Header

Idag har jag bytt ut majskakorna mot en färgglad smoothiebowl och gymmandet mot en promenad i solen. En väldigt bra start på denna lördag! Jag tog mig som vanligt aldrig längre än till förfesten igår, hade ju faktiskt tänkt att vara med på klassfesten igår men så blev det inte. Mina orubbliga sovrutiner gör att jag inte klarar att hålla mig vaken längre än till elva, det är konsekvenserna man får ta av att vara morgonmänniska helt enkelt. Men det är jag helt okej med, bara det faktum att jag aldrig behöver ställa alarm och alltid har tid till att starta mina dagar med en lång och mysig frukost är mer värt än att hålla mig vaken på helgerna. Jag kommer så väl ihåg förut när jag vaknade upp varje morgon av ett hemskt alarm till följd av en massa stress för att jag inte tog mig upp ur sängen i tid pågrund av trötthet. Så glad över att slippa det!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vaknade av telefonen tidigt imorse och sen dress har det fortsatt att plinga till i den var och varannan sekund. I ena gruppchatten diskuteras det vilka pizzor som ska beställas till förfesten och i den andra om vilken tid alla ska mötas upp. Ikväll är det nämligen klassfest med hatt-tema och jag har varken bestämt mig för vad jag ska ha på mig eller vilken förfest jag ska gå på, och inte har jag skaffat mig någon hatt heller för den delen. Istället ligger jag här i den obäddade sängen på knöliga lakan och försöker läsa en bok inför tentan utan något vidare resultat. Kommer på mig själv med att ha bläddrat tjugo sidor i boken utan att ens reflekterat över vad jag läst då tankarna vandrar iväg, också måste jag börja om för att sedan upprepa samma process om och om igen. Jag ska nog ta och göra mig iordning inför kvällen istället om jag ska hinna iväg i tid!


Likes

Comments

Enligt mina egna erfarenheter så fungerar hjärnan aldrig särskilt bra om man sitter och fokuserar på samma sak flera timmar i rad. Jag tror att min gräns går där vid 50 minuter, då börjar tankarna sväva iväg på annat och jag börjar fingra på mobilen istället. Därför ser jag till att planera in lite roligheter emellanåt, som häromdagen då vi bestämde oss för att spela bowling. Olearys har nämligen två kvällar i veckan då alla aktiviteter är gratis för studenter, en sån bra grej ju!


Likes

Comments

Jag fick precis reda på att jag klarat min första tenta och har därmed lyckats samla ihop mina första högskolepoäng. Jag vet inte hur många många nätter jag drömt om att jag fått underkänt, eller för den delen hur många timmar jag spenderat till att fundera på om jag klarat det eller inte. Men nu kan jag äntligen släppa det där, är så lycklig! Till min förskräckelse upptäckte jag dock så sent som igår kväll att nästa tenta är redan på tisdag, så det är bara att sätta igång med pluggandet på nytt. Nu ska det nötas socialpolitik dagarna i ända!


Likes

Comments

Jag tror att jag är rätt så bra på att överkonsumera salt. Speciellt när jag vissa dagar får för mig att äta majskakor med ägg och på tok för mycket kryddor på till både frukost, lunch och middag. Som igår tillexempel! Därför kändes det passande att rensa ut kroppen lite idag och jag bestämde mig därför för att cykla ner på stan för att köpa på mig mängder av frukt. Förmodligen så kan man inte detoxa kroppen genom att enbart äta frukt i en dag, men det är precis vad jag gör ändå. Om inte annat så är det ju gott! Väl framme i kassan insåg jag dock att mitt kort låg kvar i min andra jacka, dagens ros går därmed till kassörskan inne på Coop som så snällt sa att jag kunde swisha henne så kunde hon betala med sitt kort. Vad hade man gjort utan swish alltså? Har ställt mig den frågan så många gånger.


Likes

Comments

Jag vet att det tråkigaste man kan prata om är vädret. Men vet ni vad? Nu har jag minsann fått nog. Igår under vår cykeltur hem från stan så höll jag på att frysa ihjäl trots mössa, vantar, tjocktröja och vinterjacka. Det är ju inte ens vinter än så jag funderar på hur detta ska gå. Dessutom har jag idag vaknat upp till vad kan det vara, sjuttonde dagen i rad som det regnar? Det jag vill komma fram till är att jag har bokat en resa till Mallorca. Jag tyckte helt enkelt att jag var värd det efter att ha stått ut med detta under allt för lång tid. Så nästa vecka lämnar jag Umeå för en välbehövlig vecka i värmen!


Tröja - Carlings

Likes

Comments

Titta så mysigt vi hade det på Emilias matta i hennes korridorsrum i går kväll. Föredrar alltid förfester med få personer, annars hinner man ju inte umgås och prata med alla. Det blir liksom en helt annan stämning! Vi laddade ner ett förfestspel vid namn Picolo, har ni inte testat det så måste ni göra det. I flera timmar satt vi och körde det om och om igen, glömde helt bort tiden. Våra raska steg till krogen hjälpte inte utan kön hade redan hunnit bli enorm. Som tur är så bor jag bara några hundra meter bort så jag begav mig hemåt med ett leende på läpparna. Är så glad över att jag hittat så fina personer här uppe!


Likes

Comments

Jag blev lite inspirerad av salladsmenyn på Vezzo och bestämde mig för att göra en egen variant till middag. Titta vad fin den blev! Jag använde mig av färdigblandad sallad, körsbärstomater, rödbetor, sötpotatis, parmaskinka, fetaost också ringlade jag över lite dressing med honung i. Måste säga att jag fick till det riktigt bra alltså, men det är ju svårt att misslyckas. Sallader går ju att variera i all oändlighet, det är ju bara att använda valfri sallad som bas och sedan slänga i vad man nu än tycker om. Lättsammare än så blir det knappt!


Likes

Comments

I och med att man har så mycket eget ansvar över sina studier på universitetet så har jag bara i princip två dagar jag måste infinna mig på skolan denna månad. Dagarna blir ju dock väldigt långa om man inte ser till att göra något av dem. Så imorse tog jag cykeln ner till statsbiblioteket för att låna mig en bok att läsa när jag behöver komma bort ifrån kurslitteraturen lite. Jag kunde dock inte riktigt hålla mig och dessutom så sken solen för första gången på flera dagar idag, så jag slog mig ner bland löven i en park och sträckläste hela dagen lång. Tiden går aldrig så snabbt som den gör när man är djupt inne i en bok!


Likes

Comments

Nästan ingenting har gått som det ska under denna kurs. Seminarier har blivit inställda och uppgifter ersatta, idag var inget undantag och dagens föreläsning blev därmed inte av. Men det gör mig absolut ingenting, jag har istället varit ute och äventyrat i skogen som ni ser. Jag har nämligen fått för mig att öva på att vara i tystnad, känns som att det borde vara bra för hjärnan på något sätt. Det första jag gör när jag vaknar är nämligen att titta på youtubevideos i sängen och det sista jag gör innan jag lägger mig är att slå på en podcast att somna till. Därför är skogspromenader perfekta, att bara gå och lyssna på skogen ljud. Hur rogivande låter inte det? Dessutom är det ju faktiskt bevisat att promenader i skogen minskar stress och ökar positiva tankar. Får hoppas på att det stämmer helt enkelt!


Likes

Comments