Sommar & lov

Planerat och fixat hela förmiddagen. 2 hästar ridna i det härliga vädret och därefter ännu mer jobb och planering. Allan och Himle är väldigt nöjda och glada med sommarlov, sol och gräs. Livsnjutare deluxe!
I morgon är det måndag och en ny vecka med sommarjobb, hästar, mer jobb och förhoppningsvis lite sol.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Work hard play hard

Idag har vi vart iväg på p&j. Nolla första klassen och en bom föll i andra, tar på mig det. Men han var såå fin, lugn och sansad utan att han överhoppade sig. Helt klart de bästa rundorna någonsin för oss, han var bra mallig när han fick sin livs första rosett, hehe. Nu väntar 2 veckors välförtjänt vila för Allan <3

Likes

Comments

Jag har klippt av mig håret, gått ur 9:an, fått sommarlov och gjort min första arbetsvecka på mitt första sommarjobb. Jag har en hel sommar framför mig full med planer. Jag har lämnat min klass och den 18 augusti lämnar jag även Vänersborg och flyttar till Skåne där 3 år i Flyinge väntar. Ett helt nytt kapitel i mitt liv. Jag ser så mycket fram emot de kommande månaderna!

Likes

Comments

Allan är riktigt fräsch nu tack vare bra träning och gott välmående som kompletteras med bra foder. Han äter sedan ett par månader tillbaka foder från marstall. I början fick han haferfrei som ni kan läsa om i mitt förra inlägg HÄR. Ett väldigt bra foder som passar alla hästar och som är ett bra foder att börja med. Nu har vi gått över till cornmusli som är ett foder med "extra allt", bra för hästar som behöver lite extra hull. Självklart får han även mineraler från marstall och nu har han även börjat äta sinfonie som ett tillskott varje kväll.

Chesney äter sen en tid tillbaka även hon foder från marstall, hon äter haferfrei och har nu även börjat få sinfonie som fodertillskott vilket är väldigt bra för henne som har haft problem med hosta och är känslig mot mögelsporer.
Jag blötlägger sinfonie i minst 20 minuter innan fodring för bästa effekt då detta utvecklar eteriska ångor som rensar luftvägarna på ett skonsamt sätt när hästen äter det. Genom att fodra med sinfonie ca. 20 minuter innan arbete ger man hästen de bästa förutsättningarna för att få bättre luftutbyte och lungfunktion.

Sinfonie är en müsli som välgör för friare luftvägar och stärker immunförsvaret hos hästen, müslin är fylld med örter som är bra och hjälper till vid pälsbyte, det är stimulerande för blodomloppet och näringsomsättningen samt Stimulerar tarmverksamheten bland annat. Det är havrefritt, innehåller öljäst och många naturliga örter.

Marstall beskriver Sinfonie som ett fodertillskott som passar till alla hästar men är särskilt lämpligt till hästar som hostar. Marstall rekommenderar en kur med Sinfonie på 40-dagar, särskilt bra vid pälsbyte (vår och höst) för att stärka upp immunförsvaret, aktivera ämnesomsättningen och förbättra prestationsförmågan.

Otroligt lyxigt att ha återförsäljare i stallet där jag får hjälp av Karolina att hitta de fodret som passar bäst till min häst, du hittar din närmaste återförsäljare på marstall's hemsida.

I samarbete med Marstall

Likes

Comments

En ofrivillig avsittning

Allan var så jävla fin under kvällens hoppträning. En ofrivillig avsittning under uppvärmningen pågrund av en övertaggad häst, som för övrigt var otroligt snygg.
Han hoppade väl genom hela träningen, blev något slarvig med bak emellanåt så några bommar föll, men för övrigt var han en dröm. Hoppar studs och banor utan att blinka och är med på alla övningar, lika mycket som de andra hästarna. I slutet fick han även känna på lite högre höjder. Så himla kul att allt jobb och alla timmar av hårt slit börjar ge bra resultat. Work in progress.

Tyvärr har min mobil lagt av och mamma var inte på plats på träningen så har dessvärre inga bra filmer att bjuda på vilket är synd när han var så jävla fin. Till nästa gång får jag baka tårta ;-)

Likes

Comments