View tracker

Hej! Stressen har hunnit lägga sig sedan sist. Jag har hunnit ta in att den där stressiga perioden är över även om det inte är lugnt här någonsin. I helgen fick jag dock besök av Emil vilket var jättetrevligt och det blev även en lugn helg vilket jag behövde efter all stress. Så vi hittade inte på mycket mer än att äta inne i Falkenberg en kväll, vi umgicks mest bara liksom. Ibland behövs inte mer än så. I alla fall så har vi läst igenom vår slutproduktion som vi ska turnera med i vår och fick igår roller till vårt kommande filmsamarbete innan jul. På torsdag kommer även filmregissören Marcus tillbaka för att jobba med oss två dagar vilket jag är så himla spänd till. Längtar verkligen, det ska bli så fruktansvärt roligt och inspirerande att jobba med honom igen. Snart är det jul, men det är verkligen att vi kör ända in i kaklet. Som idag till exempel blev det en dag i Danmark på Lousiana, ett modernt museum. Det var roligt att komma ifrån skolan och få nya intryck. Annars mår jag sådär, men jag kämpar mig igenom det. Kram till er!

"​Vad gör vi nu? Hatar november när ruset tar slut för då går jag sönder."

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

"Rädd för att välja rätt" hette den. Min alldeles egen föreställning. Ett manus skrivet av mig, ett manus som blev en monolog. En dans jag koreograferat själv samt en till dans jag koreograferat tillsammans med Theodor. En text som betyder mycket för mig personligen också. En text om att bli trygg i att bli behandlad illa för att det är vad man är van vid att hantera. Som tur var är har jag haft styrka nog att komma ifrån det, men det hade inte min karaktär som jag spelade.
Det är över. Det här fruktansvärt hektiska, slitsamma, psykiskt tärande, fantastiskt roliga, fina, häftiga äventyret är faktiskt slut. Samtidigt som det har varit väldigt långa och jobbiga dagar har vi ju haft så himla roligt tillsammans. Och mina fina dansare samt skådespelare Markus och Oskar kan jag inte tacka nog för att de ville göra det här med mig. Inte heller min lärare som räddade hela min föreställning med tanke på att jag ville ställa in den för en vecka sedan.
Nu blickar vi framåt dock. Idag ligger jag i sängen hela dagen, vår första lediga dag sedan den 6e november, för två veckor sedan. Vi har jobbat 8-20 minst i två veckor även över helgerna. Jag ska dock ta mig i kragen i eftermiddag och tvätta samt städa lite. Jag får ju faktiskt besök i veckan! Det ska bli så himla roligt. Men nu: Netflix och sova. Kram!

Likes

Comments

View tracker

Wow vad himla seg jag är idag. Lovet var mysigt och stressigt. Halloween var en rolig kväll och resan till Falkenberg fick såklart sin vanliga "snön har kommit"-försening. Wow vad seg jag är idag. Sömnen har blivit dålig på grund av stress och nu är vi mitt i vår intensiva repvecka. Vi jobbar 08:30-20:00 fram till den 20de och där räknar jag alltså in genrep, teknikrep och föreställningar. Därefter får vi en ledig dag och det är då vi kan andas igen. Jag hinner åtminstone tvätta idag och jobba på min monolog. Det är tur energidricka finns när sömnen lider även om det inte är så bra att ta till med. Snart är det dags för rep igen, nu kör vi.

Likes

Comments

Denna dagen startade 08:24 med en promenad på 30 minuter för att få igång kroppen och hjärnan. Jag har så pass mycket att göra detta lov att jag inte kan kalla det lov. Det är mer att jag jobbar med pjäsen hemma en vecka och även lär mig replikerna till de andra pjäserna jag är med i. Det jag fokuserar mest på är dock min egen text och mina koreografier som måste bli klara. Att lära in mig en monolog blir också en utmaning nu.
Idag är det måndag, en ny vecka. I fredags morse hade vi redovisning på "enaktaren"-projektet. Det gick bra och direkt därefter satte jag mig på tåget mot Stockholm. Väl i huvudstaden blev det en kväll hos Emil med idoltittande och massa prat. Dagen därpå satte jag mig på tåget ännu en gång, denna gång till Bollnäs. När jag kom hem kramade jag om familjen innan jag skulle iväg på Linneas 20årsfest. Jättetrevlig kväll och igår umgicks jag först med syster och sedan träffade jag Tilda en sväng på kvällen. Kommande dagar av denna vecka går dock främst till jobb. Önska mig lycka till då stressen tagit över mitt liv, kram!

Likes

Comments

I fredags hoppade jag på tåget för en helg hos Fidan i Jönköping. Vi hade inte setts sedan mars vilket har tärt lite i mig. Det som är bra med oss är dock att vi klarar det liksom. Det är inte första gången det tagit så långt för oss att ses igen. Det var en väldigt mysig helg i alla fall. Vi åt gott och var och shoppade hela lördagen så jag kom hem med lite smått och gott efter helgen! Det tog fyra timmar hem igen i söndags men jag hann köpa sushi så jag fick en sen middag i alla fall - bättre än ingen alls! Och vem klagar på sushi?
Idag har vi redovisning på vårt klassiska block och direkt därefter får vi nya roller inför det intensiva samarbetet med ettorna nu innan lovet. Det ska bli väldigt roligt! Det är dock mycket åkande dessa helger nu faktiskt. I helgen som nu var åkte jag till Jönköping, kommande helg ska jag vara i Halmstad, helgen efter det får vi lov och då ska jag först till Stockholm en natt sedan från Stockholm till Bollnäs och vara hemma en vecka, sedan sätter jag mig på tåget tillbaka till Falkis igen. Ja ni ser ju, mycket på gång! Men jag gillar det, kram!

Likes

Comments

Tyvärr så ville inte min telefon med bilder osv fortsätta leva i fredags. Därför delar jag med mig av lite citat från olika sidor idag bara i väntan på den nya. Jag älskar att sitta och läsa sånt här. Gör ni det?

Likes

Comments

Skådespeleri kan vara så fruktansvärt häftigt. Igår när jag och Oskar repade med vår lärare och fick input om nya känslor i vår scen hände något i mig. Jag blev så himla berörd att jag började gråta. Ganska ordentligt. Att gå in i en roll så pass att man Känner det rollen känner. Allt min roll vill är att få en kram, uppskattning. Men Oskars roll är bara elak och slår till och med min roll ordentligt i scenen. När hans roll sedan i slutet kramade mig av impuls blev jag så berörd att tårarna bara kom i min sista replik. Det var så himla häftigt verkligen.

Hej! Var tvungen att flika in lite vad som händer i min vardag, det är ju sånt där jag håller på med dagarna i ända och det är det bästa jag vet. Veckan har gått fort som den gör när man har roligt och det har hänt en hel del med våra scener nu. Redovisning om en vecka, dock har inte nervositeten kommit än. I torsdags fick vi hjälp av Elias att ta bilder till våra skådespelar-CVn för igår var vi in till Göteborg för att registrera oss på Castingverket! Var en rolig upplevelse. Vi fick skriva på en lapp, lämna CV, fotas och bli filmade där vi berättade lite om oss själva. Det tog inte så lång tid så sedan gick jag, Ronja och Gabbie och åt sushi på ett ställe inne i Göteborg. Därefter åkte vi hemåt igen och några timmar efter det var det födelsedagsfest för Ronja och Oskar. Så himla roligt! Nästa helg kommer även mamma ner och hälsar på, henne längtar jag efter. Ska bli så mysigt!

Likes

Comments

Vi är en vecka in i det moderna blocket och idag kollar jag på dokumentärer om drogberoende bland annat. Jag och Oskar spelar nämligen heroinister i scenen vi fick. Det är jättespännande, men även en väldigt, väldigt stor utmaning att spela hög osv. Något riktigt tråkigt som hände i veckan är dock att min kamera gick sönder när den filmade. När jag skulle zooma fastnade den helt snett och lade sedan av? Fattar ingenting, förhoppningsvis går det att fixa. Veckan avrundades med en discokväll i fredags! Sedan blev denna helg lugn. Jag har pluggat repliker och kollat på film och dokumentärer. Jag har dock hamnat i en liten dipp denna helg, men förhoppningsvis mår jag bättre redan imorgon. Kram!

Likes

Comments

Eftersom vi hade studiedag i fredags tog jag tillfället i akt och åkte spontant upp till huvudstaden för en helg hos Emil som är nyinflyttad där. När jag anlände till Stockholm i fredags efter 4,5 timmars tågresa mötte jag upp Tilda och Julia för en fika på Vetekatten på Kungsgatan. Jättemysigt! Vi satt och babblade i en ungefär timme innan de skulle iväg på konsert. Därefter mötte jag upp min kära syster efter att hon jobbat klart. Alltså, det var något av det mysigaste på länge. Vi pratade om massor, skrattade och hade det så himla trevligt. Vi bestämde även att jag ska åka upp till henne till våren! När jag kramat Lisa hejdå mötte jag upp Emil på centralen och åkte till lägenheten där han bor. En jättefin tvåa! Vi åt mat och kollade Skavlan då Håkan Hellström var med sedan hängde vi bara, pratade och kollade film resten av kvällen. Igår gick vi omkring på stan och jag hittade lite efterlängtade grejer! Äntligen. På kvällen såg vi skräckfilm på bio då jag fått i uppgift av läraren att göra något obekant/något man inte gjort innan, och skräckfilm ser jag ju verkligen inte. Främst inte på bio, haha.
För att sammanfatta har jag verkligen haft en riktigt fin och bra helg. Inte bara allt umgänge har varit fint, utan vädret har varit otroligt fint!! Wow, i princip sommarvärme, där kan man säga att jag prickade in rätt helg att åka upp. Imorgon får vi veta rollerna till första blocket: moderna. Kram!

Likes

Comments

Det har varit en första vecka full med intryck. I måndags drog lektionerna igång. Det märks direkt att vi gör ett fördjupningsår denna gång. Det är mycket om hur vi själva hanterar våra känslor för att veta hur vi fungerar så vi kan stoppa oss om vi skulle bli överväldigade av en scen mitt under en pjäs så vi kan släppa och gå ut igen i nästa scen utan att vara för känslosamma. Det är verkligen häftigt och extremt intressant. Det är psykiskt krävande också kan man minst sagt säga. Men jag älskar att känna och inte minst få utforska hur jag själv reagerar i situationer. Vi har en vecka kvar av övningar som dessa (viljeimprovisation bland annat) sedan är det studiedag på fredag vilket innebär "ledighet". På torsdag får vi en uppgift till fredagen samt troligtvis rollerna till vårt första block: moderna blocket. Är spänd på att se vad jag ska få prova spela denna gång!

Likes

Comments

Instagram@lydialindvall