Då är vi inne i v 32 denna graviditet och den tuffar på. Dock början mitt mående rätt snabbt nu senaste dagarna gå nedåt.
Värken är konstant i kroppen och yrseln och illamåendet sätter stopp för att jag ens ska kunna laga mat typ. Köra bil känns sådär för jag är så himla yr. Riktigt obehagligt.
Tröttheten är så enorm så jag skulle kunna sova hela dygnen typ och ända vara trött.

Känns rätt begränsande när man verkligen inte mår något vidare och lätt panik får jag då jag är ensam med barnen och man blir rätt låst och när orken inte ens finns att fylla ett vattenglas tycker jag inte barnen är värda att ha en mamma som är så sliten. Barnen har inte valt att få ett syskon till och ska inte hela tiden behöva stå bak för att få mammas uppmärksamhet el att hon inte orkar. Detta ständiga dåliga samvete.

Nej just nu är det inte på topp livet, och jag försöker bara gilla läget.

På ett sätt vill jag bara att tiden nu springer iväg och jag får träffa denna lilleman och i bästa fall kanske innan BF, men det kanske bara är en önskedröm.
Men å andra sidan ska jag aldrig mer vara gravid i mitt liv och jag vill ta vara på denna tid även om jag inte mår så vidare bra, i bästa fall fått mått bättre. Men just nu mår jag såhär och jag kan inte sukta efter något annat som jag inte kan förändra.

Så nu lilleman kör vi i några veckor till så bestämmer vi tillsammans att du kommer innan BF, deal??❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hur ljuvligt doftar inte syrenen nu?

Plockade in en bukett i fredags och köket doftar ljuvligt nu när jag sitter här och lyssnar på en av de nya böckerna jag tänkte mig plöja igenom de närmsta dagarna.

Så himla enkelt att plugga in en bok i öronen antingen under tiden man städar, står i tvättstugan. El slår på högtalaren så kan jag lyssna när jag lagar mat el som nu sitter och fikar lite själv.

Likes

Comments

Och äntligen fick barnen deras efterlängtade sommarlov.
Jättefina avslutningar i kyrkan med fina så ger av barnen och samma klump i halsen som alltid gör sig påmind hos mig varje avslutning var självklart där och gråten Var så nära.
Det är något visst med avslutningar och mina barn.

Tjejerna var så himla fina, med kläderna och lockarna i håret, tänk nästa år har jag fyra tjejer som ska ha avslutning och sista avslutningen inmana största tjejen byter skola. Himmel vad tiden springer iväg egentligen.

Självklart fanns det som tradition, efter 3 timmars avslutning för vår del, kaffe och fjolårets pepparkakor på Mayas dagis ute på skolgården. Alltid uppdukat varje år och lila uppskattat att få en kopp kaffe där och prata lite med fröknarna.
Glad och tacksam över att ha fina fröknar till mina barn på både skola och dagis. Dom träffar dom väldigt mycket och jag känner mig trygg med att dom är i gott och kärleksfullt ansvar då dom är
På skola och dagis.

Helgen har gått med fart även denna. Mina två stora hjärtan drog iväg på hajk hela helgen lång och vi här hemma har följt dom med bilder och text fr ledarna. Dom ser ut som om dom har jätteskoj, men jag längtar efter att få hem dom igen och höra deras upplevelse berättad för mig.

Längtar tills vi hela familjen kan dra iväg på dessa upptåg och egna då vi hela familjen älskar utelivet i skog och mark och vandring. Enkelheten och lugnet är fantastiskt rogivande

Vi passar på att njuta av den härliga sommarvärmen som kommit till oss dessa dagar, tänk att tom igårkväll kl 23 var så pass varmt att man kunde sitta ute.
Men dock märker jag att min gravida kropp inte riktigt tycker om värmen och solen lila mycket som jag gör så jag får lite lätt variera inne och ute för att inte få ett kroppsligt bryt.

Men barnen är ute hela dagarna och tv har inte varit på på dagen sedan onsdags tror jag.

Likes

Comments

Imorgon är det äntligen sommarlov för mina 3 skolbarn.
Det blir 3 sittningar i kyrkan imorgon innan vi får
Åka hem och äta den traditionella avslutningstårtan.
Kläderna är fixade, planen om frisyrer är bokade och skorna klara. Gud vad dom längtar.

Idag är det riktigt sommarkänsla och väder. Helt underbart och jag ser fram emot många frukostar tillsammans med barnen på altan i soligt väder.
Alltså min kärlek till sommaren och värmen går inte att förklara. Så himla underbart.

Sitter här i soffan ute och andas den härliga luften och lyssnar på en ljudbok.
Laddar för att åka till Ica och storhandla. Sedan blir den sväng till bm som ville ta en urinsticka och ev känna hur lilleman ligger då jag har sådan enormt tryck nedåt och obehag. Utesluta så inte det är en urinvägsinfektion jag känner, men jag tror mer på att det beror på hur han ligger.
Men skönt att utesluta ev uvi iallafall.

Annars har veckan flutit på i vanlig ordning och helgen bestod av besök av barnens mormor.
Dom bakade bullar och lite annat och fyllde min frys inför Sommaren, så tacksamt. Härligt att kunna ta en påse med bullar inför sommarens utflykter el bara fika på altan. En väldigt mysig helg blev det som bara sprang iväg.

I måndags så var det dags för frissan och beslutet om att färga någon ny nyans el stil. Blev en där hon behöll rotfärgen och tonade ut den till det platina blonda.
Jag hoppas att jag kommer trivas i den och att det kommer underlätta för mig med utväxten osv.

Just nu känns det sådär men jag hopps verkligen att det känns bättre och bättre med tiden när färgen tvättats ut lite och inte är lika skarp.

Likes

Comments

Det slog mig idag när jag låg i soffan en stund för att vila att det REDAN var torsdag och imorgon fredag. Shit vad dagvill man blev när vi var ledig sådär i början av veckan.

Så min planerade vilodag slutade med storhandling och matplanering. Men skönt nu är den gjord och jag har en vecka till färdigplanerad. Tycker liksom att jag inte gör annat än planerar mat, lagar mat, tvättar, plockar osv hela dagarna.
sa till S idag vid middagen att jag var verkligen ikapp med tvätten. Ingen smutsig tvätt väntade i mängder utan sådär Lagomt. Men ja nu är snart både den ljusa och den svarta maskinen fylld igen. Gaaaa jag blir galen det tar liksom aldrig slut el stopp på det.
Sedan blir det nog mer påtagligt när man aldrig får en längre paus i det som tex när man går på jobbet el annat. Utan att detta ÄR ens arbete.

Mina två senaste middagar denna vecka. Tacopaj idag och räkor och mangosallad igår. Riktigt gott

Börjar märkas att jag börjar lägga på mig gravidkilo nu och mest i andsiktet. Tror alla 4 kg jag gått upp sitter i andsiktet. Och då har 1,5 kg bara smällt till senaste 2 veckorna. Gaaa jag får panik även om jag vet att jag inte ska lägga
Så stor energi på det mer än att tänka mig för vad jag äter och hur mycket vilket jag absolut gör. Men jag kan inte annat än verkligen längta efter att både hårdträna och aktivt gå ner i vikt med kosten. Sorry jag trivs inte alls med denna kropp även om jag vet att den skapar världens finaste son och diamant.

Men som sagt jag försöker njuta av allt med denna graviditet. Blir liksom min sista.

Men en Annan grej är att det känns som om jag har magen långt ner på låren och bebisens huvud långt ner mot bäckenbotten. Väldigt otrevlig känsla att man inte ens kan gå upp för trappen utan att magen tar i bäckenvingarna och låren i stegen typ. Svår förklarat.

Men alltså nätterna, jag måste typ upp och kissa hela hela tiden så man blir ju lätt galen och det tar ju så lång tid för mig att somna om och sedan upp igen 1,5-2 timmar senare. Inatt var det lite extra men det tror jag beror på att jag hade samlat på mig vätska på dagen i hela kroppen.

Likes

Comments

Barnets utveckling
Fostret väger runt 1,6 kilogram. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det kan känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

I gravidkroppen
Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant. Många gravida känner sig tunga och otympliga. Viktuppgången är olika från person till person.

Lungorna blir starkare. Lungkapaciteten har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Ändå är det lätt att bli andfådd.

Många gravida känner av att kroppen innehåller mer vatten än vanligt. Om benen blir svullna och tunga kan stödstrumpor hjälpa. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge.

Besökte barnmorskan idag och värdena såg bra ut

Hb 124
P-glukos 2,9
Blt 134/72
SF-mått 30 cm
❤️-ljud 138
Huvudläge djupt nere i bäckenet.

Vi pratade om min oro jag har ang sjukdomar och så. Eftersom det tar upp så mycket i min hjärna och vad som kanske måste tas tag i.

Annars är det som de senaste veckorna förutom att sammandragningarna ökat. Trycket nedåt lika så och när jag går så är det liksom som om magen tar emot låren. Jag kan inte sitta bekvämt osv heller känns som om BF är långt borta och jag upplever magen så som jag gjort sista månaden med vide typ och nu har jag 2 månader kvar.

Likes

Comments

Nu har vi landat hemma efter en minisemester.

Såå härlig och behövlig på många sätt och vis.

Siktet var till Kolmården med familjen men blev familjen och vänner. Så himla roligt och mysigt vi fick det.
Efter tuffa veckor där vi knappt sett pappan i familjen så kändes det lyxigt att få umgås med honom i 3 dagar.

Vi startade tidigt på söndagen och bilfärden ner gick smidigt och bra faktiskt.

Checkade in i stugan som var lite och mysig och helt perfekt. Gräsmatta utanför där barnen spelade kubb, kastade vattenballonger, kastade boll el bara lekte jagis.
Jag hade lugnt kunnat bo där en hel vecka minst.
Men tror ni jag kom ihåg att fota, nej vi körde minimalt med tid vid telefonen så dom låg oftast på bänken. Välbehövligt att inte hänga vid den hela tiden.

Vi satt på altan på kvällarna efter middagen och bara njöt av lugnet och fågelkvitter typ. Det är en viss stämning på camping och skog typ. Det infinner sig ett lugn i mig och hela min familj. Att bara vara typ. 

På måndagen var siktet inställt mot Kolmårdens djurpark. Vi klev in där vid 10 tiden och stegade ut rätt möra vid 18 tiden, och ändå hann vi absolut inte med allt vi ville se eller upplevde men Ack så nöjda.

Bästa var tydligen lejonen, delfinshowen och BAMSES värld.

Bamses värld är så himla mysig, karuseller i massor som barnen uppskattar och en härlig teater som de gillar att kolla på. Så där satt vi de sista 2 timmarna och barnen sprang mellan alla grejer och ögonen vara glödde av glädje.

Åter igen många gånger jag kom på mig att jag skulle fotat men även här var telefonen prio sist. Umgås och njuta var verkligen prio först. Har verkligen pausat fr den där telefonen hela denna minisemester. Så välbehövligt då jag känner den tar för mycket tid ibland och energi.

Men nu är vi åter hemma och gamla vanor sätter sig in igen. Veckan känns så himla kort och intensiv och jag som trodde den skulle vara lugn

Men jag har njutit av att ha Svenne vid min sida och välbehaget som infinner sig hos mig när hela familjen är samlad. Så jag våndas över de komma de dagarna och veckorna igen och nästa andrum känns långt borta.

Känns ibland som om allt negativt som finns runt mig försvinner och jag kan andas när dessa tillfällen ges och jag vill aldrig att dom ska ta slut. Svenne kan ge mig den vidvinkel jag ibland behöver, få mig se vissa saker på lättare sätt och med lättja istället för att försvåra det som jag lätt kan göra.
Han ser saker ibland med sådan klackspark och lever verkligen livet där han väljer att leva och vara så spontan och se allt så lätt.

Likes

Comments

Veckan har farit fullspäckad med att dagis var stängt i måndags.

Så då hade jag mina två minsta här hemma och hade bara en mys dag faktiskt. Vi bakade scones till frukost och bara myste typ.

Sedan har det varit dagis för dom och idag är det scouter och lite annat skoj för Maya

Vi kliver in i V 30 denna graviditet och jag mår ff som tidigare men att det börjar kännas mer och mer att magen börjar komma uppåt och bli hårdare. Det blir svårare att sitta bekvämt utan att tycka att magen sitter i halsgropen.

Lite skraj för vad jag ska ha för skor i sommar. Lär väll få leva i Foppa typ el birkenstock.

Funderingarna går även om när lilleman tänker komma och hur stor han kommer vara då. Ååå vad jag tycker det är spännande på det viset. Vem blir han lik vem blir han typ.

Gjorde ett kollage med alla 6 magarna i V 30. Galet lika ändå

Likes

Comments

Ja natten blev precis som jag befarade, Vide han skrek fr kl 23-4 ungefär och sov sedan till kl 7 så jag själv fick inte många timmar i plant läge i sängen. Och om jag sover lite och dåligt när S är hemma just nu så sover jag ännu mindre när han är borta. Jag kan Banne mig inte alls sova när han inte är hemma. Undra vad det beror på?

Så förmiddagen var rätt trött och jag orkade knappt med något.
När man har sådan daga känns det som om barnen tjivas lite extra med varandra tror jag.
Men jag tillbringade timmarna till lunch i solstolen medan barnen lekte på gräsmattan och altanen.
Tror banne mig blek kroppen fick sig lite mer färg. Det blir min största uppgift, förutom att ta hand om barnen osv i sommar såklart, att jobba på en fin gravidbränna.

Sedan på eftermiddagen så var det dags att hämta hem mina hajkare som haft det himla mysigt förutom lite migränhuvudvärk i natt. Dom hade gått äventyrsstigar, uppdrag och lagat mat och busat hela dagarna. Så underbart och jag är faktiskt lite avis på dom, jag vill med vandra och "hajka". Men snart så kan jag få vara med också.


Vi sjöng och hurrade för Nova som fyllde hela 9 år idag. Inte klokt att hon redan fyller så mycket.
Vi fikade glass och jordgubbar dagen till ära och hon fick lite paket. Planen är att vi ska ha lite kalas nästa helg för henne.

Så det var en glad och trött Nova som gick också la sig.

Likes

Comments

Barnets utveckling
Fostret väger nu runt 1,2 kilogram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan på dig som är gravid. En del kan sparka så hårt att det ömmar på någon viss punkt.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.

I gravidkroppen
Fostret och magen fortsätter att växa och de inre organen får det trängre. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Det är vanligt att gravida känner mycket sparkar. En del känner mindre än andra.

Från livmodern ner mot ljumsken går de så kallade livmoderbanden. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan det göra ont och stråla ut mot ljumsken och blygdläpparna. Det brukar kallas ligamentsmärtor. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över.

Förvärkar är vanligt. Förvärkar är sammandragningar som gör ont. Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga sig och vila.

Info fr 1177

Ja pang sa tydligen tillväxten på magen. Känt att den dragit iväg på känsla i kroppen och spänningen på kvällarna. Jag har nästan haft panik vissa kvällar för att kroppen känns liksom som om den stänger in mig.

Fogarna värker ff men såklart bättre men det är ju inte konstigt då jag inte gör så himla mycket om dagarna. Men dom dagar jag gör mer så ja då känns dom på en gång.

Paniken och oron är där hela hela tiden och jag kan inte få bort den och den ökar bara med tiden och många gånger kan jag verkligen inte sätta ord på det.

Vätskan börjar komma, lika så trycket nedåt och man börjar känna att jag kliver in i graviditetens sista skede. Trött är jag typ dygnet runt, så hade jag inte haft någon annan än mig själv så hade jag lugnt kunnat sova hela dagarna. Blir lätt irriterad och känner en rätt nollställdhet mot det mesta

Lillgrabben där inne har dagar då han inte rör en fena och andra dagar är det typ cirkus där inne. Jag hoppas och tror att han ligger som oftast med huvudet nedåt och kan ju verkligen hoppas han kan fortsätta ligga med huvudet nedåt och väljer att komma den vaginala vägen när förlossningen väl sätter fart.

Likes

Comments