Jag är medveten om att det ekar tomt här, har ingen bra anledning till varför. Men dels har jag ingen dator vilket gör allt så osmidigt. Inläggen blir inte rätt och bilderna blir oproportionerliga. Lämnade in den för en systemåterställning och för att installera ny hårddisk, tog längre tid än vad jag räknat med...

Men för att göra en snabb uppdatering av hur läget ser ut så är det lugnt. Inga hjärnspöken som härjar, ingen stress eller oro över något vilket är ovanligt men otroligt skönt.

TB; För några helger sedan var jag i Dalarna, närmare bestämt Borlänge och gjorde ett litet "studiebesök" på Romme Alpin. Ni kan läsa om de i inlägget nedan. Vi fick en rundtur på hela anläggningen och kollade hur det såg ut. Helt sjuk utsikt från Toppstugan, där hade man velat jobbat vinter, sett snöklädda grantoppar och folk som ramlar i pisten. Där jag ska jobba, på Wärdshuset som ligger ner i dalen, är allt under renovering. Jag kommer alltså få jobba i fräscha nya lokaler i ett helt nytt kök(!!!).
Helgen i helt i helhet bjöd på härligt umgängen, mycket skratt, god mat och god dryck. Underbart.
Tog några få bilder, är övertygad om att det kommer vars betydligt finare när jag kommer upp i December när det (förhoppningsvis) finns lite snö på backen.

Nu i helgen var vi ett stort gäng på 13 st som åkte på en bussresa ner till Tyskland, Bremen på ölfestival! Japp, låter precis lika härligt som det var.
Tänkte göra ett separat inlägg som kommer senare. Till skillnad mot när jag var i Dalarna tog jag en hel del foton på denna resa och dom är värda ett eget inlägg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Satan vad jag längtat efter denna helg rent ut sagt!!
Sitter nu på tåget påväg mot Mjölby där jag ska möta upp Alice och Johan för att sen åka till Gävle för att hämta upp Freddan och sen bär det av mot ROMME!!!🤘🏼

Jepp, det stämmer, vi ska åka upp och hälsa på över helgen för att kolla läget inför vintersäsongen! Ska bli riktigt kul måste jag säga.
Men måste erkänna att jag hade en liten ångestklump i magen när jag vaknade. Som tur var försvann den lika fort som jag klev upp. Gött mos säger jag.

"Bort med den där lille jäveln på axeln", som mamma brukar säga. Grl pwr.

Det känns bra att ha varit där uppe en gång inna och kollat läget innan det blir allvar på riktigt.
Måste erkänna att det börjar kännas mer på riktigt nu.
Att jag med stor sannolikhet kommer göra en säsong i Romme i vinter.

Ni andra kanske inte känner att det är en sådan stor grej. Att flytta nån annanstans för att jobba, om det så bara är några månader. Men för lilla mig som aldrig gjort en sådan grej tidigare och som får panikångest av att bara tänka tanken är det ganska stort.
Jag är dock rätt så övertygad om att det kommer gå galant och för tillfället är jag ganska förväntansfull och nyfiken.

Fram tills det riktigt allvaret börjar tar vi en dag i taget och innan jag flyttar finns det en massa annat kul jag ser fram emot 😏

Likes

Comments

Igår träffade jag min barndomsvän Jennifer. Vi var här hemma på landet och tog massvis av fina foton. På kvällen åkte vi och simmade ihop, superhärlig träning men idag när jag vaknade hade jag fruktansvärt ont i ryggen så jag hoppas det ger med sig snart.

Likes

Comments

Hösten är nog min favorit av alla årstider ändå. Det är så vackert när löven ändrar färg och hur det blir en helt annan luft ute.
Man kan sitta inne i en stor stickad tröja med tända ljus och mysa framför en film. Dricka litervis med té i ett hav av kuddar och filtar i sängen.
Visst låter det rätt charmig ändå? Hösten är ju ändå ganska fin och fridfull för det mesta och för dom flesta.

Men för många kan även hösten innebära rena rama motsatsen. Många förknippar hösten med regniga och grå dagar då man helst av allt bara vill ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet. Solen verkar inte existera och snart ligger alla löv på backen.
En stickad tröja och en kopp te kan inte rädda dagarna fyllda med den så kallade "höstångesten".

En stor del av svenska folket upplever att dom blir tröttare och segare under hösten och vintern. Sju procent beräknas få svårare symptom än så, medan tre till fem procent får så pass starka symtom att de uppfyller kriterierna för en egentlig depressionsperiod, som då kallas årstidsbunden depression.

Som tur är finns det några knep att ta till för att lindra det värsta.
- Ta vara på dygnets ljusa timmar, ut och ta en promenad, det räcker med 10-15 minuter för att känna sig piggare.
- Bjud hem vänner och familj på middag, att umgås ned nära och kära får en att må bättre.
- Klä dig i ljusa och glada färger, stoppa undan alla svarta och mörka plagg, vem har sagt att ett glatt sommarlinne inte går att används på höstens mörka dagar?
- Ändra din kost, försök att äts en varierad kost med mycket mineraler och vitaminer, det får din kropp och knopp att må bättre.
- Sist men inte minst, MOTION, det är en viktigt del både för ditt fysiska och psykiska mående. Ge dig ut på en långpromenad eller ta med din bästa kompisen på ett gympass.

Likes

Comments

Nu på senare tid har jag insett hur pass mycket jag vill satsa på min karriär och mitt liv. Hur mycket jag vill satsa på mig själv framför allt, att det är jag själv först och främst som ska vara centrumet i mitt eget liv. Kanske låter egoistiskt, men varför lägga energi och tid på något som inte gynnar mig själv?

Jag vill uppleva och göra saker som får mig att må bra.

Som nu till vintern till exempel har jag fått jobb på Romme Alpin (!!!), så flyttar med största sannolikhet till Dalarna runt november/december för att göra en säsong där. Inget är 100% klart än så länge, men som det ser ut nu så blir det så.

Det var verkligen inte min plan till hösten, men fick chansen så då tog jag den. Fick andra jobberbjudande i början av sommaren men tackade nej till dom då jag kände att Romme lockade mer.

Detta leder in till ett helt annat ämne men det tar jag i ett eget inlägg. Just att kliva ur min comfort zone.

Men som sagt, jag är jättetaggad på att köra lite säsong, har ju varit på Torpön ett antal år nu, så det är väl dags att testa något nytt. Sen får vi se vad som händer till sommaren nästa år, hoppas väl på att få något annat via Romme och köra en sommar säsong på något annat ställe.

Till hösten 2017 har jag en "dimmig" tanke om att börja plugga igen. Jag har ju tidigare skrivit om att den stora drömmen är att bli dietist och jag spinner fortfarande vidare på det. Dock krävs det några extra kurser via komvux som jag behöver innan jag kan söka in till dietist. Om inte det blir av så lär jag antagligen säsonga nått år eller två till.

Som ni kanske märker är jag en "planerare". Jag tycker om att ha planer, det ger mig ett visst lugn och en mindre nivå oro i kroppen. Får alltid höra "ta det som det kommer Linn", ja givetvis, men skulle jag endast hålla mig till det skulle jag inte ha ordning på allt i huvudet och allt som sker känslomässigt i kroppen. Jag vill hålla mig så gott det går till mina planer, det får mig att må bra, så låt mig hålls.

Såhär ser alltså dagsläget ut, sen får jag helt enkelt se vad som händer om några månader, förhoppningsvis jobbar jag på Romme eller så har jag hamnat någon annanstans. Likes

Comments