View tracker

Det jag i huvudsak önskar mig i år är att få vara hemma över jul. Få fira jul med min familj. Och att få träffa mina vänner. Jag saknar dem så mycket.

Jag hoppas att efter detta lov att få må bättre och att stressen släpper.

/ L

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Har ni hört? William Spetz kommer till Norrköping i mars. Jag är så taggad och hoppas verkligen att jag kommer ha pengar att gå eftersom jag så gärna vill se honom. Han är en sån stor förebild. Annars kan jag ju alltid önska mig det i julklapp. Bara jag vet att det är någon som vill gå med mig så...

En annan ska jag önskar mig är att få gå på Bråvalla. Eller jag vet inte riktigt än, det beror på om det är någon jag vill se. Känner inte att pengarna ska läggas på något som jag kanske inte uppskattar sen. Även om det är en stor upplevelse att bara gå festival men....

En tredje sak jag önskar mig är att få börja övningsköra. Det taggar jag verkligen till!

Vad har ni för önskningar?

/ L


Likes

Comments

View tracker

6 Juli 2016

Hälften av jordens befolkning är livmoder bärare. En stor del av de har mens 1 vecka varje månad från att det är i 13 års åldern och de till ungefär 50 års ålder. Det blir ungefär 37 mens år. Drygt 1500 kronor får man betala, per år, för att inneha en livmoder som man inte har valt att ha. Det ger alltså kostnader på 40 000-60 000 kr för att underhålla sin mens i ca 37 år.
Den här summan av pengar tycker jag är för stor för att alla ska kunna ha råd till sina mensskydd. Jag tycker att det borde vara gratis.
Eftersom ekonomin ser olika ut för alla och även för det som har pengar, vem vill egentligen lägga pengar på mens istället för att åka på solsemester. Lägga pengar på något man inte valt.
I Sverige och runt om i världen pratas det om ett jämlikt samhälle mellan kvinnor och män. Hur kan det vara ett jämlikt samhälle om det ena könet måste lägga tusen tals kronor på något vi inte valt att ha.
Då kanske ni icke mensare säger att det är orättvist att vi mensare ska få gratis saker. Och vissa tycker ni borde få gratis rakhyvlar. För det första så är det ju redan ojämställt och för det andra så har ni ett val att raka er. Det är accepterat att låta skägget växa, ni behöver absolut inte raka er om ni inte vill. Vi livmoderbärare med mens har inte valt att ha en livmoder. Och för oss är det minsann inte accepterat att vara låta det rinna.
Min mens ska vara gratis och det ska alla andras vara också!

Tänk också på att ekonomin i världen ser olika ut, du kanske har råd även om det inte är det som du helst vill lägga pengarna på men det är du, hur ser du ut i andra delar på vår jord?. Det finns folk som inte har råd att lägga pengar på mensskydd,.

Vi har inte valt att blöda mellan bena!

Likes

Comments

På morgonen efter idrotten tisdagen den 6 december hade jag fått paket. Det var från mamma och pappa. I helgen gjorde de egna julkalendrar. Denna funkar så att jag klipper av en bit av snöret varje dag med en godis bit. Men jag vill inte klippa så jag kommer bara plocka bort en godis varje dag.

Hur ser era julkalendrar ut i år?

/ L

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva om hur jag skulle vilja julpynta. Eftersom jag inte bor hemma på samma sätt längre så tänker jag en dröm tanke. Om jag hade en helt egen lägenhet skulle jag kunna göra så här. Jag är lite dubbel. Jul känns för mycket och så ska det vara. Det ska inte vara clean. Det ska vara mörkt och mysigt. Men jag gillar ändå clean. Så idag tänkte jag julpynta clean. Den här gången har jag varit inne på Designonline.

Jag har börjat med ljusstakar. Om det skulle vara ett riktigt juligt hem skulle det vara traditionella ljusstakar men nu är det clean. Dessa ljusstakar är lite annorlunda från vad jag är van vid och vad jag definerar jul. Men jag tycker att de är jätte snygga.

En fin adventsljusstake. Jag har alltid velat sådan text att sätta upp. Den här stjärnan tror jag att jag skulle hänga i ett sovrum, så fin.

Jag fastnade direkt för dessa kuddar. Tänk dem på en tyg soffa, så snyggt. Den här muggen tyckte jag var väldigt gullig också.

Andra butiker som också har saker att önska är Rum21 , Cervera och Kökets favoriter. Denna vecka på Rabble finns det uppdaterade rabatter till alla dessa fyra butiker. Klicka här för rabatter för Rum21, här för Cervera, här för Designonline och här för Kökets favoriter. Kolla in de!

Ha det så bra!

/ L

Likes

Comments

7 Juli 2016

Mitt namn är Line Maria Kristina Wretlind.

Jag föddes 2000 i Södertälje som en rädd liten flicka. När jag skulle göra något behövde jag skicka fram min lillasyster först, hon var min test docka. Om hon överlevde, överlevde jag också. Jag har alltid vart en försiktig, blyg person.

Det började med små teaterpjäser som jag, mina syskon och mina två äldre kusiner skrev som vi sedan spelade upp. Oftast om prinsessor. I skolan vågade jag aldrig ta för mig men varje gång vi gick på någon form av teaterföreställning började jag gråta, och det var inte pågen av att det var sorgligt eller läskigt utan att jag vara avundsjuk. Jag ville också stå där på scenen, men jag, lilla Line skulle aldrig våga det.

Det var dags för Marieborgsfestivalen på Bryggare. Jag fick en liten roll som ekorre mamma med en replik "Visst ska alla med". Vi gjorde två föreställningar, först för resten av eleverna och sedan på kvällen för de anhöriga. Men på kvällen gick jag gråtandes till min fröken och sa att jag inte vågade. Jag vågade inte säga min lilla replik inför Marieborgsskolans föräldrar.

När jag gick i fyran anmälde mamma min syster Tilda till teaterverksdag på kulturskolan. Vid julen tänkte jag att det kunde vara något för mig att testa också. Så jag anmälde mig. När jag började 5:an gick jag och Tilda dit tillsammans, väldigt nervösa för att träffa det 13 andra. Vi fortsatte och vår första föreställning delade vi i slutet av 6:an. När jag skulle gå upp där och göra min roll som Hoppy var jag så nervös, jag trodde jag skulle svimma. Men det gjorde jag inte, för mitt i allt släppte allt. En sån skön känsla som fick mig att bara fortsätta och köra järent. Efter när mamma och pappa sätt mig på scenen var de så snopna. De hade fått sett en helt ny sida av Line, något de aldrig sett förut. Den kommentaren gjorde att jag fick en redig boost. Jag blev så stot över mig själv.

Här är jag nu!

Teatern har förändras mig så mycket. Både att jag har blivit bättre på att skådespela, jag har hittat något jag känner mig bra på och älskar men jag har också växt otroligt som en person. Varje gång jag ska upp på scenen tänker jag att det inte är jag vilket gör det så mycket mindre läskigt. Och att äns tänka tanken att utsätta sig för en sån nervösitet varje gång är bara för att kunna uppleva den där känslan när allting släpper.

Nu när jag gjorde min sista föreställningen tillsammans med Tg Joy hade jag samtidigt så mycket tankar i luften. Det var en föreställning när min klass var där, det var den föreställningen som gick bäst. Jag ville visa alla att det här är jag, kolla här vad jag kan... mig kan ni minsann inte trycka ner för jag är starkare än er. De tankarna gjorde att jag framförde något jag aldrig gjort förut. Jag kände en sån känsla som jag vet gick ut över min roll. Jag gav min roll en kraft. Det var efter det min stolthet fanns.

Jag blir så jäkla stolt över mig själv när jag ser mig själv i spegeln. Vilken utveckling. Jag är inte samma person, jag är en mycket bättre version av Line.

<3

Likes

Comments

1. Plastgran eller äkta? Äkta.

2. Hemma eller borta? Hemma.

3. Köttbullar eller prinskorv? Kött bullar i gräddfil.

4. Vilka färger är julen? Röd, grön, vit, guld, silver.

5. När öppnas julklapparna? Efter Kalle Anka.

6. Paradis eller Aladin? Paradis tror jag.

7. Glögg eller julmust? Julmust.

8. Vad är viktigast för dig på julen? Familjen.

9. Är Kallen Ankas jul viktig för dig? Ja, väldigt viktigt.

10. Chokladkalender eller annan julkalender? Chokladkalender.


Likes

Comments

Jag har inte julpyntat någonting där jag bor i Norrköping. Känns olikt mig men jag känner inte alls någon julglädje längre. Som jag skrev en annan dag så gillar jag inte alls den här månaden just nu. Den känns meningslös för mig.

Jag skulle vilja ha en adventsstjärna i fönstret och lite glitter. Kännslan när jag vet att mitt rum i Västervik inte heller är pyntad. Åh, allt känns så jobbigt.

/ L

Likes

Comments

Söndagar är min gråt-dag. Jag gråter alltid på söndagar men aldrig framför någon. Om jag åker från Västervik säger jag hejdå med gråten i halsen och hoppas på att ingen ska märka att jag tycker att det är jobbigt. Men så fort jag tagit ett steg utanför dörren forsar tårarna ner på kinderna. Hela vägen till bussen gråter jag. På bussen sitter jag med luvan på för att ingen ska märka om jag fäller en tår. Om jag är i Norrköping gråter jag också. På helgen känner jag mig så himla ensam. Jag skulle kunna gå och lägga mig vid kl 18 för jag har tråkigt. Jag kan sätta mig i sängen och titta ut över mitt rum. Jag måste diska, plocka ihop skräp, tvätta och plugga. Saker som ska in på söndagen men jag orkar inte. Jag vill bara lägga mig under täcket och gömma mig. Jag orkar inte ta tag i saker och det stressar mig.

Hela tiden vill jag ge upp. Sjukanmäla mig eller flytta hem. Det känns så overkligt att jag har flyttat hemifrån, jag kan inte förstå det. Jag känner hela tiden att jag vill vara liten igen.

/ L

Likes

Comments

Juliga saker. För mig har det alltid vart så att jag inte dricker än endaste droppe julmust innan december. Lika dant är det med glögg, skumtomtar, lussekatter, pepparkakor mm. Självklart på första advent men inte tidigare.

Hur är era traditioner?

/ L

Likes

Comments