Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Blev ingen ridning i torsdags, somnade i soffan just efter att jag skrivit inlägget 😂 Men, blev ett pass på banan i fredags och han var g a l e n. Redan under framskrittningen visade han en sådan himla härlig framåtbjudning och i traven likaså. Man får så mycket gratis om hästen redan har den där energin och verkligen vill jobba. Behövde bara sätta mig ner och verkligen jobba honom och WOW vilken känsla! Tror aldrig det har känts så bra på Casper någonsin. Ridit med ett schabrak och en fårskinnspad med en täckesgjord runt om på senaste och alla de gånger jag gjort det har han känts riktigt bra. Fantastisk fin var han under uppvärmningen i trav och riktigt arbetade under sig. Började galoppera i vänster varv och den fina känslan höll i sig, men när vi skulle sakta av började schabraket glida runt så stannade och tog av det. När jag sedan skulle fatta galopp i höger varv hade han hunnit bli för taggad så första gången började han små stegra/hoppa fram och nästa försök började han bocka haha! Tog en liten paus och arbetade honom i skritt och sedan trav innan vi tog galoppen igen och då gick det bra. Tyvärr så behöll vi inte den fina känslan utan han började streta emot och bli stark så avslutade med lite skrittövningar bara innan jag gav mig. Tråkigt att passet skulle börja så bra för att sedan lämna en sån dålig känsla på slutet...

Lördag var det superblåsigt ute så blev bara lite skritt på banan. Testade dock att rida i hans dressyrsadel för att se hur den låg under ryttare, då den ligger ganska bra utan. Kändes sjukt skumt att för första gången på ett och ett halvt år sitta i en vanlig sadel, men efter ca 10 minuter hade jag redan vant mig och ville inte hoppa av 😉

Söndag blev det ett långt pass på banan då han var galen igen. Han försökte redan från början streta emot och ville bara springa springa springa. Tog varje litet tillfälle att fatta galopp och gick inte låta honom rulla på för att göra av med lite energi för han försökte bara busa heeela tiden. Arbetade mycket i skritt och trav med fokus endast på att hitta lugnet och få honom att lyssna. Efter mycket kämpande så slutade det ganska bra i alla fall.

​Suddiga bilder, men saaadel 😍

Likes

Comments

Blev inte riktigt som jag tänkt med endast tre dagars vila för Casper förra veckan. Red endast onsdag och torsdag tror jag. Var mycket de andra kvällarna och sen for jag och hälsade på min mamma och bror över helgen. Hur som helst, tränade övergångar som planerat och han var superfin båda dagarna. Han var så uppmärksam på hjälperna och lätt att arbeta med! Onsdag blev det mer trav/skritt/halt och torsdag galoppfattningar både från skritt och trav.
Nu den här veckan har jag haft så långa skoldagar så det har blivit så sent och mörkt innan jag hunnit till stallet att Casper helt enkelt fått stå alla dagar. Helt sjukt vad fort det blir mörkt nu och har inga lampor på ridbanan så mörkrädda jag vill inte ut, kan ju finnas rovdjur haha 😂 Blev mycket mys i alla fall båda tisdag och onsdag vilket inte var så dumt det heller!
Idag så har jag intag så blir sent i stallet, men ska ändå försöka fara dit nu och rida innan det blir mörkt. Eftersom han stått en hel vecka är planen att värma upp kravlöst i alla gångarter, fast att jobba med övergångar så jag får honom uppmärksam. Sedan tänkte jag att det mest blir skrittarbete. Har letat upp några övningar jag tänkte prova idag som jag kan dela med mig av om de är bra!

Likes

Comments

För någon vecka sedan beställde jag ett vidare koppjärn från Glubus till Caspers dressyrsadel i hopp om att få en sadel som åtminstone funkar i någon månad. Har nu bytt och provat lägga på sadeln. Blev betydligt bättre men han måste få liite mer muskler och liiite mindre mage innan jag kan avgöra om det kommer funka. Ska vänta och prova den på några veckor igen, men tills dess blir det mycket konditionsträning och arbete med att bygga ryggmuskler!

Beställde även ett träns och en grimma när dom ändå var tvungen skicka ett paket ända hit upp 😉 Tränset var superfint! Otroliga detaljer, små guldlöv på alla spännen och det kändes som jättebra kvalité på lädret. Är mörkbrunt även fast det ser svart ut på bild. Hade inget träns med nosgrimma som passar så är så glad att nosgrimman på detta gjorde, äntligen ett träns vi kan använda på tävling!

Likes

Comments

Efter att vi haft helgjour for mamma hem igen så jag lämnades till att göra allt själv. Blev en ganska stor omställning från att ha bott hemma hela sommaren och bara latat mig till att börja sköta mat, disk och tvätt igen och dessutom en häst att ta hand om. Blev lite trött i början och därför har Casper mest fått vila eller ta någon promenad/liten ridtur i skritt.

Blev en ordentlig ridtur i torsdags i alla fall. Eller ja, försökte arbeta honom ordentligt då han skulle vaccineras dagen efter, men han bet fast och var så stum i munnen. Red på baucherbettet, han har funkat så bra på det flera gånger, men i torsdags och gången före så gick det sämre. Efter att ha kämpat ca 20 minuter med att få honom att lossa gav jag upp och red resten av passet på helt långa tyglar och endast de andra hjälperna. Tränade mycket på rösten och att han skulle slappna av och inte springa iväg med huvudet högt. Fick till en fin känsla på slutet och han fick då springa av sig lite energi vilket var målet med ridpasset. Vaccinationen nästa dag gick bra, for med honom och en annan häst i stallet till veterinärstationen och det var inga problem med varken lastning eller nålstick!

Igår blev det ett lugnare pass på banan. Egentligen borde han kanske ha vilat nån dag till efter vaccination men red inte så hårt och han verkar inte påverkad i övrigt. Testade byta bett, tog kimblewicket då jag tänkte att han säkert är pigg och han kändes jättefin i munnen på det! Tror nog Casper funkar bäst om man byter bett ganska ofta, så ska testa den teorin framöver. Fick till några riktigt grymma galoppfattningar igår också så är sjukt nöjd med ponnyn, finaste!

Nu ska vi börja köra igång med träningen på riktigt. Målet denna vecka är endast 3 vilodagar och nästa pass på banan blir det fokus på övergångar i alla gångarter. Ikväll har jag insläpp men har ganska mycket att göra idag, därför vet jag inte om jag hinner rida. 

Likes

Comments

Har jour i helgen så blivit tidiga mornar och mycket jobb i helgen. Har kommit en supersöt D-ponny valack till stallet för några dagar sedan, så just nu är det 5 hästar där. Casper fick ridas ett tag i paddocken idag. Hittade tre bommar så fick mami till att släpa ut dom på banan med travavstånd 😉 Casper blev supertaggad och lite spänd men efter ett tag på volt slappnade han av mer och i slutet travade vi över bommarna flera gånger avslappnat. Superkul med lite variation på träningspassen! Avslutade passet med att skritta av efter vägen en bit på min nöjda häst 😄

Som sagt, cool ponny 😉

Likes

Comments

Alltså! Ibland är han helt förjävligt hästen, men så kommer det någon enstaka dag som i lördags. Han var världens finaste, så snäll och cool. For ut och red en längre bit efter vägen för första gången sen vi flyttade till nya stallet och så var vi tvungen fara över en bro för att komma till bra ridvägar. Den var asläskig, lång, smal och höögt över älven, men ponnyn bara traskade över utan att bry sig alls! Mamma följde med och cyklade och både hon och jag höll på att skita ner oss haha! På andra sidan for vi efter en supermysig liten väg med små gårdar och trevligt folk som hälsade. Casper travade på glatt och tittade nyfiket på omgivningen bara. Så stolt över honom!

Blev inte så lång ridtur ute eller så krävande fysiskt för ponnyn, däremot tror jag det blev lite hjärngympa 😉 Red i alla fall ett tag på ridbanan när vi var tillbaka så han fick springa av sig lite och träna flåset. Jag får dock så ont i ryggen då jag är så pass otränad och bara rider barbacka, så sitsen blir lidande också. En sadel och lättridning hade underlättat väldigt mycket... Dock så är det inte långt kvar tills Casper får på sig sin hoppsadel, får hålla tummarna att den fortfarande passar bara!

I söndags blev det ett pass på ridbanan med mycket galoppjobb och en del trav också. Provade att rida på nyaste bettet, ett tredelat baucher från gold medal. Han verkade gilla det väldigt mycket, så blir att rida på det mer så får vi se om det funkar. Är helt tokig i bett haha! Känns som att vi har 1000 stycken nu, men vill hitta ett par som funkar bra för oss båda!

Likes

Comments

De första dagarna var det mest fokus på att fixa stall och hagar, så Casper fick tid att hinna bo in sig på nya stället. I tisdags däremot kom en hovslagare för att kolla en annan häst, en valack som kom i måndags, så då kunde han ta Casper också. Superbra då hans hovar verkligen behövdes verkas och han hade tappat en baksko. Hovslagaren var superduktig! Han var så lugn med Casper och jätteordentlig med hovarna, Casper har nog aldrig haft så fina och ordentligt gjorda fötter som nu!

Sedan samma dag skulle veterinären komma för att kolla den andra valacken, då det var en hovböld han hade fått. Det visade sig att det var min och Caspers gamla vän, hans gamla halvfodervärd typ, som var i tjänst just då. Visste inte ens att hon hade flyttat upp igen, vad världen är liten! Det var i alla fall väldigt roligt att se henne igen och hon hade till och med lite tid över så Casper fick bli vaccinerad också. Praktikanten fick göra själva vaccinationen, han var helt okomplicerad lillkillen. Blev en spännande dag för Casper helt enkelt!

Igår, onsdag, så tog jag ut och skrittade honom i paddocken och lite efter vägen bara så han inte ansträngs efter vaccinationen. Blev hjärngympa för honom om inte annat. Det är skönt dock med en så cool häst, han bara kollade sig omkring och stannade med spetsade öron någon gång när det var något spännande som hände.

Nu ska jag, mamma och hundarna gå iväg till stallet och pyssla med Casper. Har insläpp idag så blir nog kvar ett tag. Ska även ta bättre bilder någon dag inifrån stallet och så, det är så sjukt fint där (enligt mig i alla fall haha 😉) Men till dess så bjuder jag på bilden nedan som är från gårdagens ridtur med gården och hagarna i bakgrunden.

Likes

Comments

I lördags bar det av. Blev första gången jag fick se Casper sen början på juni, så det var efterlängtat! Blev lite sent innan vi lyckades fara så hann knappt hälsa på honom dock innan det blev att kasta in honom i transporten. Som tur var gick det bra att lasta, han gick in på andra försöket, efter han hade fått lukta lite. Väl framme fick han gå ut i en stor hage med sina nya kompisar, två jättefina ston.

De senaste dagarna har jag i princip bott i stallet. Gått dit klockan sju och hem efter elva/tolv, så är lagomt slut nu. Har sopat spindelnät och skurat boxar medans andra har fixat hagarna. Fullt upp har det varit men nu börjar vi få ordning på stället, även fast det är mycket kvar att göra. Huset och stallet har stått tomt i något år men nu har den nya ägaren börjat fixa till allt och hyr ut stallplatserna. I nuläget är det jag och en annan tjej som har våra hästar där och det är verkligen superkul att få vara med och starta upp allting från början! Själva stallet är hur fint som helst, med 6 boxar, bred stallgång och högt i tak. Ridvägar har jag inte hunnit utforska men finns en ridbana på gården. Gårdsägaren är världens gulligaste och bjuder nästan alltid på fika, kan lugnt säga att både jag och Casper stormtrivs än så länge iaf!

Första kvällen. Väldigt dåliga bilder på en väldigt skitig häst.

Likes

Comments