Har fått en idé om att ge det här ett försök till. Känner ett kli i fingrarna och något som pulserar i pysselådrorna. Ett behov av att skriva något som inte är universitetsgrejer, kalenderanteckningar och dagbokskladd. Någonstans att göra av bilder jag tar nu när det är ljust igen. För att det är kul. Och då kom jag och tänka på den här platsen, mitt egna lilla hörn på internet. Det var ett tag sedan vi hördes senast och det har hänt så mycket sedan dess men, hej. Hej hej.

Så vad har hänt då? Jag har jobbat klart på Disneyland, flyttat till Göteborg och börjat läsa till gymnasielärare i svenska och franska. Är långt ifrån säker på att det är det jag ska bli, men det är fruktansvärt kul för det mesta och det känns som en bra utgångspunkt. Har en klass med andra som gillar böcker lika mycket som jag och promenerar runt på Göteborgsgator varje dag. Bor i en studentkorridor på Johanneberg och trivs himla bra. Resten får väl visa sig antar jag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

 Igår var jag i Paris med Elsa, Emma och Inma.
 Det första vi gjorde var att promenera längs boklådorna och bläddra bland gamla affischer, vykort och böcker. Inma köpte ett supergammalt exemplar av Madame Bovary för fyra euro istället för femton.
 Vädret var så bra som det någonsin går.
 Promenerade förbi marknaden med fåglar på Ile de la Cité.
Matpaus på en trappa.
 Hittade en stege ner i Seine där vi kunde känna på vattnet. Det var helt perfekt.
 Glad över att i alla fall nästan få bada.
 Nästa gång tar vi med badkläder till Paris.

 När våra fötter var svalkade tog vi metron till Arc de Triumf. Det var dags för målgången av Tour de France.
 Favorit i repris.
 Sen svischade cyklarna förbi lika snabbt som de kom.
 Vi vilade benen efter att ha stått på tå för att se något.
Utnyttjade att gatorna var avstängda och åkte hem mot val d'Europe igen. En fin liten dag i favoritstaden.

Likes

Comments

 Åkte till Paris, som vanligt, när jag hade ledig dag senast. Ca alla andra jobbade och jag tänker att det är bättre att vara själv i Paris än i Val d'Europe. Så jag åkte till Musée Rodin och gick omkring i solen där ett tag. Avundades Monsieur Rodins utsikt.
 Hjälpte tyska tanter att ta kort tillsammans med Le Penseur.
 Satt på en bänk och tittade på den här ett tag.
 Så bra grej att nästan alla museum är gratis om en är under 25. Då är det liksom okej att gå dit bara en liten stund och se om det är spännande, stanna så länge en vill och slippa tänka att en måste få valuta för pengarna.
 Musée Rodin var vackert, lagom för en timme för mig ungefär.
 Tog en vattenpaus och gick vidare ut i staden.
 Sak nummer två som jag var avundsjuk på den här dagen: hundarna som badade i Seine. Vill också bada.
 Efter en lång och kringelkrokig promenad genom Paris, men läspaus i en park och lunchpaus i en mataffär hittade jag till Shakespeare and Company som ligger vid sidan av Notre Dame. Det är en gammal engelsk bokaffär med böcker upp till taket och sovplatser för författare. Just idag hade de ett event där en kunde lyssna på jazz bland annat, så det gjorde jag.
 En författare som skrivit böcker om Shakespeare var där och pratade. Allt kändes så mycket som på film den här kvällen. Alla människor i fina sommarkläder som strosade genom Paris och jazzmusiken i bakgrunden.
 Halv sju var det gratis teater i parken bredvid,  Macbeth på engelska. De naturliga kulisserna blev så bra och då och då överröstades skådespelarna av Notre Dames klockor.
När Macbeth dött tog jag tåget hem igen och det var allt för den dagen.

Likes

Comments

För några dagar sedan träffade jag min chef på lunchrasten. 
-Kom in till mitt kontor när din rast är slut, sa hon och lät viktig på rösten. 
Jag blev jättenervös. Det går en hel del historier och rykten om folk som blir sparkade hit och dit på Disney för bara små fel, och jag började fundera på vad jag kunde ha gjort. 
Jag blev inte sparkad, som tur var, däremot förklarade min chef att de har stor personalbrist på en affär som heter Emporium på Main street och att jag ska jobba där hela augusti. Att det inte är något personligt, utan att de bara drog mitt namn. 
- Tack för din förståelse. 

Två dagar senare lade jag i ordning tofflorna i butiken när min chef och en team leader kom och tog mig till ett hörn utan kunder. De förklarade att de precis fått ett samtal från chefen på Emporium. Han hade i sin tur fått en samtal från en butik i Studio-parken som var ännu större behov av personal än Emporium pga den nyöppnade attraktionen Ratatouille. De skulle behöva skicka personal från Emporium och eftersom jag inte börjat än var det lättast att skicka mig. 

Summan av kardemumma är alltså att jag ska byta butik, från Thunder Mesa till Studio Store. På vissa sätt är det bra såklart, jag kommer kunna skriva två Disney-butiker på mitt cv och så vidare. Samtidigt är det väldigt tråkigt. Jag tycker mycket om butiken där jag jobbar nu och jag har lärt mig hur allt går till där nu. Jag hittar helt okej på lagret och när jag kommer till jobbet vet jag vad som kommer hända under dagen. Det känns som om jag har hittat min plats och kollegorna är väldigt snälla. Men förhoppningsvis är det minst lika bra på Studio Store! Och eftersom studioparken stänger redan vid nio kommer jag inte att ha några fler stängningar till klockan ett!


Thunder Mesa-gänget plus Brice, blir ju typ mest sorgligt att inte ha de här som kollegor mer. Men som en säger "En gång koväst, alltid koväst."

Likes

Comments

 De senaste dagarna har varit så fina. Jag har jobbat i BTM photo och sålt foton från bergochdalbanan Big Thunder Mountain hela dagarna och när jag slutat vid halv sex har jag satt mig på tåget till Paris direkt.
 Erika har ju varit i Paris några dagar och vi har suttit i fina parker.
 ätit falafel från Marais
 Letat upp de mest filmiska och vackra ställen som bara går att hitta.
 Ätit musslor.
 Pratat om allt som hänt sen sist och så.
 Sagt "gud vad det är vackert" varannan mening.
 Gjort upp planer för framtiden.
 Druckit vin vid Seine.
 Sett solnedgången falla över floden och över huset där Javert sjunger på taket i Les Miserables.
Promenerat nästan hela vägen till Eiffeltornet längs en kaj där gatumusikanter och nyförälskade par samsades om platsen.

Likes

Comments

 I fredags åkte jag och min rommie Nikki hit. Till Seine. Promenerade över och fick badlust av att titta ner på vattnet.
 Vidare till Jardin de Plantes med långa alléer och vitt grus.
 ovanför oss svävade en sån här omkring.
 Vårat första mål för dagen var Galeries d’Anatomie comparée et de Paléontologie där vi tittade på massor av skelett och kroppsdelar som legat i burkar i 300 år.
 Hängde lite hos valarna.
 
Efter en stund hoppsade vi ner för trapporna och ut i de 35 graderna igen. 

 Allt var så himla himla fint.
 Särskilt näckrosorna.
 Efter en vattenpaus i skuggan gick vi in på ett zoo som också ligger i Jardin des Plantes.
 Själva zoot var supervackert, men annars var det bara fruktansvärt med alla djur som bor i miniburar. Kändes som om det inte hänt något i hur man behandlar djuren sedan zoot öppnades för mer än hundra år sedan. Leoparden på bilden gick av och ann i sin lilla bur och kastade sig mot glaset då och då och fåglarna hade knappt plats att breda ut vingarna.
 Det var lite som att kastas tillbaka i tiden, på ett både vackert och sorgligt vis.
 Vi satt länge på en stenmur i skuggan och tittade på flamingos.
 Sedan sa vi hejdå till burarna och djuren och gick ut på Paris gator som var ca olidligt varma vid det här laget.
 Förbi drömhus. Går inte att vara i Paris utan att hitta minst fem stycken.
 Vi slog oss ner i skuggan på ett cafe och jag åt den godaste croqe-monsieur jag någonsin ätit. Det syns typ på den hur god den var.
 Nikki
 Lyckan i att hitta vattenkranar på gatan. Vid fyra åkte Nikki till jobbet och jag kraschade i Tulieries ett tag.
 Innan jag mötte dem här! Erika och Ida. Vi gick i en fin secondhand-butik med kilopris där jag köpte en drömklänning, och slog oss ner i Jardin du Luxembourg för picknick.
 När parken stängde strosade vi förbi Sorbonne och en gatumusiker.
 Hittade en restaurang med creme brule. Det fick bli dagens efterrätt.
Sedan for vi iväg åt olika håll i metrosystemet, men det var inte så sorgligt för Erika skulle stanna några dagar till!

Likes

Comments

 I våras läste jag Patti Smiths Just Kids och blev alldeles kär, så när jag såg att Grand Palais hade en utställning med Robert Mapplethorpe skyndade jag dit på min lediga onsdag. Tyvärr stängde den två dagar tidigare och jag fick vända i dörren. Lite snopet tittade jag mig omkring och funderade på vad jag skulle göra.
 Jag behövde inte leta länge, på andra sidan gatan ligger Petit Palais och på en skylt stod det Entré Gratuit, så jag gick in.
 Kan vara bästa valet den här veckan, det var så vackert!
 Och utställningen var liksom spännande på riktigt. Det handlade om Paris år 1900 när det var världutställning, när Moulin Rouge hade sina glansdagar och när Les Halles såg ut som på tavlan ovanför och inte som det stora köpcenter det är idag. Det fanns så mycket fint att titta på, allt från alla de olika paviljongerna som byggdes till världsutställningen, till metroskyltar, till gamla teateraffischer, svartvita filmer inspelade av bröderna Lumiere...
 ...kläder...
 fotografier av konstnärer i sina ateljéer. Bara massor av Paris magi helt enkelt.
 Efter utställningen pillade jag på vykort och fina saker i muséeshopen ett tag.
 Och letade mig ut till något som kan vara den vackraste platsen någonsin. En lummig innergård med café.
 Perfekt för vykortsskrivande, lemonad och skugghäng.
 Satt kvar i nästan två timmar, bestämde mig för att komma tillbaka snart och gav mig ut på de soliga gatorna igen.
 Tittade lite avundsjukt på alla som badade fötterna i fontänerna.
 Tog mig till Lafayette, för det är så många som har sagt till mig att jag borde gå upp på taket där och titta på utsikten.
 Det var fint men alldeles, alldeles för varmt så jag tog några kort och gav mig av hemåt igen.

 På kvällen kom Sarah-Jane och Stiina över till Elsa, Inma och Berta och Elsa lagade pannkakor. Så mysigt.
Vi gick en liten tur till Johannes och sedan gick jag hem och sov.

Likes

Comments

 I måndags, den fjortonde Juli, klev jag upp tidigt, mötte My och Stiina och åkte in till Champs Elysées. Somnade nästan på tåget för jag hade jobbat stängning dagen innan, men när vi kom fram piggnade jag till. Går ju inte att göra annat när många tusentals människor samlats för att fira slutet på andra världskriget och Frankrikes nationaldagen.
 Vet inte riktigt vad jag tycker om firandet. Det vi såg gick mest ut på att visa upp militären, vilket känns lite knäppt när de firar slutet på ett krig.
 Det här var ganska mäktigt, men resten, massor av krigsfordonen som åkte förbi på Champs Elysées var bara obehagligt.
 Stiina och My. Eller Templeitompeli och Pikko Mu.
 
 Efter en stund tog vi metron vidare.
Hittade ett Starbucks och satt där några timmar. Lärde oss att säga "Har du satt i fel strupe?" på finska och åt citronmuffins. Paris var så lugnt, alla människor var nog vid Triumfbågen.

Efter fikat åkte vi hem till Val d'Europe igen. De andra skulle tillbaka till Paris igen på kvällen igen och se fyrverkerierna vid Eiffeltornet, men jag jobbade och hörde bara Disneys nationaldagsfyrverkerier medan jag räknade kassan.

Likes

Comments

 Min fredag började tidigare än vanligt, för jag skulle jobba på lager. Fick en tjusig beige kostym som gjorde att jag kände mig som om jag var med i Orange is the new black.
 Ungefär hela min arbetsdag såg ut såhär. Jag packade upp varor ur kartonger, strök över deras pris med röd penna och satte fast ett klistermärke med ett reapriset på. Märkte muggar, ramar och ca 500 lådor med Långben utklädd som någon från Star Wars.
 Efter jobbet hittade jag Sigrid och Lisa i regnet. Vi gick in på Disneyland och åkte allt det bästa. Eller det som jag tycker är bäst i alla fall. Sigrid tyckte nog att mina favoriter var lite mesiga och Lisa gillade inte riktigt bergochdalbanorna.
 Vi tittade på paraden och jag smugglade ut baguetter från backstage för att det kostar typ fem gånger mindre där.
 Efter Disneyland åkte vi till Val d'Europe, promenerade ett varv, fikade citronpaj med maräng och hälsade på mina rumskompisar innan jag vinkade hejdå på perrongen. Nästa dag skulle Sigrid och Lisa dra vidare till Italien.
 När jag kom tillbaka till Rive Gauche frågade Elsa om jag ville följa med till Disney Village. De ville jag ju. Träffade en hel hög med andra svenskar där och lite annat Disney-folk.
Slutligen måste jag bara visa en rätt dålig bild på det fantastiska färdmedlet som jag och Elsa använde för att ta oss dit. Elsas nya sparkcykel. Den är genial och går att åka två på. Mycket bättre än RER:en som slutar för tidigt och bussarna som aldrig går.

Likes

Comments

 I onsdags åkte jag ju och mötte Sigrid och Lisa som kom med tåg från Köpenhamn. Vi började med att åka till lägenheten de hittat via airbnb. Den var typ världens finaste och så mycket finare och fräschare än vad något hostel för samma pris i Paris någonsin skulle vara.
 Sen åkte vi till Eiffeltornet. Det var Lisas första gång i Paris och Eiffeltornet kan ju vara bästa sättet att förstå att en verkligen är här.
 Det regnade massor och var högst 18 grader. Ingen trodde på mig när jag sa att det hade varit 30 grader några dagar tidigare.
 Efter Eiffeltornet fortsatte vi att kryssa av turistigheter. Montmartre.
 Vi tittade på utsikten, gömde oss från regnet inne i Sacre-coeur och åt crêpes med socker och citron.
 När det började snurra i huvudena av trötthet vinkade jag hejdå, åkte hem till Serris, sov några timmar och tog tåget tillbaka till Paris nästa dag.
 Första planen för dagen var att sitta på samma café som Simone de Beauvoir och Sartre.

 Vi slog oss ner och försökte få de ganska snorkiga servitörernas uppmärksamhet.
 Lyckades efter ett tag och beställde den godaste varma chokladen jag vet. Den är som att dricka smält choklad ungefär, helt himla fantastisk. Kannorna är också ganska fantastiska för det finns liksom en liten spärr som hindrar skinnet från att följa med ner i koppen. Borde få pris för bästa uppfinning.
 Tog små klunkar, tittade ut genom fönstret och kände oss franska.

 Sen gick vi ut och strosade runt bland vackra hus.
 Tröttnar aldrig på franska balkonger och blekgrå tak.
 Svängde förbi Shakespear and company.
Stannade vid en bröllopsfotografering ett tag.
 Och vilade fötterna vid Seine.
 <>
 Såg Notre Dame också.
Avslutade dagen på Champs Elysées trallande på Markus Krunegård.

Likes

Comments