Gjesteinnlegg

Hola!

VIsste du at for hvert ledd oppover i næringskjeden vi går, mister vi 90% av energien?

Visste du at mange mennesker sulter på grunn av at vi skal holde på tradisjonen å spise dyr?

Visste du at de største dødsårsakene som f.eks. hjertesykdom kunne vært brutalt reversert og minket i antall om verdens befolkning hadde sluttet å spise kjøtt, melk og egg?

Har du innsett at mange dyr lever helt meningsløse liv i fangenskap kun for at mennesker skal kose seg med å spise dem i 10 minutter?

For 2 år siden, hadde jeg ingen anelse om hva forskjellen på en vegetarianer og veganer er, og hadde 0 forståelse for folk som ikke ville spise kjøtt. I dag spiser jeg ikke kjøtt, drikker ikke melk og spiser verken egg eller honning. Og det er helt klart den beste avgjørelsen jeg har tatt hele mitt liv!

Det startet med at jeg ville leve mer miljøvennlig. Jeg tenkte at det ville bli flaut å kalle meg selv for miljøaktivist om jeg framdeles spiste kjøtt. Jeg følte at jeg MÅTTE kutte kjøttet. Men jeg ville ikke. Likevel, så gjorde jeg det. Jeg tenkte jeg kunne prøve det i to uker eller lenger om jeg ville. Men på julaften skulle jeg uansett spise den vanlige maten. Jeg var ikke klar for å gi slipp på disse tradisjonene. Etterhvert lærte jeg mer og mer, og i november 2016 var jeg fast bestemt på å være veganer også på julaften.

Det er så mange fordommer om det å leve uten kjøtt. Mange tror man får mangler når det kommer til protein, vitaminer og mineraler. Faktisk er det motsatt. Jeg har aldri vært så frisk, eller hatt så perfekte blodprøver som i dag, og jeg spiser faktisk mer protein, og en mer variert mengde aminosyrer enn mange av mine kjøttspisende venner.

Etter jeg ble veganer, har det skjedd så mye bra i livet mitt som følge av valget jeg tok. Mange av tingene av endringene forventet jeg, men de fleste kom som fine overaskelser. Jeg håper flere kan se på noen av valgene sine og tenke; " Hva er konsekvensen av dette?". Historien til det kyllinglåret du spiste har nemlig en helt jævlig innledning som alt for få bryr seg om, og avslutter faktisk ikke før lenge etter måltidet, for karma is a bitch

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Jeg kan ikke tro at det er litt over to uker siden jeg blogget sist, tiden flyr jo av sted! Tankene mine har bare vært et helt annet sted i det siste, for det har skjedd så mye. Det har vært en del prøver, noe jeg skylder på hver gang men det er faktisk grunnen, pluss at jeg har vært en uke på praksis på sykehjem, noe som var veldig interessant. Farfar har også vært her en helg noe som var veldig koselig, siden jeg ikke ser han så ofte. Det er nok fordi han bor i Florø, og at det tar litt tid for å komme seg hit til Kristiansund. Men da blir jo faktisk de gangene jeg ser ham enda bedre. Ikke nok med det så har jeg og søsteren min bestemt oss for å lage julekalendere til hverandre, noe som var veldig gøy. (spoiler alert, jeg er fortsatt ikke ferdig), så i år er det tre kalendere på meg. Mye skolearbeid blir det framover også, men jeg skal prøve og gjøre mitt beste den lille tiden før jul. Tenk, vi er ferdige med andre søndag i advent, det er ikke lenge til jul!

BTW skal jeg slutte å si at jeg skal begynne å bli flinkere til å blogge, for jeg klarer aldri det uansett. Hehe..

Likes

Comments

Mandag er en av de beste dagene i uken, det har litt med at vi bare har to timers fag og at vi ikke starter før 10.20, noe som vil si at jeg kan sove til klokken 9. Men ellers er egentlig mandager en veldig tung dag, dette fordi vi har ganske tunge fag. Vi har to timer norsk, to timer engelsk og to timer naturfag til slutt. Naturfagstimene er alltid de verste. Det tror jeg er fordi jeg ikke synes det er like interessant lenger. På ungdomskolen synes jeg det var utrolig interessant og klarte å finne motivasjon til å øve på prøvene. Men i år har jeg ikke akkurat vært like begeistret for faget og alt er egentlig litt vanskelig, men vi får se om det forandrer seg etterhvert. Men det er spesielt tungt når vi har om fordøylesen, som i seg selv er et veldig tungt tema. Vi skal ha presentasjon om det om to uker, og når man kun er to på gruppen blir det litt mye på begge. I tillegg til at partneren min var borte den siste gangen vi hadde mulighet til å forberede oss på skolen, gjorde ikke ting så mye bedre...

  • 12 lesere

Likes

Comments


Hei dere! Tenk at det allerede er søndag igjen når det føltes ut som at det var fredag bare noen sekunder siden! Vel jeg kan godt si at denne helga har gått til å bare slappe av med Marianne og sett masse filmer, til bursdag til Oldemor, til igjen å slappe av. Dagen i dag ble ihvertfall brukt til å sove lenge, gå noen timer rundt i pysj før jeg bestemte meg for å kle på meg, til noen timer med synging med søsteren min. Jeg har endelig fått studio utstyret jeg kjøpte meg til bursdagen min til å fungere. Planen for i dag var egentlig at jeg skulle bake skolebrød, men jeg følte rett og slett ikke for det i dag så tenkte at jeg kunne gjøre det neste helg. Ellers har dagen gått til å se Polar Ekspressen, som btw er en veldig koselig film, til å se Farmen og Åndenes Makt som vi alltid gjør på søndager.

Hva har du gjort denne søndagen?

  • 13 lesere

Likes

Comments

Jeg er en person som alltid er på utkikk etter det beste resultatet og må alltid gjøre alt bra. Spesielt når det kommer til karakterer, der må jeg helst ligge på femmere eller seksere, jeg blir faktisk skuffet hvis jeg får en firer. For å få til dette arbeider jeg hardt og bruker masse av tiden min på skole, for det har tross alt noe å si på utdanningen min senere.

Jeg har mange ganger merket jeg har en del vondt i magen, ikke en kvalme men slik at jeg kjenner det i magen. Jeg har også mange ganger hatt øyeblikk hvor jeg har vondt i hodet, selv om jeg vet at jeg har drukket nok og jeg har aldri skjønt hva dette har kommet av. Helt til mamma fortalte meg at dette er symptomer på at man stresser for mye. Da begynte jeg å tenke litt over å funnet ut at jeg rett og slett stresser for mye. Jeg stresser for gode karakterer, for at ting skal bli ferdige i tide, for at jeg skal ha tid til å vaske klær og rydde rommet osv. Jeg stresser altså hele tiden, og det er ikke bra.

Men siden jeg nå er klar over at jeg stresser så mye skal jeg prøve og roe meg ned litt. Jeg har tenkt å roe ned litt på prøve-puggingen og bare slappe av litt framover. Det ikke så viktig om dette fører til at jeg ikke får like gode karakterer men noen ganger kan ikke karakterer bety alt, selv om jeg ofte tror det. Hvem vet, kanskje har ikke det noe så på karakterene mine uansett.
  • 18 lesere

Likes

Comments

I det siste har jeg vært veldig hekta på duftlys og har kjøpt meg ganske så mange. Jeg har likt alle jeg har kjøpt hittil man har nå funnet meg en favoritt! Dette lyset er heller ikke så gammelt og jeg har derfor ikke brukt det så mye. Men når jeg luktet på det i butikken måtte jeg bare kjøpe det! Det er kjøpt på Ikea for kun 20 kr, og det lukter deilig appelsin. Perfekt lukt for den årstiden vi er inne i nå også er det oransje!

  • 21 lesere

Likes

Comments

Jeg teller ned dagene til jul og gleder meg innmari mye. Jeg har alltid likt julen og det må være en av de fineste og koseligste ferien som finnes. Familien samles og alt er bare koselig og alle har det bra. Dagene til jul går ganske så fort og det er bare 46 dager til julaften! Jeg gleder meg!

Siden det ikke er lenge til jul og dagene går så utrolig fort, tenkte jeg at det var lurt å komme opp med en ønskeliste ganske så tidlig. Så derfor har jeg alt skrevet en ønskeliste og tenkte jeg kunne dele den med dere! Jeg har selv begynt å tenke på det å finne julegaver til mine venner, men har ikke startet helt ennå, noe jeg kanskje burde. For tiden kommer til å gå så fort.


Adidas genser

Hvitt senge-trekk

Gavekort spotify

Termokopp

Planter

Hvitt nattbord

Penger


  • 21 lesere

Likes

Comments

Åtte timer skole, arbeid som venter hjemme, to prøver i uken og ingen tid til å slappe av. Slik har dagene mine vært i det siste,. og den eneste tiden jeg har kunnet slappe av på er når jeg sover. Det har vært så mye som har foregått den siste tiden, at jeg føler at jeg ikke har fått gjort en enste ting. Prøver, framføringer og tunge dager på skolen har tatt opp tiden min, slik at jeg nesten ikke engang har fått gjort så mye arbeid her hjemme. Føler jeg får litt dårlig samvittighet ovenfor mamma og pappa, men skolen er viktigere akkurat nå. Men nå har vi heldigvis to uker uten en eneste prøve, utenom en gloseprøve da men de er ikke så vanskelige, så nå tenkte jeg å bare nyte de ukene og slappe av så mye jeg kan, før det igjen hoper seg opp med ting.

Så dere skjønte sikkert at det er derfor jeg ikke har blogget så mye i det siste. For når jeg først hadde ledig tid var jeg litt med venner og prioriterte litt andre ting framfor bloggen, men tror jeg er tilbake nå.

  • 26 lesere

Likes

Comments

Dette er et innlegg jeg skrev i Januar 2016 og jeg tenkte at jeg måtte bare dele det igjen, for dette var et av de innleggene jeg brukte mest tid på å lage og la veldig mye arbeid i det, så jeg ville dele det med dere som ikke har sett det før!

Veldig mange jeg kjenner bruker sminke og jeg sier ikke at det er noe galt med det. Don`t get me wrong. Men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke forstår helt hvorfor. Jeg har selv tider der jeg tenker at jeg har lyst til å bruke sminke eller hvordan det hadde vært om jeg hadde brukt sminke. En av hovedgrunnen til at jeg ikke bruker sminke er at jeg ikke tåler det, noe som ikke gjør meg noe. Men når jeg ser eller hører at folk står opp en time tidligere enn de trenger for å sminke seg, enn å sove lengre blir jeg litt provosert. Når bli sminke mer nødvendig enn å få nok søvn?

Jeg både vet og skjønner at mange bruker det for å få bedre selvtillit og får å føle seg bedre. Men føler man seg ikke bedre for at folk liker deg for den du er, og ikke med all sminken foran? En annen grunn til at jeg ikke bruker sminke er at jeg ikke trenger det. Jeg føler rett og slett ikke behov for det. Jeg sier ikke det at det ikke er lov til å pynte seg eller bruke sminke for den del. Men det å dekke ansiktet sitt hver eneste dag med all den sminken. Det at folk sier at de ser helt forferdelige ut uten sminke er noe de tror selv. Jeg tenker nesten ikke over det en gang. Men det at mange unge jenter allerede langt nede i barneskolealder begynner å bruke sminke å tenke på det synes jeg blir litt for dumt? Jeg skal Innrømme at jeg interesserte meg litt for sminke i syvende, men senere fant jeg ut at jeg ikke tålte det. Men hva gjør vel det? Sminke har vel ingen ting å si? Bruke mye penger på sminke når huden din har det mye bedre uten.

Mange klager på kviser og uren hud. Jeg må ærlig innrømme at jeg som ikke bruker sminke får nesten aldri kviser. Mange dekker over alt det med sminke og gjør det egentlig bare verre. Bruker fult av kremer alt de måtte finne for å få det bort. når du bare trenger å la den være. Huden må få lov til å rense seg selv. Jeg bruker selv dag kremer men ikke for "sminkens skyld" men for huden min sin. Jeg har noe som heter atopisk eksem og jeg får derfor veldig fort tørr hud, dette fordi jeg mangler talg i kroppen, noe som er grunnen til at jeg har eksem. Jeg gjør det jeg må for å ta vare på min hud.

 Kan hende jeg ikke fikk frem poenget som jeg ville. Men hele poenget med dette innlegget er ikke det du IKKE skal bruke sminke, for all del bruk så mye sminke du vil. Men jeg bruker ikke sminke og synes det er noe som er bra. Jeg kan stå opp om morgenen uten å tenke på det å måtte sminke meg. Kan bare gå rett på skolen uten at noen bryr seg. Ingen bryr seg om du bruker sminke eller ikke. Ihvertfall gjør ikke jeg det. Bruk sminke fordi du vil ikke for at andre skal like deg. Men tenk også på hva som er best for huden din. Men hvorfor er sminke så viktig? 

  • 44 lesere

Likes

Comments

Vi var i Trondheim i to dager til sammen, og kjørte dit på mandag. Da hadde vi allerede vært i Surnadal i to dager å skulle nå tilbringe to dager i Trondheim. Vi kjørte rundt halv 11 og kom fram i 12 tiden en gang, og det første vi gjorde var å besøke IKEA, hvor jeg aldri hadde vært før. Må si at IKEA ikke var helt sånn jeg hadde forestilt meg, men gøy var det. Kjøpte meg ikke mer enn et duft-lys og en bunke med ark (haha)

Vi spiste også lunsj på IKEA og etter det dro vi til hotellet hvor vi sjekket inn på rommet vårt. Rommet var heøt greit med en dobbeltseng, en sovesofa og et bord, tv og en hylle. Må nok si at det fineste som var på rommet var badet. Etter at vi hadde vært på rommet en stund gikk vi videre til Trondheim Torg som ikke var langt fra hotellet, der rakk vi bare å gå innom HM før alle alle fant ut at vi var sultne igjen. Da dro vi videre til Tyholtårent hvor vi spiste middag.

Når vi var ferdige dro jeg og Marianne tilbake til hotellet imens foreldrene hennes dro på besøk til noen de kjente. Jeg og Marianne pratet litt og spiste godteri før vi bestemte oss for å gå ut en tur. Det var ganske så kaldt men vi var ute en stund likevel. Når vi kom inn igjen begynte vi å se på en film, men vi bestemte oss for å legge oss før den ble ferdig.

Neste dag våknet vi i halv 9 tiden og alle ordnet seg før vi gikk ned til frokost. Frokosten må nok ha vært høydepunktet med å sove på hotell . For der var det en frokost jeg bare kunne ha drømt om hjemme, det var egg, bacon, smoothie, brød og alt mulig man kunne tenkt seg. Må si det var den beste frokosten jeg har spist på lenge.

Etter frokosten gikk vi på Vitensentret noe som var utrolig morsomt, der fikk vi prøvd masse forskjellige greier og vi hadde det utrolig gøy, der var vi fra litt før 11 til rundt 14.00 kanskje.

Etter Vitensenteret dro vi til Bakkalndet hvor vi spiste lunsj og tok litt bilder.

Etter at vi hadde spist lunsj dro vi videre til Trondheim Torg siden vi fikk så liten tid der tidligere. Der var vi i noen timer, og jeg kjøpte meg faktisk en bukse til 300kr, noe som er veldig ulikt meg, for jeg er egenltig ganske så gjerrig når det kommer til penger. Marianne kjøpte seg en del klær og når vi var ferdige og var veldig slitne, dro vi på Mc`Donalds hvor vi spiste middag. Deretter dro vi på besøk til noen de kjente men ikke så så ofte, før vi kjlrte hjemover i 8 tiden. Og vi kom ikke hjem før i 12 tiden.

  • 45 lesere

Likes

Comments