Header

Likes

Comments

Ja det var ju ett tag sedan jag bloggade. Två veckor sedan ungefär.

Har inte haft suget sedan allt med Bello, och förra torsdagen åkte jag och min kompis Sanna till London. Var där torsdag-Söndag, men hade dock ett försenat flyg så kom inte hem förens halv 5 i måndags morrse... Så jag fick ta ledigt i måndags med, jobbade kväll i tisdags, belv super sjuk natten till onsdag och har sedan dess vart hemma och inte lämnat sängen... Börjar bli bättre nu, men ska vara hemma imorgon för att inte stressa något så jag blir sjuk igen. Jultid är den mest hektiska tiden av året för oss på jobbet så på måndag börjar jag jobba julskift vilket innebär en super stressiga dagar med "mat uppehåll" och inte raster. Som tur är så blir det bara 5 veckor, men det blir nog kämpigt ändå!

Så denna vecka har Brighton fått det väldigt lugnt, likaså den vecka Bello togs bort... Han reds två dagar när jag var borta av en kompis och så red jag i tisdags men annars har han vilat... Ska åka dit imorgon och eventuellt longera honom eller rida lite lättare. Dock tycker jag inte det gör något med en lugnare period, vi har tränat hårt i år och framförallt på slutet inför msv B debuten. Men nu ska han snart igång igen. Jag ger aldrig mina hästar vintervila, utan håller igång i den mån det går och jag orkar på vintern helt enkelt.

Jobbar även på att ladda upp videon från MSV B starten, har ju dock en ny dator och med den så försvann inloggningsuppgifterna till mitt Youtube konto... Kommer dessutom inte ihåg vilken mailadress jag registrerat den på så har fått göra ett nytt vilket suuuger när jag har massa filmer på det gamla...


Här är min shopping från London! Det mesta är köpt på Primark och jag har även lyckats få till de flesta julklapparna! WOHO

Likes

Comments

Denna veckan har nog vart den värsta i mitt liv! Förra veckan bestämdes det att denna vecka skulle bli Bellos sista vecka...
De senaste dagarna har vart hemska! Hur kan man sätta ett datum på sista dagen i livet för ens bästa kompis??

Jag har klarat av att vara i stallet en dag denna veckan, var där i onsdags och sade hejdå till Bello en sista gång, kramade honom länge och klippte av lite av hans svans för att kunna göra ett tagelsmycke som minne av min bästa vän som igår fick somna in.

Jag har haft Bello i min ägo i 7 år och två månader ungefär. Under dessa år har han gjort mig så himla glad, han har lärt mig MASSOR, vart världens mest förstående häst när jag kanske inte vart så tydlig med vad jag menar, han har vart så snäll mot barn och ovana vuxna som velat testa på att rida.
Bello har alltid ställt upp och litat på att det jag hittat på med honom har vart okej. Han har vart med mig på ridläger på minst 4 olika ställen och funnit sig i att bo borta som en världsvan tävlingshäst och har han någonsin tvekat över något har det inte tagit lång tid innan han litat på mig och följt mig fast han kanske inte egentligen vart bekväm med det från början!

Bello öppnade mina ögon för dressyren och han har gett mig ett nytt perspektiv på ridning! Och jag kommer aldrig hitta någon som honom igen!

Tack älskade Bello Fiero för dessa 7 år ihop. Jag kommer sakna dig! ❤️

Likes

Comments

Debu

Bloggandet går fortfarande dåligt, men allt med Bello gör att jag tappar sugen lite... Dessutom har jag tränat på som en galning inför min och Brightons MSV B debut imorgon, renoverar i mitt kök hemma och dessutom vart sjukt trött efter jobbet...

Men som sagt, imorgon är det MSV B debut som gäller! Har inga förhoppningar alls och är egentligen nöjd bara över att komma till start. Målet för detta år var att KANSKE starta MSV C, så att vi nu står för en MSV B debut är ju mer än över förväntan.

Självklart har jag vissa mål att uppfylla, men mest att kunna hitta en bra känsla, våga lita på Brighton och inte tro att det är så jävla svårt, vilket gör att jag rider fööör mycket, vilket jag inte alls behöver då B verkligen vet vad han ska göra, sån jäkla stjärna alltså.

Har även ett resultatmål som är över 62%, samma procent som är kvalgräns till MSVA. Men bara jag rider över 60% är jag nöjd.

Gör mest denna debut för att få det överstökat och för att inför nästa år backa tillbaka till kanske en L start i början av året, sedan rida MSV C klasser och tillslut försöka kvala klart MSV A.

Mitt "långsiktiga" mål med Brighton är att komma upp i de klasser han har startat med sin tidigare ryttare. De startade MSV A och var startklara för St Georges när han såldes till mig. Men då jag endast ridit LB och någon enstaka LA innan så tar vi det i vår takt!

Men var snälla och håll tummarna för mig imorgon. Jag startar 09.46 enligt de preliminära tiderna så tänk på mig lite extra då!
Uppdaterar er sedan med hur det går!

Kolla även in min Instagram sofialiindstrom där jag uppdaterar flitigt!Debuten blir på vanligt träns! ;)

Likes

Comments

Om två veckor har jag och Brighton anmält oss till vår MSVB debut. Jag är LIVRÄDD, haha detta känns helt sinnessjukt. DOCK tycker jag nästan att detta program passar oss bättre än MSVC. Får väl se om jag håller med om det om två veckor! ;)

Har dock lite halv ångest. Brighton har inte känts som vanligt i ett par veckor, vet inte om det beror på att vi inte tränat på ett tag eller om det är något annat. Jag har en känsla av att det är något i munnen, men Monica ska få kolla på oss på söndag, och även sitta upp och känna av honom lite.

Detta gör såklart att jag inte känner mig helt redo. Och tycker Monica att Brighton inte känns helt bra kommer jag såklart inte starta, men vill gärna göra det då det är en tävling på en bra anläggning som vi gillar. Och det vore så jäkla nice att få den avklarad!


Likes

Comments

Hej på er!

Fick ett Facebook meddelande från Clara i morrse "ska jag uppdatera din blogg lite?"
Hon har haft en header liggande till mig sedan hon var här sist och nu åkte den upp, woho!
passar till årstiden lite bättre.

Annars rullar livet på. Har en dipp med Brighton där han inte känns helt 100... Vet inte om det beror på att vi inte tränat på ett par veckor eller om det är något annat. Jag har fått för mig att det är nått i munnen men vi får se. Vi ska till Monica på söndag och då får hon sitta upp och så får vi se vad hon tror.

Bellos läge är ofödändrat som innan, han går i hagen på dagarna och får pussar när vi är där. Borstas även när tiden finns. Tjaffsar med försäkringbolaget om vilket beslut som ska tas. De tycker inte att vår veterinärs utlåtande "ingen ide att försöka behandla hästen" duger, så de vill att deras egen veterinär ska få kolla på alla röntgen bilder och bara beter sig allmänt illa. Irriterande i en redan jobbig situation...Likes

Comments

Hej igen, blogg lusten är fortfarande inte på topp men vill ändå skriva av mig lite!

På den roliga fronten så har jag och Brighton kvalat klart till MSV B, två starter över 62% i MSV C krävdes och det klarade vi på våra två första försök och nu är MSV B debuten anmäld den 15e oktober.

På den tråkiga sidan så har vi hämtat hem Bello (det är ju såklart inte tråkigt) Och vart en sväng till hos veterinären.
Vi har kommit fram till att det bästa för Bello är att få somna in, Ingen kommer kunna ge honom det värdiga liv han behöver trotts sina skador och jag vill inte att han ska gå och känna sig fundersam över varför ingen håller på med honom längre. Dessutom verkar han ha ont nu mera, han har fått ett förändrat beteende där han inte alls är lika pigg och vaken som innan.

DOCK, har vårt försäkringsbolag inte gått med på att vi ska ta bort honom utan vill att han ska opereras och rehabiliteras, vilket vi inte vill.
Vi vill inte att bello ska behöva åka flera gånger fram och tillbaka till olika veterinärer för att sedan kanske inte bli bra alls.

Så på vårt senaste veterinär besök ville vi få lita tydligare svar än vad vi fick sist.

- Finns det något att göra?
-Är det värt att göra något?

Han longerades i alla gångarter och böjdes högt och lågt både fram och bak.
Veterinären tyckte han rörde sig lite begrensat i longeringen och vid böjprov reagerade han på båda benen på vänster sida.
Vi beslutade oss då för att röntga de benen för att få en klar bild och för att "ha gjort allt" för föräskrings bolaget.

På röngen kunde vi dessutom hitta påbörjan till spatt i vänster bakhas...

Veterinärens slutgiltiga utlåtande blev att nej, detta är inget att hålla på att fixa och försöka "laga" då risken att han blir bra är för liten..

Självklart är det super tråkigt att få de beskeden även om det var lite det vi hoppades på...
Det som gör mest ont i hjärtat är att Bello inte mår bra, och att han nu även verkar ha ont. Och det är så sorgligt för han ser ut precis som innan och ser inte ut att ha några fel. Hade han brutit ett ben eller vart halt så man hade "sett" hans skada hade det känts lite lättare att acceptera,...Likes

Comments

Jag som lovade att blogga mer tappade lusten helt efter en enormt tråkigt besked i torsdags...

Som ni ser i min header är det med två hästar på bilden, Brighton som jag har hemma nu och Bello. Bello är min andra storhäst som jag ägt i 7 år. Köpte honom när jag gick i 9an och han var 6 år gammal.

Just nu är han hos en fodervärd där han jag vart i ett år och nu var tanken att hon skulle köpa honom.
Hon besiktigade honom men han gick inte igenom pga hälta, en ombesiktning gjordes och han var halt även då.

Efter som han aldrig under mina 7 år som ägare vart halt tyckte vi det var konstigt och bokade därför in en tid hos kliniken.
Där visades ingen hälta men där emot en ömmande rygg.
Vi röntgade för att vara på den säkra sidan om det skulle bli ett köp, vilket det tyvärr inte kommer bli då det visade sig att Bello har fått kissing spines...

I dagsläget är det inte så illa, men han har kroppen emot sig då han är överbyggd och naturligt svankryggig. Att han hållt innan beror på att han har tränats så pass bra att hans ryggmuskler vart så starka så han inte har fått ont i ryggen, men nu med mindre träning funkar det inte...

Veterinären tror inte att han har ont så länge han inte måste jobbas ihop med en massa krav, så vår tanke nu är att triangelmärka honom och hitta någon som vill ge honom ett bra liv som sällskapshäst, där han får pysslas med och kanske även longeras och hänga med på lugna och kravlösa uteritter.

Att få veta detta har vart så sjukt jobbigt och det känns som att jag har gråtit konstant!
Bello som vart min bästa vän i 7 års tid och som har lärt mig så otroligt mycket kommer aldrig mer kunna ridas ordentligt, och så småningom kanske inte ens kunna gå i hagen utan att ha ont.

Det gör så himla ont att inte veta hur länge till jag kommer kunna ha kvar honom!!
Han som är världens snällaste och mest underbara och förstående häst. Han som förtjänar allt bra i livet och så händer detta...

Likes

Comments