanå i en och en halv säsong. Passande nog mötte vi Sunnanå i den matchen. Det känns roligt att vara igång igen och framför allt att vi kan börja träna och spela matcher utomhus nu. Man får kanske skylla sig själv lite då man väljer att bo i Norrland och hålla på med en sommaridrott... men nu är våren på gång iallafall!

Likes

Comments

Bowling och vad man kan tro vara en kvällspromenad men som egentligen var en dagspromenad vid 2 tiden. Verkligen tråkigt då det är så mörkt hela tiden just nu. Längtar tills det blir längre och ljusare dagar!

Just nu sitter jag och kollar på världscupen i storslalom, en positiv sak med vintern iallafall. Snart ska jag iväg på gymmet och sedan kolla då Fredrik har futsalmatch. Ha en bra dag allihopa (ni få) som läser min blogg😁

Likes

Comments

Skönt att vara igång igen. Har kört några fotbollspass och det blir några till innan ett kortare uppehåll över jul och nyår. Tycker även om att vara tillbaka på Tenton marieberg, gillar verkligen det gymmet. Idag åker jag dock upp till Skellefteå i några dagar och umgås med Fredrik och hans familj, länge sen jag träffade dom så det blir roligt.

Likes

Comments