View tracker

Första dagen i köket är avklarat!

Idag hade vi en liten mjukstart och alla som jobbar i diverse kök lagade ihop några av rätterna som finns på våra menyer och buffeér. Vi personal fick sedan ställa upp en egen buffé och smaka av allt. Jag gjorde en laxcarpaccio med citron och parmesan, som blev riktigt god. På vår "buffé" fanns även, flank, pulled salmon, västerbottenpaj, lodgens burgare, hjortgulasch, kyckling, vaniljkräm, tryfflar och rawfoodbollar. Allt var riktigt gott och med några små justeringar kommer allt bli toppen tills säsongen drar igång.

Gängen i köken är otroligt duktiga, engagerade och trevliga. Kommer säkert lära mig en hel del av andra och hoppas på att andra kommer lära sig något av mig. Är övertygad om att det blir en bra säsong med mycket god mat och skratt bland personalen.

Ikväll har vi spelat lite kort och tänkte avsluta med lite pannkaksmys framför tv:n. I morgon är det tomt på schemat men på fredag är det dags för första "riktiga" arbetsdagen. Jag är taggad, suuuupertaggad!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Slänger upp ett snabbt inlägg innan jag ska dra på mig kängorna och knalla ner till anläggningen för ett litet möte med kökscehefen. (spännande)

Det är så himla bra med detta boende att det tar typ bara 15-20 min att gå ner till jobbet, sicken lyx och så får man lite vardagsmotion också!

Vi får se om vi hittar på något här hemma framåt eftermiddagen/kvällen. Kanske lagar nått gott ihop och bara sitter och pratar. Det är kul att vi som bor i huset än så länge, är ifrån östgötaslätten allihopa och har på något sätt en anknytning till varandra. Ser fram emot när Alice och de andra två tjejerna flyttar in, så hela gänget blir samlat!

Nu ska jag jag klä på mig och ge mig ut. Vi har inte fått någon snö här uppe ännu och det är plusgrader ute. Var mer snö hemma än här när jag åkte.


Likes

Comments

View tracker

Det var ett jobbigt avsked igår när familjen åkte hem till Hultudden. Allt var känsloladdat och jobbigt samtidigt som jag kände att, fan va bra detta kommer bli. Jag kommer klara detta galant, det vet jag.

Nu är alla kläder och prylar på sin plats i lådor och garderober. Skäggtavlan är uppsatt och ljusslingorna fastsurrade lite här och var. Det blev ganska mysigt måste jag medge när allt var klart. Det känns tryggt när man pysslar om med saker man är bekant med sen innan, det ger en något slags lugn. Att en röd filt på sängen kan få en att känna sig som hemma och en ljusslinga i fönstret får en att slappna av lite extra.

Igår kväll glodde jag på serier och bara tog det lugnt. Somnade som en stock och har sovit hela natten. Vaknade dock med en stor ångestklump i magen och det tog nästan två timmar innan jag kände att jag klarade av att gå upp. Kokade kaffe och gjorde lite frukost. Nu har det värsta lagt sig och jag tänkte klä på mig och ge mig ut på en promenad för att få lite frisk luft.

Det känns extra bra att det börjar bli lite rörelse i huset och att fler och fler börjar flytta in. Gillar inte när det är helt tyst och tomt. Gärna att det är nån som slår och slamrar i köket eller att det är nån som glor på tv i vardagsrummet. Det kanske sitter i sen gamalt? Lär ju ta ett tag att vänja sig med allt, men jag säger som mamma "jag ger detta en chans".


Likes

Comments

Det är väl ingen nyhet att alla sociala medier växer som ogräs. Det är en del av dagens samhälle och allt som händer i ens vardag ska dokumenteras och visas upp för andra. Jag ska inte ljuga, jag är fast i träsket, lördagkvällens öl ska snapchattas, torsdagsselfien ska upp på instagram och ett roligt kattklipp ska delas på Facebook. Jag tror dom flesta kan relatera. Man vill visa upp vilken fläckfri vardag man har. Men bortom alla dessa filter, delningar och likes finner man troligtvis något annat. Jag tror inte jag är ensam om det

Dock har jag alltid försökt att inte bli påverkad av det jag ser och läser i sociala medier. Jag väljer själv vad jag vill se och bli påverkad av. Ta instagram tillexmepel, där består mitt flöde av mat, kockar, tatueringar, skägg, vänner och kända ikoner som jag blir positivt påverkad av. Jag försöker undvika att få se den perfekta frukostgröten, läsa om den senaste träningstrenden, se vardagsrum med vit klinisk inredning och det senaste modet från något känt märke. För det är inte min grej, det är ingen information jag dagligen behöver ta in. Vill jag någon dag få inspiration eller se detta så letar jag fram det, på eget bevåg. Jag väljer själv helt enkelt.

Vi är alla olika och det finns dom som vill se det jag inte vill se. Vi väljer alla själva vad våra flöden i sociala medier ska bestå av.

Top 3 av mina favorit "taggar" och personer på instagram är:

#stinawollterdansarförlivet

#iamproudse

#beerandbeard (ofc)

@stinawollter

@iamproudse

@beardsandtattoosofficial

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp med halsont, gröt i huvudet och igentäppt näsa. Fan också kände jag mest, att åka på en förkylning nu var inte det jag önskade.

Trotsade det dåliga humöret och den onda halsen, skjutsade mamma till jobb och lillebror till skola, sen tog jag bilen och uträttade lite ärenden på stan.

Så fort jag va klar åkte jag hem, käkade lite lunch och somnade framför en film. Sen dess har jag inte gjort ett skvatt. Rensat lite i garderoben och plockat iordning lite på rummet och nu har jag tänt lite ljus och dricker ingefära/citron te för att boosta kroppen med lite c-vitamin!

I morgon bli det jobb på förmiddagen om kroppen orkar med det.


Likes

Comments

Romme börjar närma sig med stormsteg nu, knappt en vecka kvar innan innan jag tar mitt pick å pack och drar. Allt börjar kännas betydligt mer "på riktigt". Blandade känslor må jag säga, taggad till tusen men nervigt som attan.

Många frågar om jag börjar få kalla fötter och kommer stanna hemma istället. Mitt svar till er som undrar: I helvete heller att jag kommer göra, jag ska dit och försök inte stoppa mig.

Självfallet har tanken slagit mig, vad fan håller jag på med lixsom, är detta rätt? DUH, klart det är! Jag ska dit och så är det, hur många tankar som än dyker upp.

Än så länge är inte en enda väska packad, ska ta tag i allt under veckan. Börja packa saker jag ska ha med och köpa lite sånt som jag behöver.

Nu hade jag tänkt ge mig ut på en långpromenad med bra musik i lurarna och göra av med lite överflödig energi.

Likes

Comments

I tisdags fyllde min älskade mor år. Vi kan säga att hon fyllde 27 så är alla nöjda och glada (speciellt hon)

I själva verket fyllde hon näst intill det dubbla och det firades givetvis på restaurang. Vi överraskade henne med en middag på fiskmagasinet här i stan.

Förrätt, Kantarelltoast

Krämig kantarelltoast serverad på ett Danskt rågbröd tillsammans med knaperstekt rökt sidfläsk, sveciaost och grälök

Varmrätt, Rödtunga

Ugnsbakad rödtunga gratinerad med Västerbottenost, skaldjursås, fritterad grönkål serverades med mandelpotatispuré

Dessert, Créme Brúlée

Serverades med hjortronkompott

Likes

Comments

Wow!

Vilken respons jag fick på mitt förra inlägg. Så mycket peppande kommentarer och styrkekramar. Att det faktiskt finns dom som förstår sig på mig och hur jag känner och tänker. Fantastiskt.

Likes

Comments