View tracker

Stötte på detta idag och allt detta stämmer så bra in på mig och jag som alltid trott att det är fel på mig. Men tydligen är det ändå ganska vanligt.

1. Vi gråter lätt.

Oavsett om vi är väldigt glada eller om vi är ledsna eller om vi är arga så gråter vi lättare än andra. Det beror på att högkänsliga personer just känner djupare och reagerar därefter.

2. Vi är inte alltid introverta.

Blyghet och introversion är inte alltid samma sak som sensibel. Faktum är att enligt forskningsresultaten är så mycket som 30 procent istället extroverta.

3. Beslut gör oss nervösa.

Högkänsliga individer har svårt att bestämma sig. Oavsett om det gäller att boka bröllopsplaner eller att välja ifrån lunchmenyn eller vad de ska ha på sig på ett kundbesök. Detta beroende på att vi inte vill välja fel.

4.Vi märker subtila skillnader i tonfall.

Mer än de flesta ser HSP detaljer. Det gäller även detaljer när vi möter andra, blickar som flackar, mungipor som dras ned eller syntax i epost och SMS. HSP påverkas av andra människors sinnesstämning på ett sätt som andra inte gör i lika hög grad.

5. Vi lyssnar gärna om du behöver prata ut.

Ofta överempatiska, är HSP bra om du behöver någon att tala med. När du känner smärta eller glädje smittar det av sig på oss HSPs och vi vill inget hellre än att få dig att må bra igen. Du hittar många HSP bland terapeuter, lärare och även bland chefer.

6. Jobbet kan lätt bli stressande.

Vi är de första som inte trivs i kontorslandskap där intrycken är många och våra sinnen lätt blir överväldigade. Vi behöver lugn och ro när vi jobbar och hemmiljön är inte ovanlig om HSPs själva får välja. Men det är inte bara ett handikapp att vara HSP eftersom förmågan att känna och observera nyanser kan innebära att vi kan ”tala till bönder på bönders vis och med de lärde på latin”.

7. Kritik ger oss stora skälvan.

Vi försöker till varje pris undvika att känna skam, vilket kan leda till att vi kan försöka vara andra till lags eller nedvärderar våra egna åsikter. För många av oss har vår känslighet dock varit en källa till skamkänslor…

8. Vi tar saker personligt

Visst, vi får väldigt ofta höra att vi tar saker för personligt. Vi engagerar oss ofta totalt och om någon skämtar på vår bekostnad tar vi det inte alltid som ett skämt.

9. Vi tycker om djupa relationer

Om det är ytligt prat du söker med din partner, make eller vän så är det nog inte rätt med en HSP. Blir samspelet mellan er trist och börjar gå på rutin är det oftast den som är högkänslig som upptäcker det först.

10. Det går inte att bara sluta vara känslig

Hur gärna vi än skulle vilja det många gånger kan vi inte sluta vara som vi är. Det går däremot att lära sig acceptera sin personlighet och därigenom sluta strida och kämpa inombords. Det i sig en vinst och skapar lite mer harmoni, men det är påvisbart med MRI-kameror att se att hjärnorna hos HSP reagerar annorlunda än andras hjärnor. Empati-centrum och medvetande- centrum påverkas mycket mer av känslomässiga bilder.

Likes

Comments

God frukost bestående av knäckebröd med ost och julskinka. (jag älskar julskinka så himla mycket så jag äter fortfarande det) Sedan en kopp te med smak av tropiska frukter.

Likes

Comments

Halloj! Söndag idag och denna helg har varit toppen. I fredags hade vi fest hemma hos mig vilket var superkul och igår och idag har varit slappardagar. Dock så har jag kommit igång med löpning vilket jag är jättetaggad på att verkligen bli duktig på. Jag har haft gymkort i typ sex år och har nu tröttnat på det, så jag kände för en förändring inom träningen så jag ska säga upp gymkortet och satsa på löpning utomhus då jag tycker det är väldigt roligt. Vill jag köra styrka kan jag ju göra det hemma. Så idag när jag vaknade så drog jag direkt ut på en runda med kombinerad promenad och jogging. Vill börja lugnt för att undvika att man tröttnar efter någon vecka samt att jag har lätt för att få benhinneinflammation och det vill jag inte ha tillbaka. Efter löpningen åt jag en mysig frulle med sambon.

Idag har jag även testat en ny soppa till lunch som jag improviserade ihop och jag tyckte den blev väldigt god. Soppan bestod av broccoli, morot, lök och bönpasta. Supergod.

Ikväll ska jag hem till mamma och pappa, vi ska testa deras nya bordsgrill som de fick av oss i julklapp.

Puss!


Likes

Comments

Jag brukar inte ha så bra flyt när det kommer till livet, men år 2016 har faktiskt varit ett förvånansvärt bra år för mig. Alla de större målen jag hade för året har jag uppfyllt. Jag tog körkort, jag tog studenten, jag flyttade ihop med min pojkvän, jag skaffade en katt. Utöver detta har jag fått vara med om andra otroligt underbara upplevelser. Tillexempel bilresan jag och min familj gjorde. Den resan är något jag alltid kommer ha med mig och som jag är så glad över at jag har haft möjlighet att göra.

Jag har alltid älskat att träna, men detta år har jag verkligen inte lagt tillräckligt mycket tid på det och det är väl det negativa med i år, dock gör det inte så mycket för jag är nöjd ändå.

För 2017 har jag så mycket förhoppningar och drömmar och med lite glöd och motivation lär jag nog om 363 dagar kunna sitta här stolt och skriva att allt gick i vägen! I år har jag bara ett nyårslöfte och det är att inte ge upp, jag ska för en gångs skull ge minst 100% när jag ger mig in på något. Förutom det löftet har jag en bucket-list och en hel del förhoppningar.

Hoppas ni alla haft ett bra år och att detta blir minst lika bra om inte bättre. Puss!❤


Likes

Comments

Hejsan och god fortsättning om det ens är nu man säger så?

Jag älskar mellandagarna och inte pga mellandagsrean (jo lite kanske) men mest för att det känns som att man är i ett vakuum, som om tiden på något sätt att stannat upp så man har tid att reflektera över sitt år och drömma stora drömmar inför det kommande året.

Hur som helst. Hoppas ni alla hade en bra julafton, oavsett om ni var ensamma eller inte. Julafton är för mig en dag att spendera med dem man äskar. Det måste ju inte vara med familj men i mitt fall är det så. Jag vet dock att även om samhället målar upp en bild av hur underbart och storslaget julafton är så är det inte så för väldigt många. För en del handlar julen bara om att åka runt till olika släktingar bara för att man måste, istället för att vara hemma och ta det lugnt. Medan andra inte ens har någon att fira jul med. En del har inte ens råd att fira jul så som majoritets firar. Jag tycker julen är överskattad. Jag påstår alltid att jag dessutom inte tycker om julen, men det är nog bara för att jag för det första vet hur det är att ha ångest som barn inför jul men också just på grund av all hets.

Folk handlar julklappar för flera tusentals kronor ett halvår innan jul, många står i köket och lagar mat i flera dagar innan jul bara för att hinna med allt. Det jag hatar mest av allt med julen är alla egoistiska vuxna som super sig redlöst fulla och har deckat innan kalle. Alkohol på julen är något jag är emot väldigt mycket. Visst okej klart man kan dricka lite, man kanske vill ha någon öl till maten eller vad man nu kan vilja ha. Men de som ser julen som en dag att supa när barn är närvarande, er ser jag lågt på. Ska ni som föräldrar supa så gör det när barnen inte är med för jag vet av egen erfarenhet att det är inget som barn tycker är speciellt kul.

Likes

Comments

View tracker

Torka tårarna min vän
Jag tror jag vet ungefär hur det känns
som att försöka dansa med en myndighet
Du ville bara ha ett hem, en plats
nånting vettigt att göra, vad som helst
Om det fanns tid för nåt att växa
Om det fanns plats för lite värdighet
Här blir man sparkad på i kön till ett ställe
som man inte ens vill in på
Man tuggar i sig hela svansen
Det står alltid nåt i vägen
och du tar dig alltid loss och du rusar
men ändå fångar marken dina fötter

Jag kan inte hjälpa dig upp
kan inte lysa upp den väg du springer
Jag kan inte vagga dig varm och lugn
du har en annan röst, annan färg,
Ett annat land, med andra klockor som ringer
Jag tar mig inte in i dina dunkla rum

Det står ett fältslag bakom väggen
man slår i tomma containrar
Det här är helvetets förgård
I december står man stilla i en tunnel
och trängs, och trängs och alla bara pratar
Om det bara fanns nånting att säga
Om det fanns skäl att vilja delta
Du ser, jag kan inte ens förmå mig
att hjälpa någon annan
Det här är 'Be Your Own Star Show'
Det här är 'Bit ihop och sparka'
Ge precis vad du behöver
och ta vad du kan få

Jag skulle gärna hjälpa dig upp
och kunna lysa upp den väg du springer
Om jag kunde vagga dig varm och lugn
Jag hör nog samma röst
och bor i samma land
med samma klockor som ringer
Du går inte ensam genom dunkla rum

Vasen vinglar på bordets kant
Åskan mullrar ovanför ditt tak
Uppför är det lättare, men neråt är det brant
Kan inte landa där med ryggen rak

Hornen ryter, du förlorade striden
På nolltid har du tappat din glöd
Inget nytt under solen
vi har sett hela tiden
Den enes bröd, den andres död

Se på mänskorna som sliter
för nån annans resultat
Se hur flugan kvävs i spindelns nät
Se på hyenorna som gräver
i kadavret efter mat
Se på baggen i murkna träet

Jag kan inte hjälpa dig upp
Kan inte lysa upp den väg du springer
Jag kan inte vagga dig varm och lugn
Vi är vallfår i vargarnas tid
Det är gamarnas klockor som ringer
Inget ljus där vi irrar och springer
Runt i våra dunkla rum

Vi är vallfår i vargarnas tid
Det är gamarnas klockor som ringer
Inget ljust där vi irrar och springer
Runt i våra dunkla rum


Likes

Comments

Hejsan! Just i denna stund sitter jag även idag på Flens bibliotek, det är ju så roligt här så kan liksom inte låta bli! Nej riktigt så är det inte. Tycker dock om den sköna stämningen på bibliotek och det är typ det ena stället jag har att ta vägen på här i Flen. I och med att jag är klar med teorin så känns det segt att sitta och plugga på något jag kan i 2.5h för det är så lång min rast är nu.

Usch idag är en dålig dag, jag är hängig,bitter och negativ vilket gör att jag blir ofokuserad när jag övningskör. Jag har kommit in i en dipp och är nu så orolig att jag inte kommer klara körkortet, skulle bli så ledsen om det blev så... Nu ska jag se ett avsnitt av gossop girl och få tillbaka humöret till nästa körlektion som är om 1.5h. Puss! ❤

Får bli en bild på en söt kissekatt för det är det bästa som finns.❤❤

Likes

Comments

Sitter för tillfället på biblioteket i Flen och är supertrött. Påbörjade idag min intensivkurs så har hittills haft två körlektioner och en introduktion. Tre körlektioner och en teorilektion återstår innan jag tar bussen hem igen. Tycker det är himla roligt att köra bil, finns ju dock roligare ställen än att Flen att vara i tycker jag, iallafall när jag nu har lunchrast mellan halv elva till klockan ett.

Nu ska jag plöja igenom teorifrågorna en gång och sedan bege mig mot trafikskolan igen. Puss!❤

Likes

Comments

Helgen har varit bra. Igår blev det utgång på harrys och det var så himla kul! Ingen idé att försöka förklara vad som hände men det var en sjuk kväll och det slutade med att vi hamnade på ett vip-bord med folk jag aldrig träffat förut men man kunde snacka med som om man känt varandra för alltid.

Idag är det söndag, andra advent och 20 dagar till julafton. Imorgon är det måndag, men inte vilken måndag som helst utan den måndagen jag har väntat på i ungefär två månader. Imorgon ska jag nämligen påbörja min intensivkurs till körkortet i Flen. Är så nervös men ändå taggad av tanken på att jag snart förhoppningsvis har körkort! Det ska även bli skönt att ha en hel vecka fullspäckad för det var ett tag sedan jag hade något att göra. (Livet som arbetslös). Denna dag har jag inte gjort så jättemycket, följde med mamma och pappa för att handla lite sedan gjorde jag en stor pastasallad tills i veckan.

Nu ska jag plugga lite körkortsteori och sedan göra middag. Puss! ❤

Älskar detta filter på snapchat haha!

Likes

Comments