View tracker

vilket bra avslut vi fick på helgen jag och Nova.
Vaknade runt 8 gjorde oss i ordning, mötte upp Hanna för att sen ta oss över till Djurgården och Junibacken.
Började nostalgi trippen genom att åka sagotåget, Nova satt som fastklistrad - tror aldrig hon suttit så lugnt och stilla och bara lyssnat. Super mysigt
Sen lekte vi vidare i Pippis hus och mumindalen bland annat. Nova och jag hade en riktigt bra dag och jag hoppas Hanna och Johanna hade det också.

Avslutade med en god lunch på Olearys och sen åkte jag med Hanna hem för lite rödvin och skit snack.

Nu är måndagen snart över och det gör mig ingenting. Känner mig som ett vandrande lik idag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den här veckan började inte bra.. lämnade en Nova på förskolan igår som bara skrek och krampaktigt höll ett fast grepp i mina ben. Fick utan att överdriva knuffa bort mitt barn mot pedagogen och jag känner mig fortfarande som världens sämsta mamma. Ska inte träffa henne på en vecka och de både hon och jag kommer minnas är att jag går därifrån när hon står med tårar i ögonen och skriker.. fan vad jag hatar det här.
Och som pricken över i:t ringer förskolan mig vid 20 över 5 och säger att Nova är ensam kvar på dagis och inte blivit hämtad. Det betyder 11h på förskolan och jag får inte tag på Novas pappa.. Sen ringer förskolan 10 min senare och säger att hon blivit hämtad. Blev arg blandat med ledsen och hela kvällen igår var bara så konstig.
Går fortfarande med en konstig känsla i magen.

Men för att göra denna dystra dag lite roligare ska jag äntligen få fixa mitt hår, det är verkligen på tiden och ska bli så otroligt skönt att få det gjort!

Likes

Comments

View tracker

Här händer det inte mycket, jobbar och lämnar på dagis. Tränar och försöker få till lite rutiner i denna kaos familj.
Så egentligen har jag inget nytt att dela med mig av. Har kommit igång och börjat träna lite igen och jag älskar det, nu ska jag bara komma igång med kosten också (men allt tar sin lilla tid just nu). Känner att jag vill komma in lite mer i livet som "mamma varannan vecka" innan jag börjar hålla på med dieter hit och dit för det kommer ändå inte sluta bra.

Novas utveckling går framåt hela tiden och hon är inte tyst en enda sekund, knappt när hon sover.
Hon har gått och blivit ännu mer envis och arg, jäklar vad hon blir arg hon kan bli nu för tiden när jag inte förstår vad hon menar.
men världens mysigaste unge som gärna ska va nära och mysakvällarna, kolla på mumin i mammas famn i soffan är det bästa just nu.
Hon äter fortfarande lite dåligt men har blivit betydligt bättre även där, men gurka (det första hon smakade på) är fortfarande den klara favoriten.

Likes

Comments

Då var det måndag igen och jag sitter på bussen till förskolan med Nova. Lämnade henne sen jobba.

Helgen har varit precis sådär bra man vill att den ska va.
Drack vin med Hanna i fredags, åt pizza och kollade film.
Fick hem Novalördagen (hon sov hos mormor och morfar på fredagen de egentligen inte är min helg och jag hade gjort planer).
Hela lördagen spenderade vi utetomten och det fina vädret.

Söndagen, älskade söndagar.
Klev upp vid 8, började städa och hänga tvätt. Sån där avkoppling man behöver.
Sen runt lunch åkte vi till Siggesta, tog en fika och kolladedjuren. Gick trollstigen (som va helt värdelös) och Nova matade hönsen med gräs.
Hade en så himla mysig dag.

Nu är man tillbaka till verkligheten och jag lägger den här helgen i ryggsäcken.

Likes

Comments

Fick en extra natt med Nova mitt i pappa veckan. Så vaknade upp med henne vid 7 tiden, lämnade av henne till mormor som fick lämna på dagis. Började städa hela huset, de behövdes efter lördagens kräftskiva kan jag säga.

Sen kom Kattis och hämtade mig, åt världens bästa frukost och sen begav vi oss till forum för att bränna lite pengar. Blev en del kläder både till mig och Nova.
Kattis köpte en svart bomber jacka till Nova - jag älskar den!

Sen till gymet för att bränna av 2 pass efter varann och nu är jag mer död än levande.
Ska laga middag när jag kommer hem sen ska jag sova som en gud.

Likes

Comments

Har noll inspiration till att skriva men tänkte ändå ge mig på ett försök.

Jag och Ville har pratat om att byta förskola för Nova då vi båda kommer flyttat åt ett annat håll, men jag har varit väldigt emot de eftersom jag från dag 1 verkligen gillat förskolan hon går på idag.
Sen idag när jag lämnade Nova hos den pedagogen hon hade inskolningen med och som hon alltid sett som en trygghet bara kryper upp i famnen hos henne tittar upp på mig när jag går och bara ler, då kan jag inte ta henne därifrån. Från tryggheten hos en annan människa som jag ca 8h om dagen lämnar mitt barn hos, som tar hand om mitt barn. Som jag litat på sen första början, som visar att hon bryr sig om hela familjen och är mån om Novas bästa. Nu säger jag inte att det inte är på alla förskolor men nej de känns inte rätt. Om vi ska byta förskola får det bli den dagen Nova ska byta avdelning..
Hur hade ni gjort?
Det känns som att det sista Nova behöver just nu är ännu ett miljöombyte, ännu en separation från något som har kommit till att bli en del av hennes vardag.

Likes

Comments

Hade tänkt att jag inte skulle göra så mycket den här veckan, men de har inte blivit så. Inte åkt hem direkt efter jobbet någon dag denna vecka.
Men kanske bättre att fylla dagar och kvällar med något så man inte tänker och saknar lillan allt för mycket. För så fort jag är ensam börjar jag tänka på det.

Idag efter jobbet träffade jag min älskade syster som varit i Las Vegas och Los Angeles i 10 dagar. som jag har saknat henne. Behövde verkligen den här lilla tiden med henne att bara prata och umgås.
Va och solduschade inför brölloppet på lördag, tog en promenad och kollade på allt fint hon shoppat nu när hon varit borta. Om jag är avundsjuk? haha nej... typ.

Nu är jag på väg hem. Ska slå på en bra film och sen ska jag sova.
4 dagar tills mitt hjärta kommer hem och livet blir som vanligt igen.

Likes

Comments

Idag ska jag och Nova leka med våra grannar. Bestämde de innan jag tänkte efter och insåg att Nova faktiskt ska va hos sin pappa hela vecka. Men jag fick låna henne i eftermiddag och sen lämnar jag henne hos Ville igen.
Hur sjukt är det, att man måste fråga om lov för att få umgås med sitt eget barn. jag vet att det aldrig skulle va ett problem för Ville att jag får ha henne, men ändå jag måste fråga och jag kan inte ta för givet att jag kan ha henne. Sen ska jag lämna mitt barn igen och inte träffa henne på 5 hela dagar..

Hela situationen är så sjuk att jag inte ens kan sätta ord på det.

Det gick upp för mig häromdagen att jag kommer missa halva Novas liv, halva hennes uppväxt kommer jag inte vara en del av. jag kommer missa halva hennes utveckling och halva hennes dagar. Hur kan man som mamma leva med det, jag känner mig som världens sämsta människa. Den sämsta mamman som någonsin vandrat i ett par skor.
Livet blev inte som tänkt, men jag ska göra precis allt jag kan för att den halvan av Novas liv jag faktiskt får dela med henne ska bli de absolut bästa för oss.

Likes

Comments

jag insåg idag vad mycket man hinner men när Nova inte är hemma. Även om jag saknar henne och vill ha henne hos mig hela tiden så kan jag inte neka till att de är skönt att äta frukost ifred, att hänga tvätt utan att någon ska dra ner varenda strumpa, kunna städa utan att alla leksaker sprids ut över hela golvet lika fort, att bara kunna sitta ner på altanen i solen och lyssna på tystnaden och naturen, se ut över havet och bara vara jag.

Likes

Comments

Det slog mig nu när jag hör novas tunga andetag i mitt öra att på måndag när jag lämnar på förskolan kommer jag inte få träffa henne på en hel vecka. Hur ska det gå? jag är van vid att ha Nova hela hela hela tiden, förutom när jag jobbar. Jag somnar jämnt vid hennes sida och vaknar upp bredvid henne.. Kommer kännas så tomt i hjärtat. Jag saknar henne redan fast hon är här hos mig..

Det jobbigaste med hela uppbrottet är helt klart att jag inte kan/får ha Nova hos mig 365 dagar om året.
Men jag får fylla dagarna så gott jag kan med annat, ta vara på tiden ensam och göra sånt som jag gillar. Det kommer nog gå bra.. känns så jäkla jobbigt just nu bara.

mitt mamma hjärta brister ♡

Likes

Comments