Header

Förra veckan hämtade jag ut ett paket jag hade beställt från Equito! Där i låg det ju ett sååå snyggt schabrak och matchande benskydd!

Men idag kunde jag inte hålla mig längre och beställde även huvan och benlindor i samma serie! Alltså Brighton kommer bli sååå snygg i hela outfiten! Längtar tills det kommer! 😍
Beställde även ett nytt pannband, det som sitter på hans hemmaträns nu kostade 70kr på gekås och inte är super snyggt men det glittrar i alla fall!!😉
Men nu får han ett med snyggt bling i svart och silver! 😍✨

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Blev inget bloggande igår efter jobbet och stallet, kom hem rätt sent och var super trött när jag väl landade hemma!

Joggade i alla fall lite lätt på banan igår, gick inte jätte bra då Brighton störde sig så mycket på alla insekter som var ute och jag hade ingen luva då den jag använder hemma tvättades så han sprang mest runt och skakade på huvudet hela passet, men efter lite galopp blev det bättre så då nöjde vi oss där!

Idag var vi redo med en huva och då funkade fokuset bättre!!😉
Red på banan idag med, men lite mer dressyr idag! Dock var det super blött och kladdigt efter regnet på halva banan så fick hålla mig på ena halvan!

Jobbade på mina galopp - skritt övergångar och sedan lite öppna och sluta! Har fortfarande lite problem med traven men det går åt rätt håll i alla fall. Nu är det bara under framridningen där han känns lite glappig när jag försöker göra fina små halvhalter. Men det går åt rätt håll i alla fall och imorgon ska vi iväg till Monica och träna! Nästa helg är det första tävlingen av 3 helger i rad, heja heja!

Ska även försöka få till en till träning senare i veckan! Torsdag eller fredag! 💪🏼

Likes

Comments

Woho, idag är det fredag!! 🙌🏽 Min hjärna har legat en dag före de senaste dagarna så i morrse när jag först vaknade trodde jag att det var lördag, sen insåg jag att det var fredag och jag hade en halv jobbdag kvar, haha Sad moment! 😅

Igår skrittade jag och Brighton ut en sväng på morgonen och idag åker jag till stallet efter jobbet vid 18 och då har mamma Brittan klar när jag kommer dit! 👌🏽

Likes

Comments

Tänkte berätta hur min stallrutin ser ut, så tänkte dra hur det ser ut när jag jobbar kväll och är i stallet på morgonen!

Kommer till stallet runt 8, klappar lite på B som är kvar inne medan de andra går ut och sedan börjar jag med att blötlägga hans foder till kvällen innan jag plockar fram borstar och sånna grejer.

Ställer Brighton oftast i vår spolspilta för där är man minst i vägen om de andra inte hunnit ut än eller om hovslagaren kommer!

Börjar med att kratsahovarna och sedan borstar jag igenom hela Brighton. Borstar inte svansen varje dag men gör jag det så sprayar jag pälsglans innan jag borsta kroppen och sedan tar svansen.

Där efter sadlar jag. Han har ju lite sadeltvång så sadelgjorden spänner jag i en viss ordning! Börjar med 3e hålet på båda sidorna och då sitter den ganska löst.

Sen är det dags för benskydd och boots runtom på alla 4 benen. Och när det är på så tar jag på mig mina stövlar och hjälm, och stoppar ner handskarna i fickan!

När vi ska tränsa får B först en sockerbit, sen tränsar han sig själv i princip och sedan får han en sockerbit till! 🙄

Innan vi går ut drar jag två hål till på saldegjorden och sedan tar jag ut honom på stallplanen och skrittar fram honom på asfalten och drar sadelgjorden allt eftersom och när den är på 5e hålet på båda sidorna så går vi en extra sväng innan jag sitter upp och skritt 5 minuter till innan vi börjar jobba!

Efter passet går vi in i stallet, tar av tränset och B står alltid och kliar sig på ett av boxhörnen och medan han gör det så tar jag av mig hjälm och stövlar!

Sedan tar jag av resten av hans utrustning, tvättar bettet och sedan antingen borstar jag av honom eller spolar honom beroende på hur vädret är och hur svettig han är! Han älskar att duscha så gör det ofta om vädret tillåter det!

Där efter får han gå ut i hagen tillsammans med sin kompis och om jag har tid så mockar jag och fixar hans Box men annars åker jag hem direkt!
Mockning ingår i vår stallhyra men efter Brightons skada så halmar vi upp lite extra och då blir det jobbigare för de anställda att mocka så jag försöker göra det så ofta jag hinner!
Det är även lite skönt för kontrollbehovet att ha gjort det själv! 🙄


Det tråkigaste i min stalldag är att kratsa hovarna och ta av benskydden efter ridningen!!😅
Och det bästa är när jag precis ställt ut B på gången för då är han så himla gosig, och sedan när jag leder fram honom innan jag sitter upp! 😍

Likes

Comments

Nu har vi äntligen planerat in lite tävlingar igen efter Brightons skada!
Vi har inte vart ute sen klubbens egna tävlingar 13-14e maj där vi startade en LA och en MSVC.

Men nu är det snart dags igen!
Igår anmälde jag mig till en klass i Heda 27 augusti, rider en msvB4.
Helgen efter det är det boxholm, där var jag först anmäld till msvC, men ändrade mig och tog en B4 där med då jag trivs bättre med det programmet, dock är vi bara 3 anmälda så vi får väl se om det blir något eller inte!

Och sen till sist, helgen efter det, den 10/9 startar vid DM i rappestad! Då går DM i B4 och det är därför jag valt att rida det båda helgerna innan för att få in det i kroppen och hinna komma ut lite innan DM!

Tycker att msvB4 är ett så himla trevligt program, jag får mycket bättre flyt i det än i tex C1 eller B2an!
Brighton behöver många saker som händer tätt inpå och mycket att göra inne på banan för att inte förekomma mig och ta tag i sakerna själv! 😅

Har ni några tävlingar planerade? Vilka klasser i så fall? 😊

Likes

Comments

Ännu ett morgonpass på Brittan idag!

Han var fin idag men just nu har vi en liten kommunikationsmiss i travarbetet...
Skritt och galopp går super men i just traven är det något som inte klaffar riktigt.
Problemet är att han blir lite springig och när jag då försöker bromsa och göra halvhalter så blir han i stället ostadig i formen och lite glappig i kontakten!
Allt handlar antagligen om att han inte är tillräckligt lösgjord så de två senaste dagarna har vi mest jobbat lösgjordhet i galoppen så kommer traven komma av sig själv sen skulle jag tro!

Imorgon står vila på hans schema och sedan skrittar vi ut på torsdag och trimmar vidare på fredag!
Sen är det träning på lördag eller söndag!!😊

Han var lite trött i morrse när jag kom!! 😴

Likes

Comments

Då var denna helgen slut, det är måndag igen och ännu en jobbvecka drar igång igen och denna veckan jobbar jag kväll vilket innebär 14-22 vilket är skönt!

Igår red jag på morgonen och dessutom hade vi stallet så hjälpte mamma att göra klart det när jag ridit färdigt!
Väl hemma sen hade jag världens fixar dag! Slipade ner spacklet i hallen, dammsög 3 gånger för att bli av med allt damm, diskade och städade i köket!
Där efter åkte jag iväg en sväng med mamma och pappa och när jag kom hem städade jag vidare, torkade golven, plockade in rena kläder i garderoben och plockade undan och fixade innan jag tog en lång dusch och sedan gick och lade mig!

Idag var jag hos B på morgonen igen och idag gick han kanon! Många många övergångar galopp-skritt i vänstervarv då det är vårt svåra varv och vi får ofta lite travsteg innan vi får en bra skritt!
Fick till det bra på slutet och hittade en bra teknik, jobbar vidare likadant imorgon!

Efter passet fick han gå ut i sin stora gräshage med sin kompis och jag mockade hans Box innan jag åkte hem!
Snart dags att göra mig iordning och rulla mot jobbet! Ikväll blir det en lugn kväll på jobbet skulle jag tro!

B har som standard att alltid dricka när jag släpper ut honom!
Först galopperar han en runda och sedan kommer han till hinken och dricker! 😅

Likes

Comments

Dagens träning var bra men svååår!

Började med egen framridning där jag jobbade med skolorna i en låg och rund form!
Idag fick jag honom fin och låg i formen i skolorna vilket brukar vara ett problem vi har, han spänner till lite när jag lägger på skänkeln och kryper upp i formen, men idag kunde jag reglera det bra!

När vi var uppvärmda gick vi över på en övning som Monica hade! Den ser lätt ut men det är otroligt svårt när man ska ge sig på den, nämnligen en tio meters volt utställd med konor mitt på långsidan.
Först skulle vi rida utanför, där fick jag fokusera på att inte tappa spåret när jag kom till ett visst ställe på volten där vi alltid gled ut på en kant och sedan att stötta upp honom för att han inte skulle falla inåt!
Sedan skulle vi rida innanför och där fick vi oxå fokusera på att inte falla inåt, utan stötta upp innersidan och stabilisera upp oss lite!

Sedan gick vi vidare med att rida ett varv på volten och sedan ut på långsidan, rida två bra hörnpaseringar med hjälp av känslan jag hade på volten och sedan på nästa långsida varvade vi med öppnor ena varvet och slutor nästa varv.

Denna övning gjorde vi såklart i båda varven och i både trav och galopp!
Sedan avslutade vi med att rida igenom msvb:4
Det gick bra, men hade lite känslan av att Brighton låg på lite i handen och blev lite svår att ratta runt! Men jag är ändå super nöjd! 👌🏽
Tror vi kommer kunna klara av B4 debuten rätt bra! 💪🏼

Likes

Comments

Hej på er!

Hade en fullspäckad dag igår så hann inte med att blogga då riktig!

I torsdags vilde B så jag åkte hem efter jobbet och fixade lite här hemma istället!

Igår jobbade jag bara till 12 och där efter åkte jag till Brighton för att jogga lite på banan! När jag väl började rida var han såååå störd av alla djur som var ute, det var ju dessutom typ 26 grader varmt så han kändes lite besvärad och vi kunde inte riktigt fokusera på jobbet, men vi joggade runt 20 minuter mest för att bli lite varm i kroppen efter torsdagens vila och idag då vi ska åka och träna hos Monica!

Sen på kvällen igår så åkte jag och mamma till Linköping och åt på Pinchos med en kompis till henne och hennes två barn!
En suuuper trevlig kväll med jätte god mat och vi kunde dessutom sitta ute och äta i solen. Super skönt!
Kom hem strax efter 9 ungefär och då lekte jag med katterna en stund innan jag gick och lade mig!

Idag är planerna att först åka till Motala en sväng med mamma! Jag behöver köpa spackel till hallen och lite annat.

Sedan är det dags för träningen vid 17 tiden i kväll! 👌🏽

Brighton fick även hem ett paket med sina nya kläder igår som jag är sååå taggad på att inviga! Hade velat göra det idag men det ska regna så vill inte skita ner sakerna det första jag gör! 😬

Likes

Comments

Heeej!

Idag har vart en bra dag! Jobbdagen var inget speciellt mer än att den rullade på och gick rätt fort så det var ju skönt!

Där efter käkade jag lunch och sedan åkte jag till stallet! Tog in Brighton och lät honom äta lite medan vi väntade på att Anna skulle komma vid 15. Passade även på att putsa mina stövlar ordentligt innan de kom!

Vi började med att klippa klart Brighton under magen! Bremsade först och klippte lite på ena sidan av magen innan han slet sig från bremsen och där efter kunde vi inte bremsa mer... MEN han var snäll och jag kunde klippa klart allt under magen ändå utan att rörde sig alls! Vet inte vad som hände riktigt!!😅

Efter det red Anna honom ett pass på banan och där efter kom mamma och vi skulle lastträna!
Men det blev ingen träning utan bara lastning, han gick med mig direkt in två gånger och där kände vi oss extremt nöjda!
Åhh han var så lugn och sansad, DRÖM!
Nu ska jag och mamma lasta igen på lördag när vi åker på träning så hoppas vi på samma resultat då!

Detta är en sån sjuk lättnad! Han har ju inte vart så att han är lite bråkig och ger sig utan han har blivit sjövild, helt galen och blockerad i huvudet så det har inte gått att bryta när han väl stressat upp sig!
Så vi har ju vart ganska låsta när det kommit till tävlingar då vi bara velat åka till ställen vi vet har någonstans att lasta ifrån, vilket har gjort oss extremt begränsade!

Men nu känns det som att vi verkligen är på rätt väg! Och jag känner mig sjukt taggad!

Lite tidigare idag passade jag även på att shoppa lite till Brighton på Equito! 🙌🏽
(Kanske därför han var så snäll när han ska få snyggaste grejerna någonsin? 🤔)
Nu känner jag att han är extra mycket värd det nya vi köpte! 😍
Blev ett schabrak och skydd

Dessa grejer har jag spanat på såååå länge! 🙌🏽 och det finns även boots, luva, lindor och kommer komma paddar i samma färger!
Nästa inköp blir luvan och lindorna! 🙌🏽

Likes

Comments