View tracker

Hur kommer det sig att jag på en vecka har ätit på restaurang fyra gånger när jag vanligtvis aldrig gör det? Dessutom gick alla dessa restaurangbesök väldigt bra. Visst, jag hade kväljningskänslor innan ibland men någonstans på vägen förstår väl hjärnan att jag inte behöver fyllas med oro, det finns liksom inget farligt att fly från. Jag åt mig nästan mätt på alla dessa besök och behövde inte fly till toaletten för att lugna ner mig en enda gång.

Jag har aldrig trott på någon gud. Jag har i ärlighetens namn i min uppväxt haft en ganska negativ syn på folk som är troende. Tyckt är det är lite knasigt. Men det är verkligen fint. Fint att ha något att anförtro sig åt. Jag har själv börjat tro att universum har en stor inverkan i mitt liv. Universum har en slags plan för mig. Har så svårt att förklara det men jag blir lugn av att på jobbiga nätter tänka att allt kommer lösa sig. Universum har koll på allt, oroa dig inte, det kommer bli bra.

Jag har ett väldigt bra lokalsinne. Älskar att ha total koll på var jag befinner mig. Jag kan Dublins gator i huvudet. Den enda gången jag tydligt jag minns att jag tappat bort mig i en stad och inte längre vetat vilken väg jag skulle ta var när jag och Alex var i Haag. I huvudet visste jag precis vilken väg som skulle leda oss tillbaka men jag ledde oss fel i alla fall. Jag kunde inte få ihop det i huvudet för jag var så säker på att vi var på rätt väg. Sen ser vi ett av paren från vår bussgrupp längre fram. De visste inte heller vägen tillbaka och de var båda både stumma och döva och utan vår hjälp skulle de haft väldigt svårt att hitta tillbaka till bussen. Nu i efterhand är jag säker på att det var universum som bestämde att jag skulle leda oss till dem för att hjälpa dem, för jag har som sagt väldigt bra koll på vägar och går aldrig mycket fel som vi gjorde.

Jag har blivit helt frälst i att skriva dagbok och planera mina dagar i min lilla gula bok. Det är så skönt att ha allt på ett och samma ställe. Jag skriver månadsplaneringar, dagsplaneringar, listor, citat och håller en tracker på till exempel dagar då jag äter sötsaker, tvättar håret eller läser bok. Om du skulle vilja ha mer koll, mer motivation eller bara ha ett sätt att få ut din kreativitet på så skulle jag verkligen verkligen tipsa om att prova bullet journaling. Trodde inte jag skulle bli så fast i det som jag blivit nu under den senaste månaden som jag provat det. Jag brukar skriva ner vad jag ska göra och vill få gjort dagen som kommer när jag går och lägger mig så jag ser det när jag vaknar dagen efter. För mig har det gjort mig snäppet mer motiverad vilket är superbra! Tips (julklappstips) från mig till dig är att prova detta, kanske köpa en ny fin anteckningsbok (jag älskar min Leuchtturm 1917).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lika bra som i somras. Han levererar verkligen glädje och det är en sådan härlig känsla när hela publiken sjunger med och dansar!

Likes

Comments

View tracker

Hår. Lugg, har blivit helt frälst i det. Och rött hår, mums! Vet dock inte längre vilken längd på håret jag vill ha. Antingen långt eller kort som jag hade i våras. Just nu trivs jag inte alls med längden håret mitt är.

Kläder. Vad har jag för stil egentligen? Kan inte riktigt sätta namn på den. Älskar second hand. Att blanda olika mönster och stilar. Rutigt. Olika material.

Har en girlcrush på dessa två vackra damer. Dessutom är de så nedrans inspirerande för mig! Tips! Följ dem på instagram!

Ella Grace Denton

Hennes klädstil= wow

Vegan= wow

Står för bra saker= wow

McKenna Kaelin

Även här är hennes stil= wow

Hennes youtube= wow

Hennes kreativitet= wow

Likes

Comments

Bloggen. Hej på dig.

Har en känsla av att du undrat var fasen jag vart. Saken är att jag inte vart någonstans. Har mest bara varit i mitt trygga rum. Jag tänder ljus varje dag. Varje varje varje dag. Min nattdukslampa är ur funktion så på nätterna när jag inte kan sova tänder jag ljuset intill sängen och läser. Antingen bok eller vetenskapstidning. Jag känner mig osmart. Därmed att jag köpte två tidningar för 175 spänn. Jag vet. Jag och Emma skratted åt det.

Meh. Skrivtorkan kom över mig så det luktar bildbomb.

Spontaniteten i att åka till Alingsås en tisdag, äta pizza i en restaurang med anställda som var lika bittra som jag brukar vara när jag har pms och sen åka hem.

Vi hamnade på någon herrgård där vi fotade hösten.

Har irrat in mig i bullet journaling. Man skriver en egen almanacka och kalender typ. Och man månadsplanerar, dagsplanerar och har olika trackers och listor. Verkligen allt-i-ett. Känner att jag förklarade detta för dåligt men ett tips är att söka på "bullet journal" på youtube och bli mållös (mållös eftersom folk gör så himla fina anteckningar wow)

Halloween. Hade halloweenkalas. Röd och grön bål med ögon och spindlar i, spel och ja, vi målade teckningar också. Lovar. Det är super-mega-kul! Dessa två var bäst:

Jag var någon slags häxa eller nåt. Dagen efter skulle jag ut. Ville verkligen ut men min gps sträckte sig bara mellan sängen och kylskåpet den dagen. Eller en bättre förklaring: Hade mensvärk från helvetet och hade ångest för att få ångest. Jag byggde ett kuddfort, bunkrade upp med allt som innebär hög fetthalt och startade Harry Potter och grät för att McGonagall är helt jädra otrolig. Herregud.

En annan dag åkte jag till biblioteket och lånade två böcker. Älskar biblioteket. Känns lite som att komma in i en galax fylld av oupptäckta världar. Har läst ut en värld. Håller på med den andra just nu. På tal om böcker och sånt. Följ min bokinstagram om ni vill. Heter "bokstammen" där.

Ännu en annan dag åkte jag, mor och far till Göteborg och hämtade upp en Håkan-biljett. JA, jag ska gå på konsert igen! Wihoo! På hemvägen stannade vi till på Antikladan och kollade runt på allt. Finns nästan för mycket där för att det ska kunna gå att hitta fynd.

Nej vet ni vad, nu har jag ju skrivit en hel del i alla fall. 

Här sitter jag på en bänk i skogen och blundar och hoppas att ingen går förbi och ser mig ta selfies. God natt!

Likes

Comments

Förra veckan var jag så social att min kropp i lördags skrek efter vila. Människor suger energin ur mig. M å s t e få vara ensam en dag eller två innan jag kan socialisera mig igen.

Men mina vänner är verkligen så fina och bra på alla möjliga sätt! Har börjat inse det mer och mer. Är så glad för allesammans!

Jaha, nu då. Känner att jag inte har skrivarfeeling, alls. Tänker kanske att jag kan göra som vanligt: bildbomba. Gillar det. Det är snabbt och enkelt! Men har blivit så dålig på att faktiskt fota när jag gör nåt (om man jämför med hur jag brukade vara)

Så här kommer: Antagligen ganska oredigerade bilder och selfies (!) Dessa får representera två spelkvällar från de senaste två veckorna.

Nossan ljusfestival med smak av Linda Bentzing och ligga-på-en-filt-och-titta-på-stjärnorna-avsluning. Precis som i en film.

Här är jag lol

En fredag med fika på Kärrstegens Gård och matlagning.

Svampplock i en skog någonstans.

En annan helg när jag mådde sådär men tvingade ut mig själv till stan och träffade vänner och hade kul. Sånt är kul. Det är kul när det blir kul och man inte förväntar sig kul.

​Ja, det var väl typ det i bildväg. Har gjort lite mer påhitt dock!

Typ kollat klart Vänner. Stor katastrof och sorg. Efter det har jag börjar läsa mer bok. Det är i och för sig himla bra med tanke på mitt mål är att läsa tjugo böcker i år. 

Skaffat Tinder. Och där sätter vi punkt.

Delat flera års må-dåligt-känslor-osv med dagiskompis i en bil. Halv tre på natten. Det kändes så, nedrans, bra!

Så, uppdatering klar. Nu kan jag gå och bajsa. Hejdå <3

Likes

Comments

Sias musikvideor med Maddie Ziegler är verkligen så nedrans bra! Vet inte huuur många gånger jag sett dem. Om och om och om igen...

Just den här är en tribute till det som hände i nattklubben i Orlando!!

Likes

Comments

Sitter och stinker svett på altanen i shorts och linne och lyssnar på Fleetwood Mac- Dreams och undrar var fasen höstkylan är. Löven har åtminstone börjar falla och skifta färg, så det är väl bra.

Det känns som att det har hänt så mycket men ändå så lite sen sist jag skrev här. Har börjat ta antidepressiva mot ångest (därmed jag svettas som en gris). Det hela började väl helt enkelt med att jag en dag mådde så himla konstigt. Var yr, mådde illa, hade kväljningskänslor, svettades, kändes som att hjärnan var utanför min kropp och mitt hjärta slog snabbare än vanligt. Skitobehagligt var det och det håll på i någon timma. Kväljningskänslorna satt kvar några dagar och när Sarah tog med mig till Göteborg hade jag sån himla ångest för att något dåligt skulle hända mig (att jag skulle spy pga kväljningar). Låste in mig på toaletten flera gånger och lugnade ner mig, andades och försökte övertyga mig själv om att allt var lugnt. Det blev till att gå till vårdcentralen dagen efter och göra något åt problemet. Så läkaren sa ja, det låter som ångest det här och skrev ut recept och satte mig i väntelista till kbt.

Dessvärre stoppar den här ångesten mig från att resa för tillfället. Hade verkligen hoppas att den inte skulle göra det för älskar att resa. Det är bara det att jag nu också börjat tänka så mycket mer på vad som skulle kunna hända i flygplanet, i tåget, i restaurangen osv. Dumma agorafobi. Blev varken Amsterdam eller Paris.

Känner bara att detta året är mitt värsta hittills (förlåt, låter så neggo men ah). Var så mycket gladare förra året än vad jag är nu men jaja vad är väl livet utan lite depp. Ska nog snart ta tag i att söka lite jobb igen också, och anmäla mig till stresshanteringsyoga på Medborgarskolan!

USCH vad negativt det blev! Har haft jättebra dagar också, får inte glömma det! Till exempel kvällen när Sarahs mamma gifte sig och jag och Emma joinade efterpartyt på Swania. Fuldansade, skrattade och hade en sån där extremt sällsynt extrovert (iaf extrovertare än vanligt) dag på nåt sätt. Å, hade så kul.

Likes

Comments

dricka chailatte

smaka på ichoc-choklad

fota hösten med systemkameran

åka till kärrstegens gård

ha spelkväll

läsa minst fem böcker

anmäla mig till stresshanteringsyoga

ha filmkväll

låna bok på biblioteket

gå på bio

söka jobb

bada i badkaret

baka pumpakakor

anordna thanksgiving med kamrater

kratta löv

ta en långpromenad

plugga franska

spara pengar

spela tennis

göra en film

träna

gå på frågetävling på pitchers

spela mario kart

rensa skor och ytterkläder jag ej använder

prova nya recept

måla

köpa doftljus

köpa solrosor

boka massage

tända ljus

se minst tre klassiska filmer

titta på stjärnorna

äta höstäpplen

Likes

Comments

Vad jag faktiskt gjorde:

åt papaya

tränade

såg "livet efter dig"

läste minst fyra böcker

sparade pengar

hade spelkväll

klådde mor i poker

vloggade

gjorde nya smoothies

spelade tennis

picknickade

rensade saker jag ej använder

fotade med systemkameran

gjorde en blombukett

bakade

provade nya recept

tog kvällsdopp

tog en tur i bananbåten

kollade second hand i göteborg

tog en längre cykeltur

tände ljus

åt på subway

var på stranden

rensade i garderoben

målade i mindfulness-boken

Vad jag inte lyckades göra:

tälta

åka till smögen

äta churros

förbruka min vinflaska (lol)

ha poolparty

måla

Likes

Comments

Jag tycker ju om kläder väldigt mycket och är helt frälst i att fynda fina (ibland lite tokiga) kläder på second hand. Det är kul, billigt och miljövänligt. Bättre kan det inte bli! Tror jag betalde 265kr för dessa 6 plagg. Hösten får gärna komma :)

Likes

Comments