Dagarna rullar på här i skåneland, i morgon drar även skolan igång. Har aldrig vart glad att börja skolan förut, men nu känns det inte direkt så jobbigt hehe. Ska bli skönt att få lite rutiner här och komma igång med träningar och allt.
Igår trimmade vi hästarna i ridhuset gjort av glas. Allan var mjuk och fin, otroligt avspänd. Väldigt imponerande av honom med tankte på hans nerver. Men han har vart riktigt cool från start.

Idag fortsatte vi med att utforska den lilla galoppbanan vid bokskogen. Så himla mysigt, finare ridvägar får man nog leta efter. Allan skötte sig exemplariskt även idag och tyckte det var kul att sträcka ut ordentligt på galoppbanan. Så härligt.
Nu ska vi dra mot stallet igen, hörs senare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det var några dagar sedan sist. I torsdags landade vi äntligen här på Flyinge och sedan dess har vi haft fullt upp från morgon till kväll. Allt gick bra på resan ner både för oss och Allan. Han var lite stressad när han kom men höll sig ändå i skinnet och hade varit ganska lugn hela vägen, så skönt. Men nu två dagar senare börjar vi äntligen komma på plats. Har köpt allting som behövs och har fått ordning både i rummet och i stallet. Självklart har vi foder från marstall med oss!

Allan har vilat nu i 3 dagar och bara fått chilla lite. Idag har vi tänkt att utforska ridhuset i glas, självklart ska jag be Malin filma och ta kort till er ;)

Likes

Comments

Idag var det extra svårt att sluta rida. Hon var som vanligt en dröm att rida, som att sväva på moln. Man sitter hela tiden med ett leende på läpparna i sadeln på henne. Det var riktigt jobbigt att hoppa av för sista gången.
Tack för alla trimmpass, spännande uteritter och barbacka turer. Önskar så att jag hade möjlighet att köpa dig, hoppas att vi ses någon gång i framtiden. Du är något alldeles speciellt, jag glömmer dig aldrig! Panamera w❤️

Likes

Comments

22 oktober satt jag upp på Allan för första gången, då han knappt var ridbar och rädd för allt, inklusive sig själv. Vi började vår resa genom att ganska tidigt försöka rida över en bom men flög i stället i luften och jag fick en fraktur i bäckenet. Medans jag läkte hjälpte Mathilda mig med jobbet uppe i sadeln som jag då inte kunde göra medan jag fortsatte med arbete från marken. Mycket ligger på att ha ett starkt band mellan ryttare och häst, det är det jag strävat så med att bygga upp. Att han ska få förtroende för mig, jag trodde redan på honom trotts att man inte kunde lita på honom när han flög i luften från ingenstans,
28 januari blev dessutom jag ägare på honom. Jag kunde inte släppa denna häst, han var minst sagt speciell och jag vill se vart han kommer att gå. Snart därefter flyttade vi äntligen hem till perssons fantastiska stall. Allan kände sig hemma direkt och blev otroligt harmonisk i all hantering. Det var som att han visste att han hörde hemma här.
21 april var vi med på Allans livs första hoppträning, då hade vi endast "hoppat" några få små hinder med Mathilda som sprungit med innan. Det var mycket att tänka på för honom, mycket nya intryck, men han gjorde det bra.

Sen flöt det på, han gick från klarhet till klarhet. Vi var iväg på ett par P&J för att få rutin och miljöbyte. Det är en häst med mycket power och nerver så det var bra miljöträning för honom. Han har skött sig så bra och för ett tag sedan fick han även sin livs första rosett!
Det ligger självklart mycket tid och hårt arbete bakom all framgång. Det är inget som kommer med ett brev på posen. Det är helt klart den svåraste häst jag någonsin stött på, men med allt slit och grym hjälp från världens bästa tränare så har det gått otroligt fort under denna tid jag har haft honom.

Igår gjorde vi sista hoppträningen för Mathilda innan vi åker på nya äventyr till Flyinge. Vi hoppade bana med 3 kombination och två kombination där flera språng låg på 115 cm. Självklart har vi mycket kvar tills vi har kommit hela vägen fram, men vi har kommit en bra bit på vägen. Både ryttare och häst gör missar ibland, men vi lär av varandra. Jag är evigt tacksam att denna hästen faktiskt är min.
Mathilda, utan dig hade det aldrig gått!! Det kommer att var jobbigt att lämna stallet med alla underbara hästar och människor. Tack för ALLT!!

Likes

Comments

Började dagen med att åka ut och pussa på älskade Chesney, saknar henne så mycket. Men hon har det så bra hos sin nya familj <3
Sen tog vi en mysig uteritt i skogen, Allan tyckte det var roligt men var ändå cool. Resten utav dagen har jag bara packat och fixat både hemma och i stallet. Jag och mamma var i stan en sväng och fixade lite saker. Lastade även Allan idag igen, inte något tvekan idag. Raka vägen på flera gånger, så duktig. Slängde mig i sängen och satte på youtube när jag kom hem och lär nog bli kvar här under täcket ett tag till.

Likes

Comments