Långhelgen är över och jag har just gjort lite frukost och ska göra bort några skoluppgifter innan imorgon. Blev en ganska sen kväll igår med mina kära syskon, Vi såg gladiatorerna och sedan skulle vi se film men innan vi hade kommit överens om vilken film vi skulle se så var klockan runt elva. Jag somnade på golvet och vaknade av att någon hällde en vattenflaska över mig. skitkul!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tänkte berätta lite om operationen nu. Först och främst kanske jag ska säga att det är knäet Jag har opererat. Jag slet av främre korsbandet i Augusti förra året på en fotbollsmatch. Det var näst sista matchen, de sista tio minuterna som var kvar av den 90 minuters långa matchen. Jag fastnade med dobbarna i konstgräset och vred knäet så korsbandet gick av. Just då hade jag nog aldrig kännt sån smärta någonsin.. Trodde jag. Efter bara några minuter gick de över så att Jag trodde jag kunde fortsätta och spela klart matchen men istället fick jag åka på akuten där de inte kunde säga om korsbandet var av eller inte. Oftast så brukar knäet svälla upp som nån jävla ballong men mitt knä var knappt svullet men de förstod att nått var fel för att då de slet och drog i knäet så såg man hur "löst" knäet var och att de inte satt ihop.

Jag gjorde en magnetröntgen några veckor senare då de konstaterade att hela korsbandet var av och bokade in en operation som jag nu har gjort. I förrgår då jag låg på operations bordet var jag faktiskt osäker på om jag ville göra operationen eller inte men då var det lite sent att ändra sig. De sövde mig och kändes som Max fem minuter så var allt klart men operationen tog ungefär tre timmar sa dom.

Så vad gjorde dom då? Ja de tar någon sena och lite ur muskeln på baksida lår och gör det till ett korsband, ganska enkelt sa dom. Det svåra är rehaben som jag ska sköta själv. Det är ett träningsprogram med otroligt lätta övningar som jag kan göra medans jag ser tv eller liknande, det låter som en lätt uppgift men för mig men så är det tyvärr inte. Knäet är så pass svullet att jag knappt kan göra övningarna. Det tar otroligt ont men det kommer bli bättre med tiden. Just nu går jag på kryckor och det kommer jag göra i två till sex veckor framöver beroende på hur smärtan och svullnaden lägger sig. Sedan kommer det bli en massa sjukgymnastbesök framöver.

Det negativa med det hela är att jag inte får köra bil, alltså får jag inte gå intensivkursen som jag skulle ta om en månad så att sa körkortet fick jag säga hejdå till.. Så det var ganska tråkigt eftersom jag hade taggat de så mycket men va ska man göra..

Tänkte visa lite bilder på hur det ser ut just nu.

Dagen efter operationen, inte så svullet och inte så blått. Jag har en strumpa eller vad man kallar det för att hålla svullnaden nere som ni kan se på vänstra bilden.

Bilden nedan är hur det set ut idag , vilket är betydligt blåare och mer svullet

Likes

Comments