Header

Tänk vanlig lussebulledeg, fast istället för att forma degen till små enskilda individer, kavlar du ut degen, brer på smör, strör över vaniljsocker, riven mandelmassa och russin. Rullar ihop och viker in ändarna till en ring. Skär snitt på ovansidan, penslar med ägg, strör över pärlsocker och mandelflarn. Ja då har du fått en adventskrans. (En liten sväng i ugnen är givetvis nödvändigt.)

Detta är min favorit! Denna är verkligen så god! Rekommenderar er alla att prova, den ser ju grymt proffsig ut också. ;) Man framstår som en Master Chef, men den är busenkel att göra och man kan faktiskt inte misslyckas! LÄNK TILL RECEPTET.

- Perfekt att baka nu till 1:a advent på söndag!

xoxo // LINN

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ser ni hur läcker den här gröten ser ut eller?! De som säger att de ogillar havregrynsgröt har inte provat receptet på min chokladgröt, haha!

Denna choklad- och hasselnötsgröt grundar sig faktiskt i receptet på vanlig chokladgröt (som jag lagt upp tidigare och är länkad HÄR), men för att ta den till en ny nivå är det tillsatt finhackade hasselnötter både i och ovanpå gröten. Ni kan ju tänka er vad smakkombinationen av choklad och hasselnötter blir? - Jo, en Nutella-liknande triumf!

Det blev även en trevlig konsistens och chrunchy-ighet tack vare nötterna. Plain havregrynsgröt kan upplevas som tråkig i både smak och konsistens, men genom att smaksätta gröten och tillsätta hackade nötter får man bukt på båda dessa bortförklaringar till att inte äta sin gröt, haha!

Idag väntar en dag fylld med studerande. Prov om en vecka, så det är bara att sätta igång med att djupdyka i kurslitteraturen. Under gårdagskvällen började en smygande halssmärta infinna sig och jag kastade mig direkt över tekoppen och c-vitaminet. Efter en natt med mycket sömn, vakande jag i alla fall inte och kände mig sämre. I och med det dåliga vädret + mängden studier, blir det nog en lugn dag inomhus med x antal koppar te.

Ni får ha en jättebra lördag och helg!

// LINN

Likes

Comments

För ett tag sedan fick jag hem ett paket som innehöll två eos-produkter som jag hade beställt från Kronans Apotek webbutik. När köpet ägde rum var det kampanjpris och de kostade endast 39 kr styck!

Eos Lemon blev snabbt en favorit och hade en jättegod smak på läpparna. Det kändes oerhört fräscht med en söt citronsmak och denna skulle jag verkligen rekommendera och definitivt köpa igen!

Eos Grapefruit däremot, gav ur smakperspektiv inte alls en trevlig smakupplevelse. Det infann sig en otrevlig beskhet som man tillslut kände i hela munnen. Denna kommer jag inte att köpa igen!

Har ni testat ovanstående eos-smaker? Vilken är er favorit eos-smak? Vilka läpprodukter använder ni om inte eos?

Trevlig måndag!
Linn

Likes

Comments

God Morgon Söndag!

Jag har märkt att man mår så himla mycket bättre när man får göra saker man verkligen tycker om. Den senaste tiden har jag verkligen försökt anamma dessa saker och prioriterat dem lite extra, för att jag känner att jag behövt det just nu. Att snacka och skoja med kompisar, ha ordning och struktur i vardagen och att få kunna ägna tid till sina intressen är så viktigt för att i alla fall jag ska känna livskvalité och behålla ett leende på läpparna.

Smink och hudvård är ett av mina största intressen och på vardagarna brukar det gå snabbt till att både få på och av sminket, samtidigt som rengöringen av huden blir närmare bristfällig. Därför brukar jag på helgerna tycka att det är småmysigt att kunna sminka sig extra länge och samtidigt boosta huden med ansiktsmasker och peeling.

Alla produkterna på bilden är stora favoriter och fungerar jättebra för mig. Att hitta rätt smink är inte alltid lätt; det gäller att ta hänsyn till sin hudton, hudtyp och även vilka färger man passar i! Jag, till exempel, behöver basprodukter som har en kall ton och som är ljusa, brynen blir mest smickra i en askig, ljusbrun färg och som ögonskugga passar jag bäst i jordnära beiga och bruna toner. Om man inte vet vad man passar i så är det bara så enkelt att man får testa sig fram, samt fråga personalen i affären. :)

//
LINN

Likes

Comments

För ett halvår sedan, när jag fortfarande gick på gymnasiet, var jag så skoltrött de sista månaderna att jag knappt orkade plugga till proven och ville bara få en lång paus från skollivet. Ändå så sökte jag in till universitetet för att det var det man skulle göra. Jag kom in på kandidatprogrammet i kemi och kände mig ändå rätt taggad på att börja läsa. Men nu sitter jag här. Imorgon är det tentamen och jag har en sådan obehaglig känsla i magen. Det här kommer inte att gå bra. Efter snart två månader på universitetet undrar jag vad jag ens håller på med. Vad gör jag på universitetet? Jag ska ju inte vara här!?

Jag har insett att min hjärna inte var redo för detta. Jag skulle egentligen behövt ett år till att samla krafter och hitta mig själv. Men jag lyssnade inte på mig själv när jag tackade JA på antagningsbeskedet, utan jag lyssnade på vad alla andra sade att jag borde göra.

Hade JAG själv fått bestämma över hur jag hade velat haft det nu, skulle jag under mitt "sabbatsår":

1. Jobbat på Kicks. Är något jag alltid velat göra eftersom smink, hudvård och andra skönhetsprodukter utgör ett stort intresse för mig.
2. Säsongsarbetat i fjällen. Detta är något jag velat göra i flera år. Älskar fjällen och har sett så många andra som jobbat i dem svenska fjällen och det ser så härligt ut. Så många minnen och skratt det hade blivit.
3. Rest. Såklart måste man resa under sitt sabbatsår, hehe, och New York står högst upp på listan.
4. Fördjupat mig i mina intressen inom fotografi, smink och träning. Lagt ner mer tid på att fotografera, redigera bilder och laddat upp på sociala medier, gått nån sminkkurs och till sist kunnat träna helhjärtat på löpning, styrka och längdskidor.

Jag skulle helt enkelt tagit ett år och gjort allt det JAG vill. Bara tänkt på mig själv och inte lyssnat på någon annan. För detta är mitt liv, jag ska göra det JAG vill. Fast missförstå mig inte. Mitt intresse för kemi och naturvetenskap ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. Men jag känner mig liksom bara inte helt redo för att omfamnas av kemiska begrepp och reaktioner. Det är som att man vill springa ett maratonlopp, men innan man kan ställa sig på startlinjen måste man ju vara förberedd för dessa över 40 kilometerna.

Så jag vet inte hur jag ska göra. På måndag börjar två nya kurser och jag känner mig redo för att börja om och strukturera upp mitt pluggande bättre så att jag får ett mer lugn i vardagen. Universitetsstudierna började bara så pang bom, att de första veckorna bara gick till att smälta alla nya intryck. Men det var med mening de gjort det så tufft i början och låtit oss börja med två kurser samtidigt; de vill sålla bort elever som är osäkra och ge plats till andra.

xoxo
Linn

Likes

Comments

Vad som sägs om produkten:
Den naturliga deodoranten - Tillverkad av naturliga mineralsalter och helt fri från parfym, kemikalier och färgningsmedel. Crystal Deodorant lämnar en skyddande hinna av mineralsalter, som hindrar bakterier att överleva. Detta gör att ingen dålig lukt uppstår. Vid normal användning varar den upp till 1 år.
Användning: Blöt stenen under rinnande vatten. Använd sedan som vanligt deo stick.
Ingredienser: Naturliga mineralsalter, Potassium Alum
Pris: Har för mig att jag betalade över 50 kr för denna i alla fall.

Vad jag tyckte om produkten:
Att det känns bra att köpa produkter som är "naturliga", skonsamma mot huden och som är fria från onödiga tillsatser. Det var med höga förväntningar jag köpte denna deodorant efter att den utlovat både en doftfri armhåla och en långvarig hållbarhet på 1 år.
Vid applicering av deodoranten kändes det mest som att jag bara hade tagit vatten i armhålan, men tydligen skulle det nu ha bildats en hinna av mineralsalter. För att göra en lång historia kort så fungerade verkligen inte denna deodoranten för mig. Det uppstod en oerhört dålig lukt under armarna och den förhindrade inte svettningar heller. Den här produkten får 0 av 5.
Lite kul(?) att ha testat på, men kommer aldrig att köpa den här igen. Mitt favoritdeodorant kommer istället ifrån Vichy och är den med rött lock. (Går att köpa här)

Har ni testat denna eller någon annan kristalldeodorant?
Vilket är ert favoritdeodorant?


Likes

Comments

Universitetet har dragit igång och det har redan förflutit två veckor av föreläsningar, kurslitteratur men framförallt massor av nya intryck! Jag läser kandidatprogrammet i kemi och nu tänkte jag berätta om hur universitetet skiljer sig ifrån gymnasiet!

Det är verkligen en helt annan värld att läsa på universitet än att sitta i skolbänken på gymnasiet. För det första ser ens schema olika ut varje vecka och man kan exempelvis vara ledig sådär en onsdag, eller att man bara har 1 föreläsning mellan 08-10 på morgonen och sedan slutar man. För det andra så läser man exempelvis 1-2 kurser i taget och inte 7 olika ämnen samtidigt som på gymnasiet. En tredje sak, som kanske är en av de största skillnaderna, är att man måste köpa sin kurslitteratur själv. Dessutom brukar de flesta kursböckerna vara på engelska vilket blir en omställning ifrån gymnasiet där man är van vid att ha böcker på svenska.

Som fjärde punkt kan jag nämna att man inte riktigt går i en "klass" när man läser på universitetet. Allting utgår ifrån kursen och det kan exempelvis vara 100 stycken som sitter i en föreläsningssal. Istället för klasskamrater har du nu istället "kursare" som alltså läser samma kurs som du. Personerna i salen kan komma från alla möjliga sorters program och inte bara ifrån det programmet som du läser. Sedan så är det inte längre enbart folk från samma län och landskap som du kommer att möta i föreläsningssalen, här blandas dialekter och dina kursare kan komma ifrån alla Sveriges och världens håll.

Personligen tyckte jag att det var en naturlig övergång till att börja läsa på universitetet. Jag kände mig färdig på gymnasiet och var redo att gå vidare. Du har inte längre närvaroplikt och föreläsaren räknar inte in eller väntar på att alla ska komma innan föreläsningen sätter igång. Detta tycker jag är så skönt! På gymnasiet kom man liksom i tid till lektionen och sen så skulle man ändå behöva vänta 10 minuter på att alla som var sena hann komma innan läraren började. Vissa föreläsningar och övningar är såklart obligatoriska på universitetet, men mestadels behöver du inte närvara om du inte vill. Dock så måste du klara tentamen(kursprovet) för att få ihop dina högskolepoäng så att du klarar din utbildning och för att du ska få ditt CSN.

Jag kan varmt rekommendera att börja läsa på universitet och högskola direkt efter gymnasiet!


Har ni frågor får ni gärna ställa dem i kommentarerna!

//

LINN

Likes

Comments

INSTAGRAM SAW IT FIRST @linnnilss

Totalt fyra timmar tog det. Fördelat på två dagar. Sen kunde jag stolt gå till kassan och köpa det silvriga lilla märket. Jag snackar om Silvermagistern; Ett simmärke som är ett prov på din skicklighet i vattnet.

Det är helt enkelt ett simprov bestående av 9 moment. Varje moment har 3 poöngnivåer från 1 till 3 poöng. För att ta silvermagistern krävs minst 22 poäng totalt och man måste ta poäng i alla 9 momenten. Nedan listar jag de grejer jag gjorde:

Bröstsim 2000 meter (40 längder i 50-metersbassäng): 3p

Ryggsim 1000 meter (20 längder i 50-metersbassäng): 3p

Flyta med kläder 8 minuter (Långärmad tröja och byxor): 3p

Flyta 12 minuter: 3p

Vattentramp 12 minuter: 3p

Livräddning* 3 minuter (Simma 25 meter, dyka efter docka ca. 2 meters djup, placera person i bojen, bogsera person 25 meter): 1p

Längddykning 14 meter: 2p

Djupdykning 3 dyk från ytan, 2 dyk från kanten på 3 meters djup: 3p

Dyk från 1 meter: 1p

= 22p = GODKÄND!

*= inom livräddningspunkten förhördes jag även på Bad-,Båt- och Isvett.

Nästa år väntar eventuellt Guldmagistern! Då krävs minst 25 poäng. Sök på "Magistermärkena Krav" på Google om ni vill veta mer om dessa märken och vad som krävs för varje poöngnivå!

Det var säkert 3-4 år sedan jag tog Bronsmagistern och jag har sedan dess bara skjutit upp märkestagningen. Men till slut bestämde jag mig. Jag vill verkligen göra färdigt alla magistermärken; så jag satte planen i verket. Skolan börjar snart och dessa dagar var min enda chans, annars hade jag behövt vänta ett år till...

Jag känner stolthet. Glädje. Lycka. Självförtroende. Jag kan. Om jag vill.

Likes

Comments

Jag håller med. Det här ser inte mycket ut för världen, men smakmässigt är detta en överraskande sensation. Innan jag exalterat berättar vad det är, tänkte jag bara snabbt slänga ut funderingen: "Har linnblogg blivit en matblogg?" Svar: Det har verkligen bara råkat bli så här nu den senaste tiden! Imorgon hade jag tänkt lägga upp ett antimat-inlägg där jag berättar om en punkt på min bucket list som jag ska börja avverka!

Okej, så vad ska nedanstående ätbara ting föreställa? Jo, detta mina kära vänner är Grillad Aubergine med Hasselnötspesto - bland det godaste jag ätit och något som jag varmt kan rekommendera även för den icke-vegetariske.

RECEPTET FINNS LÄNKAT HÄR!

Om ni testar receptet så låt mig gärna veta vad ni tyckte! Alla i min familj älskade denna maträtt! Detta är ett magiskt recept! (TIPS: istället för färsk basilika, köp fryst färdighackad! Mycket smidigare!)


Ses snart igen!

LINN

TRY THIS AT HOME

Likes

Comments