Header

Jag älskar att laga mat, jag fick upp passionen egentligen på riktigt för ca 2 år sedan. Min matlagningsstil kan väl beskrivas "man tager vad man haver". Jag använder mig av typ samma grunder i all matlagning. Jag tänkte börja matblogga av en annan anledning än att jag älskar att laga mat den anledningen är att jag hela tiden vill utveckla min matlagning och uppläggning. Men nu till dagens rätt! Detta är perfekt till arbetsdagarna och lunchlådan!

Lunchgratäng
till ca 4 personer/måltider
Valfri pasta för 4 personer
2 nävar broccoli
2dl ärtor
1pkt bacon/skinka/fejkon
1 lök
1dl riven ost
salt & peppar

Koka pastan stek lök och ditt valda protein. Blanda alla ingredienserna och in i ugnen på 20 minuter på 200 grader. Simpelt, gott och kan anpassas hur mycket som helst.

Ha en bra andra advent.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är lördag, en jobblördag! Jag jobbar både lördag och söndag denna veckan men det är faktiskt ganska skönt att komma hemifrån eftersom David också jobbar helg så det spelar liksom ingen roll. Ni får ha en fortsatt trevlig helg!

Likes

Comments

Jag vet, det har ekat tomt här. Det är förvisso inte speciellt många som har läst. Jag tänkte börja blogga igen, som jag sagt förut. Men denna gången tänker jag göra det för att jag ibland behöver skriva av mig. Ventilera tankar och använda mig av skrivande som någon form av terapi. Dessutom tvingar jag igen att lyssna på vad jag har att säga.

Vad händer just nu?
Jag är lika kaos, jag mår lite sämre och det är som vanligt full rulle i huvudet. Jag trivs med lagom mycket att göra, det är ju givetvis ett relativt begrepp. Men ledig 2 dagar i veckan arbeta/plugga 8-10h om dagen. Jag har varit "dum" nog att ta på mig en tjänst på 45% plus mina heltidsstudier. Eftersom jag lider av svår prestationsångest glömmer jag snabbt bort hur mycket jag egentligen orkar. Jag försöker hela tiden tänka att man inte är sina prestationer, för det är ju så. Jag är varken mitt jobb, mina studier eller min arbetsmoral jag är ju egentligen bara Linh och det borde duga.

Så vad kommer bloggen handla om?
Jag vet egentligen inte, den kommer utgå ifrån mig själv. Det innebär att det kan handla om allt från smink till tips hur man botar tentaångest och kanske ett foto på min mops Allan.Likes

Comments

För er som missade befann jag mig ett par dagar i London för någon månad sen.. Nu ska jag dit igen den 25 drar vi!

Likes

Comments

I lördags var jag på Kulturen i Lund på julmarknad eftersom jag skulle hjälpa min storasyster som ställde ut där! Det var så fint och mysigt. Här är lite bilder!

Likes

Comments

Igår befann jag mig på julmässan i Huseby tillsammans med mina föräldrar, David och Allan! Så mysigt där, vädret var helt perfekt soligt och frostigt. Hela vägen upp till mässan satt jag och tittade ut genom bilfönstret och tittade på de vackra träden. Vi köpte lite gott bröd, någon korv och lite annat!

Likes

Comments

Det är dagen, dagen som Donald Trump blev vald till USAs president. Jag har inte känt denna hopplöshet sen jag satt på Sveriges förra valvaka och ser hur allt mitt och alla mina partikamraters hårda arbete förloras. Inte till några andra än Sverigedemokraterna. Jag hade jobbat så hårt mot all form av diskriminering. Sen kommer Sverigedemokraterna som på ett bananskal, som ett hårt slag i min mage.

Jag befinner mig hemma, i tårar denna dag. För jag undrar vad som händer. Jag undrar om världen sett annorlunda ut om jag gjort mer. Lagt ner ytterligare timmar på att berätta för alla. Om allas lika rättigheter. Delat med mig mer av mina personliga erfarenheter av rasism och sexism, Hade Sverige sett annorlunda ut idag?

Jag vet inte hur mina barn kommer att vara eller vilka vackra individer de kommer växa upp till att bli. Men vad jag inte vet är hur jag ska svara på vafan som hände den 9/11 2016. Jag ångrar mig så innerligt att jag inte varit mer insatt i detta världsviktiga val. För vad gjorde jag?Likes

Comments

Just nu sitter jag i skolan påväg till ett av mina mentorsbesök, det ska bli så intressant samtidigt som jag är så nervös så jag nästan spricker. Jag ska se över några olika socialpedagogiska metoder, mer än så kan jag inte säga. Jo, att jag sen ska skriva ett långt arbete om just min valda metod.

Gissa vad som hände idag? Mitt internet i lägenheten stängdes av. Hur ska jag plugga? Fyfan, ångesten. Vi har haft stora problem med bredbandsbolaget, kundservicen har varit bra men det har varit mycket snack och lite verkstad. Vi ska försöka lösa detta snarast då jag inte klarar av skolarbeten till 100% utan internet, fan också.

Nåväl nu känner jag mig klar och vi hörs om någon dag!

Likes

Comments

Jag älskar höstmat, mustiga grytor och soppor! Jag gjorde en liten soppa med linser, potatis, morötter & lök! Den blev verkligen helt gudomlig!

Likes

Comments