Detta evenemang skulle ju vara en "tävling för alla" - så löd i alla fall orden från början , men som många event som blir lite större slutade det med att det blev en "tävling för alla att komma och titta på". Tråkig nog - men får hoppas på att den kommer tillbaka till nästa år och då ta med lite kringklasser som "alla" kan få vara med i.

Jag har ju lyckan på min sida trotts detta och har en sån fin kompis som låter mig åka med och hjälpa henne med fyra hästar som hon ska starta - ibland har man turen på sin sida. Det ska bli spännande att uppleva en ny tävling från insidan - trotts att jag själv inte startar. Det har verkligen byggts upp förväntningar att detta ska bli ett "Mini-Scandinavium" med både hoppning, dressyr och stor mässa - detta återstår att se =)

Idag hoppade jag Fancy på morgonen - han utvecklas hela tiden, både i hoppningen och markarbetet. Den familj som köper denna fantastiska ponny kommer att vara lyckligt lottade! Tänkte länka hans annons ifrån Hästnet nedan så ni kan ta ett kik på denna om ni är intresserade.

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=982767

Film ifrån dagens hoppning :

Nu är det några timmars jobb kvar sedan bär det av mot Jönköping och en vecka av häst, häst och häst !

GLÖM INTE följa mig på instagram där jag kommer att uppdatera flitigt ifrån dagarna - för varje ny följare eller kommentar blir det en extra bild ! =D

@linnbyman

- Du finner instagramkontot till vänster -

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Snart är de här - de där blöta, plaskiga lerhagarna - när hästarna vandrar vid grinden för att komma in. Tyvärr är det också vid denna tid som mugg kan komma tillbaka. Vi är skonade hos oss och denna bakterie finns knappt - kan också vara så då våra föregående hagar var preparerade med mycket sand/grus i öppningarna och stora hagar vilket gjorde att det inte blev en sörjig lera. Det återstår att se hur det kommer att bli nu detta år när vi flyttat till ett nytt ställe.

Tyvärr är det så att innan Coco flyttade till oss hade hon fått en mugginflamation i den vänstra karleden från den hage som hon stått i precis innan hon flyttade, där av fick hon flytta upp lite snabbare än vad som var tanken.
Så igår var det dags för mig att ta tag i detta ordentligt och försöka att få bort detta inom kort så jag kan sätta igång att rida henne igen =D Mugg ska som sagt behandlas genom att tvätta bort sårskorporna (gärna med lactacyd) och sedan behandlas med en mjukgörande salva. Vi har tidigare behandlat honungsalvan som jag tidigare nämnt men tyvärr är denna slut för tillfället och vi har tyvärr inte hunnit inhandla en ny vilket gjorde att jag under gårdagen åkte in och handlade Ekonomisk honung - egentligen är färsk honung de bästa men inte så lätt att få tag i för mig. Honung både stimulerar läkningen, värkar smärtstillande och värkar mjukgörande.

Jag hade såklart slut på Lactacyd hemma (vilket jag införskaffat till dig) så tvättade med vatten och koksalt för att få bort sårskorporna då det är där under som bakterierna sitter och torkade sedan bort detta med en ren handduk. Efter detta smörjde jag in hela karleden med honung, riktigt med honung! För att hålla smutts, spån och annan skit borta ifrån detta bandagerade jag henne runt karleden och när jag använder kompresser använder jag mig utav trosskydd - ett så bra tips! Klistret på utsidan gör så att skyddet inte åker omkring i bandaget som en kompress kan göra och det är lättare att sätta på plats.

Jag tog förebilder innan jag bandagerade in det med honungen så får vi se när jag tar av det igen om det blivit någon skillnad - tror att jag kommer att låta det sitta kvar i två dagar om det sitter okej när hon kommer in ifrån hagen.
To be continued !


Likes

Comments


​Det är svårt att hitta någonting som fattas hos oss nu - visst är det lite småsaker som ska fixas till och andra saker som ska sättas upp, så som duschspiltan och solariet ex, men inte så mycket stora projekt som ska byggas upp runt om.

Innan vi flyttade till gården har vi alltid haft en dröm om att någon gång flytta till en gård med ridhus och paddock och då kunna köpa oss vår alldeles egna skrittmaskin. Vår dröm gick i uppfyllelse - ridhuset och paddocken fanns redan där, finare än man kunde drömt om - men en skrittmaskin kan nu införskaffas. Tanken var att inom några år köpa oss en och ställa upp denna och då komma ännu en milstolpe närmare vårt mål - dessa år visade sig endast bli några månader.
Mamma ringer en dag i kaos och säger att hon nu handlat en skrittmaskin på hästnet - jag tänkte bara, "Har hon blivit galen!" - men när hon fick fram några till meningar visade det sig att hon kommit över att köpa en nästan helt ny skrittmaskin med plats för 6 stycken hästar för endast 4995 kr ! Helt ofattbart

Dock fanns det såklart en liten hake på det hela - vi fick montera ned den själva - men för de priset och skicket som den är i ser jag inte detta som något problem. Mamma, pappa, Chatarina och Lars-Erik åkte ned till skåne och plockade ner hela maskinen - fick med plankor och allt - så nu ska vi fram till våren nästa år få upp denna. Hoppas att de kommer ihåg hur alla delar satt då !


Finna stall har vi - men vi skulle vilja bygga till några fler uteboxar. Med de boxar som vi har tillgängliga idag blir det fullt i stallarna vilket gör att vi inte kan ta in några inackorderingar som vi önskar att göra - för att vi ska kunna få hjälp med hästarna när vi är borta på meéting och så - för att allt ska rulla på lite lättare.

Vi har många fina människor runt om oss som ställer upp för oss i alla lägen - ingen nämnd, ingen glömd - så vi klarar oss som det är egentligen , absolut, men ändå för säkerhets skull hade det varit trevligt med hjälp som alltid är "hemifrån".
Jag letar dagligen på hästnet och blocket efter begagnade uteboxar/stall men så fort det kommer ut något försvinner det lika snabbt - någon gång kommer väl tillfället upp hoppas jag.
Om inte annat kanske det är någon som vet om någon som ska sälja sitt, hojta till då !

Likes

Comments

Det går inte alltid riktigt som man tänkt sig - och ibland går det riktigt illa !

Fredagen gav fina rundor på alla hästarna - någon bom ned på alla - möjligen att jag blev bekymrad en del av att Åttan hade hela fyra stycken ned då hon knappt annars har ett ned och absolut inte då några mer rivningar. Annars var det en bra start som höll planen - lagom avvägt för fortsatt tävlan i helgen. Lördagen skulle alla hästarna starta 135 cm klassen och Wille var först ut och allt börjar med att när vi hoppar fram på oxern missbedömer Wille avståndet och hoppar ett galoppsprång förtidigt och vi landar mitt i hindret. Bommar, ben och fibersand överallt - Wille rullar runt och jag flyger ned och tuggar fiber - tur i oturen får jag inte honom över mig. Tränset åker av och Wille springer iväg - inget går sönder men Wille har skrapat upp ett sår framme på bringan. Vi får på tränset och jag hoppar upp för att de om han är okej. Han är inte halt och jag testar att ta ett språng på räcket och han tvekar inte. I min tanke är jag fullt fokuserad på vad vår uppgift för dagen är:

"- Gå in och gör ditt jobb. Få honom avspänd men håll koll på galoppen."

Jag hade aldrig i tanken vad som hade hänt ut på framhoppningen på banan - där var det jag och Wille mot 15 språng - inget annat. Vilket hjälper oss igenom det hela, vi kommer ut med en fullt godkänd runda där vi får med oss tre bommar ner - troligtvis pga att vi omedvetet var lite chockade - men det kunde lika väl haft samma resultat även om kraschen inte skett.
Åttan och Bella hoppade sin bäst 135 cm rundor hittills - två ned med Åttan och en ned + en liten volt med Bella - bortser man ifrån vår olyckliga start så var det ändå en bra start.

Söndagsmorgon och jag går och kollar på hur min tappra riddare mår - där står han lite försynt med en blödning/svullnad emellan frambenen och ett tjockt inner skenben på vänster fram - inget mer tävlande för honom denna helgen - dock är inte det de viktigaste. Mamma gick till veterinären med honom och hon sa det att det är krigsskador som kommer att läka av sig själva, men att vi skulle hålla lite extra koll på honom.
Alltså blev det Bella och Åttan som fick starta under dagen - Tyvärr gav inte rundan med Bella de man hoppades på, och det är bara att se sanningen i vitögat och ta med detta i ryggsäcken hem och öva på.
Åttan där emot gick till en ännu större klarhet och hoppade fantastiskt, vi fick ned inhoppet i en kombination på en linje med 8 galoppsprång då hon inte riktigt orkade hålla ihop spänsten eller galoppen - men annars var det en klockren runda. Detta gjorde i sin tur att alla tankar som kommit av oro på fredagen flugit bort och endast positiva tankar fyllts!

Så nu är det dags att blicka framåt - Nya hästar har kommit in i stallet och mer kreativitet flödar.
Stay tuned for something awesome <3

Likes

Comments

Framme och installerade - alla hästar ridna på banan och alla tre har gått igenom veterinärbesiktningen.

Imorgon startar vi med 130 cm klassen - alla tre kommer att gå samma klasser här uppe - 130/135/130 cm. Kan hända att Wille får starta 140 cm klassen på söndagen MEN då ska det verkligen ha känts bra i klasserna innan ! Vi har ju lite problem med kombinationerna - oxer in räcke ut , någon dag kommer detta att vara det vi är bäst på men vi jobbar på det just nu !

Och ja , vi har ridit inne på banan idag, de hade "Open arena" mellan 15-17 - helt super ! Jag som har en väldigt "spookie" häst som måste se sig om och första klassen är alltid lite jobbigt och förhoppningsvis har detta hjälpt till imorgon.
Nu har vi gjort om lastbilen till matsalong innan vi trycker på knappen till sovrum.

Likes

Comments

Dag 2 och självklart sätter vi oss i bilen och åker upp till Bollnäs ännu en gång. Jag vet inte hur många gånger jag kollat på filmerna under kvällen - hade det funnits en räknare hade den nog skjutit i topp.

Alla söker vi den där känslan man en gång fick på just den hästen som man aldrig riktigt kan släppa - de språnget eller de steget - även denna gången ställer jag mig denna fråga. Den känslan skrapade vi på ytan under gårdagens pass,
"Kan den känslan finnas här"
"Har hon det som krävs - men hon är väl ändå värd chansen"
Frågor rullar i tankarna och man vet tillslut varken ut eller in och blir då istället helt tom. Som sagt ville jag idag testa henne lite på en "mindre" utmaning, för att inte ställa till några bekymmer, och satte upp en serie med en studs - 6 m fram till ett räck - 7 m fram till en oxer, detta kanske inte är det den svåraste serien man kan sätta upp men med höjning kommer den att kännas mindre och mindre för henne och ville då se hur hon tacklade problemet.

Coco skötte uppgiften utan några problem, vi kunde höja hindrerna successivt utan att hon spände till eller hoppade sämre. Hon fick med sig räcket ned en gång men hoppade oxern efter som att inget hänt och nästa gång vi styrde på serien hade vi nog fått upp oxern till ca 140 cm höjd och då DÅ kom den där känslan som man suktat efter. En rivning var vad som krävdes för att hon skulle tända till lite och just där och då kom språnget - det finns här, det gäller bara att plocka fram det och använda detta rätt !


Om och om och om igen har jag nu kollat på filmerna här hemma, visat de för pappa och Olivia, grubblat och tänkt - men vad har jag att förlora - en mycket fin häst och möjligt ett mycket bra samarbete om jag inte skulle vilja detta - men det finns inget att tänka på, såklart att jag vill ge oss en chans - en chans att se vad vi går för!
Jag hoppas verkligen att Sofia känner detsamma (vilket jag vet att hon gör) - detta kan bli så bra. Säger bara -"2017 akta dig för här kommer vi."

Likes

Comments


Ännu en gång åker vi ut på äventyr - jag och mamma - denna gången har vi dock inte åkt nedåt i landet, vilket vi gör 9 av 10 gånger, utan denna gången tar vi den blå faran och styr bilen mot Bollnäs. Det var längesedan som jag såg så mycket skog på en blifärd - Sverige är vackert!

Vi har varit uppe och kollat på en ny häst till mig - vet att jag egentligen inte ska skaffa några fler hästar men som sagt viss tillfällen som kommer skapar möjligheter man inte får missa. En tävlingskompis till mig har tagit sitt pick och pack och flyttat ifrån Vänersborg till Bollnäs och känner nu att motivationen och kraften inte riktigt räcker till för att hålla igång sin ridkarriär på den nivå som hon vill - speciellt när hon har en så fin häst - och vill nu att hästen ska få komma ut och tävla/träna ordentligt igen. Jag kan förstå henne, tänk att flytta till en ny stad, som inte precis ligger i grannkommunen, ganska så ensam blir man då i denna sport - ingen som peppar, kan hjälpa till eller får en att försöka det där lilla extra. Precis som Sofia sagt till mig mår inte Coco dåligt av att vara hos henne, ridas några dagar i veckan och ha en fint liv - men hon vill så mycket mer egentligen, visa vem hon är och göra prestige på tävlingsbanorna - så här kommer jag in i bilden.

För några veckor sedan kommer detta förslag upp - sanningen var väl att mamma startade detta, lite som allt annat som ofta har ett bra utfall - och jag med Sofia bestämde oss för att jag i alla fall skulle komma upp och "provrida" Coco och se vad jag tycker om henne eller kan det viktigaste - vad hon tycker om mig och min ridning!

Jag och mamma styrde upp på fredagen efter att mamma slutat jobbet och mellanlandade på kvällen i Storvik hos mammas moster Simon. Vi tänkte att om det skulle vara så att detta visade sig vara intressant så åker vi och rider både lördag och söndag när vi ändå åkte en bit upp och istället för 6,5 h enkel resväg minskade vi denna till 1,5 h. Så på lördag förmiddag åkte vi upp och hälsade på Sofia och Coco - ja det var ju inte alls fel detta - lite svag i sidorna men inget som man kan klaga så mycket på - det är ändå något som går att jobba upp. Det är ju hoppningen och inställningen till de som vi vill veta hur hon är. Vi hoppade en kortare bana med enkelhinder - kombination - enkelhinder och svårare än så var det inte. Coco bara klev över hindrerna trotts att de tillslut låg på 130 cm och trotts att hon knappt hoppat på några veckor. Så fort hon fick ett hinder framför sig visade hon upp sitt verkliga Ja, en häst som verkligen tar sig an uppgiften och samarbetade med mig igenom uppgifterna - det var lätt och det är så det ska kännas - kommer att bli svårt tillslut ändå!


Här kommer film ifrån ridningen och hoppningen - jag kände att på söndagen sedan var jag tvungen att försöka utmana henne lite med hindrerna och bygga upp någon form av serie för att se hur hon skulle reagera


To be continued , Kram <3 
Måste ju berätta lite om henne sen och lite mer filmer ifrån söndagen!

Likes

Comments

Vi har haft vår första Pay and Jump på gården - ännu en milstolpe i vår plan avklarad !

Det var många som kom - det uppskattas verkligen - och tror att det var övervägande glada miner på ekipagen som sedan lämnade oss. Vi har i efterhand fått beröm för arrangemanget och framför allt att det var på en lagom nivå, en nivå som passade alla - vill jag ändå säga.
För att inte nämna all fika som vi hade - den var hembakat, något för alla och verkligen till självkostnadspris. Vi vill att man ska känna "-Vi behöver inte ta med en egen matsäck till denna tävlingen för att Stall BGS har billig och bra fika så att vi kan handla av dem".
Dock var det lite svårt att få in publiken som kommit för att titta in till fiket - vi valde att ha det i paviljongen inne på grusbanan - så det var lite vemodigt för dem flesta att korsa banan när tävlingen var igång, men ju längre in i tävlingsdagen vi kom desto fler vågade ta sig över. Tror att detta kommer att gå bättre och bättre ju fler tävlingar vi har.

Framhoppningen höll vi i ridhuset och tacka de som kom på fibersandsunderlaget - trotts att närmare 25 starter ridit på underlaget var det endast längst ned på ena kortsidan som det var lite djupt - det är där som solen ligger på så att det torkar ur snabbare där.
En lyckad och bra framhoppning vårdar gott för ett bra resultat på banan vilket glädjer alla kring ekipaget!


Nästa Pay and Jump kommer att bli den 8/9-16 - se till att komma då ! Eventet kan ni finna på Stall BGS på Facebook

Kram <3 

Likes

Comments

Borta bra men hemma bäst.

Det är verkligen så man känner nu för tiden när man kommer hem ifrån diverse saker man är ute på. Allt går så mycket lättare nu, allt är inom en behändig radie.

Bella skötte sig absolut godkänt i finalen i 135 rundan. Ett ned, ett stopp och 4 tidsfel blev summan av ritten. När det blir lite högre och jag behöver få igång trycket bakifrån mer blir hon stum i munnen och drar gärna lite eller får lite knepig svängradie. Visserligen var detta vår andra 135 start men det finns lite att slipa på - dock var sadeln fantastisk !
Resan hem gick 1000 gånger lättare än redan ner. Åttan fick ett bryt i den lilla lastbilen innan vi åkte iväg men när hon kände att hon inte kom någonstans eller att ingen brydde sig om henne ställde hon sig och åt igen - som inget hänt och rörde inte en fena tills vi var hemma igen.
Tänk om man bra för en stund kunde kommunicera med henne så man skulle få reda på vad det är så är problemet.

Idag är det tvätt, disk och gräsmatta som står lite i fokus - blir så när man varit borta några dagar. Det var ju så sjukt dammigt i stallarna så verkligen allt måste tvättas - till och med alla boxgardiner mm.

Hanna och Camilla har även varit här en sväng på fm - vi har övat på knoppar Hanna och jag - sen även städat ur sandlådan och tvättat lite skydd. Så ridning blir det inte för ens temperaturen kommit ned sig en smula.

Likes

Comments

Trotts att man hämtade pappa på tågstationen klockan 2 i natt var man på tå i morses. Åttan gick ut som nummer 11 i klassen och satte en klockren runda - ÄNTLIGEN ! Jag har varit lite fundersam att det var något som inte riktigt stämde men nu i efterhand är känslan att vi måste rida in oss lite mer - samspelta. Det hela höll så länge men tillslut red en förbi och vi slutade på en VÄLFÖRTJÄNT andraplats !

Wille rev i kombinationen - igen - och slutade på 4 fel. Att de inte bara kan ligga kvar någon gång. Men rundan i sig var bra och han gick de tighta svängarna som jag önskade - så man kan egentligen bara vara nöjd med honom denna helgen.
Nu är det snart dags för Bellas start ! Hoppad att flytet håller i sig ifrån igår - heja bellis !!

Likes

Comments