Det regner ute, og internettet ville plutselig ikke virke, hva skal vi gjøre da mamma?
Jepp, her kommer så og si alle problem til meg, som om jeg er en som fikser problemer lett. Men i dag hadde denne mammaen en god idè på lur - takket være en video jeg hadde kommet over på Instagram. Vi kunne lage en blåsefotballbane av Duplo-klosser!

Etter en samtale som ikke var så spennende, om hvordan det var når mammaen og pappaen var små, og ikke hadde iPad, PC eller mobil til å spille på. Da måtte vi leke enten ute eller inne, det kom an på været.
''Men mamma, da var det krig når dere var små.. derfor hadde ikke dere PC, iPad eller mobil...''

Men vi endte opp med å gå inn på guttene sitt rom, tømte ut all Duplo'n og satte i gang. Her hadde vi også rollelek, der Emil hadde et firma som solgte stoler til tribuner, og Andrè var et firma som solgte byggevarer. Det hele var en veldig fin lek, og den fantasien barna har - den er helt fantastisk!

Nå tenkte jeg, at jeg skulle vise dere hvordan jeg bygde den, slik dere også kanskje kan lage en slik fotballbane en gang.

Første raden ⬅ ➡ Andre raden

Tribune har kommet på plass ⬅ ➡ Mål har kommet på plass hver av sidene

Slik er tribunen bygget ⬅ ➡ Slik er målene bygd

Her er guttene i gang! Dette var morsomt!

Hver av spillerne skal ha to sugerør som er teipet fast nede (der sugerøret kan bøyes) og litt lenger oppe, slik de holdes på plass. Så skal de blåse en lett ball (bordtennisball) eller et stykke krøllet papir inn i mål. Her kan dere også lage et poengtårn av Duplo, der de bygger et tårn med en Duplo-klosse for hvert mål de får.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Tenk det er tre år siden denne prinsessen kom til verden. Jeg fikk igjen tittelen som tante til ei prinsesse nr. 2.

Det har vært en glede å få være tante til denne lille prinsessen i tre hele år. Det har vært gledestårer, det har vært trass, det har vært masse latter, det har vært savn etter mamma og pappa når tante har vært barnevakt og ikke minst - det har blitt gitt masse klemmer og kjærlighet ❤️

Eleah min, ganske så fersk i verden ❤️

Gratulerer med dagen som var 28. september lille prinsessen! ❤️

Tante Linni har elsket deg med hele sitt tantehjerte siden dag 1 ❤️ Vi gleder oss til feiring i dag!

Likes

Comments

Hei alle sammen!

Nå er det en stund siden sist jeg blogget, men nå tenkte jeg det var på tide å gi fra seg en liten ''lyd''.
Vi har kommet oss endelig til Molde, og snart bodd her 1,5 måned. En fin leilighet i en firemannsbolig. Gå-avstand til jobb/barnehage, turmuligheter i umiddelbar nærhet og barnevennlig. Det en ting vi savner, og det er vår kjære Chester. Det er et lite familiemedlem som mangler, men vi vet han får masse kos og kjærlighet med ''mormor og morfar''.

Barna trives på den nye skolen og barnehagen, og mammaen i ny jobb på samme barnehage som minstemann. Pappaen er enda i søkefasen etter jobb, ettersom alle jobber han har søkt på hittil har gitt avslag, men vi venter i spenning på svar fra en butikk han var på intervju hos, så krysser vi fingrene for at han får seg jobb han også snart, siden det blir så lange dager for ham hjemme stakkaren min.

Dagene er her oppe har gått veldig fort, barna har blitt kjent med noen nabobarn og andre naboer.
Bak huset er det skog med masse blåbær, så der har de vært på blåbærplukking og froskejakt - jepp, det kryr av frosker der! Jeg ser dem aldri, men barna finner dem så og si med en gang. Barna deltok også på en dugnad, noe de syns var svært moro - for er det noe de elsker, så er det å hjelpe til!

Så har vi hatt masse kvalitetstid med vår kjære niese/søskenbarn som har blitt med hjem fra barnehagen noen ganger. Og den muligheten til å få låne henne litt ekstra, det er så godt! Vi har også funnet på ting sammen med min søster, svoger og den lille prinsessen der. Vi bor 10 minutt unna hverandre, så mannfolka blir nok lei etterhvert - hehe!

Her kommer det noen bilder fra vår første tid her i Molde:

Likes

Comments

Jeg vil ta dere med tilbake til den fine påsken jeg og min familie hadde i år. Vi feiret den sammen med mine foreldre, storebroren min og hans familie og storesøsteren min og hennes familie. Vi var totalt 8 voksne og 5 barn, og vi leide Prestegården på Lepsøya.

Dette ble en påske som jeg aldri vil glemme, og sitter igjen med mange gode minner. Vi spiste måltidene felles, både frokost og middager. Det ble lek med barna, tur i Eventyrskogen, tur ned til Kjerstadsanden, kano-roing på Demma, kortspill på kvelden og påskeeggjakt på selveste påskeaften.

Guttene hadde det så kjekt, vi kunne se på sauer som var ute nedenfor gården til min onkel Rune. Vi besøkte også min mormor og tante som var på hytta på langfredagen.

Hele den påskehelgen var så bra. Å tilbringe så mye tid med familien, kan kanskje være litt travelt, siden noen har andre rutiner enn andre, men vi fant en ordning på det, og det ble en real kosehelg. Mange minner sitter igjen.

Her er noen bilder jeg vil dere med dere:

Langfredag

Påskeegg-jakt, morgenen på påskeaften. Først lese brevet fra påskeharen.

Første frokosten den påskehelgen, deretter påskeegg-jakt som noen på Lepsøya hadde arrangert. Lammelår ble det til middag - nam!

Etter en god middag, så tok vi oss en tur i Eventyrskogen, deretter litt kano-roing på Demma

Når man våkner til en slik soloppgang med en slik utsikt utenfor vinduet 😍

Likes

Comments

Snart 7 år har gått, 7 år som bare har flydd forbi. Om bare noen dager er det over. Denne plassen blir til en plass vi bare besøker, men vi skal ikke lenger ned betongtrappen, eller ta ''snarveien'' under altanen til de oppe, på en regnværsdag, for å deretter sette nøkkelen i nøkkelhullet og deretter låse oss inn og gå inn.

Et kapittel er snart over, og vi starter på et nytt. Emil skal begynne på ny skole, Andrè ny barnehage, jeg i ny jobb, og Kristoffer er i søkefasen, og vi håper han får noe jobb snart han også.

Førstkommende søndag, så flytter vi over fjellet og som sunnmøringer sier - på ''feil'' side av fjorden. Vi flytter til Molde.
Jeg fikk jobben som jeg var på intervju for i mars, og jeg vil ærlig si jeg er ganske spent!

Med flytting så følger det med litt arbeid, både pakking, kanskje noe oppussing og nedvask. Sistnevnte er til å kaste opp av - men må man, så må man! Er bare stue/kjøkken, vårt soverom, bad og boden igjen, og alle vinduer så klart. Men med god musikk og med noe mat underveis, så blir det bra dette!

Så vår sommerferie, den går til flyttingen, men vi hadde oss heldigvis en tur til Hunderfossen før flyttekaoset begynte, og vi har også tatt oss noen hviledager inn i mellom for å finne på noe med guttene.

Men nå er det god natt fra denne mammaen, slik vi er klar for en ny dag med vasking og pakking! *wiiihuu* 😂

Flinke hjelperne til mamma 💙

Likes

Comments

Som 16 år, så møtte jeg min store kjærlighet, og nå etter 9 år, er vi fortsatt sammen ❤ Forholdet har ikke vært en dans på røde roser, men når det har vært tunge tider, så har vi støttet hverandre, kjempet for kjærligheten og gjort det beste ut av ting ❤ Kristoffer er min bestevennkjæresteforlovedesamboer (noe som vi bruker å kalle hverandre), og livet hadde ikke vært det samme uten. Selv om snorkingen og småpratingen på natten er noe plagsom, så er det deler av Kristoffer jeg elsker. Det er ham ❤

I gjennom ni år, så har vi flyttet sammen, og skal nå snart begynne et nytt kapittel i Molde. Vi har fått to barn sammen, og vi gleder oss videre til fremtiden sammen ❤

Vi er allerede begynt på det 10. året, og jeg gleder meg videre til fortsettelsen ❤

Tusen takk for de ni årene jeg har fått hatt sammen med deg Kristoffer ❤ Elsker deg til evigheten og forbi ❤07.07 vil for alltid være vår dato ❤

Likes

Comments

03. juni 2017

Dagens andre tur den 03. juni, den gikk rundt omkring i Spjelkavik. Når vi gikk denne turen, så kom vi også etter hvert til lekeplassen, og guttene var helt i 100. De elsker rett og slett denne lekeplassen, og vi stoppet selvfølgelig der, slik de fikk leke seg litt. Når guttene lekte seg, så lærte jeg Kristoffer en ny måte å spille tre på rad, der vi kun har lov til å bruke tre brikker, og de skal man flytte rundt på til man får tre på rad, og det er kun lov å flytte til en rute om gangen og ikke lov til å hoppe over en rute - så der ble vi sittende, LENGE. Konkurranseinstinkt? Hva er det? 😂

Etter en god runde med tre på rad, og guttene hadde fått lekt en stund, så gikk vi videre. Her viste jeg guttene hvor jeg har brukt å vært på tur med barna på jobb, og hvor vi brukte å spise hvis det var for dårlig vær å spise ute i. Vi fikk sett gamle kraftstasjonen i Spjelkavik og vi bli bedre kjent med området. Når vi hadde kommet oss tilbake til bilen, så var det å handle før vi vendte nesene våres hjemover for å spise taco til middag - det passet bra etter å ha gått to turer på en dag!

Likes

Comments

03. juni 2017

Sol, varme, sjø og sand - da får man virkelig en god sommerfølelse! Vi fikk føle litt på dette i går når vi gikk oss en StikkUT-tur på Vegsund. Der gikk vi tuslestien på Stafsethneset, og denne turen passet så fint. Der er en så fin badestrand, og der fikk barna lete etter krabber, og der fant vi både bittesmå, noen bittelitt større og en som var overraskende stor for å finnes så nær vannkanten.

Etter litt leting etter krabber og lek i fjøren, så gikk vi videre, og der fant vi et tre som hadde en lang slenge som man kunne sitte på. Denne MÅTTE vi selvfølgelig prøve, både jeg og guttene. Man får det ikke mer moro enn det man lager til selv - er det ikke det man sier? Da vi hadde prøvd slengen noen ganger, så bar det videre til bilen for å reise på en ny StikkUT!-tur.

Til dere som bor på Sunnmøre, eller skal en tur til Sunnmøre, så vil jeg anbefale dere denne plassen. Fin badeplass, fin tursti, en skog med en gapahuk inn i, bålplass - alt for en fin dag dag ute, uansett vær.

Likes

Comments

7. mai 2017

Sekken var pakket klar til tur, med både niste og drikkeflasker til både meg og guttene. Vi gledde oss til å spise kveldsmat når vi kom frem. Solen tittet ned på oss mellom skyene, men det var for det meste overskyet, men helt greit vær for å gå på tur ute i. To firbeinte venner fikk være med oss på turen, og guttene synes det var så kjekt å få holde i båndet til hver sin hund. Vi lånte nemlig med oss hundene til svigermor, yorkshireterrierene Amandus og Lizzi.

Det er så fint å ha turområdet rundt omkring oss, og dette er en av de mange plassene jeg liker å gå tur på.
Ikke akkurat så voldsomt med terreng, men man merker at kroppen har fått en god tur og har fått jobbet litt når det kun nesten er bakker som går oppover.

Da vi endelig hadde kommet oss frem, så var det plutselig litt kaldere enn jeg hadde forventet, for det blåste en del, så kveldsmaten spiste guttene på vei nedover igjen fra fjellet, for det ble altfor kaldt for dem å sitte der. Men vi kom oss endelig frem etter 2-3 forsøk tidligere i fjor.

Tross noe vind, så hadde vi en fin tur - og vi satser neste gang på bedre vær!

Likes

Comments

Nå den 1. mai, så startet årets Stikk UT!-sesong. For de som ikke vet hva Stikk UT! er, så er det forskjellige turmål rundt omkring i Møre og Romsdal som er blitt kodet. Disse kodene registreres på en nettside for Stikk UT-turer. Dette er en slags ''konkurranse'', men også et flott tiltak for å få folk mer ut, både i skog og mark.

Og for meg som er en person som liker å være ute, så tok jeg med meg guttene på en tur rundt Lillevannet allerede samme dagen når sesongen startet, men før vi gikk runden rundt, så tok vi oss en tur på lekeplassen. Der var det en rutsjebane som var en favoritt hos guttene. Kjekt å se hvor glade barna blir av å være ute, ikke minst få gjøre noe annet enn å leke med de andre barna i gaten og i hagen.

Når barna var ferdig å leke, så begynte vi turen rundt Lillevannet. Vi fikk med oss noen brødsmuler fra butikken som Kristoffer jobber på som uansett skulle kastes, så da fikk heller fuglene smulene. Vi stoppet for å mate fuglene litt, og barna elsket det. Vi fant ut etter hvert at alle fuglene vi egentlig ville mate var på den andre siden av vannet, så da tok vi bena fatt og begynte å gå. Når vi nesten hadde kommet halvveis, da fant vi postkassen med koden oppi og en bok som vi kunne skrive oss inn i.

Etter vi hadde gått runden rundt, så gikk vi til McDonalds for å kjøpe oss noe kaldt å drikke eller å spise. Guttene fikk hver sin McFlurry og jeg en milkshake. Når vi skulle hjem, så hadde jeg i mitt hode trodd at bussene gikk 1. mai, men på tavlen på bussterminalen sto der at busser ikke gikk før dagen etter. FOR EN VIMS JEG ER! At jeg ikke kunne funnet ut det da!

Heldigvis for oss, så kunne min lille-lillebror hente oss, og kunne kjøre oss hjem! (ulempen ved å ikke ha sertifikat selv... 😂)

Når vi hadde kommet oss hjem, så ville guttene fortsatt være ute, så da tok vi frem Boccia og spilte det noen runder. Intens konkurranse! Så ble det avsluttet med fotball før vi gikk for å spise kveldsmat og gjorde oss klar for natten.

Likes

Comments