/Line

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår hade vi träning för Petra, första gången i stora ridhuset vilket var grymt bra inför tävlingen om 2 veckor. Allan var väldigt fin och otroligt cool. Fick tillbaka honom fint på distanserna utan att han drog iväg. Hoppade igenom sig väl. Väldigt roligt att se att han var så cool trots nytt ridhus och nya hinder. Så roligt att se vilken utveckling han gjort även mentalt, är så stolt över honom.
Det sista jobbade vi även med vattenmattan, mest från marken och fick bra tips från Petra, han stressar upp sig så lätt och måste bara lära sig att coola ner och andas.

/Line

Likes

Comments

Allan var väldigt fin både när jag trimmade honom igår och under markarbetet idag. Även fast att han var pigg så tog han inte bettet och drog utan var hela tiden med mig. Så skön känsla efter ett par riktigt jobbiga pass då vi inte alls vart med varandra som ett team. Men äntligen hittade vi tillbaka till den grymma känslan igen. Han är så underbar.
Jag har även anmält oss till en klass i en regional tävling här på flyinge den 24 november. Kul att bara hoppa för lite erfarenhet. Även skönt att ha det på hemmaplan så blir det kanske lite lugnare i huvudet på Allan. Rutin är vad som behövs.

/Line

Likes

Comments

Äntligen har fredagen kommit och ännu en vecka börjar gå mot sitt slut. Engelska prov och hårdintensiv idrott kvar innan jag kan ta helg.
Allan har otroligt mycket energi för tillfället, mer än vanligt. Försöker få upp honom i hullet då han har väldigt svårt att lägga på sig. Men av all mat tillkommer även extra energi tyvärr, ännu mer häst att rida.
Släppte honom på täckta banan igår kväll efter jag red, vilket var välbehövligt. Han galopperade varv på varv och fick av med massor energi. Ska försöka släppa honom där varje dag, tror det är nyttigt för honom att röra på sig så mycket som möjligt.

/Line

Likes

Comments

Jag kan nu stolt presentera min nya samarbetspartner Lindas virkade Hästhuvor som bland annat handgjort den snygga luvan på bilden. Den är som sagt handgjord och måttanpassad efter Allan och hans extremt långa öron, håller bra kvalite och gör det där lilla extra i outfiten. Finns i många olika modeller och färger med strass m.m. Säg vad som inte finns.
För att inleda vårt samarbete tillsammans bjuder Linda nu på hela 20% rabatt på eran beställning om ni anger "Line Karlsson" vid beställningen. Koden är giltig oktober ut så passa på inför höstens roliga tävlingar

/Line

Likes

Comments

Igår var jag och Emma ute på tur med hästarna. Vi hittade stoooora gärden att galoppera på och hästarna var så lyckliga, vi också. Allan tyckte nog att livet var lite för bra och tog några bocksprång för mycket, hehe. En sko rök också så jag fick snällt sitta av och gå 30 minuter tillbaka till stallet. Men det var det värt!

Då han hade tappsko så kunde jag inte ha med honom på dagens dressyrträning. Istället fick jag en tillfällig träningskompis. Raka motsatsen från allan, stor och lugn. Vi hade det lite kämpigt i början av träningen men efter ett tag hittade vi varandra och fick till flera fina skänkelvikningar och förvända galopper bland annat. Dessutom gjorde jag det hela i dressyrsadel med extremt långa läder. Typ tredje gången i mitt liv jag satt i en dressyrsadel, ganska stolt.

Allan har nu slipat till hoven och fått på en ny snabb sko. Han fick vila idag och blev lite extra pussad på istället, han har gått så bra det senaste så en extra lugn dag skadar inte.
Dagen avslutades med 6 km springtur, dusch och en skål med hallon. I morgon ska vi dressyra lite, försöka i allafall.

/Line

Likes

Comments

Igår var vi iväg hos Stall Rosengård och hoppat några språng i deras fina paddock. Allan var cool trots att det var första gången för honom i paddocken, han börjar få koll på nerverna.
Vi tog några språng lite högre som han gör så bra och okomplicerat. Det är ren lycka att rida och äga denna häst!

/Line

Likes

Comments

Jag fick feber och blev hemma från skolan igår, blev bättre framåt dagen men nu är det sämre igen. Emma hjälpte mig att trimma Allan igår och hon red honom så himla fint! Det var så roligt att se någon annan rida honom så mjukt och fint.
Han gjorde sig extra snygg i nya långa luvan från Lindas virkade hästhuvor. Har lite problem att hitta luvor som passar Allans långa öron. Jag mätte och skickade måtten till Linda som sedan gjorde en perfekt måttanpassad luva till Allan. Så bra service! Hon finns både på instagram och Facebook om ni vill in och beställa en egen✨

/Line

Likes

Comments

Det är så svårt att komma till nytt ställe, flytta hemifrån och ta hand om Allan mig själv och studier samtidigt. Men svårast av allt har ändå vart att byta tränare. Mathilda har vart med mig i slutet av min resa med Chesney och vart med från start med Allan. Hon har hjälpt mig med allt från inridningen till första uteritten, bommar, hoppning, skötsel you name it. Hon har vart med från start och vet lika bra som mig hur han fungerar och vet hela hans historia. Det var jobbigast av allt att lämna stallet, hästarna och henne.
Nu har jag fått ny tränare, 3 olika. Vilket jag tycker är väldigt jobbigt. Jag vill ha en och samma tränare som hjälper mig med allt. Men nu har vi en i dressyren, en annan i hoppningen och en tredje i elithoppningen. Det blir för mycket. Jag kan inte ta till mig ordentligt från 3 olika tränare varje vecka, det går inte. Jag har en unghäst som behöver en fast hand med fasta rutiner. Men det ingår i min utbildning och jag kan inte välja bort någon träning som jag skulle gjort hemma. Alla har olika tänk och olika typer av träningar.
Jag gillar verkligen henne som vi har i eliten. Det är fortfarande inte som Mathildas träningar men hon är rak på sak och tydlig med sina instruktioner vilket jag gillar. Allan är en svår häst och jag har lärt mig att rida honom på ett visst sätt, det är svårt att komma till ny ridning och jag blir så sur på mig själv när jag inte når upp till mina förväntningar. Jag vill komma långt och jag har höga krav på mig själv och min ridning. Allan gör alltid sitt bästa oavsett vad så honom behöver jag aldrig tveka på.
Jag tränar hårt för att den nya ridningen ska sätta sig så att vi kan börja hoppa ordentligt. Det kommer att bli bra till slut.

/Line

Likes

Comments

Hoppade upp ur sängen 5.00 i morse och cyklade ut till stallet. Klippte Allan och fixade stallet innan skolan började klockan 8. Matte och biologi på morgonen, engelskan blev inställd och istället kollade vi på klinick med Maria Gretzer och hennes fina hingst.
Avslutade dagen med en uteritt i skogen med Emma, så himla mysigt! Hästarna var så glada över att få komma ut ordentligt och sträcka på sig.

I morgon har vi träning igen, Allan var fin idag och fick springa ur lite energi så han är förhoppningsvis lite lugnare i morgon.

/Line

Likes

Comments