Header

Igår tog vi bussen till Mission beach, ca 1,5h från Cairns med bussen. Väldigt mysigt ställe känns lite som på landet, med en extremt lång sandstrand, tror den var nästan 4 mil lång. Vi bor på ett hostel som heter Absolute backpackes, 10 min från stranden. Det blev en eftermiddag med bad i havet, första gången vi badat i havet på den här resan! väldigt varmt vatten må jag säga, och värmen här är alltid på topp. Blev ingen lång kväll då vi skulle upp kl 06 idag.


Kramar från Linn

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi har börjar bli vana med vår otur just nu.
Eftersom vi ska köra en bra bit med bilen bestämde vi oss för att lämna in den och kolla så att allt var okej innan vi började köra den. Vi lämnar in den och ca 5 timmar senare kommer vi tillbaka till stället och får reda på att bilen läcker olja på tre olika ställe. Bara att hitta vart felet är kostar runt 6000kr... därför bestämde vi oss för att åka tillbaka dit vi köpte den och förklara och försöka lämna tillbaka den. Som tur var köpte vi den av ett fantastiskt par som tog tillbaka bilen och vi fick pengarna tillbaka, vi blev även bjudna på middag på deras favvoställe! Helt okej buffé med härliga människor. Vi älskar dom!! Även deras vänner kom dit så vi var ett gäng, väldigt mysigt. Vi fick även bo där under natten men kände att vi redan varit där ca 24h totalt nu i två dagar, så dom skjutsade tillbaka oss till vårt gamla hostel som vi trodde vi aldrig mer skulle se igen, men här ligger vi nu i sängen i Bohemia central backpackers hostel och njuter...
Imorgon har vi bestämt oss för att testa på bussen istället, då vi kan hoppa av och hoppa på när vi vill under hela resan till brisbane. Hoppas vi lyckas bättre imorgon!

Kram Linn

Likes

Comments

Idag har vi äntligen köpt en bil så vi kan starta vår tripp längst östkusten. Imorgon bär det av mot mission beach, där vi ska vara några dagar. Blir att spendera dom kommande nätterna i vår nya bil.
Under tiden vi väntade på bilköpet spenderade vi några timmar på ett shoppingcenter, Australien må ha dom finaste kläderna jag någonsin sett. Fantastiskt par som sålde bilen till oss, bjöd på hemmagjord äkta mexikans soppa (vi åt som aldrig förr, godaste soppan jag ätit), färsk frukt och cd-skivor till bilen. Fick även åka tillbaka dit när vi ville och bo hos dom, samt äta henne underbart goda mexikanska mat.
Avslutade kvällen på en mysig restaurang med god mat och gott vin, sedan blev det biljard och en liten utgång.
Imorgon väntar nya äventyr med den nya bilen.

Kram Linn

Likes

Comments

Bilder från vårt nya hostel, Gilligans.

Hej kära vänner!
Igår var vi uppe i bergen och testade på rafting. För er som inte vet vad det betyder går det till som så, att man sitter i en plastbåt och paddlar ner för en flod. Väldigt svårt i början och mycket teknik krävs, det var vi tre och tre till från Irland om jag inte mins fel! Vi paddlade i en flod som rann igenom världens äldsta regnskog, så nu har vi även sett den! Fanns även en del krokodiler när vi kom ur floden, men inget vi såg denna gången heller... ser vi så skräckinjagande ut??
Idag har vi bytt hostel till det berömda Gilligans lite högre klass än våra tidigare hostel. En natt ska vi bo här och förhoppningsvis har vi en bil imorgon, så vi kan börja ta oss ner längst östkusten!

Kram Linn

Likes

Comments

Hejsan!
Idag var vi ute på äventyr i det vilda i regnskogen. Fick se mycket träd bada i vattenfall och sjöar som bildats efter vulkanutbrott. Började dagen med att gå i regnskogen och se extremt stora träd, riktigt häftiga. Sedan var det ett stopp där vi badade i en sjö som blivit efter vulkanen, 65m djup. Klarblått vatten så man såg varenda fisk, fanns även sköldpaddor och en krokodil men det såg vi aldrig. Vattnet var så rent att det gick att dricka, fick några kallsupar och det smakade okej! Efter det åkte vi till ett vattenfall som vi badade i, extremt kallt vatten men vad gör man inte för bilderna!! Det är även det vattnet som går ut till barriärrevet som vi badade i, skillnad var väll att vattnet här var 20 grader kallare och utan salt. Åkte därefter till ett annat vattenfall som även det rann ut i barriärrevet, så uppfriskande. Ungefär så kallt som bäcken hemma i odensjö kändes som - 20. Såg inga speciella djur mer än fåglar, kor, getter, ödlor och en pelikan. Kanske inte det man förväntade sig när man vandrade i regnskogen! Lite bilder från dagens tur tänkte jag däremot visa er.

Det stora trädet där alla ormar levde, Daniel fick även en fetish på att klättra i träd så det blev en del väntande.

Sjön vi badade i, även pelikanen fick agera modell.

I dessa hus levde alla ormar i, fanns fyra olika sorters bo i Australien som växte på träden. Detta var en sort.

Ett av vattenfallen, alla frös men låtsades njuta för bildernas skull.

Ett annat vulkanutbrott.

Sista vattenfallet.. såhär kul har vi haft det idag! Imorgon väntar en annan spännande dag.

Kram Linn

Likes

Comments

Idag bestod dagen av lite bankkort och annat fix. Bokade även in två äventyr idag och imorgon, ser fram emot det så mycket. Kommer en uppdatering imorgon, med massor av bilder!
Blev en lugn eftermiddag vid poolen, lite kortspel och annat trevligt. Avslutade kvällen med vin och ost, mysigt att bara vara vi tre. Komma fram till lite bra beslut om resan och ha det allmänt mysigt.

Kram Linn

Likes

Comments

Idag har vi bytt hostel, ca 400meter från vårt andra. Inte spenderar så mycket tid här än! Idag var vi vid samma pool som gårdagen och idag blev det även en utgång på woolshed, började med förfest på ett hostel vid namn peter pan där dom körde olika lekar då man kunde vinna priser som fallskärmshoppning, resepengar osv.. vi vann inget, var inte med för den delen heller! Utestället var riktigt trevligt mycket backpackers och en del svenskar, kan varit dom första vi träffat på vår resa! Nu är vi trötta efter en lång dag, sängen väntar, kram!

Likes

Comments

Idag har vi besökt barriärrevet, var på en dagstur med båt. Kan vara en av dom största upplevelserna jag varit med om. Vi fick testa på att dyka med tuber och även mycket snorkling!!
Simmade en meter ifrån en haj helt för mig själv efter panik skriker jag på Felicia som simmar mot mig för att se, hon flyger upp i mitt knä och Daniel börjar jaga den.... fanns även en del andra trevliga fiskar att se och otroligt stora snäckor, snackar meter stora! Träffade även den kända fisken "Berra" som tydligen alltid är där när dom lägger till sina båtar, en barracuda fisk. Den var väldigt social och ville vara med hela tiden, inte så mysig.
Efter det åkte vi iväg lite längre bort och där hade tidvattnet försvunnit, så när vi snorklade ut i vattnet slutade det med att vattnet var knappt till knäna, och där stod vi, mitt ute i havet. En upplevelse som krävs att man är där för att fatta hur coolt det var!!
Detta var en av fyra upplevelser vi bokat in oss på, en vecka till upplevelse två!

Kram Linn

Fisken Berra efter matning

Likes

Comments

Första dagen i Cairns, gillar det redan!
Vi landade sent igår kväll eftersom planet var försenat (vi har slutat bli förvånade) ca 00.30. Bra hostel med gratis wi-fi och även gratis frukost, även en pool! Vi bor 20 meter från havet, fattade inte varför ingen badade där förens vi fick reda på att alla krokodiler simmar dit när tidvattnet försvinner på kvällarna. Vi ska ta oss en titt ikväll om det finns några! Precis bredvid hade dom ett stort poolområde med en jättestor pool och sandstrand. Här låg vi idag och jobbade lite lugnt på brännan, mestadels skuggan då det var 32grader och solen var uppe på extreme hela dagen. Nu tar vi det bara lugnt vid poolområdet på vårt hostel, duschen väntar, hoppas ni mår bra mina solstrålar.

Likes

Comments

Nu är det dags för oss att lämna brisbane, haft super trevliga dagar här och chill backpackers är verkligen ett hostel att rekommendera!! Vi har redan planerat att åka tillbaka till samma hostel i framtiden.
Under tiden vi väntade på flyget sa vi tack och hej till takterrassen och även biljardbordet. Next ---> Cairns

Likes

Comments