Kan inte greppa det över huvud taget. Det går liksom inte att begripa att det är verkligt. Att människor i denna stund har sålts, säljs och kommer säljas som slavar i Libyen, och förmodligen på en hel del andra platser. Att det finns människor, personer, som är ägodelar. Köpta för några tusenlappar.

Samtidigt som jag mår skit över det jag läser om vad som uppdagats kring slavhandeln i Libyen så är jag också förbannad. Var är reaktionerna??? De få inlägg jag sett om detta på sociala medier har uteslutande skrivits av POC. När jag tittade igenom vilka som hade attendat en demonstration mot detta på facebook såg jag extremt få vita ansikten i listan. Verkar som att typ alla vita peeps har valt att ignorera faktumet att något så sjukt och vidrigt och overkligt som SLAVHANDEL faktiskt pågår. Kanske såg de nyheten när de scrollade igenom aftonbladet någon morgon, tänkte "men fy vad hemskt" och så var det med det.

#metoo var uppenbarligen sjukt bra och viktig, men när detta händer precis efter att den kampanjen har börjat tystna så blir det löjligt tydligt var vita människors prioriteringar ligger. Vilket värde bruna och svarta människor har för dem. Kan nästan skratta när jag skriver det för att det är så sinnessjukt, men det är ju så det är. Rent intellektuellt har många vita jättebra och insiktsfulla åsikter om rasism osv, men när det väl kommer till kritan är inte svarta liv värda lika mycket för dem. Not judging by their actions. Check yourselves.

Om du på något sätt missat vad som händer i Libyen kan du börja med att läsa och titta på CNN's film och artikel.

Sen kan du gå in och skriva på denna petition på change.org: LÄNK

Och på lördag kl 13:00 hålls en demonstration utanför Libyens ambassad i Stockholm, Munkbrogatan 2. At least consider it.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Veckans första leg-day avklarad! Om jag nu hinner med en till, vi får se. Har ju varit "ledig" senaste veckorna i väntan på jobbpass så har hunnit träna nästan varje dag vilket har varit jättekul, men det blir jobbigt nu när jag faktiskt ska börja jobba och inte kommer ha tid på samma sätt... Men samtidigt, det handlar ju om prioriteringar! Så det löser sig nog :).

Körde som sagt ben och rumpa idag. Gick upp till 85 kg som max när jag böjde, så blev inget rekord. Men försökte lägga mer fokus på teknik och djup idag än jag gjort under tidigare pass så blev ju tyngre såklart. Men det gick jättebra, tycker att jag märker små framsteg varje gång! Anledningen till varför jag vill försöka köra två benpass varje vecka är framför allt för att jag tycker det är de överlägset roligaste passen. Och om jag måste välja en muskelgrupp jag skulle vilja träna av estetiska skäl så kan jag väl inte förneka att rumpa och ben ändå är högst på den listan, hehe. Men, som jag sagt förut, försöker verkligen hålla utseende så separat från träningen som möjligt. Är superförsiktig med att inte hamna i ett destruktivt mindset gällande träning. Mår så himla bra av att träna för att det är kul, och tänker inte låta några hjärnspöken komma här och förstöra den glädjen.

Imorgon blir det nog inget pass pga jobb och ska träffa Lovisa på kvällen, men ska försöka hinna med iallafall 3 pass till den här veckan! Längtar tills det är cardio-dags haha. Älskar cardio, men det är svårt att hinna och orka när man håller på o lyfter tungt osv i typ 2 timmar först... Och löpningen måste jag ju begränsa till någon gång i veckan eftersom jag har fuckade benhinnor :/.

Men men! Enough babbling, imma hop in the shower now, hoppas alla har en fin tisdag!

Likes

Comments

Don't even got nothin to say. Ville bara säga hej :).

Mår väldigt bra just nu. Vill bara ge mig ut och se hela världen och uppleva massa saker, träffa massa människor, känna massa saker.

Lyssnar på sjukt mycket musik också. If you ain't heard 21savage och Offsets nya project - tune the fuck in och bingelyssna på skiten. Without warning. Varsågoood

Köpte förresten biljetter till Ski mask till slut, fast jag inte riktigt har någon att gå med haha. Bara någon timme senare lade han ut på sin instagram att showen var slutsåld! Sjuk tur. Är galet taggad på den spelningen, såå glad att jag köpte biljetterna ändå. Får säkert med mig någon till slut haha...

Peace bruvvas

Likes

Comments

Tänkte för första gången tipsa om en kvinnlig rappare! Her name is Lady Leshurr, hon är en british grime artist and she's fucking brilliant. Det jag lyssnat mest på av henne är hennes EP "Queen's speech" som är en samling av freestyle-raps vad jag förstått. Så det är ganska avskalat rent musikaliskt, det är i princip bara hon som rappar över ett beat, men jag diggar hennes flow som fan så det räcker liksom. Några av hennes Queen's speeches har ganska catchy, repetitive hooks också, vilket jag tycker verkar vara ganska återkommande i hennes andra låtar också. I allmänhet är just the queen's speeches lite silly och typ goofy, både när det kommer till flow och lyrics, men I like it.


Så ja, Lady Leshurr people! Write it down! Det är riktigt ont om kvinnliga rappare in the spotlight alltså, så blir alltid extra glad när jag väl hittar någon som jag diggar.

Likes

Comments

Alltsåååå. Ski mask the slump god ska ju spela på Nobelberget 2 December. Och, eh. Jag. Måste. GÅ. Men jag känner ju inte en jävel som lyssnar på hans musik, och känns ju inte jättekul att släpa med sig någon stackare som inte ens vill vara där. Har försökt övertala Lovisa utan någon luck. Så om du diggar Ski mask eller kan tänka dig att börja digga honom inom en månad: COME THRU så bokar vi biljetter ca NU. Skoja. Fast är fett seriös. Har inte velat gå på en spelning såhär mycket sedan Ed Sheeran i våras. Jag LOVAR det kommer bli en sjuk spelning. Gå och lyssna på Catch me outside eller Babywipe eller Take a step back och kom sen och säg att han INTE är tung. I fukken dare ya.

Nej men seriöst. Help a sista out. Thanks.

Likes

Comments

Har helt glömt att skriva om detta, haha. Har ändå gjort ett ganska major lifechanging decision, och hade egentligen tänkt göra ett blogginlägg om det så fort det var officiellt. Och så glömde jag bort det. Sämst.

As you can tell from the title så har jag alltså hoppat av KTH. Den som har läst lite äldre inlägg här skulle kanske kunnat gissa att detta var på g, har ju skrivit lite om framtidsångest, känslan av att inte passa in i skolan osv.

Jag gick ungefär 2 månader på KTH. Och jag trivdes faktiskt ganska bra. Plugget var inte plättlätt såklart, men I managed alright. Jag gillar ju skolan, jag tycker det är kul att plugga. Oftast kändes det bara roligt att gå till skolan. Absolut har jag känt mig ganska olik många i min klass och i skolan, jag har inte riktigt kunnat relatera till den typen av människor som jag träffade och iakttog på KTH. Men jag hade mitt gäng, och trivdes jättebra med det! Så det var inte det tunga plugget eller känslan av att vara malplacerad som låg till grund för mitt beslut att hoppa av, även om de faktorerna såklart gjorde beslutet lite lättare att ta.

Det som har hänt är basically att jag har insett att jag valde min utbildning på KTH av anledningar som kändes rätt i teorin men inte var rätt i praktiken. Jag trodde att det som var viktigast för mig var pengar, jobbmöjligheter och trygghet typ. Och i samband med att jag övertalade mig själv att KTH var rätt av de anledningarna så lyckades jag även förminska värdet av de drömmar och ambitioner jag faktiskt hade och kände något för. Men nu har jag då alltså insett hur högt värde de ambitionerna har, och att jag behöver dem för att livet ska kännas meningsfullt. Att jag behöver de för att kunna utvecklas som person, och ha en chans att leva upp till den potential jag ändå tror att jag har. Det må vara naivt och jag kanske har en släng av storhetsvansinne, men jag vill göra mitt bästa för att nå mina drömmar.

Så jag har hoppat av. Det känns riktigt bra faktiskt. Självklart medför det en del stress och framtidsångest, men allra mest känner jag förväntan och hopp. Inte en fiber i min kropp tvekar på mitt val. Är bara så himla taggad på att få göra något jag faktiskt vill i livet.

Likes

Comments

Godmorgon världen! Äntligen fredag, tjoho osv.

Gymmade med min syster Sofie igår igen! Vi har inte lyckats få till något pass tillsammans på ett tag p.g.a. olika scheman och rutiner och så, men nu kunde jag äntligen hänga med på ett benpass. Vi tränade ben tillsammans en gång i somras, men annars har jag aldrig riktigt gjort det. Som jag sa i mitt förra inlägg om detta så tränar jag ju en del själv men inte särskilt tungt eftersom jag inte kan så mycket om träning med fria vikter, tunga lyft o.s.v. Men eftersom jag verkligen vill lära mig den typen av träning så försöker jag nu följa med min syster när jag kan för att få bättre koll!

Och igår var det alltså benpass. Min favorit tror jag. Kanske för att jag är starkast där, det är ju alltid kul att känna sig lite bra liksom haha. Det var hur som helst ett riktigt lyckat pass! Min syster som som mest hade lyckats ta 80 kg i benböj tidigare satte nu flera sets på 95 kg??! Hur sjukt?? Hennes mål är 100 kg inom tre månader men med den här farten lär hon nog få tänka om lite där, haha.

Och jag då! I somras lyckades jag typ 3 reps på 60 kg i benböj om jag minns rätt. Kan ha varit 65 kg. Igår klarade jag i allafall 85 kg!!! Absolut har jag tränat sedan dess, men med tanke på att den tyngsta vikten jag böjt med sedan dess är typ 15 kg så är jag jävligt glad ändå måste jag säga! Askul med framsteg ju.

Hoppas alla får en toppenfredag, kram på er!

Likes

Comments

Ingen kan ju ha missat #metoo -kampanjen. Kvinnor över hela världen går ut på sociala medier och berättar att de blivit utsatta för sexuella övergrepp/trakasserier etc. Så jävla modigt och viktigt. Att faktiskt få magnituden av detta problem på papper, tvinga folk som blundar att öppna ögonen och inse. Eller ja, inte "folk". Män. Jag tror inte att det finns någon tjej eller kvinna som är förvånad över mängden inlägg som gjorts under hashtagen, vi var redan fullt medvetna om hur läget låg till. Ändå har detta känts lite som ett uppvaknande även för oss, offren. Att vi inte behöver vara tysta. Vi har ingen skuld i detta. Vi behöver inte acceptera situationen. Tillsammans kanske vi faktiskt kan förändra något.

Men jag hade inte tänkt skriva om #metoo -kampanjen nu. Jag vill prata lite om reaktions-hashtagen #ihave som har börjat spridas till följd av #metoo. Det är alltså män som lägger ut inlägg under #ihave där de erkänner att de har sexuellt utnyttjat/trakasserat tjejer. De berättar att de ångrar sig, att de har lärt sig och att de nu vill hjälpa till att göra skillnad. Kommentarsfälten under dessa inlägg svämmar över av praise. Männen hyllas för sitt mod och sin insikt. Jag. SPYR.

Det sista vi ska göra med de här männen är att hylla de. Vi ska sparka på dem, de är svin. De har precis berättat för oss att de har gjort något av det vidrigaste man kan göra mot en annan människa. De förtjänar ingen jävla redemption, ingen förståelse, och verkligen ingen förlåtelse. De förtjänar att bli så jävla skuldbelagda för vad de har gjort, De förtjänar för i helvete att STRAFFAS för vad de har gjort. Det enda rätta de här männen kan göra nu när de har insett sina brott är att gå till polisen och anmäla sig själva. Kom inte och skriv på sociala medier att du har gjort något så grovt äckligt och OLAGLIGT som att sexuellt förgripa dig på en tjej, för att få känna lättnaden av att erkänna något du ångrar, få känna dig modig och dessutom uppleva att du blir förlåten. Kom inte och KAPITALISERA EMOTIONELLT på faktumet att du begått detta brott. Har ni ingen fucking SKAM i kroppen era sjuka jävlar? Gå till polisen och ta emot det straff du förtjänar.

Den andra anledningen till varför #ihave är fucked up är att den är ett så uppenbart textbook-example på kvinnoförtyck att det är skrattretande. Männen blir ju livrädda. Alla dessa kvinnor som tar plats utan att ta hänsyn till dem??? Som calls them out och försöker bryta sig loss från dem??? Som vågar hota deras maktposition??? Det går ju inte. Bäst att få hela grejen att handla om dem istället. Köra ett classic asshole-move och bara roffa åt sig en massa som inte tillhör dem. Puh. Skönt. Nu tycker folk att det är männen som är modiga istället. Balansen är återställd.

Seriöst. Är du man och vill hjälpa till att göra skillnad? Se till att hjälpa kvinnor få sina röster hörda. Agera feministiskt i din vardag. Snacka med män i din omgivning, försök få de att inse och vilja göra skillnad de med. Gör vad fan som helst för att motverka sexuella övergrepp och bidra till jämställdhet, men GE FAN i att stjäla våran fucking thunder när vi FÖR EN GÅNGS SKULL lyckats få tag i lite?! Jesus christ alltså.

Kan ju avsluta kort och gott med #metoo. För många gånger för att jag ska kunna minnas alla. Första gången var jag 10 år gammal.

Likes

Comments

Bra dag idag. Precis sprungit 6k. Springer ju utan hörlurar nu för tiden vilket förvånande nog har fått mig att springa snabbare, samtidigt som det inte känns lika tungt av någon anledning. Mer som en stund för att rensa tankarna än ett träningspass där jag måste prestera typ..

Har känt mig fett inspirerad den senaste tiden. Lyssnar på sjukt mycket ny musik, läser, skriver, dansar, tränar. Reflekterar över massa saker. Blir inspirerad av andra människor på ett sätt som jag inte brukar bli.

Vill så mycket. Formulera mina tankar. Skapa något. Höras, synas. Träffa inspirerande människor. Upptäcka nya platser. Testa nya saker.

Tror detta kommer bli ett bra år. Om två veckor börjar det på riktigt.

Likes

Comments

Okej måste dela med mig av lite mer musik som jag nyligen upptäckt och blivit kär i haha. Har i princip rensat bort 90 % av det jag hade på min spotifylista och ersatt med en massa nytt. Artister jag hittat nyligen och album jag inte orkat lyssna igenom tidigare. Men ska inte gå in på allt det nu, har en specifik snubbe in mind atm.

I och med att jag lyssnat mycket på Ski Mask The Slump God de senaste veckorna så fick jag direkt en notis när han släppte en ny låt för ett litet tag sedan, "Achoo", tillsammans med Keith Ape. Lyssnade igenom låten och tyckte väl Ski mask var okej, och sedan började Keith Ape rappa. O M G. Han är alltså en sydkoreansk rappare och damnnn vad han fastnade i mig. Både hans röst och flow osv men också koreanska som språk. Det var SÅ nice att lyssna på. Så har efter det inte bara lagt till allt från Keith Ape på min lista utan även lite låtar av några andra koreanska rappare. Älskar.

Lite annat jag lyssnar på just nu är PARTYNEXTDOOR's nya EP (vars kommande Stockholm-spelning jag för övrigt fick biljetter till häromdagen!!!), Gucci Mane's nya album, ganska mycket Post Malone och en del Giggs och AJ Tracey bc börjat digga grime fett mycket.

Så varsågoda för tredje gången, see ya suckas

p.s hur snygg är han inte doe? lite kär d.s

Likes

Comments