På onsdag går flyttlasset!
Minns inte sist jag längtade efter något såhär mycket, måste nog ha varit när jag var gravid med Nova och bara ville få ut henne. Haha.

Dagen jag kämpat för, längtat efter och alltid drömt om är snart här. Kan inte fatta det.

Händer inte mycket annat just nu. Jag jobbar på och försöker få ihop livspusslet.
Kan fortfarande inte komma till något bra svar på om vi borde byta förskola för Nova nu när vi flyttar utåt eller om hon ska få gå kvar.. ångest.
Måste ju tänka på Novas pappa också som bor i stan så han slipper åka alldeles för långt. Novas förskola nu ligger ju väldigt bra till för oss båda..
Hmm...
Efter sommaren ska Nova byta avdelning som sagt. Ska bli så spännande att se vad det kommer ge henne. Har känt att hon verkligen börjar bli för stor för den avledningen hon går på nu mest 1-2 åringar, hon kan komma hem och prata som en bebis m.m, och hon som alltid varit tidig med talet och mycket annat märks det sån stor skillnad på. Så jag tror det kommer bli toppen för henne med nya utmaningar och större barn.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Spenderades på jobbet. Jag är så less på att jobba helg. Det är bra med pengar, men sen då? Missar så mycket annat kul när alla andra är lediga. Nej, kanske värt att säga till om de och helt enkelt försöka bli helgfri. Återstår att se. Klart pengarna är trevliga att få sen i slutet på månaden..

Morsdag igår. Tillbringades utan barn. Nova är hos sin pappa.
Hade en konstig känsla i hela kroppen hela dagen igår. Men det kanske man aldrig vänjer sig vid. Att vara ifrån sitt barn när det är något speciellt som händer (med tanke på att man aldrig vänjer sig även om det bara är en vanlig dag).


Nu på väg till jobbet igen. Känns som jag inte gör annat.
Ledig på onsdag! Längtar.

Passar på att hylla min egen mamma lite. Den bästa man kan ha. Som ställer upp jämt och gör allt för båda sina döttrar men även för sitt barnbarn. Hon är oslagbar och jag är så tacksam för allt hon gör för mig och för allt hon lärt mig 💜

Likes

Comments

Igår efter förskolan följde Nova med sin "bästis" hem. Hennes mamma hämtade båda tjejerna och så fick de leka tillsammans hemma hos henne.
De hade så himla kul så när jag kom och skulle hämta Nova ville hon inte alls åka hem.
Hoppas på fler lekträffar! (Nova och tjejen från förskolan fann varandra väldigt tidigt, pratar om varandra hela tiden och leker hela dagarna) kanske en vän för livet?

Så himla tråkigt dock att Nova kommer byta avdelning nu efter sommaren. Men inte E. Så tråkigt! Hon är född -15 i feb alltså 2 månader efter Nova. Tycker det känns så tråkigt att de ska skiljas åt.. hoppas verkligen vi kan se till så de får ses och leka ändå. Jag tror det är super viktigt att hålla hårt i kompisarna man finner tidigt i livet.Likes

Comments

Rubriken säger allt.
Den 14/6, alltså om minde än 1 månad lämnar vi Gustavsberg och börjar ett nytt liv på saltarö.
Känns som att jag svävar på moln och min dröm har äntligen gått i uppfyllelse. Det jag kämpat för och drömt om sen barnsben - ett eget hus.
Så de kommande åren kommer bestå av renoveringar, utbyggnad och massa fix på tomten. Jag kan knappt bärga mig.
Livet kan börja på riktigt nu. Ser fram emot det så mycket att jag inte vet var jag ska ta mig till!!
Äntligen.

Likes

Comments

Idag när jag skulle köpa lunch på Hemköp hände en jävligt obehaglig grej. Något jag inte ofta varit med om ensam, eller kanske aldrig. Skakar fortfarande av ilska.

Går och pratar med min mamma i telefon om vad jag ska handla. Med Nova i vagnen som håller på att somna. Pratar ganska lugnt och tyst med mamma. Då, från ingenstans hör jag en man som höjer rösten.
-"jag pratar också sådär högt i telefon" -"jag är också viktig och måste höras överallt"
Han höjer röster ännu mer och står 1m ifrån mig och skriker på mig att jag borde sänka rösten och alla vill inte höra vad jag pratar om. (Pratar inte alls högt o tror inte att han ens hörde ett ord av vad jag sa till min mamma).
Nova vaknar, kollar upp. Livrädd och undrar vad som händer. Då från ingenstans får jag luft. Höjer rösten tillbaka, ber mannen att lugna ner sig o respektera att mitt barn sover. Men han fortsätter. Tillslut får jag tyst på honom och han går.

Helt ställd försöker jag handla det sista och hoppas på att jag inte ska stöta på honom senare i butiken.

Den här mannen i 30 års ålder var vad jag tydligt kunde se både full och drogpåverkad. Riktigt obehaglig och skrämmande.

Och det jag reagerar på är att alla som går förbi, bara tittar. Ingen, inte ens någon från personalen frågar vad som försegår och ingen har mage att hjälpa till eller ens se så jag har läget under kontroll.

Han ska inte förstöra min dag. Så jag släpper detta nu. Men jag avskyr fulla, drogpåverkade människor. Håll er hemma om ni inte kan bete er. Respektera mitt barn, och mig.

Likes

Comments

Jobbade till halv 12 idag, sen hämtade jag Nova och vidare till tandläkaren.
Det gick sådär. Nova vägrade öppna munnen så tandläkaren lyckades inte kolla något på dem 😅 men Nova fick en ballong och en tandborste så hon va ju nöjd ändå.
Tog en promenad med vagnen och köpte lunch.
Och nu sitter jag vid vattnet, har ätit en god sallad och massa jordgubbar och Nova sover 👌🏻det är vad jag kallar livskvalité. En riktigt bra fredag med andra ord! Önskar jag kunde jobba halvdag varje fredag, det skulle va något.
Ledig hela helgen och startar den med att grilla och mysa hos mamma och pappa ikväll. Jag, Nova och Marcus - det ser jag fram emot.

Likes

Comments

Idag fick min mamma hämta Nova på förskolan. Så för 1h sen kom man hem till en riktigt glad tjej som fått glass och blåst såpbubblor med mormor i solen 💜

Började jobba imorse vid 7, och jobbade till 4. Efter det hade vi personalmöte till klockan 19. Så 12h på jobbet, därav att mormor fick hämta Nova idag. Säger det ännu en gång, så himla glad och tacksam att jag har mina föräldrar, framförallt mamma som alltid ställer upp och hjälper till med Nova när det krisar.

Nova sover nu och jag passar på att kolla igenom alla avsnitt av Biggest Loser! Älskar den serien den är fantastiskt och alla som tävlar. Imponerande vad de orkar med den vikten de bär på.

God natt 💕

Likes

Comments

Veckorna bara swishar förbi. Snart är den här veckan också över.
Sitter och myser med Nova i soffan, vi är ensamma hemma idag så vi passar på att bara vara.

Helgen som var hade vi en sån mysig söndag som jag måste dela med mig av.
Efter jag slutat jobbet mötte Nova och Marcus upp mig, åkte till Hanna i Barkarby. Väl där packade vi ihop lite picknick.
Tog en promenad till skogen förbi hästarna (som Nova älskar och verkligen fascineras av). Tände engångsgrillarna och grillade korv.
Letade efter troll i skogen och bara njöt av gott sällskap och fint väder.
På vägen tillbaka till Hanna stannade vi i lekparken, som är så rolig! Med studsmatta och massa annat skoj.
Matade även kossorna i hagen med gräs.
En riktigt bra söndag, Nova sov riktigt gott den natten.

Likes

Comments

Ni som följt mig ett tag eller känner mig vet att jag och Novas pappa inte längre är tillsammans. Vi valde att gå skilda vägar efter mycket om och men, detta var absolut inget lätt beslut och det absolut sista någon av oss egentligen ville. Han skulle va den jag skulle dela hela mitt liv med, han var ju pappan till mitt barn och skulle va pappa till alla mina framtida barn. Men de blev inte så, och idag när jag ser tillbaka på det så är det ett av mina bästa beslut i livet.
Idag är jag och Novas pappa bra vänner. Vi har olika åsikter om det mesta och har våra duster. Men vi får det att funka för Novas skull och hade vi inte gått skilda vägar som vi valde att göra i tid så tror jag att vi inte ens hade kunnat prata med varandra idag.

Och mitt i allt kaos, när jag försökte reda upp mitt liv. Försöka älska mig själv även om jag kände mig som ett rent misslyckande när jag inte ens kunde hålla kvar pappan till mitt barn. Ja mitt i kaoset så dök han upp. Han som funnits framför näsan på mig men som jag aldrig sett på de viset, aldrig ens tittat åt hans håll. Levt mitt liv och han sitt, 2 helt olika liv.
Men sen, där va han. Från dag 1 har han gjort allt för mig och Nova, älskat Nova som hans egen och han gör mig så lycklig.
Allt har gått väldigt fort, men idag bor vi ihop. Vi delar ett liv tillsammans. Vi tillsammans med Nova bildar en liten familj.
Vi har legat lite lågt med vårt förhållande för Nova skull men också för att folk pratar så mycket hit och dit - hur kan Linn gå vidare så fort? Hur kan man tappa känslor för någon man har barn med så fort? Hur kan man göra slut bara sådär när man har barn? Ni borde inte ha skaffat barn från början... ja detta är bara ett ihop plock av alla kommentarer. Så för att slippa ännu fler har jag valt att inte gå ut med det förens nu.

jag kan vissa dagar vara riktigt ledsen att det blev såhär. Att Novas pappa inte är med hela tiden, varje dag. Utan bara var 3dje vecka. Kan också om jag ska vara ärlig ibland bara tycka synd om mig själv. Som jobbar heltid, ska lämna på dagis, hämta på dagis och allt däremellan med barn - ensam. För även om jag har en ny nu, så är han inte Novas pappa. Han tar ansvar och hjälper till men jag har ändå svårt att lämna över på honom. Det blir inte lika naturligt som om de skulle varit Novas pappa.


Ber om ursäkt för långt inlägg men behövde få ur mig lite idag.


Likes

Comments

Efter jobbet idag var det fixar eftermiddag på förskolan. Det skulle byggas lite bilar, målas och planeras.
Vi tog oss en varsin pensel och började olja in alla bord och stolar på gården. Nova hjälpte till och var så duktig.
Vädret hade vi verkligen med oss och en riktigt mysig kväll fick vi, middag ute som förskolan bjöd på och en härlig vårstämning.

Tycker det är så kul att pedagogerna fixar och donar, tar hand om våra barn och ser till så att sånt här är möjligt. Och så kul att så många föräldrar valde att dyka upp, de hade jag inte kunnat tänka mig. Riktigt roligt!

Likes

Comments