03. juni 2017

Dagens andre tur den 03. juni, den gikk rundt omkring i Spjelkavik. Når vi gikk denne turen, så kom vi også etter hvert til lekeplassen, og guttene var helt i 100. De elsker rett og slett denne lekeplassen, og vi stoppet selvfølgelig der, slik de fikk leke seg litt. Når guttene lekte seg, så lærte jeg Kristoffer en ny måte å spille tre på rad, der vi kun har lov til å bruke tre brikker, og de skal man flytte rundt på til man får tre på rad, og det er kun lov å flytte til en rute om gangen og ikke lov til å hoppe over en rute - så der ble vi sittende, LENGE. Konkurranseinstinkt? Hva er det? 😂

Etter en god runde med tre på rad, og guttene hadde fått lekt en stund, så gikk vi videre. Her viste jeg guttene hvor jeg har brukt å vært på tur med barna på jobb, og hvor vi brukte å spise hvis det var for dårlig vær å spise ute i. Vi fikk sett gamle kraftstasjonen i Spjelkavik og vi bli bedre kjent med området. Når vi hadde kommet oss tilbake til bilen, så var det å handle før vi vendte nesene våres hjemover for å spise taco til middag - det passet bra etter å ha gått to turer på en dag!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

03. juni 2017

Sol, varme, sjø og sand - da får man virkelig en god sommerfølelse! Vi fikk føle litt på dette i går når vi gikk oss en StikkUT-tur på Vegsund. Der gikk vi tuslestien på Stafsethneset, og denne turen passet så fint. Der er en så fin badestrand, og der fikk barna lete etter krabber, og der fant vi både bittesmå, noen bittelitt større og en som var overraskende stor for å finnes så nær vannkanten.

Etter litt leting etter krabber og lek i fjøren, så gikk vi videre, og der fant vi et tre som hadde en lang slenge som man kunne sitte på. Denne MÅTTE vi selvfølgelig prøve, både jeg og guttene. Man får det ikke mer moro enn det man lager til selv - er det ikke det man sier? Da vi hadde prøvd slengen noen ganger, så bar det videre til bilen for å reise på en ny StikkUT!-tur.

Til dere som bor på Sunnmøre, eller skal en tur til Sunnmøre, så vil jeg anbefale dere denne plassen. Fin badeplass, fin tursti, en skog med en gapahuk inn i, bålplass - alt for en fin dag dag ute, uansett vær.

Likes

Comments

7. mai 2017

Sekken var pakket klar til tur, med både niste og drikkeflasker til både meg og guttene. Vi gledde oss til å spise kveldsmat når vi kom frem. Solen tittet ned på oss mellom skyene, men det var for det meste overskyet, men helt greit vær for å gå på tur ute i. To firbeinte venner fikk være med oss på turen, og guttene synes det var så kjekt å få holde i båndet til hver sin hund. Vi lånte nemlig med oss hundene til svigermor, yorkshireterrierene Amandus og Lizzi.

Det er så fint å ha turområdet rundt omkring oss, og dette er en av de mange plassene jeg liker å gå tur på.
Ikke akkurat så voldsomt med terreng, men man merker at kroppen har fått en god tur og har fått jobbet litt når det kun nesten er bakker som går oppover.

Da vi endelig hadde kommet oss frem, så var det plutselig litt kaldere enn jeg hadde forventet, for det blåste en del, så kveldsmaten spiste guttene på vei nedover igjen fra fjellet, for det ble altfor kaldt for dem å sitte der. Men vi kom oss endelig frem etter 2-3 forsøk tidligere i fjor.

Tross noe vind, så hadde vi en fin tur - og vi satser neste gang på bedre vær!

Likes

Comments

Nå den 1. mai, så startet årets Stikk UT!-sesong. For de som ikke vet hva Stikk UT! er, så er det forskjellige turmål rundt omkring i Møre og Romsdal som er blitt kodet. Disse kodene registreres på en nettside for Stikk UT-turer. Dette er en slags ''konkurranse'', men også et flott tiltak for å få folk mer ut, både i skog og mark.

Og for meg som er en person som liker å være ute, så tok jeg med meg guttene på en tur rundt Lillevannet allerede samme dagen når sesongen startet, men før vi gikk runden rundt, så tok vi oss en tur på lekeplassen. Der var det en rutsjebane som var en favoritt hos guttene. Kjekt å se hvor glade barna blir av å være ute, ikke minst få gjøre noe annet enn å leke med de andre barna i gaten og i hagen.

Når barna var ferdig å leke, så begynte vi turen rundt Lillevannet. Vi fikk med oss noen brødsmuler fra butikken som Kristoffer jobber på som uansett skulle kastes, så da fikk heller fuglene smulene. Vi stoppet for å mate fuglene litt, og barna elsket det. Vi fant ut etter hvert at alle fuglene vi egentlig ville mate var på den andre siden av vannet, så da tok vi bena fatt og begynte å gå. Når vi nesten hadde kommet halvveis, da fant vi postkassen med koden oppi og en bok som vi kunne skrive oss inn i.

Etter vi hadde gått runden rundt, så gikk vi til McDonalds for å kjøpe oss noe kaldt å drikke eller å spise. Guttene fikk hver sin McFlurry og jeg en milkshake. Når vi skulle hjem, så hadde jeg i mitt hode trodd at bussene gikk 1. mai, men på tavlen på bussterminalen sto der at busser ikke gikk før dagen etter. FOR EN VIMS JEG ER! At jeg ikke kunne funnet ut det da!

Heldigvis for oss, så kunne min lille-lillebror hente oss, og kunne kjøre oss hjem! (ulempen ved å ikke ha sertifikat selv... 😂)

Når vi hadde kommet oss hjem, så ville guttene fortsatt være ute, så da tok vi frem Boccia og spilte det noen runder. Intens konkurranse! Så ble det avsluttet med fotball før vi gikk for å spise kveldsmat og gjorde oss klar for natten.

Likes

Comments

Hei alle sammen - og gratulerer med vel overstått 17. mai!

Jeg startet allerede dagen 07.00, og kunne begynne å ordne meg på håret slik det var ferdig. Begynte å krølle det, men så endte jeg opp med fletter.. så hele arbeidet med å krølle håret var bare bortkastet.. snakker vi ubesluttsom? 👍

Guttene våknet opp ikke så lenge etter meg, og de satte seg ned med litt iPad (ja, jeg vet... ikke bra..) før det ble frokost. Her spiste vi en god frokost før vi tok på oss finstasen. Det var to gutter som var veldig spente for dagen, og vi foreldrene hadde litt blandede følelser siden vi var i 17. mai komiteen i år. Så noen av oss skulle stå ved 17. mai lekene og noen av oss skulle rydde etter selveste feiringen. Så vi kom til en enighet til slutt at Kristoffer tok lekene, og jeg ryddingen.

Men vi gledet oss til å feire dagen med barna, og vi var veldig glade for at Kristoffer skulle få feire hele dagen sammen med oss, og ikke jobbe denne gangen.

Vi gikk opp til skolen til da man skulle stille seg opp i toget, så gikk toget klokken 13. Kristoffer ble plutselig sendt frem i flaggborgen, og Emil endte opp med å gå alene sammen med klassen sin og noen andre foreldre, så endte jeg og Andrè bakerst med barnehagen. Men heldigvis hadde han eldste gutten det kjekt i toget, selv om mamma eller pappa ikke gikk der med ham. Begynner å bli så stor og så selvstendig!! 😢❤

Etter toget var ferdig, så var det tid for noe underholdning, og årets førsteklassinger skulle synge - endelig var tiden som Emil hadde ventet så lenge på kommet! De sang tre sanger som het Kjedereaksjon, Kari Palari og Jubileumssangen. De var så flinke!!

Da de var ferdige å synge kjøpte vi oss noe å drikke, og noen kaker å spise. Så var det tid for noen leker, og tid for Kristoffer å ''jobbe'' litt stakkaren som allerede var sliten etter å ha gått i flaggborgen. Men han taklet det fint, og ga ros til barna om det var de minste barna eller de litt større barna som kom å kastet på blikkbokser. Flinke forloveden min ❤

Jeg og guttene gikk rundt omkring for å utføre ulike aktiviteter, slik guttene fikk seg noen klipp, for når de hadde fem klipp, da fikk de en premie. Det synes de var veldig kjekt.

Ellers var resten av 17. mai - feiringen vår ganske rolig, vi slappet av og var veldig slitne etter en 17. mai med strålende vær og full aktivitet.

Håper dere har hatt en fin 17. mai, og legg gjerne igjen en kommentar og fortell litt om hvordan dagen din/deres har vært 😊

Likes

Comments

To gutter som koset seg borte med sin onkel, tante of søskenbarn i Langevågen 😊❤️


God kveld dere! Det er helt utrolig å tenke på at vi allerede er i april, og vi startet vår april-måned ganske så bra. Svigerfar fylte år i går, så vi reiste på besøk dit for å feire ham og lillebroren til Kristoffer som ble 9 år i mars. Vi ble servert kjempe god pastasalat og deretter kake og is, var svært koselig 🙂

Etter vi hadde vært med svigerfar og familien, så reiste vi til Langevågen en liten tur for å besøke storebroren min og familien hans. Der var også min storesøster, svoger og niese fra Molde, så vi var en god gjeng, og barna lekte seg så fint 🙂 En godt sammensveiset søskenbarngjeng ❤️

Så reiste vi hjem, guttene fikk i seg noe kveldsmat, og jeg satte meg godt til rette i sofaen med potetgull og Vampire Diaries på Netflix. Har seriøst blitt helt hekta på den serien, og jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sett på den serien før nå! 😂 I'm shocked!

Idag har vi ikke gjort stort. Vi har for det meste hatt en rolig søndag, der været ute ikke er noe til å skryte av, og vi har heller hatt en kosedag inne 🙂

Nå skal jeg se om jeg finner en film som jeg og B-gjengen kan se, før guttakrutt skal legge seg, så da får dere ha en riktig fin kveld videre! 😊

Likes

Comments

Drømmen er å få bor her en dag - nemlig i Molde. For øyeblikket sitter jeg på bussen tilbake til Ålesund, etter å ha vært på et intervju på en barnehage her i Molde. Det har vært rene buss-dagen for meg idag, men hva gjør man ikke for et intervju, i en by man virkelig vil flytte til?

Dere tenker sikkert - hvorfor flytte til Molde? Jo, det er av mange ulike grunner. Jeg har en søster, svoger og niese her i Molde som jeg er så glad i. Når man ikke har så mye kontakt med de jeg har av familie i Ålesund, så frister det mer å bo i Molde. Få en ny start, nytt miljø.

Det er selvfølgelig en halvpart til som skal være med, nemlig Kristoffer. Han flytter vekk fra alle sine nære og kjære, men så godhjertet han er, så vil han også ha en ny start og vil satse på dette sammen med meg. Så er det også to gutter opp i dette - vil de godta det? De har i hvert fall fortalt de vil, men tror det er med blandede følelser.

Men det er selvfølgelig ting som må klaffe. Det er både skole- og barnehageplass som må skaffes, så er det jobb og leilighet. Jeg krysser alt som kan krysses for at det går vår vei! At Molde blir en realitet en dag!

Likes

Comments

Nå sitter jeg på bussen, på vei til mitt viktigste møte i dag. Tankene svirrer, hvordan reagerer de når jeg kommer? Vil de være med hjem med en gang, eller må jeg vente i 5 minutt ekstra, for at de skal akkurat bli ferdig med den tingen de holder på med. Hvordan har dagen vært?

Jeg snakker selvfølgelig om det å hente barna på SFO og barnehage. Det er det jeg gleder meg mest til etter en dag på jobb, å få se mine egne barn igjen ❤️ De har alltid noe nytt å fortelle, kanskje har minstemann gjort noe morsomt på barnehagen, bare i går kunne han fortelle at farmoren kom på barnehagen for å feire barnehagedagen sammen med barna og andre besteforeldre. Eldstemann kan plutselig fortelle om at i dag har de hatt klubb i skogen eller i starten av en uke, de kan ha lært om en ny bokstav.

Men nå legger jeg vekk telefonen, og gjør meg klar til å få se verdens beste gutter ❤️ Ha en fortsatt fin dag videre alle sammen!

Likes

Comments

Den følelsen man får av å kjenne varmen fra et bål, når luften rundt deg blir kaldere og kaldere, og ikke minst lukten bålet gir - en følelse av ekte friluft. Akkurat den følelsen fikk vi kjenne på i dag. Planen vår var å reise til Veddemarka (på Sula), men der så det til å være en del folk, så da reiste vi bort til Langevågen for å finne en plass der. Jeg sendte en SMS til min storebror som hadde noen tips og råd, og vi fant en perfekt plass, for både store og små.

Det var en badestrand nede ved fjøren, der vi fyrte opp bål, var det en lekeplass for barna med sjørøverskute, ulike slenger og husker/disser. Der var til og med et stort fiskegarn som hadde blitt knyttet opp i noen trær, der barna kunne klatre - det var veldig populært hos han minste.

Storebroren min og jentene hans kom å hilste på oss også, som var veldig kjekt. Guttene fikk hver sin kniv, til å få spikke sin egen grillpinne, og dere kan tenke dere at det var stas! De var veldig flinke for å være ganske fersk på spikkingen, men med litt øving, så blir dette bra! Når grillpinnene var ferdig spikket, og bålet hadde begynt og fått en god varme, da grillet vi pølser og marshmallows, så spiste vi litt, og barna var så stolte, der sto med hver sin pinne som de selv hadde spikket! 😊Etter litt mat, da var det tid for litt lek. Her var det å disse og leke pirater i sjørøverskipet, og barna de storkoste seg - ikke minst vi voksne!

Vi har med andre ord, hatt en utrolig fin søndag, der vi virkelig har følt på kroppen hvor deilig det er å kose oss slik ute i naturen ❤

Likes

Comments

2016 © Copyright: Linn Ystenes

Våren er kommet, og jeg kan ikke vente med å pakke vekk alt av vinterklær, og at vi heller kan ta på oss vårjakker og sko. Det er så masse fint våren bringer med seg, det er fuglesang, blomster, mer sol (krysser fingrene for at det gjelder for oss på Sunnmøre også), og at vi kan finne frem sparkesykler, sykler og ikke minst få kommet oss ut på flere turer, både i fjellet og i skog og mark.

Allerede i dag tror jeg at vi har planlagt å gå på en liten tur. Det blir kjekt, for den plassen jeg tror det blir, der er det så koselig å være. Det er i en skog, der det har blitt laget til en hinderløype med tau og stokker, der guttene får klatre, så er der også en slags gapahuk med bord og benker som gjør at vi kan sitte under tak og spise mat, hvis det skulle bli dårlig vær.

Nå sitter jeg og guttene og ser på Dragetreneren 2,og har en rolig søndagsmorgen 😊 Frokosten er inntatt, og vi gleder oss til en lekedag ute 😊

Ønsker alle en fin søndag! 😊❤️


- Hva er dine planer for dagen?

Likes

Comments