Jag vet inte vad som flugit i mig men jag har blivit helt besatt av servisen Berså, formgiven av Stig Lindberg och tillverkad av Gustavsbergs Porslinsfabrik. Jag har i princip blivit helt manisk och ser det nu som mitt kall i livet att samla på mig minst sex kaffekoppar med tillhörande fat plus en snipa. Skämt åsido, men några koppar ska jag nog lyckas samla på mig. Det värsta är att jag verkligen kan tänka mig att gammelfarmor hade en Berså-servis. Jag började nämligen prata med mamma om stringhyllor och mycket riktigt hade gammelfarmor haft en sådan, som sedan slängts (om jag inte har helt fel dominerade dessa under samma tid, dvs 1950/60-tal).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Familjen, det vill säga jag mamma Loke, valde att inte åka iväg på någon semester i år. Tidigare har vi alltid åkt till Grebbestad men det är en sån där grej vi har växt ifrån, därför la vi ner våra planer på att åka någonstans i sommar. Istället bokade mamma bord på Katrinelunds Sjökrog och bjöd oss på trerätters, det var så himla gott! Jättetrevligt ställe, god mat och trevlig personal. Rekommenderas!!

Imorgon jobbar jag min näst sista dag på jobbet, det ska verkligen bli skönt med lite semester! Nästa vecka ska jag och Alex gå på lägenhetsvisning och sedan åker vi till Värmdö över helgen. Veckan efter det åker jag till Prag med pappa! Ser så mycket fram emot de två kommande veckorna. Hugs n Pugs

Likes

Comments

Som rubriken lyder, jag har uppfyllt mina nyårslöften! Det är bara augusti och jag är klar med mina mål för året, vilket betyder att jag har fyra månader kvar av året för att sätta nya mål och klara av dem, woop woop:-). Skämt åsido, men hösten för mig är en nystart och vad passar inte bättre med lite nya riktlinjer och visioner för den kommande tiden? Nåväl, nu ska ni få höra vad jag har åstadkommit de senaste åtta månaderna:

x Ta körkort - Den åttonde mars, på internationella kvinnodagen, tog jag mitt körkort! Att ta körkort så fort som möjligt efter min artonårsdag var ett självklart mål för mig. Jag är så himla stolt över mig själv att jag pluggade körkortsteori och hade körlektioner parallellt med sista terminen i trean. Då förtjänade jag en klapp på axeln!!

x Skaffa nytt jobb - Aldrig trodde väl jag, som alltid varit lite skeptisk till vårdyrken, att jag skulle jobba i hemtjänsten. Trots att många i min omgivning har jobbat inom vården så har aldrig tanken slagit mig att jag någonsin skulle hamna där. Min mor till exempel är utbildad opSSK, det är ju hur coolt som helst(!) men jag har inte fattat det förens nu. Hur som haver; jag trivs väldigt bra med att jobba inom vården och tanken på att plugga till SSK känns väldigt lockande, eller kanske något inom medicin? Nytt jobb har jag iallafall, och det jobbet är ett av de bättre valen jag gjort i livet!

x Inte stressa ihjäl mig - Jag har aldrig varit en stressad människa, tills jag började gymnasiet. När rektorn hälsade alla ettor välkomna och samtidigt hänvisade till att vi skulle gå till skolans SSK när vi fick magsår av stress, kunde jag inte annat än höja på ögonbrynet och tänka "Så jobbigt är det väl inte". Med facit i hand kan jag säga att jo, det var så jobbigt. Trots det klarade jag mig igenom det yadayada. Under dessa tre år har jag upplevt en sån sjuk stress, press och ångest följt av bland annat hjärtklappning och tårar. Så i år lovade jag mig själv att inte stressa. Det är ett löfte som jag är väldigt mån om att hålla och som jag även har lyckats med. Lugna Linn är tillbaka och jag har knappt ångest längre, jag är aldrig stressad och jag är glad. Genuint glad.

x Ta studenten - Ja, ni förstår.

x Gå ner de antal kilo som jag gick upp under höstterminen i trean - Det här låter SÅ klyschigt och det är det väl också. Historien var dock den att jag började äta nya p-piller förra hösten i samband med att jag träffade Alex, jag som endast ätit minipiller förut och som aldrig fått biverkningar, fick en chock när det visade sig att jag hade gått upp väldigt mycket i vikt. Utöver min nya kroppsform så mådde jag verkligen dåligt psykiskt av dessa piller, så jag valde att sluta. På köpet fick jag ett gladare sinne och gick ner den vikt jag hade lagt på mig under några månader, helt utan effort! Just nu är jag avskräckt från hormoner så jag kör på natural cycles/på känn. Det är ju inte alls bra egentligen men jag har ingen lust att må som jag mådde. Fy!

x Flytta hemifrån - Detta mål har jag väl inte uppfyllt till 100% än, men första flyttlasset till lägenheten går redan nästa vecka så jag tycker ändå målet räknas som uppnått! Det enda som fattas sen är att hitta en större lägenhet och kanske det viktigaste, adressändring! Hur lång tid tar det egentligen innan adressen ändras? Hur gör man ens?? Måste googla.

Nu ska jag koka en kopp te och skriva en ny lista med mål och sådär, höstpepp!! //person som vägrar inse att Augusti är en sommarmånad.

Likes

Comments

Idag har jag en ledig dag, därför var det väldigt skönt att komma ut och möta solen en stund. Först åkte jag och familjen till en loppis, jag ska nämligen flytta hemifrån/flytta in hos Alex tillsvidare. Vi är egentligen på jakt efter en större lägenhet men så länge ska jag bosätta mig (läs: våldgästa) hans lilla etta. Iallafall(!), på loppisen fann jag två fina krukor som kanske inte ser så mycket ur för världen, tanken är dock att jag ska spraya dem svarta och sedan plantera elefantöra i den ena + någon mer härlig växt i den andra. Hittade även en söt sak som man ska ha socker i. Mina kap gick på trettio kronor, meget nöjd.

Efter loppisfyndandet åkte vi vidare till en badplats och solade en stund, jag lyssnade på poddar och badade benen. Det går ingen nöd på mig inte. Nu ska jag leta sticklingar på tradera!! Kram

Likes

Comments

I söndags blev jag mutad med glass för att vara sällskap på golfbanan, helt okej deal tyckte jag.

Likes

Comments

I lördags firades Jasmines 20-årsdag. Tänk vad stor hon är nu! Självklart firades det med pompa och ståt, det vill säga förfest hos födelsedagsbarnet och därefter VIP. Jag hade en jättetrevlig kväll och hoppas att födelsedagsbarnet hade det minst lika bra. Nu har hon hela livet framför sig, wow! Grattis igen @jasmineljungberg !

Likes

Comments

I fredags tog jag studenten, en milstolpe som jag har längtat efter sedan dag ett på gymnasiet. Jag kan nog inte förklara hur stolt jag är över mig själv som klarade den naturvetenskapliga linjen. Under de senaste tre åren har jag nog gråtit mer än vad jag någonsin gjort i hela mitt liv, värt att nämna är att tårarna spilldes mest över matematikkurser. Jag är även oerhört tacksam över de vänskaper jag har fått under min gymnasietid, som jag hoppas kommer att hålla i sig och jag ska verkligen försöka anstränga mig för att hålla relationerna vid liv. Karolinska läroverket är en skola jag har mycket att tacka för, verkligen. Det finns så himla mycket mer att säga men jag väljer att hålla det för mig själv. Nu ska jag blicka framåt istället, i sommar ska jag jobba heltid och sedan i höst får vi se vart livet tar mig, eller vart jag styr livet rättare sagt.

Likes

Comments

Nästa vecka tar jag studenten och då kom jag på den smarta idén att nylansera min blogg, det vill säga jag ska börja blogga igen. Lite löst dock. Vi hörs!

Yours sincerely, Linn.

Likes

Comments