Header

Siglavi Elliot, Stallet

Hejsan!

Hoppas allesammans har haft en fantastisk midsommar! Jag har ridit i skogen alla de dagar jag inte har skrivit, haha och i fredags så va min syster med och fotade mig och Elliot lite.
De bilderna kommer upp här i ett annat inlägg så snart som möjligt i en liten bild-bomb.

Idag va jag i stallet runt 11 och skulle rida Elliot, han var jättefin men han var som en tickande bomb där av rubriken.😂
Han gick var jättefin sen bara slog de om i huvudet på honom och han blev rädd o flög i luften och de va liksom ingenting där. Sen va han på tå resten av ridturen o helt plötsligt pang så skulle han busa sen va han fin, sen blev han rädd för något då höll han på hela ridturen.
Dock galopperade vi på fältet och tränade på att ökan och minska galoppen han var jätteduktig men han tyckte det var lite jobbigt.
Sen när vi kom tillbaka till stallet så skulle jag hoppa av och precis när jag slängt över benet och va på väg av så flög han i luften för han blev rädd för något så de va gränsfall att jag satte mig på arslet när jag kom av för jag inte va beredd och så tappade jag balansen😂

Ja han är världens bästa och finaste häst men ibland vet ingen inte ens han vad han gör💣❤️

En liten bild från när min syster var med ut i fredags, visst är han snygg den där hästen😍😍🙏🏼🙏🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu har jag en fantastisk nyhet för alla er som vill köpa något nytt snyggt schabrak,huva eller pannband till er häst eller ponny.

Jag har en fantastisk nyhet för alla häst människor där ute! För er som inte visste http://www.divorceyourhorse.com är en fantastisk sida där ni kan handla helt sjukt fina grejer till hästen. Och dagen till ära har jag ett samarbete med dem som gäller till 1/7.

Om du uppger koden "Linea" så får du hela 20% rabatt på ditt köp, det gäller som sagt till 1/7 så passa på att unna din häst något fint pannband eller liknande!!❤️❤️

Likes

Comments

Stallet, Fritid

Igår åkte jag till stallet vid 12 för att bada Sigvard. Han var jättesmutsig haha, men efter massa schampo så var han ren! Sen åkte Carina och han på kurs i Sura så då red jag Elliot i paddocken så Sigrid skulle slippa vara själv i hagen, hon ser hos när man rider i paddocken.

Han va lite trött men kändes fräsch och var duktig, jag red inte så hårt eftersom han gick där igår utan vi travade o galopperade bara lite för att han skulle få röra på sig. När jag släppt ut honom i hagen igen, fixade jag boxarna och tid ut vattnet från när vi badat Sigvard. Efter det åkte jag hem och käkade lunch.

Vincent o jag åkte och köpte glass sen åkte vi till Sotebo (borgåsund) och satt på en bänk och pratade och käka glass. Va jättemysigt, sen måste jag bara få skryta haha, jag körde hans moppe på parkeringen, den är stor som ett hus och har växlar (jätte komplicerat).

Det var går dagen jag var så trött så blev inte att jag skrev något igår!

Men idag blir det stallet och rida Elliot, mocka sen hem och sova skulle jag tro, sov inge bra inatt.

Likes

Comments

Stallet, Träninng, Siglavi Elliot, Utrustning

Det blev en lång mysig skogstur idag på Sigvard han tyckte det var jätte mysigt tror jag! Sen galopperade vi på ett av fälten, varav hälften höger galopp och andra halvan vänster galopp. Han jobbade på riktigt bra och var jättefin!

Elliot red jag i paddocken och tränade fattningar, övergångar och skänkelvikningar. Han gick jätte fint hela passet och var riktigt uppmärksam, han var ganska pigg och busig. Han var kvick och flyttade jättefint i skänkelvikningarna och fattningarna behöver vi inte ens prata om va fina de var, vi gjorde dem ifrån skritt och han verkligen bara rullade in i dem mjukt och kvar i formen var han oxå.
Det ända som gick lite sådär var halterna, jag är nöjd med de men det kunde blivit bättre enligt mig själv. Han kunde stått kvar längre utan att börja trippa och han kunde vart kvar ytligare lite bättre i formen, men mot slutet blev det bättre.

Dagens utrustning

Ridstövlar - Horze Spirit Rover Dressage
Pannband - Gold Medal
Schabrak - Showmaster
Grimma - JH Collection
Lindor - Vet inte, troligen från hööks
Benskydd - Är osäker så skriver inget
Ridhjälm - Foganza, utgången modell

Likes

Comments

Siglavi Elliot, Stallet, Träninng

Godmorgon alla!

Idag har jag inte så mycket planerat, ska åka och hämta min moppe från service ikväll tror jag, kanske hitta någon som vill hitta på något. Sen är det bara stallet ska rida både Sigvard och Elliot idag, samt små pyssla lite i stallet tänkte jag mig.

Så här ser planeringen ut för denna vecka med Elliot:

Måndag: Skogstur + fälten, barbacka.

Tisdag (idag): Långtur i skogen och galopp på fälten eller paddocken. / Sigvard och jag ska bara lunka runt i skogen och kanske galoppera eller trava lite.

Onsdag: Skogen och galopp över fälten, trav med fokus övergångar om grusvägarna ser bra ut.

Torsdag: Långtur (gymninge för er som vet vad det är för väg)

Fredag: Paddocken, Träna fattningar, övergångar och skänkelvikningar.

Lördag och Söndag har jag inte tänkt så mycket på med det blir säkert npgon skogstur skulle jag tro. :)

Likes

Comments

Allmänt
Första inlägget nu då!

Hej och välkommen till min blogg! Här kommer du få följa mig en ganska vanlig tonårstjej som brinner för hästarna och verkligen vill satsa mot toppen inom ridsport. Du kommer få följa min vardag med och utan häst, när jag är på träning, tävling och både mina framgångar och motgångar. Jag kommer dela med mig av tips,mina åsikter kring allt som rör både häst,skola mm. och utvärderingar från mina ridpass. Hoppas just du vill följa mig och läsa vad jag har och skriva. Hoppas jag kan inspirera många där ute och även att ni kan inspirera mig!


Likes

Comments