Header

Idag har vi haft den skönaste av lördagar.
Efter en fullspäckad vecka med aktiviteter varje dag efter jobbet kändes det oerhört skönt med en lördag på hemmaplan.
Veckan har som sagt varit uppbokad på diverse roligheter.
Måndag - glöggkväll med våra kära grannar + Erik & Martina
Tisdag: glöggafton med mina kollegor hemma hos Daniel
Onsdag: handboll och mat med mina kollegor. Mitt jobb var kvällens matchvärdar
Torsdag: Middag på stan med fina Katrin & Caroline
Fredag: årets julbord med jobbet

Så idag strök vi det mesta från kalendern. Ändå har vi hunnit med ett träningspass på morgonen, kikat på stan, gjort vaniljfudge (recept här ), ätit grynkorv till lunch och slagit in årets första julklappar. Allt medans Musikhjälpen stått på i bakgrunden. Har ni önskat låt förresten?

Nu väntar promenad i kylan och ikväll ska vi kolla på en klassisk julfilm - Love Actually.
Hoppas ni har det bra

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu kan jag inte hålla mig längre utan vill dela med mig utav det här som pågår i våra liv just nu.
Vi ska bli föräldrar!

Så himla spännande, overkligt och mysigt på samma gång.
Känns som det var igår vi tog testet och plussade (14/9) men det har ju som ni ser gått några veckor sedan dess.
I tisdags var vi på Ultraljud och fick äntligen se bebben. Ett bevis på att det faktiskt bor någon i min mage och att det inte bara är luft (läs julmat) som rymmer sig därinne. Haha
Och vi fick se en livlig liten bebbe minst sagt, låg inte still i många sekunder. Fantastiskt kul att få se och det hela blev lite mer verkligt.
Fick också ett beräknat datum som är i mitten av maj vilket känns som en helt perfekt tid för den lille att titta ut.

Spännande tid framöver som väntar och vi är så exalterade och nyfikna på vem detta lilla pyre kan vara.

Likes

Comments

Igår hade jag faktiskt lyxen att vara ledig. På en tisdag liksom.
Bästa beslutet på länge om jag får säga så.

Och jag kunde inte ha önskat mig bättre väder. För under måndagskvällen/natten föll det inte mindre än 15 cm nysnö. Så efter grötfrukost och tända ljus tog jag på mig varmt och pulsade runt i snöbelagda spår i skogen. Att höra knarrandet under skorna när man gick och se snön som yrde ner från träden var magiskt. Stannade upp flera gånger och bara njöt. Jag älskar verkligen den här årstiden om det bara finns lite snö.
Plockade även med mig lite granris som jag pyntade vår loftgång med.

Sen bestod förmiddagen åt att baka världens godaste saffransbullar.
Med en fyllning på (massa) brynt smör, vaniljsocker, strösocker och russin. Mums!

Sen kom Mikael hem vid lunch och vad vi gjorde då för spännande får ni veta i ett senare inlägg :)

På kvällen blev jag sedan upplockad av mina fina kollegor och vi åkte tillsammans ut till Daniel som bor helt idylliskt ute på landet. Vi hade det årliga knyt/glöggmyset och vi samlades allihopa, drack glögg, åt godsaker och spelade jul-quiz.
Skrattade så tårarna rann flera gånger. Har jag sagt att jag älskar mina kollegor. Bäst är dom!

Likes

Comments

Åh, gårdagskvällen var ljuvlig.
Framförallt miljön och sällskapet var fantastiskt. Maten var god men har nog blivit lite för bortskämd på tidigare julbord (säger bara Brygghuset i Fiskebäckskil)

Men ändå, att få sitta ned kring ett stort bord med de finaste av människor, äta fyra !) tallrikar julmat och skratta tillsammans är ändå bland det finaste man kan önska. Och i en vacker slottsmiljö dessutom.
Kunde inte önskat en mysigare lördagkväll.

Idag vaknade vi faktiskt till lite snö. Så himla mysigt på 2:a advent.
Så efter frukost tog vi bilen och åkte mot Ulricehamn. Hem till Christoffer, Lina och deras lille Noah.
Och tillsammans bakade vi pepparkakor, tog ikapp allt som hänt sedan sist, gick ned på stan och åt jultallrik på ett supermysigt hak och sedan hjälpte vi dem med julgranen innan vi åkte hem igen.
Tog en skön promenad innan vi slog oss ned med glögg och skrev årets julkort

Likes

Comments

Lördag den 9:e december och Anna-dagen.
Min systers namnsdag och också den dag man ska lägga lutfisken i blöt har jag lärt mig,

Anyway, idag vaknade vi tidigt. Åt gröt till nyhetsmorgon och sen körde vi ett pass på gymmet.
Sen for vi ut på stan i jakten på årets julgran. Och vi fann den ganska snabbt. En knubbig, tät kungsgran. Precis i min smak.

Kom hem och klädde julgranen till tonerna av julmusik. Så himla mysigt. Sen passade jag på att baka två sorters julkakor att ha vid framtida glöggkvällar. Saffransskorpor (recept - HÄR ) och Kanelkakor (recept - HÄR ). Väldigt goda.

Och nu har vi duschat och jag ska piffa mig med klänning, röda klackskor och tingeltangel. För ikväll väntar årets första julbord. Jag är SÅ pepp! Tillsammans med Mikael, Erik, Martina, Emelie, Anna, Fredrik och Emilie. Längtar efter årets första julmat och att umgås med de bästa som finns.

Hoppas du har en trevlig lördag i mitten av december.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Klänning - HÄR / Skor - HÄR / Väska - HÄR / Armband - HÄR / Ring - HÄR

Lite inspiration inför julens alla julfester, julbord, glöggmingel med mera.
Denna outfit andas verkligen jul och fest med en vackert vinröd klänning och guldiga detaljer och är den första av tre som jag tipsar om innan jul. Finns väldigt många snygga röda klänningar i butikerna just nu och denna ovan är en favorit från Zalando.


Likes

Comments

December månad är ändå julgodisets månad.
Brukar inte göra så vansinnigt mycket julgodis (tycker det är för sött egentligen)
Men två sorter som jag gör varje år är Smörkola & Vaniljfugde. Så himla gott och uppskattat att bjuda på eller ge bort i julklapp.
Så ska ni bara göra något julgodis i år så prova gärna dessa recept

Smörkola med havssalt

3 dl socker
1 dl glykos
2 dl grädde
80g smör
1 vaniljstång alt. 1 krm vaniljpulver
1 tsk havssalt + extra att strö över

Koka upp socker och glykos i en tjockbottnad kastrull till 175 grader.
Hetta samtidigt upp grädde, smör, salt och halverad vaniljstång i en annan kastrull.
Ta av kastrullen med sockret och häll försiktigt ned smör- och gräddblandningen. Akta så du inte bränner dig.
Ställ sedan tillbaka plattan på värmen och koka kolan till 124 grader (använd termometer)
Häll sedan upp kolan i en klädd form och låt stelna i rumstemperatur några timmar innan den skärs i bitar och slås in.

Vaniljfudge

3 dl vispgrädde
2,5 dl socker
1 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
50g smör
3 msk glykos
100g vit choklad

Börja med att klä en form med bakplåtspapper. Storlek på formen bestämmer du själv beroende på hur hög du vill ja fudgen (lagom mått är ca. 20x20 cm)
Häll grädde, socker, sirap och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till 120 grader (använd termometer) Undvik att röra för ofta då sockret kan kristalliseras.
Tillsätt sedan smör, glykos och den finhackade chokladen. Rör ihop till en jämn smet.
Häll sedan upp i formen och ställ in i kylskåp för att stelna.
Skär sedan fudgen i lagom stora bitar.

Likes

Comments

Vad är det bästa med vintern?
Julen, helt klar. Älskade högtid.
Men tycker nog hela december är underbar med glöggkvällar, vänner, förhoppningsvis skidåkning (om det nu kommer någon snö) samt lite ledighet.

Vad kommer du äta i vinter?
Kål i alla former, bästa säsongen just nu.
Men även allt som hör julen till givetvis. Julmat tröttnar jag aldrig på.

Hur kommer du fira jul?
Vi kommer att börja julafton hemma hos min farmor & farfar med släkten på pappas sida.
Där bjuds det alltid på glögg, julbord, julklappslekar och gröt. Och så ser vi på Kalle Anka.
Sedan åker vi hem till mamma och hennes sambo, där väntar mer mat, julklappar (är löjligt förtjust i att både ge och få) samt kolla på Svensson Svensson firar jul. Haha, tröttnar aldrig.
Sen försöker vi oftast gå iväg på Midnattsmässan i kyrkan. Himla fin avslutning på Julafton.

Vilket är ditt bästa jultips?
Att (om det går) ta ledigt någon/några dagar i december innan jul. Så man hinner baka, pyssla och ta skogspromenader i dagsljus och utan stress. På helgerna är det oftast så mycket annat som ska hinnas med.

Vad kommer du dricka i vinter?
Glögg, kaffe med smak av kardemumma/kanel med skummad mjölk, och chai-te.

Vad tittar du på?
Julkalendern - även om jag personligen tycker det är mysigare när den handlar om julen.
Förra årets julkalender var magisk, svårt att toppa den!
Utöver det så ÄLSKAR jag Jul med Ernst, alla mat/bakprogram som hör julen till. Och så blev jag väldigt glad när jag såg att Mandelmanns ska ha ett eget julprogram - det måste jag se

Nämn fyra saker du vill göra i vinter?
Åka längdskidor, eller ta långpromenad i skogen och sedan dricka varm choklad utomhus.
Titta på julfilmer, Love Actually och The Holiday är två måsten.
Umgås med familj och vänner över middagar eller glöggkvällar.
Gå på julmarknader, julbord, hinna vara ledig och baka massa julgodis och saffransbullar

Vad ser du mest fram emot?
Just nu längtar jag till mycket; julbordet med vänner på lördagskväll, att baka pepparkakor, få vara lite ledig, glöggmingel med arbetskollegorna, att få ge fina julklappar till de jag tycker om, skogspromenader i krispigt vinterlandskap.


Likes

Comments

Igår var det som bekant 1:a Advent och startskottet på årets mysigaste månad.
Och vad passar då bättre än att besöka en traditionell julmarknad och komma i rätt stämning.
Så det gjorde vi.
Eftersom vi var i Karlstad över helgen så passade vi på att besöka julmarknaden på Alsters Herrgård, ett par kilometer söder om Karlstad, som passande nog inföll just det datumet.
I klarblå himmel och två minusgrader besökte vi herrgården som var full av människor som likt oss ville få en stämningsfull första advent.
Tomten var där och samlade in önskelistor från barnen, det var eldstäder överallt, och ponnyhästar att rida på. Marknadsstånd fyllda med brända mandlar, korv, ull, kransar, ostar och mycket mer.
En underbar julmarknad i härlig miljö.

När vi sedan blev kalla om händer och fötter värmde vi oss inne i Herrgården där det serverades julig tallrik med hemkokt risgrynsgröt, skinksmörgås, pepparkaka och julmust.
En himla mysig första advent minsann.

Likes

Comments

Tänk att för en vecka sedan låg man i solen i Marrakech och längtade inte alls efter julen.
Men nu på hemma plan där snön faktiskt virvlar ner från himlen så tycker jag återigen att julen och december är bland det mysigaste på hela året.

Och igår smygstartade vi lite med att mamma kom över till oss och vi griljerade årets julskinka.
Till tonerna av julmusik åt vi sedan en kvällsmat beståendes av risgrynsgröt och skinksmörgås med massa stark senap. Så himla, himla mysigt och julstämningen infann sig direkt om vi säger så.

Ser nu fram emot allt gott jag vill hinna laga/baka men det får vänta till nästa vecka för nu i helgen ska jag och M upp till Karlstad för en helg på tumanhand.
Bara att få gå hand i hand längs shoppinggatan, dricka varm choklad på något mysigt ställe, köpta lite julklappar till de man tycker om och sedan få gå ut och äta gott tillsammans med vänner vi inte träffat på länge.
En helg att längta till minst sagt.

Likes

Comments