Att dag efter dag trycka in träningsbild efter träningsbild, många gånger en ohälsosam sådan. Kanske inte ohälsosam i sig, men just för dig kan det var den mest ohälsosamma. En bild som kommer att påverka hela ditt liv.

Så tror jag många känner, att det nu för tiden är så svårt att skilja mellan hälsosam mat och ätstörningar och mellan träning för individens bästa och ohälsosam träning. För vi tror att när vi äter sallad efter sallad och tränar dag efter dag, att vi är hälsosamma. Men det är vi inte minsta lilla, det är ett ohälsosamt beteende som för så många människor idag är en vardag.

Bilder på "hälsosam mat" och på en vältränad kropp pryder idag en stor del av sociala mediers bilder och vi tror att de är hälsosamma. Detta gäller såklart inte alla, för med den stora ökningen i kunskap om hälsa har fler lärt sig vad som är rätt och fel. Men det gäller att inse och dra det till en rimlig nivå.

Jag vet att jag mår bäst när jag tränar och äter bra, näringsrik mat, som ger mig energi hela dagen och som får mig att prestera och orka mer i skolan/jobbet. Men hur ska jag kunna vara hälsosam mot min kropp när det går till måsten, att varje dag räkna kalorier och inte kunna unna sig en middag ute eller ett glas vin med tjejerna? Är det hälsosamt innerst inne, att inte kunna få njuta av stunden? Jag tror inte det, jag tror det hälsosammaste är att hitta en balans i sin vardag.

Jag har motstått sötsaker sen början av året för att jag känner inga måsten att äta det, men har släppt på gränsen de gånger jag velat äta en tårtbit när någon fyllt år. Jag har också lagt träningen på den nivån att jag hinner med annat viktigt också. Men jag har framför allt prioriterat att göra det som får mig glad, för det tror jag i längden är det som är grunden till att vara hälsosammare i en stabil nivå.

Jag tänker fortsätta att bortse sötsaker så mycket som möjligt, men kommer inte välja bort det i de lägen jag vill äta den där goda chokladglassen. Men också att träna så mycket att det känns bra. Så länge jag utför allt på en nivå jag vet jag mår bra av så kan man tänja på gränserna, för jag gillar också att utmana mig själv. Allt handlar om att känna ett välbefinnande i det man gör och om det inte är i att träna, skit i att träna och försök hitta annat som får dig att må bra. För i slutändan är det dig själv det handlar om ändå, gör det du gör med glädje!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagen har bestått av skola, jobb, stallet och jag avslutade med att åka till Mathias. Så här är jag just nu och vi har precis kommit hem från en runda med Rambo, nu sitter vi och dricker smoothie och äter lite kvällsmat.

Ville bara slänga in en snabb uppdatering, så blev inte så långt.

Likes

Comments

Som jag nämnde har vi jättemycket plugg nu framöver och nu när det börjat bli lite varmare ute har jag suttit ute i växthuset och pluggat. Igår satt jag i ett par timmar innan mamma och tilde kom ut med fika. Bakade en jättegod nyttig kladdkaka som jag åt.

Sedan kom Mathias så vi drog ut på en cykelrunda, blev tillsist 13km i det fina vädret. Så himla härligt så vi ska ut någon mer dag nu i veckan. Njuter till fullo i detta strålande vädret.

Kram på er, ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

​Testade dessa för några dagar sedan, smakar ungefär som saft och jag tyckte de var goda. Stort plus att de är sockerfria och det märks verkligen inte. TIPS!

Likes

Comments

Kungsträdgården // NK

Skulle så gärna vilja befinna mig i Stockholm när det blommar, nu var vi väl ungefär en månad för tidiga men det är något jag verkligen vill uppleva. Vi strosade också runt en del på NK, så härligt och fint. Fick dock bara med mig en necessär hem.


Frozen yogurt factory

VI har ätit en del och hur gott är det inte med frozen yogurt?

Likes

Comments

Är hemma från våra två dagar i Stockholm, var skönt att komma iväg och unna sig lite. Men också väldigt skönt att komma hem, är just nu väldigt trött så det blir ingen sen kväll i alla fall. Imorgon ska jag jobba och kolla på lite plugg, börjar ju dra ihop sig till studenten nu och det märks. Både på pluggdelen och med studentfester, jag är så taggad!

Likes

Comments

Denna resan har varit planerad ett tag och äntligen är vi här, i huvudstaden, jag och Sanna. Idag har vi mestadels shoppat och vi testade även Riche, köttbullarna var så goda!

Ikväll har vi bastat, ätit lite mat och kollat på let's dance. Hotellet är så fint, det har bara varit öppet i 1 vecka så är alldeles nytt, imorgon väntas en god frukost och hemresa.

Likes

Comments

Sommaren 2015 kommer alltid betyda väldigt mycket för mig, för det var faktiskt den bästa sommaren i mitt liv. Jag fyllde livet med så många bra stunder tillsammans med familj, min pojkvän och vänner.

Bild från när Sanna och jag var i hennes husvagn i Varberg, vi satt på klipporna och åt pizza i solnedgången.

Jag spenderade även många dagar i vår sommarstuga och på sjön, bästa stället som finns.

​Eller som här, tillsammans med underbara vänner. En förfest tillsammans med de jag gillar mest, där vi senare åkte vidare till ett ställe för att ta några drinkar för att tillsist gå på en arrangerad fest som kallas "äntligen tält". Så mysigt, detta kommer alltid vara en favoritkväll för mig. Nu vill jag ha sommar och värme igen!

Likes

Comments

Detta är mina fem bästa podcast-tips! ÄLSKAR att lyssna på dessa, på gymmet, i bilen, när jag är ute och går, i stallet eller under tiden jag gör något och det passar. tips tips tips!!

Likes

Comments

Idag befinner jag mig i Jönköping, som jag gjort de senaste åren. Imorgon vankas det kalas för min pojkväns brorson och efter det ska jag vidare till en vän för att förfesta och sedan utgång! 

Glad Påsk på er!

Likes

Comments

Instagram@liinepiine