Efter fått måsta omboka förra månadens frissa tid så var det äntligen dags idag.
Så härligt att få bort den hemska utväxten som blir extra tydlig på ett helblonderat hår.

Trevligt att sedan umgås med en bra och trevlig frissa helt själva i salongen och kunna prata lite skit.
Färgade och satte om mina hairtalk extensions så nu kan jag känna mig fräch i några veckor igen.

Bestämde dock att vi ska prova färga på ett annat sätt nästa gång. Ååå vet inte om jag vågar, i-lands problem jo jag vet.

Får lägga in en bild på slutresultatet när det inte sitter i en fläta och jag har raggsockor och myskläder på.

Nu blev det hämtning på dagis och skola och sedan köra två tjejer på träning.
Vi andra sitter i soffan och myser till trolls på tv och vide han kör sin grävare som en riktigt kille med ljud och allt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ja den klassiska kommentaren om att tiden bara springer iväg känns det som jag vill säga.

Veckan har varit rätt blank helt ärligt.
Jag jobbade hela påsken och klev av på måndagsmorgonen. Så efter sovit till runt 14 var planen att hela familjen skulle åka på Leos så barnen fick göra något tillsammans med båda föräldrarna. Men svenne var tvungen att köra ut skit ur en lada så jag tog barnen och åkte själv.

Men himla roligt hade vi iallafall, jag är ju inte direkt den smidigaste just nu men barnen de for runt där som 5 illbattingar och lekte.
Vi stängde leklandet helt ärligt. Gick ut när personalen låste.

Resterande veckan blev rätt blank, barnen var ledig några dagar och jag jobbade.

Hann även med att vara till läkaren och diskuterade just det där med jobbandet då mina fogar bara blir värre och värre. Att då jobba ett 10 timmars pass där jag inte alls vet om jag kan sätta mig ner och vila någon min el kanske måste akut springa snabbt med otymplig säng osv gör att vissa nätter gör att jag knappt kan gå och fogarna bara värker så tårarna tränger.

Nu ska vi prova jobba 50% och enbart singelnätter och funkar inte det så funkar inte det. Men prova känner jag att vi måste göra. Vet inte om jag pallar ha ont på jobbet el att vara helt sjukskriven fr v 24-24 typ. Kommer få ett bryt av att gå hem redan nu men går det inte så går det inte liksom.

Annars rullar graviditeten på som den ska hoppas jag. Bara massor med otäcka hjärnspöken som dragit igång som gör mig mer än nojig typ. Går inte att slå bort dom heller.
Börjar känna lille A mer och mer för varje dag och det häftigaste att han ska buffa på lagom när jag går och lägger mig VARJE kväll typ. Huuur mysigt som helst. Jude den delen med sparkar/buffar kommer jag nog alltid känna att det kommer vara så himla tråkigt att aldrig mer kunna få uppleva det.

En Anna grej är att jag känner mig så enorm denna gång och tror att jag kommer bli större än med Vide, det är den graviditet jag varit störst i, och oron över HUR stor denna bebis kommer sluta med att vara.

Likes

Comments

Jag och S delar snart 15 år tillsammans i nov.

Det känns helt galet länge men går jag tillbaka till allt vi hunnit med tillsammans så känns 15 år så himla lite tid.
Åren har verkligen varit berg och dalbana. Många gånger har man frågat sig om man ska fortsätta tillsammans el välja egna vägar. Många gånger har man känt att nu kastar jag iallafall in handduken och går långt långt härifrån.
Men något har ju ändå för oss samma igen i dom kriserna. Något liksom gör att vi dras till varandra både på gott och ont.

Hans yrkesval el livsstil med att vara jordbrukare kräver mycket av oss alla. Det krävs att jag roddar allt hemma med barn och familj. Många ensamma timmar för mig då han inte kan släppa maskinerna för att komma hem. Det är liksom inte en lättförklarlig situation om man själv inte är insatt. Men likväl som det tär på mig så tär det på honom att veta att jag sliter hemma och han verkligen inte kan komma hem för han måste köra ikapp med klockan och vädret. Imorgon kanske det öser ner regn och flera hektar gräs ligger på marken och blir då förstörd. Vilket ger minskad mängd foder under kommande höst/vinter.
Jag våndas varje år inför skördetiden men njuter desto mer under vinterhalvåret då han faktiskt kan vara mer ledig.
Men det är ju inte bara nackdelar såklart. Är det ändå tid kan han äta frukost med mig varje morgon, skjutsa barn till skolan innan ladugården Samt tom hinna med en lunch tillsammans med mig ibland.


Men tanken slog oss igår när vi satt vid frukostbordet, självklart inte bara då men vi pratade om det. Fasiken vilken familj vi ändå skapat tillsammans trots alla motgångar.
Det måste finnas en genuin kärlek bakom allt som gör att vi klarar ut det mesta. En kärlek som vi hoppas aldrig tar slut el som vi tar död på, på ett el annat vis vilket är lätt. En kärlek som vi i dom torraste stunderna i förhållandet måste jobba för TILLSAMMANS för att inte tappa varandra. För det krävs liksom två för att få allt att gå ihop. Det funkar inte om bara en glider med och den andra kämpar.

Likes

Comments

Önskar er alla en glad påsk.


Här ska jag tillbringa den på jobbet hela helgen och barnen ska få mysa med sin pappa lite extra mycket

Likes

Comments

I fredags packade vi bilen och med två av barnen och drog iväg mot Härjedalen för en liten Tävlingshelg med saga och klubben.

Resan upp gick fint förutom att lilleman blev åksjuk och precis när vi kommit fram och parkerade kräktes han upp det lilla han fått i sig under färden. Inte kul, men jag är tacksam över att han inte fått i sig så mycket. Stackars liten.

Fredagen blev det att avnjuta en god lunch först och sedan kolla på när den stora sprinten gick av stapeln. Många av sagas förebilder var med och tävlade och just en tog hem första platsen.
Efter vi checkat in så blev det god middag tillsammans med klubben bestående av rödingsoppa, kyckling och ris med grönpepparsås samt vitchokladkladdkaka med kaffe.
Ja vi somnade rätt ovaggade den kvällen.

Lördagen började tidigt, upp innan 7 och frukost innan 8 innan tävlingsdagen började.
Saga gjorde ett starkt lopp enligt oss och de andra men var själv inte nöjd, hon hade svårt med starten och tyckte inte alls det gick som hon ville varken kraftmässigt el orkesmässigt. Men ett helt ok lopp med det föret ändå. Vädret var inte det bästa ömsom sol ömsom lite regn ibland.
Dagen avslutades inte för än vid 17 efter allas lopp och prisutdelning som vi var rätt möra kan jag lova.
På kvällen blev det åter en middag med klubben men denna dag bjöds det på laxtoas, potatis och kotlettrad med champinjonsås, glass med hjortron.
Lite senare kväll blev det efter lite prat och gemenskap men jag somnade rätt snabbt ändå tillslut.

Söndagen var sista dagen och tävling. Började nästan lika tidigt och inga sovmornar här alls. Då väntade ett backrace nerför i fart. Under gårdagen då saga provade var förutsättningarna dåliga. Löst i spåret och bara sockrigt. Högg stundvis och knappt något glid. Men natten hade hjälpt till och det var fina spår på morgonen iallafall och dom höll sig bra till sagas lopp. Över 60 startande i hennes klass, himla mycket barn som svischade ner. Detta var med en skojig tävling med inte så mycket press och nervositet. Bara för att avsluta lite roligt typ.

Men nöjda och glada landade vi hemma tillslut och pussade på de tjejer som varit hemma hos farfar el på hajk. Äntligen känslan av komplett igen typ.


Kl 21 veck S och jag ner våra ögonlock kan jag lova efter ha sovit runt 15-30 min i soffan redan

All hemskhet som har hänt i vår huvudstad är ju helt banalt och helt fruktansvärt. Alla tankar går till dom hårt drabbade och som förlorat något nära.

Likes

Comments

Att diskutera val kring barn osv antal är ett väldigt känsligt ämne.

Många människor tänker sig inte för när de fäller en kommentar i just den frågan. Det finns så mycket man inte vet vad som händer bakom den dolda fasaden hos par el singlar med för den delen.

I mitt fall och det är mer därifrån jag själv kan spegla och ta situationer ifrån. Det finns så många gånger jag känt den stora kniven rätt in i mig och gråten stigande i både bröst och ögon. Kommentarer om att vi gjort ett val att ha många barn och väntar vårat 6:te gemensamma barn.
Jag har börjat att redan vid första benämning försvarat mig själv och vårt val, gett förklaring på vissa saker osv. Även om jag rannsakar mig själv så ska jag inte behöva det, jag ska inte behöva förklara mitt val, varför jag och min man valt att skaffa våra barn.  

Senaste i dag läste jag en text som en ung kvinna fr USA skrivit. Hon är författare, fru och mamma som skrivit en lång och i mina ögon fin text om vad just klumpiga kommentarer även om dom är i god mening kan göra med personer inombords. Det hon skrev som träffade mig extra hårt var detta.

”Någon annanstans finns det en annan kvinna som är 34 år gammal med fem barn. Människor i hennes omgivning frågar hela tiden ‘Fem? Åh herre gud, jag hoppas att du är klar vid det här laget!’ och sen skrattar de, eftersom dessa typer av kommentarer anses ‘roliga’. Hon skrattar också, men inte för att det är kul. Sen ser hon till att byta ämne så snabbt som möjligt så att den respektlösa kommentaren slinker förbi utan diskussion. Hon fortsätter le, men när hon är själv gråter hon ofta.

Hon gråter eftersom hon är gravid igen, men det känns som att hon måste dölja sin glädje. Hon gråter eftersom hon inte förstår varför hon inte får ha en stor familj ifall hon vill. Hon gråter eftersom alla antar att det här är inget hon önskade.

Hon gråter eftersom alla tror att det är ett straff. Hon gråter eftersom människor i hennes omgivning tar för givet att hon är oansvarig. Hon gråter eftersom hon är trött på nedsättande kommentarer. Hon gråter eftersom människor tycker synd om henne. Hon gråter eftersom allt hon vill, är att bli lämnad i fred.”

Snacka om att vissa delar är så jäkla prickande på hur jag själv känner.

Men varför ska man känna sig så träffad och inte kunna slå bort det.
Jo för många gånger har jag mötts av detta på väldigt nära håll, fr människor som anses vara någon nära.


Nej jag är tacksam över våra snart 6 barn och är otroligt glad att vi gjort dom fina valen att skaffa dom. För alla är ett positivt val i mitt liv💕

Likes

Comments

Jamen Jaaa jag tror bihålorna har gett vika men pollenallergin kommit istället.
Trycket i ansiktet är så gott som borta samt att täppheten lättat. Så otroligt härligt, kan ju hoppas att huvudvärken släpper snart den med.

Helgen har och är lugn.

Gårdagen var tjejerna på skidavslutning och vi tackade för denna säsong på längdskidor. Nästa helg kör Saga sina sista tävlingar för säsongen med och vi kan sedan, med längtan till nästan säsong, packa undan alla skidor och valla.
Detta med längdskidor är så otrolig rolig men intensivt. Tävlingar nästan varje helg samt träningar 2 ggr i vecka.
Efter lite prat med ledarna så kommer Saga få gå upp i grupp till nästa säsong och det blir en ny spännande utmaning och tuffare utmaning för henne. Gäller att hon håller i löpträningen samt rullskidor nu under vår och sommaren så hon håller formen någorlunda. Men allt hon gör är med sådan glädje och glöd så det är så roligt att peppa henne i det.

Just nu packar tjejerna lite lätt inför nästkommande helg då det är både tävling borta samt hajk för Nova.
Mycket ibland.

Tyckte mig känna ett ordentligt race inne i magen både igårkväll samt i morse. Så mysigt att börja få känna lille A kanske hela graviditeten kan bli mer verklig.

Känner mig ff mentalt oberedd och att jag inte riktigt hängt med att den gått så fort. Går ju snart in i V 22 REDAN. Helt sjukt.

Det slår mig flera gånger att jag måste verkligen försöka njuta av denna sista graviditet och verkligen tillåta mig stans upp i den. Men känns liksom som om jag inte har tid.
Ibland känns det med att när man pratar om graviditeten bland tex vänner att jag inte riktigt kan prata för just ointresset finns för att prata el lyssna. Kanske för att dom tycker att jag inte behöver, då det ändå är vårat 6:te el så är de helt enkelt ointresserade el så är jag tjatig. Vem vet, det är ju iofs inte lika viktigt för dom som för mig så det är nog bara så.

Men shit vad märkligt det känns att vi ska plocka fram alla bebissaker ingen. Känns liksom så himla konstigt att vi ska ha en liten bebis, en lillebror till.
Och bara det att vi ska få äran att ha 4 tjejer och 2 grabbar i familjen. Så sjukt mäktigt.

I veckan har vi passat på att påskpysslar lite till påskriset vi tänkte ha utanför dörren.

Pärlplattor blev det denna gång. Och oj vad roligt och beroende framkallande det var hos oss alla tjejer i familjen.
Men oj vad mycket fint det blir

Likes

Comments

Ja då fortsätter vi bråka med bihålorna och jag hoppas dom snart viker härdan.

Dagen har varit lugn.

En sväng till bvc med prinsen och sedan på utvecklingssamtal med Nova där allt bara var toppen. Inte van att allt verkligen går jätte bra och toppen bedömning i alla ämnen.

Igår när jag planerade kyckling till middag stod idéerna stilla så efter en snabb uppdatering och några snabba svar så blev det min väns rekommendation med mögelost och soltorkade tomater.
Gjorde en sås på samma som fyllningen och Mumms vad gott det blev. Dock fick ju mannen äta kall mat då det dröjde innan han behaga släppa maskinerna och komma in och äta.

Efter middagen så rensade jag är kylen och upptäckte ett antal bruna och ensamma bananer där i ett hörn. Så dom fick göra smör, ägg, mjöl, socker, kanel osv sällskap in i ugnen till en kaka som barnen fick fika efter aktiviteter och middag.
Verkligen inte ofta dom får kvällsfika el något sådan överhuvudtaget här hemma. Brukar enbart vara godsaker på helgerna som gäller här.

Jag måste dock försöka lära mig att baka mjölkfritt så lilleman med kan få smaka ibland.

Imorgon väntar både vc besök och sjukhuset och ÖNH för mig

Likes

Comments

Alltså jag får snart ett rejält bryt på mina bihålor som värker som Attans. Vete tusan vad jag ska göra för att få dom bättre.

Har provat typ alla huskurer och andra Mediciner så det lär väll sluta med att jag måste ringa vc igen.
Jag känner att jag typ bara gnäller över det hela hela tiden. Men huvudvärken är värst.


Idag började nedräkningen till halvtid på graviditeten. Känner att tiden verkligen sprungit fort förbi denna gång. Jag har än idag inte fattat att jag redan är halvvägs in och bara den sista halva kvar.

Jag mår just idag väldigt bra graviditetsmässigt. Illamåendet och kräkningarna slutade för ett par veckor sedan, tröttheten har med försvunnit.
Inga andra krämpor just nu och jag står rätt mållös i det. På ett sätt njuter jag av att helt ärligt känna mig helt galet ogravid trots magen. Med ett fantastiskt stabilt humör.
Men på ett annat sätt väntar jag bara att det tuffa ska slå in så som fogar, värk, svullnad osv osv.

Men jag försöker njuta just idag, just nu

Börjat kolla lite plagg till lille A och ja det är svårt att sluta samt behärska sig VAD man ska unna sig köpa. Men några plagg har fått följa med hem, rea på polarn är ju inte fel.

Men sedan lär det nig fylla på under de kommande veckorna han ligger där inne. Det kan jag nog ärligt säga

Likes

Comments

Hela dagen igår påtade jag och barnen på ute i den värmande solen och ljudet av hur snön smälte för varje sekund. Dock blåste det lätta brisar så så härligt var det dock inte.
Men all snö och is som var kvar på altan skottade jag bort och alla fula vinterblommor kastade jag.
Så nu är altan klar för att göras våraktig.

Men hur mycket det än kliar i fingrarna att planera lite påskliljor utanför dörren i en kruka så är det ff för kallt om nätterna.

Men snacka om att jag bara längtar efter att få lite färg ute.

Är inte det en grej man längtar efter såhär års när allt smälter och har sådan grå och brundassog färg. Jag mår bra av färg och ljus.

Idag började vi med lite godare frukost än en vanlig helg då vi ff hade rester kvar sedan igår.

Och nu har vi precis klivit in efter ha städat bort alla vintersaker så som skidor, pulkor och snowracrar.
Men idag blåser det verkligen storm så det var varken skönt el roligt att vara ute.

Många gånger är jag tacksam över att bo på en lantgård med alla dess maskiner. Som idag tex vi skulle kasta massor med skräp ute så som gamla blommor, trasiga saker osv. Då är det bara att hämta en traktor med skopa och kasta. Då passar man på att kasta allt inifrån med. Toppen alltså

Nu ska jag avnjuta en god kopp kaffe innan det är dags att skjutsa på kalas osv.

Likes

Comments