Många har undrat, fått massa meddelanden och kommentarer om detta. Så jag ska berätta allt.
I torsdags la jag ut bilder på en häst, som ni aldrig sett förut. Han heter Aerland, är ca. 165 cm i manken 4,5 år efter Aerline h. Han har riktigt fin stamtavla med föräldrar som gått höga klasser i hoppning.
Min kompis äger honom och har haft han i ungefär 1 år. Men hon känner att dom inte passar tillsammans, det funkar lixom inte.
Han är inriden för ett tag sedan, men har fått fel start och inte gått på länge. Så jag ska börja om helt från början med honom.
Han är världens goaste kille, ett hjärta av guld. Jag har haft honom i två dagar och jag är redan helt förälskad i honom. Så snäll och nyfiken, väldigt framåt och vill lära sig och göra rätt även fast han är osäker.
Så nu har jag två hästar, jag har honom på heltid. Vi har lite grejer på gång men jag kan inte riktigt säga det än då det inte är helt klart.
I alla fall så har det gått fortare fram är vad jag tänkt mig. Jag hade planerat att sitta på honom om ungefär en månad. Att fram till det bara träna från marken.
I torsdags, som var första dagen jag hade honom. Då tränade jag bara i stallet, där är han trygg. Borstade och myste massa. La på sadeln, inga problem. Klappade honom över allt och slängde med stigbyglarna så att han skulle vänja sig. Ställde mig sedan på en pall bredvid honom, han tycker att det är lite obehagligt när jag kommer över honom och det är själva uppsittningen som är det stora problemet. Så jag stog på pallen ett tag och bas klappade honom. Sen kunde jag hänga mig över honom, stå i stugbygeln och till och med sitta på honom lite.
I går sadlade vi och tränsade långsamt, inga problem. Gick ner till ridhuset där det var 4 andra hästar varav en som longerades och en som sprang runt och bocka och sparka. Han brydde sig inget om det utan fokuserade helt på mig. Gick först runt med honom. Att han skulle stanna när jag stanna. Backa när jag backa. Och dölja efter mig vart jag gick. Det gick toppen!
Han tyckte att det vart obehagligt igen när jag ställde mig på pallen. Så stog i 15 minuter bara så att han skulle stå helt stilla och vara lugn. Klappa massa, slå med stigbyglarna, slänga med tyglarna. Bara så att han skulle känna att jag var där.
När han stog still och hade lugnat sig kunde jag börja hänga lite i stigbygeln. Sen satte jag mig på honom och klappade massa i säkert 5 minuter och bara berömde massa. Sen upplevde jag den coolaste känslan hag någonsin upplevt. Den första skritten uppsutten. Det går inte att beskriva den känslan men den var helt magisk! Skrittade runt, tränade på att stanna och gå fram och även svänga lite. Sååå himla duktig!!

Idag ska jag till honom innan jag ska iväg på tävling med Chesney. Jag har lite samma upplägg som igår så att han ska veta vad han ska göra.
Så kär i denna hästen, det kommer bli så bra!✨

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Detta är bara början på något som kommer att bli riktigt bra, redan kär i denna underbara hästen✨

Likes

Comments

I tisdags drog vi nedåt i landet mot Sveriges underbaraste plats, Skåne. har hälsat på Ebba som går på Sveriges ridgymnasium på Flyinge, sovit hos henne och följt med på skolan i två dagar. Jag kan bara beskriva dagarna nere i Flyinge som FANTASTISKA. Denna underbara miljön, fantastiskt fin anläggning, allt är bara så himla fint. Tänk att bo här nere, GRYMT!
Allting ser så proffsigt och snyggt ut. Allting är ordning och reda, på sina platser. Stora fina ytor, fina ridbanor och stallar, allt är bara så fint. Och att detta faktiskt är en skola, det är helt sjukt egentligen. Jag måste säga att jag längtar till gymnasiet. Mycket lektioner i och om stallet, ridning och stalltjänst på skoltid. Det kan inte bli så mycket bättre.

Åh, Skåne är drömmen!!✨

Likes

Comments

Jag och Felicia åkte ut till stallet efter skolan igår, det började inte så bra då min nyckel var borta och jag kom inte in i mitt skåp. Letade i 30 minuter och ringde nästan alla i stallet, hittade den till slut av en slump i Chesneys godispåsen, hehe.
Vi red i alla fall ut i skogen och galopptränade en sväng, testade ett rakt baby pelham i gummi på Chesney då hon gärna taggar till lite för mycket i skogen och blir väldigt stark, hon gick sjukt fint på det. Skönt att jag hade de då jag inte skulle haft en chans att hålla henne annars. Men både jag och Chesney trivdes bra på det bettet så jag ska ta och köpa ett eget som jag kan rida på emellan åt i skogen. Men kommer absolut inte bara rida på det. Jag tycker att det är otroligt viktigt att variera bett ofta.
Chesney var i alla fall sjukt fin på baby pehlamet, hon studsade och drog på som vanligt, men jag kände ändå att jag hade bättre kontroll och var med henne bättre✨

Likes

Comments