San Fran! Jag borde nog lagt upp kamera bilderna från de andra ställena med istället, det är betydligt fler. Ta lite hänsyn till att jag lägger upp alla kamerabilder helt oredigerade nu hehe (de är så himla mycket finare efter lite pill i lightroom) men de bilderna får hamna på väggen hemma istället ;)

En helt otroligt fin och rolig stad. Nere i hamnen var allt så mysigt, fina skyltar överallt, mysiga restauranger. Det var verkligen världens bästa dag.

Någonstans här försökte vi hitta wifi så att vi kunde få kontakt med vår airbnb för adress.

Hör och häpna, det finns flera broar runt om som är fina. Tex den där i bakgrunden är inte Golden Gate. Tycker ändå Golden Gate var coolast för att den var så himla hög.

​Nu kommer det bli en del text här, för efter dessa sista kvällsbilder så började vi åka till en annan del, Richmond hette det tydligen där vårt Airbnb låg. Det låg ungefär 25 minuter ifrån själva city. Vi behövde åka över en del broar och när vi korsat en så får jag redan en ganska så creepy känsla då en man går på sidan av vägen med en vit mask över ansiktet. Två minuter senare kommer en polisbil. Detta är egentligen ingen big deal, men utkanterna av storstäderna och till och med mitt i smeten på natten förändras. Det märkte vi överallt. Vi kom iallafall till slut till Richmond och åkte igenom vad som antagligen var deras lilla downtown. Vi passerade McDonalds som kryllade av typer man inte vill möta alls. Det märktes ju att detta var deras förort, och här gled vi in två turister, mindre diskret att vi är turister då vi har en Kanadensisk regskylt. På andra sidan av vägen från McDonalds gick prostituerade och vinglade. Några av dem såg vanskapta ut i ansiktet, varför vet jag faktiskt inte. Det kändes såklart inte super bra att detta var midnatt och vi inte riktigt visste vart vi skulle, och jag är ju tyvärr så himla rädd av mig att alla i USA ska ha vapen på sig. Det är inget konstigt att gå i matbutiken och sen vanliga människor ha pistol på sig. Jag tycker dock att det är obekvämt, som fan.

Till slut hittade vi på ett ungefär vart vi skulle bo, men inte riktigt vilket hus det var, så vi fick ta några varv. Plötsligt dyker en annan bil upp och åker bakom oss. Vi bestämmer oss för att parkera en gata ner för att kolla på kartan igen, för att förstå vilket hus det var, för vi såg inget nummer. Vi ser då att bilen som åkt bakom oss ställer sig precis utanför det huset som är det vi ska bo i. De ställer sig inte intill huset parkerade vid trottoaren, nix, de ställer sig mitt i vägen. Sedan så står de bara där. Vi tar ett varv till och får åka lite runt bilen som valt att stanna med motorn på mitt i vägen, det är två män i bilen, de bara sitter där. Ena har sätet nedfällt som att han vilar. Det var allt vi hann se. Det var så tyst omkring. Alla hus var nedsläckta. Att en annan bil skulle komma och parkera precis där vi behövde gå ut, kändes allt annat är normalt? Vi väljer att åka och ställa oss och vänta lite längre bort, för att se om bilen försvinner. Jag hade ingen lust alls att ta ut kameran och alla väskor och behöva gå med allt längst trottoaren när de satt där väntandes. Vi väntade cirka trettio minuter, men bilen stod kvar. 

Kanske hade allt gått bra? Vi kanske kunde gått in och sovit jätte bra och inte blivit av med någonting. Jag var tyvärr för rädd för att ta risken. Så mitt i natten åkte vi och letade hotell. Vi åkte ner en bit till en annan ''förort'' som ska ha ett av USAs finaste universitet. Det kunde ju inte vara så illa. Det var det inte heller, men tyvärr var hotellet vi kunde boka fullt. Vi nämnde att vi varit i Richmond för en sekundär åsikt. Mannan som jobbade på hotellet svarade enbart såhär ''you should stay the fuck away from Richmond'' Kan ju vara bra att bakgrundskolla vart exakt man bokar boende och inte bara titta på bilderna, hehe.

Vi behövde mitt i natten åka in till San Fran. Där hittade vi ett hotell, som var nästan överfullt. Iallafall parkeringen. Vi behövde parkera på sidan av hotellet längst vägen där, blev vi tillsagda. Nu kunde ju ingenting bli värre iallafall så vi tänkte inte mer på den parkeringen. Vårt rum var det absolut sista de hade kvar, och det var helt förståeligt varför de sparar det rummet till sist. Lite som lustiga huset med tanke på hur kantigt det var och hur mycket golvet och allt lutade. Vi såg faktiskt bilen från vårt fönster. På morgonen skulle Jesse gå och betala parkeringen igen. Så han gick till bilen, jag anade inte oråd. Väl tillbaka i rummet säger han; Did you have anything important in the car? Nej tänkte jag, jag tog ju ut allt viktigt, som man ska. Så, att det kryllar av hemlösa människor i denna stad var något vi fick se. Det är faktiskt helt extremt hur fattigt det är. Folk går med kundvagnar och samlar filtar m.m. Så att vår bil fylld med tält, madrass, massor av sovsäckar osv var en guldgruva kunde vi kanske ha listat ut. Rutan på bilen var då krossad, igen. Italien all over.

Egentligen blev vi inte av med något jätte viktigt. Det blev ingen tältning mer på resan, och Jesses alla kalsonger blev stulna. Mitt stativ, min ryggsäck från River Island (som jag inte minns vad jag hade i den) alla våra snacks. Allt sådant som vi kan klara oss utan. Det var mer det att det kostade cirka 3000 att fixa rutan och att sitta i timmar i ett väntrum där bilar med krossade rutor rullar in en i kvarten, var inte så bra när man har en strikt plan på roadtripen. Så var det med det iallafall. Allt gick ju bra till slut, typ. Det känns bara så knäppt att man försöker undvika att bli rånade men ändå blir av med sakerna. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ofiltrerat. Jesse springer med stativet i högsta hugg eftersom solnedgången ändrades så snabbt. Denna kväll sov vi i bilen. Jag var lite för rädd för att tälta. Det var den värsta natten någonsin, tror inte Jesses bil var gjord för att sova i. Vi sov med benen i bakluckan helt hopklämda på de nedfällda sätena. Som inte fälldes ner rakt utan sluttade. Jag kommer ihåg att jag vaknade några gånger och förstod inte vad som var verklighet och inte. Rutorna var helt igen immade. Frös som bara den också, ni vet så kroppen känns lite som att den krampar.

Kanske hade tält inte varit så dumt ändå, men lite visste jag att vi inte skulle få en annan chans att tälta mer på resan. Eller ställa upp stativet heller för den delen..

Immigt och grått, lite så som jag hört om Washington och Oregon. Beskrivs ganska bra i Twilight för er som läst de gamla godingarna. Forks, om ni minns. Vi åkte igenom den lilla staden. Borde betona lilla, förstår knappt om folk bor där. Ghost town känsla.

Jag trodde vi hade kollat upp det mesta innan resan men tydligen hade vi missat att ''Big Sur'' en av de mest populära roadtripsvägarna, tydligen hade haft en mudslide för typ ett år sedan. Hur kan man ens ha missat detta? Och hela den fantastiska vägen har blivit förstörd? Det var verkligen top 3 på min att se lista så det var super tråkigt att behöva åka in mot landet och inte se det. Även läskigt att sånt kan hända.

Tur att det fanns gott om andra fina ställen att se.

Efter att vi kommit över gränsen från Oregon till Kalifornien så fick vi uppleva värme på riktigt hela resten av resan. Sol. Nästa stad på tur var San Fran! En helt fantastisk stad, som är mindre kul att bila i när man ej är van vid backarna, samt har en bil som är segväxlad. Extremt mycket trafik.

Där var vi även med om en grej som jag tar i nästa inlägg istället. Just vår tur såklart, som att det inte räckte med vad som hände oss i Italien. ​Det är en grej med USA, wow för alla ställen på dagen, men på kvällen, nej tack. 

Likes

Comments

En av de bästa sakerna med att bo i Kanada är nog möjligheten att roadtripa USA blir ju lite enklare! Det är ju en väldigt typisk bucketlist sak, och nu i efterhand så känner jag ännu mer att, herregud vad mycket vi sett och upplevt.

Här en en dos med bilder från bland annat regnskog i Washington. Här var i även en dag i Seattle och gick runt, massor. Låter bilderna tala för sig lite mer i detta inlägg. Hade fler, men alla bilder med selfiekameran blev helt utdragna när jag försökte ladda upp de här, tack nouw.

Likes

Comments

​Alltså oj, vad jag är dålig på att blogga. Sjukaste att jag skrev att jag skulle skriva  under roadtripen. Får lägga upp lite efter istället. Jag VILL ju blogga. Mitt huvud är fullt av tankar och jag vill samla minnen. 

Denna bild beskriver så väl hur jag känt och även tyvärr lyckats leva efter ett tag nu. Jag har verkligen försökt att inte vara någonting. Ångesten jag kunde få efter att bara lägga upp en instagram bild. Gå igenom i huvudet alla som kommer se den, Eller hur jag inte ens kan skriva en caption under. Skriver en, övertänker, raderar, lägger till en emoji, laddar upp.

Eller ens blogga. Jag vill inte bli dömd alls. Ville helst inte vara för mycket, för lite, för blyg, för outgoing, för djup, för kall, list goes on. Jag har varit en person som kunnat vara mig själv 100% förut, och vart den personen tog vägen vet jag faktiskt inte. Jag känner äntligen lite mer nu att jag kan strunta i vad andra tycker och tänker. Jag vill ju bara göra min grej. Jag har kommit på vad allt grundar sig i, men det kanske jag tar en annan dag. 

Bildresultat för to avoid criticism say nothing do nothing be nothing

Men iallafall, hej igen. Kanske blir det långvarigt denna gång. 

Likes

Comments

Hej!

Mitt förra inlägg var kaos. Allt fungerar inte så jätte bra när jag ska blogga från mobilen..

Idag är det onsdag, vilket betyder två dagar tills vi åker på roadtrip!

Vår kattvakt krånglar tyvärr massor och känner att det inte kommer vara lika lätt att lämna katterna nu när jag inte tycker hon är så pålitlig. Två dagar har vi försökt att lämna nycklar till henne, men av de skummaste anledningarna så har det inte fungerat. Vi har till och med bestämt att vi skulle åka till hennes jobb och lämna nycklarna, så hon inte kunde komma med ursäkt att hon inte hinner komma till oss (vilket redan hänt en gång) Så igår åkte vi genom hela staden till hennes jobb, kliver in och får höra att hon åkte hem tidigt på morgonen för att hon var sjuk.. Tänker att man kanske låter de som ska komma till ens jobb veta det kanske.. En tjej som jobbar på samma arbetsplats sa att hon garanterat kommer vara där imorgon morgon om vi ville komma förbi då istället. Kattvakten säger dock att hon jobbar kväll och ska komma förbi 11 ikväll och hämta nycklarna här. Förstår ni situationen? Kommer hon inte idag heller så måste vi hitta en kattvakt på en dag, vilket inte är så lätt när man ska vara borta 17 dagar. Behöver inte mer stress här kan jag lova!

Nåväl, det får lösa sig. Igår färgade jag håret (eller blekte och färgade?) hos frisören. Ser ut som att jag hällt babypuder i hårbotten. Inte alls van vid att vara så vit vid rötterna. Jesse säger att det ser bra ut men jag panikade såklart när jag kom hem. Inte lätt att vara blond. Har fått för mig att alla frisörer, fransstylister m.m är mycket bättre i Sverige av någon anledning. Att de typ fattar vad jag menar.

Nu ska jag göra en offline lista på Spotify, som ska innehålla en härlig blandning av allt man kan sjunga med till. Tio timmar i bilen på fredag! Vi ska tälta en del men efter att ha googlat så har jag bestämt mig för att sova i bilen. Tänker inte riskera att bli uppäten av en grizzly.

Om ni orkar klicka er in här så ska jag försöka uppdatera under resan. Och om ni inte orkar kanske jag gör det för att spara egna minnen. Jag ÖNSKAR att jag bloggat under andra resor eller fört dagbok. Jag minns verkligen ingenting i detalj från tex Italien. Jag vill kunna gå tillbaka och se vad vi åt till frukost en specifik dag typ. Eller minnas vilken ordning vi gjorde saker!

PLUS, mycket bilder är möjligt. Jesse kan ha köpt en kamera på deaal. Kan ju hända att det var mest för min skull. Hejdå 600d ;)

En svartbjörn från fönstret känns mer okej än en grizzly som river upp tältet för att man har solkräm kvar på sig som doftar.

Likes

Comments

Min och jesses fruktbricka när alla skulle ta med sig något.

Bilderna kommer i en härlig blandning här!

Likes

Comments

Bra rubriker, vill ändå vara konkret vad inläggen ska handla om. Detta inlägg kommer jag nog avslutade med lite trist dock.

Detta vaknade jag upp till på min födelsedag!

Fick parfym! Flaskan är så fiiin

Åkte till Elk Island Park, gick runt och fikade. Precis så jag gärna spenderar en födelsedag (när det råkar vara härligt väder)

Jesse hade bokat bord på en restaurang vi åkt förbi flera gånger. Super fint på utsidan. Sicilian något heter den. Calamari till förrätt och en lasagne till huvudrätt. Jag var helt proppmätt efter att ha ätit detta och i princip hela dagen. Dessert fick det inte bli. Men lite popcorn till matchen senare gick ned ;)

Var tydligen för full för att spara mina fina boomerangs jag gjorde efter matchen. (ni vet appen). Så de får ni inte se.

Och det där med kattskrik.. Tror katterna löper, vi måste fixa.. Vaknar mitt i natten av att Sascha skriker. Gång på gång. Tidigt varje morgon är det Milous tur. Så frustrerad över att inte kunna komma igenom varken väggar eller tak. Jag finner heller ingen lösning på det problemet. 

Och till det där lite tråkiga. Jag är såå omotiverad. Bara inne i en allmänt dålig period. Behöver titta på lite positiva quotes för att få upp motivationen igen. Ensam kan väl också vara stark.. Jag är så så så tacksam att jag har Jesse. Det enda som får mig att känna att det inte är fel på mig. Han är en fantastisk människa, som antagligen inte skulle välja att vara med någon tråkig/elak/jobbig människa. Han har fina vänner och ja, jag känner att jag kan ju inte vara så dålig som jag får känna mig ibland, om han nu valt mig. 

Så nu på senaste har jag känt att folk inte riktigt tycker om mig (och jag kan inte ens förstå varför, för enligt mig själv vill jag gärna tro att jag är rätt kul och spontan) Men varje liten småsak som dragit ned mig nu blir så mycket större. Tappar helt självförtroendet. Vill inte besvära andra. Blir jätte blyg. Sen att inte få ett grattis när man fyller år från vänner. Det borde väl inte vara hela världen, men när man mår dåligt tror jag inte folk vet hur lätt de kan förvärra det för andra.

Är även OTROLIGT glad för att det snart blir varmare! Jag och Jesse kan ta oss ut och hitta på massor. Om några veckor slutar han jobba och ska gå skola i en månad. Varma dagar på balkongen med en smoothie, ja tack! Då finns det även mer tid att hänga med andra här, ska också bli kul.

Jag och Jesse köpte baseball-handskar och boll och jag vet att vi antagligen kommer spela lite i sommar. Eftersom jag totalt undvek de lektionerna på idrottslektionerna (snälla ta mig tillbaka och låt mig ha idrott igen nu när jag älskar det) så ska vi öva en del. Ser fram emot att gå över gatan där det finns en plan och kasta lite de varma vårkvällarna. Vi körde i förrgår och idag gör hela ryggen ont haha. Ska precis iväg och gymma också efter en helg och dag med vila. Blir då inte rygg idag. :) 

VI HÖRS :D 

Likes

Comments

Jag tror att jag fortfarande är den enda som bryr mig om att det sitter stora kaniner överallt. Mötte detta gäng på väg till gymmet.

En dag var det så soligt i vardagsrummet att jag släpade hela matbordet dit. Julstjärnan är fortfarande uppe och kolla vad fina gardinerna är. Försöker ta in så mycket solsken som mycket i mitt liv. Spegeln krossades tyvärr i fredags av mig. Spela fotboll inomhus är aldrig så smart.

De fantastiska djuren.

Igår badade jag med Lushs påsk badbomb, guldägget.

Och på träningsfronten aka mitt forna liv. Det går sådär. Saknar motivationen. För mig är det svårt om man går in för det lite halvdant. Visst, kanske går till gymmet då och då men det ger inte samma sak längre. Tror det kändes bättre förut när fitness var lajf hemma i Sverige, och hela stämningen på SATS, träffa andra som tränar, dricka nocco, äta kvarg. Låter töntigt, men jag gillade hela grejen.

Nu går jag mest för att hålla igång det. Skulle aldrig kunna bara sluta gymma efter typ 4 år. Klart jag tar pauser, för semester och annat. Det känns bara lite konstigt att efter år, helt plötsligt känna att man inte riktigt bryr sig. Jag mådde verkligen bra av att bry mig. Tror många tror att det är tvärtom. Jag brukade tex lägga upp en hel del träningsbilder på instagram. Jag var bara så taggad, och det var ju ett jätte stort intresse. Sedan kände jag att jag blev ''dömd'' eller att folk på något sätt ogillade det, för att ett flertal personer jag ändå känner, avföljde mig. Blev osäker på vad tusan man kan lägga upp och inte. Igår så kände jag för att efter ett as bra pass på gymmet att lägga upp en flexbild. Vaknade upp av att en person jag ändå typ känner och kommer träffa mer hade avföljt. Go instagram avföljningsapp.. Nej men, klart det låter barnsligt i mångas öron. ''Det är ju bara instagram'' men när det är en person man känner som gjort ett medvetet val, då kan jag inte hjälpa att bli osäker eller fundera på varför. Det blir liksom en hel dagsfråga. ''Vad är det för fel på mig?''

Idag har jag träningsvärk från topp till tå. Varit hungrig hela dagen och legat helt däckad på soffan länge länge.

Vi hörs!

Likes

Comments

Söndagen var också en bra dag! Sov ut, åt jätte god frukost osv. Sen åkte vi till Value Village igen. Hittade ingen baseballhandske den här gången heller. Fikade på Starbucks IGEN och jag måste berätta om deras choklad oat något. Finns den i Sverige så måste ni smaka. Sjukaste. Resten av dagen gled vi runt i solen och kollade lite affärer som vi behövde göra. Avslutade med storhandling!

Här har ni den, kakan.

Här har ni en liten del av Value Village också. PROPPAT med saker.

Påsk snart. Favorit <3 Tycker inte alls om chokladen här tyvärr, men jag är ganska stensäker på att jag hittar något annat.

Den EVIGA chipshyllan (inte ens början av den)

Det ser ut som lösgodis men skenet bedrar. Varje låda har olika pris och ett nummer man måste skriva på påsen. Inte så gott heller. MEN CHIPSEN. Gröna påsen är min. Vi köpte en varsin (har försökt förklara att det är svårt det här med att dela på sötsaker) Så så goda.

Kedjar upp lite fågelmat. Vart hänger man ens dessa saker? Skulle vi hänga den ovanifrån skulle vi behöva gå upp till grannarna. (psykbryten på våning 6<3) Annars då? på lördag fyller jag år, weho? nja. Vart tar tiden vägen?

Likes

Comments

Hej mina vänner! Idag är det onsdag men jag tänkte skriva lite om helgen istället. Jesse jobbade inte och solen sken. Fick ny energi helt klart och känner mig mer som mig själv igen. Hoppas ni uppskattar mina fina bling redigeringar. Blev lite fokistyle över det hela. Nej men, redigerade på PicMonkey och det är lät hänt att man spårar.

På lördagen hade Jesse lite ärenden på banken så vi åkte downtown och gick runt inne i köpcentrumet där. The city mall. Jag har bara varit lite snabbt där förut, men nu när vi gick igenom det så insåg vi båda att det var mycket större och finare än vad vi visste. Älskade detta tak. Råkade även köpa en kjol <3 Kanske ska vara en så bra bloggerska så jag visar kjolen någon gång också. Håll utkik.

Sedan gick vi ut igen och kolla bara vår solen. Med nyköpta solglasögon för oss båda och lite Starbucks fika åkte vi vidare mot Value Village. En secondhand affär som är helt enorm. Du kan hitta allt här (nu hittade vi tyvärr inte baseballhandske men ni förstår principen) Jag kom hem med en jacka och en klänning och Jesse fick med sig en kofta.

Milou som aldrig sett Jesse i solglasögon inspekterar. Så fort vi har något nytt här hemma så ska katterna undersöka. Det gäller saker i minsta detalj.

Andra gången på det bästa sushistället vi varit på. SÅ GOTT! I väntan på maten uppfann vi en lek med pinnarna. Skicka en pappersbit mellan varandra får den heta. Jesse leker bara cool på bilden, han är inte så himla bra på pinnätning, så det var bra övning. Rekommenderar. Sen gick vi och tog en drink och Jesse kollade sista delen av hockeyn. Jag var SÅ mycket bättre på att ta bilder på söndagen. Det är inte lätt att komma ihåg att ta bilder på smågrejer men jag börjar bättra mig!

Likes

Comments