View tracker

Jag har nyligen köpt en ansiktsrengöring från Blondinbellas skönhetsmärke LCC. Jag använder den både för att rengöra huden på morgonen och för att ta bort makeup på kvällen. Det står att den skall vara skonsam och återfuktande, men jag upplever den som väldigt kraftfull. När jag rengjort svider det lite i huden, och det ska tilläggas att jag inte har torr hy, utan oljig. Dock tycker jag inte att det är något negativt, då det känns som att något faktiskt händer i huden, att den verkligen blir rengjord.

Jag tycker mycket bra om LCCs Clean & Calm, den tar bort all makeup och jag känner mig fräsch efteråt. Priset ligger på 159 SEK för 75 ml på LCCs egna hemsida.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag fullkomligt älskar dessa läppennor från KICKS (som ni kan se på bilderna är i alla fall två av dem välanvända). Jag tycker att de sitter bra , behöver bättra på kanske två eller tre gånger per dag om jag har dem på från morgonen till kväll. Jag har bara testat att använda läppennorna själv, alltså inte under läppstift som också är ett användningsområde.

Färgerna heter uppifrån och ned,
Classic Lip
Deep Plum
Dusty Rose

Den jag fått användning för mest är Dusty Rose då den är perfekt beige och passar till allt! Den är även bra om man är precis som jag, dvs inte så noga med att färgen blir svag över tiden. Jag vill gärna kunna strunta i att kolla mig i spegeln hela tiden, utan bara låta det vara som det är.

Kostar 89 SEK och finns på KICKS - tips!

Likes

Comments

View tracker

En god grekisk sallad är den perfekta lunchen för mig! Jag gillar att äta något lätt till lunch, då jag annars kan få matkoma. Här kommer receptet på hur jag brukar göra min.

ngredienser:

  • 1 gurka
  • 1 paket cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 2 rödlökar
  • 2 paket fetaost
  • 1 burk kalamataoliver
  • olivolja
  • 1 msk oregano
  • rödvinsvinäger

Gör så här:
Dela gurkan i hälften, ta bort kärnorna med en sked och därefter dela i skivor . Dela tomaterna i halvor och rödlökarna i skivor eller klyftor beroende på vad man gillar. Skär även paprikan i ungefär lika stora bitar som det övriga. Oliverna ska kärnas ur och delas. Jag brukar lägga alla urkärnade oliver på en skärbräda och bara göra några hack med kniven. Smula över fetaosten i lagom stora bitar. Häll över olivolja, rödvinsvinäger samt oreganon.

Just denna gång hade jag även i en halv påse med mixad sallad för att få lite utfyllnad, men rätten blir betydligt mer grekisk om man skippar det.


Likes

Comments

Jag har alltid älskat snabbnudlar och här kommer tips på vad en kan ha i för att det ska bli så gott som möjligt. Att bara ha i kryddpåsen som följer med tycker jag är lite tråkigt, men blandar man i andra grejer blir det riktigt bra!

Jag brukar börja med att koka upp vatten i en kastrull, bara så djupt så att det precis täcker nudlarna när man lägger i dem. Lägg ned en halv av en valfri buljongtärning, kinesisk soya, fisksås, samt torra kryddor så som chilipulver eller paprikapulver. När buljongtärningen har smält kan man lägga ned nudlarna och koka dem till de är klara. Häll sedan bort överflödigt vatten - jag brukar vilja ha ganska mycket kvar då det är väldigt gott och smakrikt.

Blanda ned kryddpåsen som följer med nudlarna, samt en skvätt ostronsås, japansk soya (Kikoman), lite sweet chilisås, en halv pressad lime och slutligen ungefär en matsked av fryst koriander.

Jag lovar att ni aldrig smakat godare snabbnudlar!


Likes

Comments

Chiapudding upptäckte jag för något år sedan när trenden var på uppsving. Jag försökte googla på olika recept, men det kändes som en djungel och alla sa olika. Jag har provat mig fram och tycker att denna kombination av mängd chiafrön/vätska blir den perfekta konsistensen för mig, vill man ha tjockare konsistens tar man helt enkelt lite mindre vätska och tvärtom om man vill ha tunnare.

Vätskan i detta recept har jag valt som mandelmjölk. Självklart går det bra att ta vilken vätska som helst och mina favoriter är hasselnötsmjölk, cashewnötsmjölk, kokosmjölk och mandelmjölk eller varför inte blanda?

De viktigaste toppingarna till en chiapudding tycker jag är banan för att få sötma och hallon för att få smak och syrlighet. Att ha ett nötsmör samt kokos är inte lika viktigt, men ger ett djup och krisp till varje tugga.

Ingredienser:

  • 3 matskedar chiafrön
  • 2 deciliter osötad mandelmjölk
  • 0,5 tesked vaniljpulver
  • 1 banan
  • 1 deciliter hallon
  • 1 matsked hasselnötsmör
  • + kokosflingor att toppa med

Gör så här:
Blanda chiafrön, mandelmjölk och vaniljpulver väl. Låt stå i kylskåp i minst en timme (jag brukar låta stå över natten). Toppa sedan med skivad banan, hallon, hasselnötsmör samt kokosflingor. Njut!


Likes

Comments

​Hej och välkommen till min Mat & Skönhetsblogg! 

Jag heter Linn och är en 22åring från Piteå, men lever i Stockholm sen två år tillbaka. Jag har alltid haft ett stort intresse för skönhet, särskilt olika skönhetsprodukter tillhörande hudvård, hårvård och kroppsvård, men även make up. Matintresset är nytt för mig och det jag mest gillar att laga är asiatiskt. 

Jag hoppas att du kommer gilla min spretande blogg om Mat & Skönhet!

Likes

Comments