View tracker

Jag har knappt kunnat hålla mig ifrån att berätta detta, fingrarna har bara viljat skriva och jag hela jag har bara hoppat utav glädje ända sen det blev bestämt. Det har vart jobbigt att inte kunna säga något, men nu ska det äntligen bli offentligt!!

Jag är så ivrig att berätta detta så jag vet inte ens vad jag ska skriva, jag vill bara berätta allting med en gång! Jag ska bli ägare till min allra första storhäst!! Ja ni hörde rätt, jag är så himla glad så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Storhäst, det är då allt blir seriöst, allt blir på riktigt. Det har vart ett otroligt svårt beslut, inte på grund utav hästen, den har jag vart säker på hela tiden. Men just det steget, att gå upp till storhäst. Mycket velande fram och tillbaka, mycket känslor och mycket tankar som snurrat runt. Men det är ju så, ponnytiden har sitt slut. Man kan inte rida ponny hela livet, så är det bara. Det är först när man går upp på stor häst som allting börjar på riktigt, ett helt nytt kapitel öppnas.

Chesney ska inte säljas, verkligen inte. Hon har stått i min ägo i snart 5 år, hon är för älskad för att lämnas ifrån mig. Men samtidigt blir det för mycket med två hästar just nu. Det var det som var haken från början, vi visste inte hur vi skulle lösa det helt enkelt. Men nu är allting löst och det kunde inte blivit bättre. Hon kommer att stå kvar i stallet i samma box och hage med alla sina kompisar. Hanna kommer att fortsätta att ha henne två gånger i veckan vilket är väldigt skönt då hon vart med redan från början när vi köpte Chesney. Hon vet hur allting funkar och exakt hur jag vill ha det.
Sen är det en jättego tjej, Alice som ska ha henne fyra gånger i veckan. Hon står i stallet och har provat Chesney flera gånger. Det känns så bra med henne, dom trivs bra tillsammans och har redan börjat lära känna varandra bra. Den dagen som är kvar i veckan ska vi ha henne själva, vilket känns superbra. En dag då jag bara kan mysa och pyssla om henne i flera timmar, det känns så skönt. Att det ändå är vi som har kontrollen över allt och att vi har hittat så bra tjejer som kommer att ta hand om henne på bästa sätt, jag är evigt tacksam över det.

Vad är det då för häst vi ska köpa egentligen? Aerland. Den underbart fantastiska har jag verkligen fastnat för, han har något speciellt. Han är bara 5 år e. Aerline H u. Ithaka. Han är otroligt efter i utbildningen och hans självförtroende ligger nere på botten, vilket inte alls är konstigt med tanke på hans bakgrund. Men han är en otroligt fin häst med en otrolig kämparglöd och ett hjärta av guld. Han har en otrolig potential, om han bara hamnar i rätt händer kommer han kunna gå de stora klasserna i framtiden. Det krävs otroligt mycket jobb med detta. Tid, tålamod men framför allt kärlek, det är vad denna hästen behöver.
Självklart ska jag inte göra detta själv, det är ett alldeles för stort projekt. Min tränare Mathilda Persson kommer att vara med hela tiden. Hon ska hjälpa mig från början för att vi ska få så bra träning som möjligt och för att undvika mer olyckor.

Nu är det endast besiktning som återstår, går han igenom den så är han min första februari. Jag kommer självklart i princip att ha honom som min egen fram tills dess också. Men för att jag ska hinna läka och komma igång ordentligt så är det första februari vi planerar att skriva på papperna och kalla honom för min på riktigt.

Åh jag kan knappt vänta, ingen är lyckligare än mig just nu

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Ni har väll inte missat att bland annat @emmasjöling har hjälpt mig med Chesney nu när jag inte kan rida. Klicka in HÄR så får ni se en liten video från ett utav passen. Så fina!! Tack igen för all hjälp världens bästa Emma <33

Likes

Comments

Kan ju inget annat än att säga att jag haft en grym helg. Grymma kvällar med goa människor, stall och pussat på mina två favoritmular. Det kan inte bli så mycket bättre, förutom att jag saknar ridningen otroligt.

Helgen är inte slut än, idag händer det massa roligt. Om en stund ska vi hem till mormor för att äta lunch innan vi åker till stallet. Där står det mys och julpynt på schemat, bland det bästa som finns. Sen ska jag även hålla träning för Alice och Chesney, det ska bli riktigt roligt att se dom tillsammans och ge Alice lite tips om hur hon ska rida Chesney. Jag vill gärna raka henne också då hon behöver snyggas till lite, men vi får se vad vi hinner. Otroligt mysig dag i alla fall, I feel the xmas⛄

Likes

Comments

Torsdag kväll, första december och endast 23 dagar kvar till jul, så skönt.
Skolan har ändå gått bra idag. Jag har inte haft så ont som jag trodde att jag skulle ha, vilket är väldigt skönt! Det första nationella provet är även avklarat, muntligt i svenska. Jag tycker faktiskt att det var väldigt roligt, konstigt nog, det var ju ändå prov lixom. Haha men det var faktiskt ett väldigt roligt prov. Mer sådana tack. Har även en känsla av att det gick väldigt bra vilket är en enrom lättnad. Nu är det ju bara resten kvar, haha.

I morgon är jag faktiskt ledig då min klass ska på en mässa i Göteborg, vilket mitt ben inte klarar av. Så jag ska spendera min dag med mys i stallet och lite jobb innan jag drar ut på andra saker på kvällen. Så mysig fredag!!

Likes

Comments